Epilepsie? Graag advies/tips/ideeen

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
LilianC
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 apr 2020 22:02

Epilepsie? Graag advies/tips/ideeen

Bericht door LilianC »

Hallo allen,

Ik twijfelde of er al een bestaand onderwerp is waar ik mijn vraag zou kunnen zetten, maar ik wist het niet helemaal zeker, vandaar dat ik het op deze wijze plaats.

Ik heb 3 katten – 1 kater Paranoia en 2 poezen ADHD en Obesitas– allen bijna 13 jaar oud. Nu ze ouder worden, ben ik op zoek naar een beter afgestemd, bij voorkeur graanvrij, voer. Daarbij moet ik voor de kater rekening houden met het feit dat hij in het verleden blaasgruis heeft gehad, maar ook het volgende speelt mee:

Mijn katten hebben altijd Royal Canin Indoor gehad en af en toe een zakje natvoer. Nadat bij Paranoia blaasgruis was geconstateerd, zijn zij overgestapt op Royal Canin Veterinary Diet Feline Urinary S/O Moderate Calorie brokken (contra-indicatie o.a. hoge bloeddruk & nierfalen). Dit ging goed, tot een aantal weken terug en Paranoia opeens een aanval kreeg – hij viel van de bank en met zijn achterlijfje liep hij alsof hij straalbezopen was, erg zielig om te zien. In overleg met de dierenarts (en de dierenarts met Royal Canin) is toen de conclusie getrokken dat Paranoia waarschijnlijk beter gebaat is met een nier-dieet. Twee weken terug heeft hij weer een aanval gehad. Ik heb dit gefilmd en naar de dierenarts gestuurd. Aan de hand daarvan heeft Paranoia een heel uitgebreid bloedonderzoek (incl kattenaids/kattenleukemie en toxoplasmose) en bloeddrukmeting gehad en tot onze grote verbazing waren alle uitslagen goed, zelfs de nieren. Heel goed nieuws natuurlijk, maar waar komen de aanvallen dan vandaan?

Mijn dierenarts stelt voor om Paranoia naar een specialist neuroloog door te verwijzen of te beginnen met anti-epilepsie medicijnen als trial. Ik ben van geen van beide echt voorstander: ik denk dat allerlei onderzoeken hem nog meer gestrest maken (hij heet niet voor niets Paranoia) en zomaar zware anti-epilepsie medicatie als trial klinkt voor mij ook wel heftig. Ik zou daarom liever eerst met iets vriendelijkers in de vorm van kruiden/homeopathisch willen beginnen om te kijken of zijn hersentjes/prikkels daar positief op reageren en hij hopelijk geen aanvallen meer krijgt.

Met betrekking tot het voer ben ik mij aan het richten op nat voer, laag in ruw eiwit, fosfor natrium, calcium en magnesium – dit schijnen belangrijke factoren te zijn mbt gezonde nieren en blaasgruis.

Hebben jullie nog tips /ideeën / visies? Ik hoor ze graag!

Angelaseep
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2020 10:42

Re: Epilepsie? Graag advies/tips/ideeen

Bericht door Angelaseep »

Veel rust! Geen drukke omgevingen, harde muziek of vel licht. Wij hebben 2 hondjes van 10 en 8 met epilepsie er is niks aan te doen sinds hun dit hebben zijn ze super gevoelig geworden voor zulke dingen. Sinds een paar week houden we echt rekening met hoeveel ze slapen, het geluid en het licht en het helpt! als ze een aanval hebben zorgen dat het beestje op iets zacht ligt of dat je hem/haar vast hebt zodat hij/zij geen kneuzingen of breuken krijgt.

Plaats reactie