Ambivalente relatie tussen 2 katten

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Plaats reactie
DizzyLizzy13
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jan 2020 15:07

Ambivalente relatie tussen 2 katten

Bericht door DizzyLizzy13 »

Hoi,

Mijn 2 katten kunnen in principe goed met elkaar overweg. Ze zijn niet extreem close (ze wassen elkaar niet en slapen ook niet samen in dezelfde mand)maar ze slapen bijvoorbeeld wel samen op dezelfde bank (vlak bij elkaar), ze eten zonder problemen zij aan zij uit 2 bakjes en als ze elkaar tegenkomen op de gang dan groeten ze elkaar met hun neuzen.

Maar bijna dagelijks zijn er wel 1 of 2 momentjes waarbij dit ineens omslaat. Dan blazen ze ineens tegen elkaar als de 1 de dichtbij komt bijvoorbeeld. En soms zijn het echte gevechten waarbij ze elkaar ook aanvallen.
Even later is er niks aan de hand.


Heeft iemand hier ervaring mee of een verklaring voor?

Misschien ook goed om te weten dat de katten vrij zijn om naar buiten te gaan via een kattenluik maar het huis zelf is vrij klein. Wellicht komt het dus omdat ze teveel op elkaars lip zitten?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5927
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Ambivalente relatie tussen 2 katten

Bericht door Rik »

DizzyLizzy13 schreef:Misschien ook goed om te weten dat de katten vrij zijn om naar buiten te gaan via een kattenluik maar het huis zelf is vrij klein. Wellicht komt het dus omdat ze teveel op elkaars lip zitten?
En juist dat vrij naar buiten kunnen zou zelfs een reden van onenigheid tussen die twee kunnen zijn. Zeker als ze dat niet samen doen. Er worden vreemde geuren mee naar binnen genomen en degene die van buiten komt neemt een soort van jacht/territorium-instinct mee naar binnen. Ze kunnen andere katten gezien hebben waardoor hun alertheid (en irritatie) ten top is (ook tegen bekende).

Eerste wat je dus zou kunnen proberen is of dit ook het geval is als ze niet naar buiten kunnen. Maar dan moet het binnen natuurlijk wel aantrekkelijk gemaakt worden. Een goede platfondkrabpaal, voldoende ligplekjes, voldoende sjeesgelegenheid en routes. Etc.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Plaats reactie