Mee eters gaan NIET weg; jeuk rond kop

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Plaats reactie
Itsmisspien
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jun 2018 09:19

Mee eters gaan NIET weg; jeuk rond kop

Bericht door Itsmisspien » 14 jun 2018 10:08

Beste kattenliefhebbers,

Ik zit met een groot probleem. Ik heb een Perzische kitten die ongeveer een halfjaar oud is. Een echt schatje, ze is super lief.

Echter ging ze rond maart ineens heel veel aan haar kop krabben. Zo hard dat er hele wonden ontstonden. Ik ben naar de dierenarts geweest en deze zei dat het mee eters waren. We hebben rood zeep gekregen om dit weg te krijgen en witte zalf voor de wond. De wond is helemaal gaan genezen.

Echter gingen de mee eters niet weg, maar dit werd alleen maar erger. We hebben pilletjes gekregen waarvan ze meer ging drinken en plassen, dit hielp ook niet. Hierna kregen we een doorzichtig gel zalf omdat het ook is uitgebreid naar haar kop tot oren. Die hielp semi. Maar haar hele kop kwam onder de klitten dus zijn we ook mee gestopt. Hierna ging ze aan de antibiotica (piletjes) helaas mocht dit ook niet baten.

Het arme beestje zit tot nu de hele tijd met een plastic kap om omdat ze zichzelf anders helemaal open krabt. Er is geen ontkomen aan. Natuurlijk houd ik haar soms wel op schoot zonder kap zodat ze zich soms nog wel eventjes kan wassen.

We zijn naar de trimmer geweest en die heeft leucillin aangeraden. Hier zijn we nu net mee begonnen en ik heb het idee dat dat op het moment wel helpt. Echter is ze snachts aan 1 stuk door aan het krabben en je kunt je wel voorstellen hoe gek wij worden van dat continue getik.

De dierenarts weet het ook niet meer en ik vind het zo ontzettend zielig. De jeuk zit onder haar kin maar als je bij haar oogjes drukt doet ze ook direct haar achterpoten omhoog om als een bezetene te krabben.

We gaan nu een specialist bellen maar wie weet komt het iemand bekend voor. Niet alleen wij slapen sinds maart al niet meer, we vinden het vooral ontzettend rot voor Pien. We gunnen het haar zo om lekker zorgeloos en zonder kap te kunnen spelen en gezond te zijn.

Bedankt alvast.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 4206
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Mee eters gaan NIET weg; jeuk rond kop

Bericht door Rik » 14 jun 2018 11:32

Welkom op het forum.

Ik lees eigenlijk niets over een eventuele voedselallergie of gevoeligheid. Wat voor voer krijgt ze? Hebben jullie al eens ander voer geprobeerd? Of andere voerbakjes want ze kan ook een allergie hebben voor plastic of roestvrij stalen voerbakjes.

Dat was eigenlijk het eerste waar ik aan zou denken voordat je aan allerlei andere middelen was begonnen.

Kijk eens op deze site: https://www.kalumi.nl/acne-bij-katten/
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6178
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Mee eters gaan NIET weg; jeuk rond kop

Bericht door Dinky » 15 jun 2018 17:11

Ik zou inderdaad ook beginnen met stenen drinkbakken en eetbak.

Daarnaast zoals Rik aangeeft zou ik voedselallergie uitgesloten willen hebben.
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 888
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Mee eters gaan NIET weg; jeuk rond kop

Bericht door Yo16Ka16No11 » 15 jun 2018 20:41

Dit kan ook vaak onstaan door een verzwakt immuunsysteem. Ik zou hier da naar laten kijken en L-Lysine aan eten toevoegen en evt. Zolac propaste, maar kijk eerst bij da of hier aanwijzing voor is.
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018

Plaats reactie