Botontsteking

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Gesloten
Conny
Huiskat
Huiskat
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 jun 2007 14:16

Botontsteking

Bericht door Conny »

Mijn oude kater sukkelde al een tijdje met steeds terugkomende abcessen rond zijn bekje. Eerst dacht de dierenarts dat het kwam door zijn nieren,die voor ontstekingen zorgen aan het tandvlees, maar doordat het steeds erger werd, en er ondertussen ook al een abces achter zijn oog zat, heeft hij foto's genomen.
Daaruit is gebleken dat hij met een botontsteking zit. Ondertussen neemt hij al 14 dagen zware antibiotica, maar hij blijft last hebben van die abcessen.
Hij ziet er niet meer uit, maar volgens mij heeft hij er niet al te veel last van. Hij eet en drinkt heel goed, zoekt echt nog contact met ons.
Ik vraag me af of er mensen zijn die dit herkennen, zijn er misschien alternatieve middeltjes die ik zou kunnen proberen?
Voorlopig vind ik hem nog veel te goed om te laten inslapen, maar wanneer is het genoeg geweest, dat vraag ik me soms af?
Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3006
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Bericht door Kattenbella »

Conny, ga op je eigen gevoel af. Jij kent je kat het beste en laat je niet beinvloeden

Sterkte, niet fijn dit. Ik zal kijken vragen voor alternatieve middelen voor jullie.
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"
Femmel
Poema
Poema
Berichten: 221
Lid geworden op: 16 jul 2003 16:54
Locatie: Noord-Brabant

Bericht door Femmel »

Hoi Conny,

Is je kater getest op FIV (kattenaids) terugkerende abcessen in het bekje en ook achter het oog zouden kunnen duiden op FIV.

Waar woon je trouwens? Als het niet te ver weg is zou je een afspraak kunnen maken in Rotterdam bij dierenkliniek Walenburg (http://www.dierenkliniekwalenburg.nl) en dan vragen naar Dr. Emil Visnjaric. Hij is gespecialiseerd in kattengeneeskunde. Hij is zéér kundig en daarnaast ook nog een lief voor de katten en aardig voor de eigenaren. Ik kom alweer 4 jaar bij hem met onze Spetter (FIV+), we moeten er een uur voor rijden maar dat is hij absoluut waard! Door hem kunnen we nog steeds volop genieten van ons manneke.

Ook in Bladel-Hapert zit een DA die de opleiding kattengeneeskunde afgerond heeft, zijn naam is Frits Lamberts (http://www.dapbladelhapert.nl/alg__praktijkinfo_khd.htm). Ik ken hem verder niet, maar hij schijnt ook echt goed te zijn.

Voor mijn gevoel moet er een onderliggende oorzaak voor de abcessen zijn? FIV, FeLV, suikerziekte, nierfalen enz..? Als dat allemaal niet het geval is dan zou je nog eens kunnen overwegen om wat op kweek te laten zetten. Je weet dan met wat voor bacterieen je van doen hebt en de DA kan een heel specifieke anti-biotica voorschrijven?

Ik duim heel hard dat jullie een behandelbare oorzaak gaan vinden!!
Groetjes,

Femke
Kopjes van Murphey, Case & Noortje

Voor altijd in mijn hart:
Spetter*, Piggel*, Mr. Boots*, Solo*, Mahra* & Tiki*.
Conny
Huiskat
Huiskat
Berichten: 12
Lid geworden op: 01 jun 2007 14:16

Bericht door Conny »

Bedankt voor jullie antwoorden.Mijn kat is niet getest op kattenaids, maar we weten wel al een paar jaar dat hij een verminderde nierfunctie heeft.
Misschien heeft dat er toch wel iets mee te maken.
Wij wonen in België, dus die dierenartsen gespecialiseerd in poezen dat zal wel een beetje heel ver weg zijn, hé?
Ik vind het heel moeilijk, mijn verstand weet wel dat het waarschijnlijk niet meer beter wordt, maar mijn hart is er nog niet klaar voor om hem los te laten. Hoewel hij er een beetje uitziet als een monstertje, heeft hij, mijns inziens, echt nog wel genoeg levensvreugde.
Ik heb begin dit jaar mijn andere oude poes moeten laten inslapen, en die gaf echt te kennen dat het voor haar genoeg geweest was, ze is gewoon gestopt met eten, en zonderde zich volledig af. Een heel verschil met mijn Filou nu, die echt nog gretig eet,(en dat met zijn abcessen) en vooral s'avonds gezellig bij ons op de bank komt zitten. We hebben ook een afgesloten terras, en als het mooi weer is, kan hij soms wel een uur lang in het zonnetje liggen genieten. Allemaal tekenen dat hij er toch nog steeds zin in heeft.
O ja, er is ook al een kweekje gemaakt, en daarin zijn 2 verschillende soorten bacterieën gevonden, de antibiotica die hij krijgt is daarop aangepast, dus veel meer kunnen we, denk ik, niet doen.
Gesloten