Hoe vaak een senioren check?

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Moni3
Lynx
Lynx
Berichten: 109
Lid geworden op: 10 mar 2019 17:10
Locatie: Mokum

Hoe vaak een senioren check?

Bericht door Moni3 » 13 sep 2019 14:53

Inmiddels heb ik Kees al weer een half jaar, zij is na 3 maanden nog bij de dierenarts van het asiel geweest ter afsluiting, en onlangs bij een dierenarts hier in de buurt voor iets kleins en ter kennismaking. Iedereen zegt steeds dat Kees er prima uit ziet (en voelt). Maar ja, ik denk dat het ook slim is haar bloed en urine eens te laten controleren. Hoe vaak is dat nodig, dan wel te adviseren?
Moni, hofdame van Kees, (een Grand Old Lady uit 2004)

Gebruikersavatar
Cerna
Huiskat
Huiskat
Berichten: 47
Lid geworden op: 15 mei 2019 16:52

Re: Hoe vaak een senioren check?

Bericht door Cerna » 13 sep 2019 16:35

Ik begin met een seniorencheck wanneer de kat 8 jaar is en wanneer alles prima is en er met de kat ook niets aan de hand is, herhaal ik het twee jaar later opnieuw. Vanaf 12 jaar doe ik het jaarlijks zodat ik met een behandeling kan beginnen wanneer de ziekte nog in een beginfase is. En dat geldt dan vooral voor de nieren.
Urine laat ik eigenlijk nooit controleren tenzij er een aanleiding voor is. Ik vind dat namelijk zo'n stressvol gebeuren.
Groetjes Annet, Amber (14), Milka (11), Laila en Luna (6,) Jip (1)
ZL: Minoes, Moerka, Chatoel, Flora, Tabitha, Shura, Tara, Cochi, Cerna, Noa, Gizmo

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5113
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Hoe vaak een senioren check?

Bericht door Rik » 13 sep 2019 17:21

Ikzelf zou ongeveer zeggen 10, 12 of 13, 14 of 15 en daarna elk jaar. Je kunt ook combinaties van checks doen. Bijvoorbeeld ene jaar bloed en ander jaar urine (als dat makkelijk gaat met de juslepel methode).

Kees zit dus met 14/15 flink aan de seniorenkant. Zeker ook met de spondylose.

Ik geloof dat je aangaf dat ze eind december nog allerlei bloed- en ander onderzoeken heeft gehad. Dus je zou ervoor kunnen kiezen om eind dit jaar nog alleen een algemeen onderzoek met urine kunnen doen en het jaar daarop een bloedonderzoek (tenzij je het gevoel hebt dat dat eerder zou moeten). Je kunt er ook voor kiezen (omdat ze dit jaar al meerdere keren onderzocht is) het onderzoek naar lente 2020 te tillen en dan gelijk alles mee te nemen (bloed, urine en foto's voor spondylose, als je natuurlijk wil weten hoe het daar nu mee staat).
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Moni3
Lynx
Lynx
Berichten: 109
Lid geworden op: 10 mar 2019 17:10
Locatie: Mokum

Re: Hoe vaak een senioren check?

Bericht door Moni3 » 14 sep 2019 00:02

Onlangs de papieren erbij gehad van het asiel en zij is net voor de Kerst vorig jaar ingebracht maar de onderzoeken waren een maand later. Zelf zat ik ook te denken aan in januari weer terug gaan en dan zowel bloed als urine check. En aan de hand van de waardes dan kijken weer over een jaar check doen of misschien sneller.
En als ik iets aan haar merk dan altijd sneller natuurlijk.
Weer een foto voor de spondylose lijkt mij niet zo nodig. Meer alert blijven op pijn en wat ik kan doen het zo fijn mogelijk te maken voor haar.
Moni, hofdame van Kees, (een Grand Old Lady uit 2004)

Plaats reactie