Poes 4 jaar met kitten

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Plaats reactie
Newlife
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 nov 2019 13:15

Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Newlife »

Hallo allemaal. Ik heb de afgelopen tijd flink gelezen op dit forum maar toch wilde ik m’n eigen vraag hier ook stellen.
Ik heb een poes, Guusje, 4 jaar oud en sinds kort een kitten, Dirkje, nu 11,5 weken oud. Dirkje is nu 3,5 week bij ons. Guusje ging in het begin veel naar buiten maar wordt wel relaxter en is soms ook op het bed te vinden als ik met de kitten speel. Ze heeft zelfs knijpoogjes. Maar de kitten wil graag spelen en Guusje is hier niet zo voor in.
Ze is niet zo goed in spelen, een klein tikje is al een aanval voor haar (heeft ze vroeger gewoon niet zo goed geleerd, te vroeg uit het nest), De kitten krijgt flinke meppen, laatst ook met nagels. ‘s Ochtends en ‘s avonds wil het nog wel met wat rennen achter elkaar aan, maar dat is lang niet altijd. Verder is het een constante strijd want Dirkje wil altijd wel spelen en daagt Guusje ook uit. Guusje gromt als ze Dirk ziet aankomen. En blazen als’ie wat doet. Het blijft dus onrustig met deze rakker. Eerst heel onbesuisd, nu ook wel grenzen in acht nemend na zoveel grommen en meppen van Guusje. Maar goed, hij blijft Guus natuurlijk bespringen en uitnodigen op zijn manier. En dit blijft natuurlijk voorlopig. Ik had in mijn hoofd waarschijnlijk een niet te halen ideaal, met poezen die elkaar wassen en spelen en gezelschap houden, maar ik denk dat dit een strijd blijft. Ik kan Dirk bij vrienden plaatsen, dat had ik al geregeld voor ik Dirkje nam. Ik vraag me af of ik langer moet proberen of dat er nog verbetering in komt of dat ik Dirkje moet gaan loslaten. Graag jullie kattige advies en ervaring.

Gebruikersavatar
Mleen
Poema
Poema
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 jul 2018 11:49

Re: Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Mleen »

Het is altijd lastiger om een kitten bij een wat oudere kat te plaatsen, die wellicht al echt een solo-kat is geworden.
Wat ik je zou aanraden is er nog een kitten bij te nemen, zodat de kittens hun energie bij elkaar kwijt kunnen en Guusje lekker haar eigen ding kan blijven doen. 😊
Kittens hebben in hun eerste levensjaar heel veel aan een leeftijdsgenootje; ze leren samen de grenzen kennen en socialiseren ook op die manier, die een oudere poes of een mens ze niet kan bieden.
Spookje & Nina 17-06-2018
Sammy* 2000-2014
Mikky* 2000-2012

Newlife
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 nov 2019 13:15

Re: Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Newlife »

Dank je wel Mleen. Het gaat er mij meer om hoe lang het gemiddeld duurt voordat er acceptatie is. Moet ik nog wachten of is dit wat het is? Ik lees over geduld maar ik kan me zo voorstellen dat Guus dat gespeel gewoon niet leuk blijft vinden. Dirkje loopt al wel vaak met een boog om haar heen. Guus is verder wel relaxed.
Een tweede kitten is geen optie, dat wordt vaak gadviseerd, dat begrijp ik wel.

Newlife
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 nov 2019 13:15

Re: Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Newlife »

O ja. Dirkje kan zometeen naar buiten. Lekker spelen daar, ik kan me zo voorstellen dat het dan wel beter wordt omdat de focus ergens anders gaat liggen. Ervaringen?

Bibi_1977
Huiskat
Huiskat
Berichten: 42
Lid geworden op: 31 aug 2019 17:37

Re: Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Bibi_1977 »

Hier eerst 1 kitten bij 6 jaar oude poes. Ging niet. Tweede kitten erbij...... gaat een heel stuk beter. Kittens vermaken elkaar, oudste poes meer rust.

Heeft de oudste de kittens na 3 maand geaccepteerd? Nee, ze mogen niet in haar buurt komen, dan gromt ze. Bij een goede dag van de oudste doogt ze ze, bij een slechte dag kan ze Ze niet luchten of zien.
Het is dus nog steeds meer regelmaat grommen en blazen, gelukkig nooit vechten geweest. Ik hoop dat de oudste daar ooit mee stopt en een soort van gedoogmodus afneemt. Vriendjes zullen ze nooit worden ben ik bang.

Ze heeft de mogelijkheid naar boven te gaan waar de kittens niet mogen komen.
Mila(6) & Nine(7 maanden) Lexi(4 maanden)🐾

viewtopic.php?f=5&t=33552

Newlife
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 nov 2019 13:15

Re: Poes 4 jaar met kitten

Bericht door Newlife »

Dank je wel Bibi. Hier net zo. Dirkje en Guusje spelen wel eens met elkaar, achter elkaar aanrennen maar Over het algemeen is het ook grommen en blazen om de kitten op afstand te houden. Ik vraag me af of ik Guus hier een plezier mee doe En of het inderdaad beter gaat worden in de toekomst. Guusje ziet er niet gestrest uit maar gaat wel vaak naar buiten. Ik twijfel enorm of ik Dirkje niet bij het andere gezin moet plaatsen. De dierenarts zei deze week dat het normaal gedrag is gezien de omstandigheden en dat het op langere termijn zelfs wel gezellig is voor Guus als ik bijvoorbeeld op vakantie ga. Ben zo benieuwd naar ervaringen van andere mensen.

Plaats reactie