kiezen

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Marcel
Huiskat
Huiskat
Berichten: 38
Lid geworden op: 29 okt 2007 12:40
Locatie: Raalte
Contacteer:

kiezen

Bericht door Marcel »

ik heb mikkey uit het asiel en was toen 3.5 jaar persoonlijk vindt ik dat een hele mooie leeftijd niet te jong en helemaal niet te oud. Ik heb bewust gekozen voor een volwassen kat want die is zindelijk en die hoef ik dat niet te leren en we kunnen nog jaren lang van Mikkey genieten.

Wie heeft een kat uit het asiel en hoe oud is deze en waarom is er juist gekozen voor de kat die je nu hebt? ook wat leeftijd betreft....
Mikkey heeft een eigen website -> http://www.mikkeydekat.nl
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Re: kiezen

Bericht door Sandra W »

Leuk topic, ik doe mee!

Ik heb een kater uit het asiel gehaald van rond de 7 jaar oud. Ik heb niet voor deze kat gekozen, maar hij koos voor mij, haha!

Het was namelijk een wilde kat die een ongeluk had gehad (scheve kaak, oog eruit en een verbrijzelde heup) en die door niemand anders dan door mij (toen ik nog als stagiaire in het asiel werkte) benaderd kon worden. Ik heb heel lang mijn best gedaan om hem zijn vertrouwen in mensen terug te geven en dat is helaas niet gelukt bij andere mensen dan bij mezelf. Maar bij mij is het nu dan ook de grootste knuffelaar die je je kunt voorstellen. Hij wil altijd op schoot liggen en slaapt op mijn bed, heerlijk toch?

groeten,
Sandra
Gebruikersavatar
Boomer
Jaguar
Jaguar
Berichten: 703
Lid geworden op: 26 jul 2007 17:12
Locatie: papendrecht

Re: kiezen

Bericht door Boomer »

Mijn vorige katten (moeder en zoon) kwamen bij iemand vandaan van de dierenambulance. Omdat ze beide erg schuw waren hadden ze ze bewust zelf mee naar huis genomen en niet in het asiel gedaan. Ik ging eigenlijk voor een jong kitten maar die was nog onder DA behandeling en ze wisten niet hoe dat zou gaan aflopen.
Zwartje was toen ruim 1,5 jaar en Banjer een half jaar. Ik woonde toen net samen met allemaal nieuwe meubeltjes, dus zag er voordeel van omdat ze niet meer overal inhingen.
Ik heb 19 jaar van beide mogen genieten en ze zijn ze heerlijkste kroelers geworden.
Helaas is Zwartje 6 dgn na Banjer overleden.
Dieren zijn oprecht en liegen niet !
Gebruikersavatar
jobey
Poema
Poema
Berichten: 306
Lid geworden op: 01 mar 2008 12:36
Locatie: Assen

Re: kiezen

Bericht door jobey »

Mijn 2 katten komen allebij uit het dierenasiel :edance: . Toen ik samen ging wonen met mijn vriend zeiden we tegen elkaar de eerste dag, we nemen eerst geen huisdieren. Dit hebben we wel 10 dagen volgehouden. Toen zagen we Jobey op de dierenasiel site staan, en we waren meteen verliefd. Jobey was toen ook iets van 3 jaar ofzo, ze wisten het niet precies want ze was gevonden.
Sinds dat ik Jobey had kriebelde het wel bij mij, ik vond het soms zo sneu voor Jobey dat ze alleen was :-( , en na veel zeuren mocht ik er nog 1 uitkiezen :edance: .
Stimpy was ongeveer een half jaar en hebben we bij een gastgezin opgehaald waar de gesocialiseerd werd.
Dus nu heb ik 2 cypers achtige katten uit het zelfde asiel. Je weet gewoon dat als je ze daar weghaalt dat ze gezond zijn en dat er niks mee aan de hand is, mocht dat ze zo zijn dan kun je naar die dierenarts die daarbij zit en zorgen ze ervoor, voor hun kosten natuurlijk. :smile:
Saskia is trotse bazin van Stimpy en Sem!
† 30 maart 2010 Jobey
Gesloten