Wat met de kat doen?

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Plaats reactie
jamiejames
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 apr 2019 22:22

Wat met de kat doen?

Bericht door jamiejames » 08 apr 2019 22:43

hallo,

Ik heb sinds een jaar een hele lieve kat. Ze is al 11 jaar en heeft voor mij in het asiel gezeten. Nou ga ik binnenkort verhuizen voor mijn studie en heb ik met pijn en moeite mijn kat naar mijn ouders moeten doen. ( Ik woon trouwens niet meer thuis, dus ze is over verhuisd). Nu blijkt dat mijn vader er zeer allergische voor is, en toen hebben we samen besloten dat ik haar terug zou nemen en ik een goed plekje voor haar zal vinden.

Ik heb wat rondgebeld en de plek waar ik naar toe ga verhuizen zijn katten toegestaan, Maar het probleem is dat het een kamer van ongeveer 20m2 zal zijn. Dat is behoorlijk klein aangezien ik zelf al heel wat van mijn spullen weg zal moeten doen omdat ik van een appartementje naar een kamer ga. Nu vind ik het dus behoorlijk zielig om mijn kat daar neer te zetten terwijl ik zelf op school zit de hele dag.

Ik heb een keuze nummer 2 en dat is een plekje in den haag bij een goeie kennis. Ze heeft een huis met een tuin.

Nou weet ik niet welke keuze ik moet maken en wat beter is voor de kat. Natuurlijk heeft ze in den haag alle ruimte, maar ik ben bang dat het haar niet goed zal doen om zo vaak over te moeten verhuizen in zo'n korte tijd. en aangezien ik niet weet wat voor leven ze heeft gehad voor het asiel probeer ik het beste voor haar te doen. Ze is erg gehecht aan mij en daarom zou ze naar mijn ouders gaan, zodat ik haar vaker kan zien. Maar den haag is helemaal aan de andere kant van het land voor mij en ik zal haar amper meer zien.

Wat is het beste voor de kat.

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 4838
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Wat met de kat doen?

Bericht door nellebel » 09 apr 2019 11:13

waar heeft je kat nu behoefte aan. is het een rustige kat (ze is al 11 ) die vooral lekker op de vensterbank ligt en bij jou, of is het een druktemaker die de ruimte nodig heeft. daarop zou ik de beslissing nemen. hangt ze echt aan je en is ze rustig en gebruikt ze nu ook niet veel ruimte dan zou ik haar lekker mee nemen. niet alle katten hebben behoefte aan veel ruimte of een buiten. kijk wat ze nu nodig heeft en of dat overeenkomt met wat jij haar kunt bieden. je kunt ook in de hoogte werken.ik heb bijv plankjes langs de kast en kussens op de kast liggen, dus ze kunnen zo omhoog lopen en op de kasten liggen.
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 4791
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Wat met de kat doen?

Bericht door Rik » 09 apr 2019 11:21

Ja, aan de ene kant is 20m2 wel erg weinig maar aan de andere kant kan het zijn dat een 11 jarige kat niet veel nodig heeft. Met een kitten hoef je het in ieder geval niet te proberen :)

Als ze inderdaad rustig is en veel slaapt (dat doen die van mij nu al bij 3 jaar :)) dan kun je het proberen. Je moet er dan wel vol voor gaan en eventuele concessies doen wat betreft de ruimte die je hebt. Als ze graag in een krabpaal hangt moet je dus een lekkere grote krabpaal naast de kast neerzetten... pech voor die stoel die je dan daar bedacht had :) Wil ze de hoogte in, plankjes aan de muur. Dat soort dingen.

Ik ga er ook even vanuit dat je niet een al te groot uitgaanstype bent die ook de hele avonden, na een dagje school, de stad in gaat. Want je zult natuurlijk wel wat tijd met haar door moeten brengen. Verder moet je haar dan goed in de gaten houden en haar gedrag 'lezen' om te kijken of ze wat tekort komt. Als dan blijkt dat je toch denkt dat het niet lukt kun je haar altijd nog naar Den Haag brengen.

Voor het aantal keer verhuizen hoef je je nu dan niet druk te maken. Dan gaat ze in eerste instantie met jou mee en kan ze daaraan wennen (omdat jij er ook bent). Ik zou dat wel doen als je een paar dagen hebt om de hele dag met haar door te brengen. En als het dus niet lukt dan is een tweede verhuizing niet het probleem omdat ze 'naar een betere plaats' gaat.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

jamiejames
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 apr 2019 22:22

Re: Wat met de kat doen?

Bericht door jamiejames » 09 apr 2019 18:13

Mijn kat kan echt een knuffel kat zijn, die de hele dag op je schoot zit en met je knuffelt, maar tegelijkertijd houd ze er ook van om naar buiten te lopen maar meestal ligt ze dan in het zonnetje. Ze is ook wel rustig. Ze is ook redelijk aanhankelijk. Ze begint elke ochtend tegen me te miauwen tot dat ik op sta, achtervolgd me door de hele woning.

Opzicht ben ik wel iemand die gewoon in de avonden thuis ben of zeker probeer om nog ff langs te gaan voor mijn kat. In het weekend ga ik wel meestal uit, maar dat is nu ook wel prima te doen met haar dus dat zal dan ook wel moeten lukken.

Deze kamer heeft een redelijk hoge plafon dus ik denk dat ik daar wel mee kan werken. Als ik dit nu zo allemaal lees denk ik dat het beter voor haar zal zijn om zelf te houden inderdaad. Ik ga dan proberen om te kijken of het zo te doen is, merk ik dat het toch wat te klein is dan kan ze naar een goeie plek.

Bedankt voor de tips! Dat heeft de keuze een heel stuk makkelijker gemaakt :)

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 4838
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Wat met de kat doen?

Bericht door nellebel » 09 apr 2019 18:25

Lekker plekje voor de raam zodat ze naar buiten kan kijken doet ook wonderen hoor.

Verstuurd vanaf mijn GM 5 d met Tapatalk

groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Plaats reactie