Klein formaat brokjes

Dagelijkse hoeveelheid, merken kattenvoer, versvoedingen, dieetvoer, etc.
Plaats reactie
Catty7
Huiskat
Huiskat
Berichten: 29
Lid geworden op: 06 jan 2020 17:56

Klein formaat brokjes

Bericht door Catty7 »

Lieve lezers,

Mijn kat eet al sinds een aantal jaren Schesir Sterilized &light met 1 dierlijk eiwit, namelijk kip. Hij krijgt ook natvoer met kip van Almo Nature en Core. Vanwege overgevoeligheden krijgt hij 1 dierlijk eiwit en geen granen en vanwege de neiging tot overgewicht en de neiging tot veel te willen eten en schrokken, de variant voor Sterilized.

Nu is bij Schesir de artikelenlijn vernieuwd en is het vertrouwde brokvoer helaas niet meer verkrijgbaar. Na overleg met de dierenarts, niet veel wijzer geworden, ze gaf aan het beste een andere brok te geven die het meest in de buurt komt qua ingrediënten dan degene op welke hij het zo goed doet.
Ik heb nu al twee soorten geprobeerd, de ene van Core en de ander van Sam's Field. Beide sterilized met kip. Hij lust ze, maar hij kauwt totaal niet op beide brokken terwijl hij Schesir wel kauwt. De nieuwe brokjes zijn iets groter en vooral Sam's Field lijkt ook nog erg hard.

Weet iemand een goede brok als alternatief voor de Schesir? De brokjes van hun nieuwe lijn zijn niet meer met alleen kip (maar of eend of kalkoen en dat is lastiger te combineren met natvoer) en bovendien zijn ze ook van een groter formaat geworden. Dus ik ben op zoek naar een brok van klein formaat met liefst alleen kip als dierlijk eiwit, zonder granen en van type sterilized. Misschien is indoor of senior ook oke, als dat minder caloriën bevat?... Hij is ondertussen 9.5 jaar oud. Of een gewone Adult met weinig calorieën? Belangrijk dus het kleine formaat brok.

Alvast heel erg bedankt!
Plaats reactie