Mijn kat gaat bij een ander op bed slapen

Kat plast buiten de bak, katten aan elkaar laten wennen, kat krabt aan meubilair, etc.
Evelijn
Huiskat
Huiskat
Berichten: 24
Lid geworden op: 25 jun 2006 15:28
Locatie: Groningen

Bericht door Evelijn »

Tja sommige mensen hebben katten om buiten rond te laten lopen... ik snap er ook niks van. Die gaan er gewoon vanuit dat een kat zich buiten prettiger voelt.. natuurlijker ofzo.
Maar ja.. volgens mij zijn deze twee erg jaloers op jou binnenkatten, ben alleen bang dat je je buren dat niet duidelijk krijgt.
Helpt het niet om ze weg te jagen met een plantenspuit ofzo.. dat ze in ieder geval niet naar binnen koekeloeren en lopen, want dat is natuurlijk wel erg onprettig.
Gebruikersavatar
sKatje
Panter
Panter
Berichten: 411
Lid geworden op: 10 sep 2003 23:07
Locatie: Antwerpen

Bericht door sKatje »

Maar als ze gewoon liggen kijken vind ik het zo zielig om te plantenspuiten :oops:
Binnen heb ik ze zelf nog nooit betrapt, we weten het alleen door dat beplaste t-shirt.

Ze zitten altijd vanop een afstand binnen te kijken. We leven in een televisie of zo :roll:

Ik vind het wel zielig hoor. Het zijn echt prachtige katten waar ik vreselijk jaloers op ben. Ik zou ze gewoon heel de dag platknuffelen :geenidee:
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Bericht door Sandra W »

Dan doe je dat toch gewoon, de katten zullen het heerlijk vinden al die aandacht :-).

groetjes,
Sandra
Gebruikersavatar
sadewi
Poema
Poema
Berichten: 223
Lid geworden op: 12 aug 2006 08:53
Locatie: Meppel

Bericht door sadewi »

Dap had dus een vriendinnetje, die kwam iedere keer dap naar buiten lokken, om bij ons binnen de brokjes van dap op te eten en zijn speeltjes te jatten. Omdat ons kattenluik stuk is, konden we daar niets tegen doen.

Dus op advies van de dierenwinkel, hebben we de kat naar binnen gelokt, het kattenluik dicht gedaan, en hem eerst even zijn gang laten gaan. Dappie was ook binnen, en toen die andere kat met een speeltje in zijn bek dap begon aan te vallen, heeft mijn vriend hem de berging in gelokt, hem een schop gegeven en toen kon ie alleen maar door de deur naar buiten.

We vonden dit allebei heel erg naar om te doen, maar Dap voelde zich in zijn eigen huis geintimideerd door dit zgn vriendinnetje.

Sinds we hem zo hebben weggejaagd is ie niet weer bij ons in de tuin gezien en Dap gaat ook niet meer naar haar op zoek.
Probleem opgelost. Volgens de man van de dierenwinkel was er hoe dan ook geen andere oplossing dan de kat zo bang te maken dat ie niet meer terug durft...

Voel me er nog steeds best slecht onder, maar Dap heeft weer de hele dag brokken staan, en vind het allemaal wel best.
Dappie rules!
Gebruikersavatar
Miranda
Panter
Panter
Berichten: 566
Lid geworden op: 25 mei 2003 21:22
Locatie: Oosterwolde

Bericht door Miranda »

Je had ook gewoon een nieuw kattenluik kunnen kopen. Een kat in eerst in huis lokken en zijn gang te laten gaan en vervolgens eruit schóppen, vind ik vallen onder dierenmishandeling. Als je het er zo moeilijk mee hebt, waarom doe je het dan en zoek je geen andere manier? Met water bijvoorbeeld? Je had hem wel dood of gewond kunnen schoppen... :???:
Gebruikersavatar
Lotte
Cheetah
Cheetah
Berichten: 959
Lid geworden op: 17 jun 2005 14:11
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door Lotte »

Ik vind het ook een beetje raar dat de dierenwinkel dit adviseerd hoor! Wie geeft er nou zo'n advies.

Lijkt me zinniger om dus wel een ander kattenluik te halen. Want het excuus "ons kattenluik is stuk dus we kunnen er niks aan doen", vind ik wel een heel slecht excuus eigenlijk.
Als niemand je begrijpt, ben je tenminste geen simpele ziel
Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Gebruikersavatar
tacuma
Panter
Panter
Berichten: 549
Lid geworden op: 28 nov 2003 11:43
Locatie: Nijmegen

Bericht door tacuma »

Er waren zeker andere manieren te bedenken geweest om de kat schrik aan te jagen, zonder dat er geweld aan te pas kwam. Wie weet komt/kwam Dap ook wel bij hen binnen; hoe zou je het dan vinden als hij er letterlijk uitgeschopt zou worden?
Noah (2002), ET (2005), Indy (2005), Dolfje (2007) en de buitenkatten Zola en Bob de Rooij.
R.i.p. Tacuma, Rossi, Koenda en Nox.
Gebruikersavatar
sadewi
Poema
Poema
Berichten: 223
Lid geworden op: 12 aug 2006 08:53
Locatie: Meppel

Bericht door sadewi »

We hebben water geprobeerd, een nieuwe magneet in het luikje, een schokdraadje over de schutting waar hij overheen moest om bij ons in de tuin te komen etc.
Hadden al heel veel geprobeerd, en hij heeft geen harde schop gehad, maar gewoon een flinke tik om hem weg te jagen.
Het heeft gewerkt. Hoe cru dit ook is. Ik geef de mensen waarbij Dap binnen zou komen groot gelijk, als ze al andere dingen hebben geprobeerd om de kat weg te jagen.

Iedereen vind het toch vervelend als er andere katten in huis komen? En wij waren redelijk hopeloos. En niet bereid om een helemaal nieuw duur kattenluik erin te laten zetten voor 1 en dezelfde brutale kat.
Dappie rules!
Gebruikersavatar
Miranda
Panter
Panter
Berichten: 566
Lid geworden op: 25 mei 2003 21:22
Locatie: Oosterwolde

Bericht door Miranda »

sadewi schreef:En niet bereid om een helemaal nieuw duur kattenluik erin te laten zetten voor 1 en dezelfde brutale kat.
Dat is dus wachten op een volgende buurkat, die de lekkere brokjes en de makkelijke toegankelijkheid bij jullie ontdekt.
Gebruikersavatar
sadewi
Poema
Poema
Berichten: 223
Lid geworden op: 12 aug 2006 08:53
Locatie: Meppel

Bericht door sadewi »

Nee we hebben een luik met magneetje, alleen deze kat is zo snugger dat ie die open weet te krijgen. Don't ask me how, maar hij krijgt het voor elkaar. Heeft zelf geen magneetje om, dat hebben we al gecheckt. Het luik is dus gewoon goed, maar die kat te slim. Maar bij ons doet ie het nu niet meer.
Dappie rules!
Gebruikersavatar
freija
Poema
Poema
Berichten: 334
Lid geworden op: 14 apr 2004 15:23
Locatie: lokeren
Contacteer:

Bericht door freija »

Nou in ieder geval vind ik het absurd om een dier eerst binnen te lokken en dan een schop te gaan verkopen. Blijkbaar werkt jullie luikje toch niet zo heel erg goed, dus in de toekomst kan het zeker gebeuren dat er nog eens een andere buurtkat bij jullie binnenkomt, gaan jullie die dan ook weer eerst lokken en dan schoppen??? :???:
How come people with a lot of money but no cats are still called rich?
Gebruikersavatar
lianne
Poema
Poema
Berichten: 259
Lid geworden op: 26 dec 2005 19:32
Locatie: E- l Town Brabant

Bericht door lianne »

Al een week of twee hadden wij steeds visite van een katje waarvan we wisten dat hij van mensen aan de overkant was.
Dit katje kwam afgelopen zomer ook regelmatig buurten zodoende wist ik dat hij/zij ong net zo oud was als onze Pepsi (een maand of 9)
Dit katje liep dus al samen met nog twee broertjes of zusjes met een week of 12 buiten.
Wat een schatje is dit katje, kroelen, achter je aan lopen maar heel mager en onder de vlooien. Ja en wat doe je dan? Je geeft hem eten en wat doen katjes dan die gaan niet meer weg.

Hubby is naar de overkant gelopen en daar stond de tuindeur open, hij zei je weet niet wat je daar voor vieze gore troep ziet.

Omdat dit katje duidelijk verwaarloosd was maar zo verschrikkelijk lief hadden we al besloten om hem naar het dierenasiel te brengen en te zeggen dat we hem gevonden hadden en niet wisten waar hij vandaan kwam (jok jok :oops:).

Toen kwam buurjongen twee deuren verderop ook helemaal kattengek en wij vertelt over dit katje. Buurjongen meegenomen de tuin in en het was liefde op het eerste gezicht.
Buurjongen en zijn ma zijn al een tijdje op zoek naar een nieuw katje omdat in vrij korte tijd twee van hun vier katten waren overleden.
Hubby met buurjongen naar het huis van de buren en het katje huppelde al gezellig mee, stapte naar binnen, blies even naar padje (de 14 jarige redelijk flinke kater) en at vrolijk het etens bakje leeg en ging zich daarna uitgebreid wassen.
Buurvrouw ging natuurlijk ook totally plat voor dit schatje.

'savonds nog even gebeld en het katje lag lekker op de bank te slapen naast padje en was op de bak geweest ( heeft ontzettende diaree)

Probleem was natuurlijk en nu, dit beestje verdiende duidelijk beter dan voorheen maar hij was toch van andere mensen (mensen :evil: ?)

Gisteravond hebben ze de stoute schoen aangetrokken en zijn naar die mensen toegegaan. Het katje bleek samen met twee andere (die zijn ze al een tijd kwijt) alleen in een hok in de tuin te mogen. Eten kregen ze alleen als ze er aan dachten. Even over en weer gepraat, beetje protesteren maar op een gegeven moment zei de zoon :nou, neem maar mee hij was toch de lelijkste uit het nest.

Buuf blij, buurjongen blij, katje blij, wij blij. Vanmiddag gaan ze naar de da om hem te laten onderzoeken en in te laten enten.

Ongelooflijk dat dit soort mensen dieren nemen. Ben alleen een beetje bang dat er straks weer een paar van die schatjes rondlopen die verwaarloosd worden. Ik kan er gewoon niet over uit , dit katje is zo verschrikkelijk lief en aanhalig en een heel lief koppie bovendien.
Foto van hem (het is een hij) volgt nog. Ik hoop dat die andere twee ook gewoon een lekker huisje hebben gevonden.


Lang verhaal maar moest het ff kwijt.
Als je de mensen leert kennen, dan ga je van de dieren houden.
Gebruikersavatar
lianne
Poema
Poema
Berichten: 259
Lid geworden op: 26 dec 2005 19:32
Locatie: E- l Town Brabant

Bericht door lianne »

Shutterfly ligt er even uit maar als je nieuwsgierig bent kun je dit katje zien in mijn fotoalbum : mijn kattenvriendjes.
Als je de mensen leert kennen, dan ga je van de dieren houden.
Gebruikersavatar
freija
Poema
Poema
Berichten: 334
Lid geworden op: 14 apr 2004 15:23
Locatie: lokeren
Contacteer:

Bericht door freija »

kijk, dàt vind ik nou een voorbeeld van échte dierenliefde!

Mooi verhaal hoor Lianne!!

Zelf heb ik ook zo'n beetje een probleem. Bij ons in de buurt zitten heel veel katten (wij wonen met een gezin of 10 allemaal in een klein site-tje en iedereen heeft één of twee poezels) Nu heb ik hele leuke buren, die hun katten wel verzorgen (ze worden gecastreerd en geënt en krijgen eten) maar niet willen binnenhouden. Voor af en toe en overdag mogen de poezen wel eens binnen, maar niet 's nachts (ik snap het ook niet maar ja) En af en toe eens een aaitje krijgen al die poezels ook wel, maar écht veel aandacht niet. Zelf ben ik een échte kattengek dus elke poezl die voor m'n voeten loopt krijgt van mij aandacht :oops: (eten buiten zetten doe ik niet, wél liggen er dekentjes in de garage :icon_shifty: ) wat natuurlijk maakt dat onze tuin erg gewild is bij alle poezels in de straat :icon_shifty: In het begin vonden mij eigen poezels (binnenkatten) dat helemaal niet fijn met dus het nodige geblaas aan de venster van dien, maar intussen lijken ze d'r al gewend, alleen wat als het weer warmer wordt en ik lekker gezellig met de poezels buiten wil zitten? Denken jullie dat mijn poesies de buurtkatten dan gaan herkennen en dat het wel los zal lopen?
How come people with a lot of money but no cats are still called rich?
Gebruikersavatar
lianne
Poema
Poema
Berichten: 259
Lid geworden op: 26 dec 2005 19:32
Locatie: E- l Town Brabant

Bericht door lianne »

Het verwaarloosde katje van Lianne's verhaal
<img src="http://im1.shutterfly.com/procserv/47b7 ... WTlk4bsmLg">

Ben ik echt zo lelijk? :-(

Dacht het niet, je bent een poepie om te zien, vooral die vlekjes op je neus :verliefd:
Als je de mensen leert kennen, dan ga je van de dieren houden.
Plaats reactie