Mamapoes heeft vette vacht

Kammen, kattennagels knippen, vlooienmiddel, wormenkuur toedienen bij een kat, etc.
Plaats reactie
Veeeeer
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 mar 2020 12:22

Mamapoes heeft vette vacht

Bericht door Veeeeer » 15 mar 2020 12:32

Hallo allemaal,
Sinds zo'n dikke 2 maanden hebben wij een poes, Maggie. We hebben haar geadopteerd van een vrouw die haar van straat had gehaald. Daar woonde ze al een tijd in de tuin totdat het te koud werd en er te veel lawaai kwam door vuurwerk.
Maar Maggie bleek zwanger... en 4 weken later hadden we er 3 gezonde mini katertjes bij :lol:
Nou hebben we Maggie vanaf het moment dat we wisten aan speciaal voer gezet. Dat raadde de dokter aan en ook de specialist bij de dierenwinkel.
Ik merk alleen de laatste tijd dat ik haar vacht een beetje vettig vind lijken. We hadden ons al bedacht dat dat misschien door de hormonen kon komen, zoals vrouwen ook een vettere huid en dus haar kunnen krijgen van hormoonwisselingen. Of zit er iets in het speciale voer waardoor dit kan komen?

Wilde het even nagaan of ik de dierenarts eens moet bellen, of dat dit normaal is.

Verder is alles helemaal goed met iedereen! Dus eigenlijk ook niet echt reden tot paniek, ze laat verder niks geks merken.
Hoop dat iemand hier meer over weet! :grin:

Mosi
Huiskat
Huiskat
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 mei 2018 09:46

Re: Mamapoes heeft vette vacht

Bericht door Mosi » 28 mar 2020 06:37

Ik zie dat er nog geen reactie is.

Is de poes inmiddels wel gecastreerd? (Hormonen kunnen een vette vacht geven, denk bv aan de katerstaart)
Is ze nog niet gecastreerd, wacht daar dan niet te lang mee, anders is ze straks weer zwanger. (Zeker als ze nog buiten komt, maar de katertjes zouden met 4 maanden al geslachtsrijp kunnen zijn als ze snel zijn)

Maar een vette vacht kan ook een teken van ziekte, of bv gebitsproblemen zijn (dan verzorgen ze zichzelf niet goed), dus even langs de dierenarts is een goed idee. Als die tenminste nog open is in deze rare corona tijd.

Plaats reactie