Reaktiv Tonicum

Forum voor vragen over het gebruik van medicijnen/zalfjes/druppels/pillen, bijwerkingen, voedingssupplementen, het toedienen van medicijnen, etc.
Plaats reactie
dennise14
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 feb 2020 17:22

Reaktiv Tonicum

Bericht door dennise14 »

Hallo,

Er is onlangs vastgesteld dat mijn kat van 7 jaar een nierbekkenonsteking heeft. Nu zijn we nog aan het instellen, maar ze wil totaal niet zelfstandig eten. Ik ben dus al een paar weken bezig met dwangvoer.

Nu kwam ik op het internet Aniwell Reaktiv Tonicum tegen. Die moet wel heel erg smakelijk zijn. Die wil ik dus proberen. Bij mijn zoektocht kwam ik hier heel vele berichten over deze Tonicum tegen, wat mij toch positief stelt.

Ik zag dat je Reaktiv voor honden of katten kunt kopen. Alleen heeft die van de honden, dubbel zoveel inhoud, voor bijna hetzelfde geld.
Ik zag ook dat het dezelfde samenstelling heeft en hoeveelheden van die samenstelling.

Volgens mij zitten hier wel ervaringsdeskundigen, die mij kunnen vertellen of ik de Reaktiv voor de hond ook aan mijn kat kan geven.

Iemand een idee?

Zizi
Lynx
Lynx
Berichten: 128
Lid geworden op: 30 jan 2020 13:47

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door Zizi »

Ik heb het ooit aan een zieke kat gegeven (weet niet meer welke variant het was) maar dat was geen nierkat. Nu hoeft een nierbekkenontsteking niet direct nierfalen te zijn maar extra belasting van de nieren lijkt me niet verstandig. Hoe zit het met de eiwitten in dit spul? De specialist waar ik nu bij loop met mijn nierkat raadde af om 'aansterkspul' te geven omdat dat logischerwijs meestal heel veel eiwit bevat wat de nieren natuurlijk extra belast. Ik moest dus toch weer gaan dwangvoeren met niervoeding.

Zizi
Lynx
Lynx
Berichten: 128
Lid geworden op: 30 jan 2020 13:47

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door Zizi »

Ik lees nu in je voorsteltopic dat je kat ook niet zelfstandig drinkt en de nierwaarden inderdaad niet goed zijn. Geef je je kat wel onderhuids (of per infuus) vocht? Want met wat vocht in de bek krijg je nooit genoeg water binnen.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5926
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door Rik »

Zover ik kon zien was de honden variant qua samenstelling exact gelijk aan de katten variant. Alleen voor honden is het 6x 90ml en voor katten 6x 45ml. Nota bene tegen vrijwel dezelfde prijs.

Ik heb toen voor Bowy ook de honden variant genomen. De flesjes zouden 2 dagen in de ijskast houdbaar zijn na openen en dat is misschien de reden waarom de katten variant minder bevat. (Maar volgens mij blijft het ook wel 3 dagen goed)

Als je het heel zeker wilt weten zou je ook even een mailtje naar Dierapotheker.nl kunnen sturen.

Wat betreft het eten van Redje.
Krijgt ze natvoer of brokken. Natvoer zou sowieso al beter zijn in verband met het vocht dat ze dan binnenkrijgt.
Als ze verder niet zo goed wil eten kun je nog het volgende proberen.
*) Bij zooplus hebben ze cosma snacks. Dat zijn gevriesdroogde kleine blokjes die je tussen de vingers fijn kunt kruimelen over het eten/natvoer. Hier zijn ze daar gek op en ik heb Yuna meerdere keren aan het eten kunnen krijgen toen ze haar schoteltje niet op wilde eten (dat is hier de kieskeurigste).
*) Bij de dierenarts hebben ze Mirtazapine. Een kleine kruimel van 1/8 tablet om de dag (of zelfs minder) is vaak al genoeg om een kat weer aan het eten te krijgen. Dit is natuurlijk pas nodig als al het andere niet helpt (want het is en blijft een medicijn).
*) Als laatste blijf je met spuitjesvoeren/dwangvoeren zitten. Wanneer dat nodig is staat er in een ander topic een uitleg (geef maar een gil als dat nodig is).
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

dennise14
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 feb 2020 17:22

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door dennise14 »

Allemaal heel hartelijk bedankt voor de tips.

Het dwangvoeren en alles er omheen is het probleem niet. Ze komt zelfs nog aan, van het dwangvoer wat ik haar geef. Ze is ook niet uitgedroogd of daar dichtbij.
Ze krijgt van mij Rehydration van Royal Canin voor de electrolyten en kalium die daarin zit. Daardoor heeft ze ook geen spierzwakte. Ze zwabbert dus niet met haar achterpoten en houdt het koppie ook niet schuin.

Voor de rest geef ik haar het eten wat ik door een spuit kan krijgen. En anders druk ik de vleesbrokjes eerst door een grote spuit om het later over te doen in een wat kleinere spuit.
Ipakitine uit voorzorg, mocht ze er nierfalen aan overhouden.

Ze is alleen misselijk en kokhalst zelfs voor water. En op mijn zoektocht naar een smakelijk produkt voor haar kwam Reaktiv Tonicum wel heel erg positief uit de revieuws en berichten hier in het forum.
Vandaar dus mijn vraag of de hondenversie ook wat uit maakt.

Om het vandaag in huis te hebben, moest ik het gisteren voor 21.00 uur bestellen. En helaas, toen was het bericht van mij nog niet goedgekeurd voor het forum, ondanks dat erbij staat 17.31 uur. Ik heb het dus maar besteld.

We gaan ermee aan de slag.

Nogmaals bedankt.

groetjessss

Zizi
Lynx
Lynx
Berichten: 128
Lid geworden op: 30 jan 2020 13:47

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door Zizi »

dennise14 schreef:
11 feb 2020 15:58
Ze is alleen misselijk en kokhalst zelfs voor water.
Dan zou het mij juist fijn lijken dat ik niet al dat water/vocht door het bekje moet doen?

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Tijger
Tijger
Berichten: 1025
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Reaktiv Tonicum

Bericht door Zotvanpoezen »

Ik geef altijd Nutribound bij ziekte of herstel. Er zitten prebiotica en nog veel meer in.
Je kan het online bestellen, maar dat is per 3 flesjes. Mijn da verkoopt het per fles. Ik heb het ook ooit aan een nierkat mogen geven (Rambo*)
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Plaats reactie