Een jeukend raadsel in dit huis.

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Plaats reactie
Nickyp
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mei 2020 09:09

Een jeukend raadsel in dit huis.

Bericht door Nickyp »

In de loop van de dag wordt mijn huid, ogen, neus en mond steeds droger. Dan word ik ook steeds statistischer. Ik trek alle stof deeltjes overal naar me toe. Op me slijmvliezen en huid. Word er soms niet goed van. De hele dag zalf ik me hele lichaam, druppel ik me ogen met een heel schema. Omdat het er zo droog is, maar het mag niet helpen. En het duurt nu alles bij elkaar al 2 jaar.. Hierdoor is er een raar probleem ontstaan in mijn thuissituatie:
Ik heb namelijk 3 prachtige en lieve katten en reageren steeds heftiger op mij als k zo statisch ben. Hoe dichter ze dan bij me in de buurt komen des te harder rennen ze weg. Vervolgens krabben ze zich overal. Ze zijn zelf niet statisch( op 1 na, zij zit het meeste bij mijl. Ze hebben alleen wat last van een droge vacht. Met deze kat ben ik maar de DA geweest maar ze is verder gezond.
De luchtvochtigheid word goed op peil gehouden door zo’n luchtbevochtiger, heb een ontreiniging-apparaat . En de hydrometer geeft steeds rond de 50 procent.
Verschillende onderzoeken gehad en nog volop bezig. Maar weinig resultaten
Als ik dan vraag wat het kan zijn met me katten kunnen de artsen me geen anrwoord geven.
Begin er goed last van te krijgen, en zie dat ik de band met me katten aan het kwijt raken ben.
Wie o wie heeft er een tip? Of herken je dit. Dan kom ik graag met je in contact.
Gr. Nicky

mariekevanderleij
Huiskat
Huiskat
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 okt 2018 15:41

Re: Een jeukend raadsel in dit huis.

Bericht door mariekevanderleij »

Wat triest 😥!

Droge mond & ogen zijn een kenmerkend symptoom van het Syndroom van Sjögren, maar dat verklaart die statischiteit niet.

Heb je toevallig een pvc-laminaatvloer? Of meubels met veel staal of plastic? Van die plasticen (fleece) dekentjes? Op wat voor schoenen loop je? Ik denk aan producten die door wrijving vonken kunnen opwekken.

Ik heb een houten laminaatvloer, stoffen bank en meubels van hout. Misschien heb ik het daardoor niet?

Zo'n bevochtiger lijkt mij prima, maar misschien moet je eerder naar 60-65% gaan? Planten in huis kunnen het binnenmilieu ook verbeteren.

Ik denk dat de extreme droogte van afgelopen tijd veel dieren qua vacht parten heeft gespeeld.

Ik wens je veel sterkte 🌟 en succes 🍀🌈!

Nickyp
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mei 2020 09:09

Re: Een jeukend raadsel in dit huis.

Bericht door Nickyp »

Bedankt voor je reactie, ik heb een onderzoek gehad na het syndroom van sjögren of iets anders met reuma Maar daar kwam niks uit. Ik slik nu medicijnen tegen het Candida infectie. Het kan zo zijn dat dit al in mijn bloedbaan zit. Hier kunnen katten ook last van hebben,, maar Dit verklaart niet het statische probleem

Ik Heb gewoon laminaat, geen fleecedekens of iets, alleen de bank is van stof en de rest is van hout. En planten in huis heb ik ook, die het groen.

mariekevanderleij
Huiskat
Huiskat
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 okt 2018 15:41

Re: Een jeukend raadsel in dit huis.

Bericht door mariekevanderleij »

Hoi Nicky,

Lastig op te lossen dit!

De enige andere mogelijkheid die ik nog kan bedenken is dat je dan misschien zelf kleding
draagt waarbij de lading van statische elektriciteit zich gemakkelijker opbouwt zoals acryl, nylon of fleece? Bij katoen of linnen zou dat beduidend minder zijn.

Droge mond, ogen en huid kunnen trouwens ook veroorzaakt worden door roken, alcohol, haardvuur en talloze medicijnen (zoals antidepressiva, bètablokkers, plasmedicijnen etc. etc. en misschien wel die tegen de candida). Misschien handig even de bijwerkingen te checken?

Ik hoop dat je de oorzaak vindt en dat je poezenprinsenkindjes weer naar je toekomen 😻!

Plaats reactie