Ragdoll HCM

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
Ragdoll90
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2019 03:40

Ragdoll HCM

Bericht door Ragdoll90 » 09 feb 2019 03:52

Goedenavond allemaal,

Mijn ragdoll wordt in maart 6 jaar. Vanmiddag kwam hij klagelijk mauwend bij mij. ( nooit eerder gezien dat er iets was) Ik zag direct dat er iets niet goed was. Op een gegeven moment echt schreeuwen en hijgen met zijn bekje open.
Met spoed naar de dierenarts. Hier is een flinke hartelust geconstateerd en lage hartslag (130).
Er is een hart echo gemaakt. Diagnose hcm. Fokker heeft hem destijds verkocht als HCM vrij maar daar hebben we nu helaas weinig aan.
Zijn linker boezem en aorta zijn 3 keer zo groot als normaal. Waarschijnlijk had hij vanmiddag last van een stolsel. Dit is weer doorgeschoten en dit keer met goede afloop ( geen verlamming). Op de heenweg naar de dierenarts viel hij al helemaal weg. aangekomen bij de dierenarts begon hij tot onze opluchting weer wat te mauwen. Dierenarts geeft hem max een half jaar. Hij gaat nu allerlei medicatie bestellen en extra advies inwinnen. Hij gaf aan dat er een vrij nieuw jong medicijn is die nog wat gunstig effect zou kunnen hebben op de korte termijn. Ik kan het gewoon niet geloven mijn lieve vriendje. Immens verdriet. Dierenarts geeft aan dat het een ‘tikkende tijdbom’ is. Het is wachten op opnieuw een stolsel met veel pijn en mogelijk verlamming als verschijnsel erbij.
In december zijn we nog voor controle geweest. Beestje heeft nooit iets gehad. Wat is wijsheid? Mensen met ervaringen?
Is het nog een optie om toch naar een specialist te gaan? Ik wil niet dat mijn vriendje pijn heeft. Of dat ik op een dag thuis kom en hij verlamt is of erger alleen is gestorven met veel pijn. Ik ben benieuwd naar andere verhalen. Ik heb zo’n verdriet.

ikMIS-T8
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 aug 2018 22:09

Re: Ragdoll HCM

Bericht door ikMIS-T8 » 10 mar 2019 14:15

Hallo, ik wens je heel veel sterkte toe , helaas
Heb ik ervaring met mijn lieve katje Teigertje
Die ik vorig jaar heb moeten laten inslapen na dat hij acuut een bloedpropje in zijn rechter voorpootje kreeg, ook had hij vocht in en bij zijn longetjes een hartruis en galopritme en eten en drinken deed hij ook niet meer
Ik draag het verdriet om mijn lieverd nog elke dag met me mee , en ik mis hem verschrikkelijk ! Ik wens je veel sterkte bij het nemen van een beslissing maar geniet vooral van je lieverd zo lang het nog kan !
Liefs Alice

Sansan
Poema
Poema
Berichten: 386
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Sansan » 10 mar 2019 14:31

Wat een schrik !! Wat fijn dat het stolsel niet vastgeschoten is en je vriendje er nog is.

Specialisten weten vaak meer dan dierenartsen.
Ik zou je willen adviseren naar de “beste” cardioloog in Nederland te gaan, sinds afgelopen zomer weer werkzaam in Nederland (jaren in Australië), echt een onwijs fijne slimme man. Daar hebben wij laatst onze ragdoll laten controleren met een echo en een ecg. De manier waarop er gecommuniceerd werd vonden wij heel fijn, echt zo’n arts waarmee je kunt sparren! Dus ik kan mij voorstellen dat hij jullie beter kan helpen én beter gerust kan stellen en informeren over de toekomst. Hij had de dag dat we kwamen nog een pacemaker bij een hond gezet.

Dat is Niek Beijerink, werkt bij veterinaire specialisten in Vught.
Er zijn maar 2, misschien 3 als die nog werkt, cardiologen in Nederland.
https://www.veterinairespecialisten.nl/ ... -beijerink

Plaats reactie