Ze is echt ziek :(

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Eleonore
Huiskat
Huiskat
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 jun 2012 10:31

Ze is echt ziek :(

Bericht door Eleonore » 13 jun 2018 06:45

Mijn kat Loes heb ik sinds februari uit het asiel vandaan. Vrolijke meid, speels ook nog en deed het allemaal heel goed (eten, drinken, op de bak). Wel had ze vanaf het begin wel al snel diarree en heb ik een poosje zitten stoeien met het eten. Ze had ook een dikke bolle buik, daar heb ik het asiel toen nog over gebeld maar dat was hen niet opgevallen. Ze stelden wel voor om haar langs hun dierenarts te brengen maar ze deed het verder goed en ze was net hier, wilde niet weer zo met haar slepen (die dierenarts is een stukje verder en ik heb geen auto). De dierenarts hier stelde voor om haar nog eens te ontwormen maar ook dat had geen zin. Toen dacht ik nouja als ze verder geen klachten heeft... ze heeft ook wel erg lang weinig bewegingsruimte bij het asiel gehad, misschien is dat het wel.

Ik wilde haar kvv geven maar daar werd de diarree erger van. Op de brokken van RC ging het wel goed en af en toe wat kip van Almo Nature ging er ook goed in. Snoepjes gingen niet zo goed, ook daar kreeg ze diarree van. Soms gaf ik er haar dan toch eentje, zolang het een beetje diarree gaf vond ik dat niet zo erg (klein stukje van de ontlasting).

Ik heb nog gedacht dat ze een voedselallergie had, en overgevoelig was voor bepaalde eiwitten en heb toen ook een kvv voor haar gekocht met enkel kip. Die kort gekookt zodat het zou gaan lijken op de almo nature kip, maar ook hier kreeg ze tot bloedens toe diarree van. Snel weer mee gestopt natuurlijk en dacht ok, dan is het de rest van je leven brokken. Ook al bleef ik de verteringsproblemen vaag vinden. Ben ook nog op zoek gegaan naar een probiotica van Puur maar die bleek overal uitverkocht.

En toen enkele dagen later, begon ze te braken. Eerst een haarbal, ik dacht dat is een goed teken. Maar ze bleef doorbraken. Toen kwamen er wat grassprietjes uit en dacht ik dat de maag daar nog geïrriteerd van was. Maar ook daarna stopte het niet en na vijf keer braken heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Die vond haar buikje toch wel erg verdacht en ze had er ook last van als ze eraan zat. Ze stelde een behandelplan voor, ik zou haar een pijnstiller geven om te kijken hoe haar buikje daarop zou reageren en zou over twee dagen terug komen. Het braken was op dat moment gestopt en ze had op dat moment weer wat voedsel gegeten en al even binnen gehouden.

Eenmaal weer thuis gekomen, pijnstiller door haar voer gedaan en even later begon ze weer alles eruit te braken. Dat ging vervolgens maar door, de hele nacht heb ik met haar opgezeten. 's morgen direct de dierenarts weer gebeld en haar ter observatie naar de dierenarts gebracht. 's ochtends stopte ze gelukkig wel met braken maar eten deed ze niet meer. Uit bloedonderzoek bleek dat de ontstekingswaarden te hoog waren en ook haar leverwaarden waren veel te hoog. Dierenarts stelde een echo voor maar dat moet door een specialist gebeuren. Daar moet nog een afspraak mee gemaakt worden. Ze is nu weer thuis, braakt gelukkig niet meer, heeft wat extra almo gekregen en opgegeten (brokken wil ze nog niet) maar ze voelt zich overduidelijk nog steeds ellendig. Haar buikje is nog harder dan anders en ik maak me echt zorgen :(.

Ergens ben ik heel bang dat ik haar kwijt ga raken, dat ze dit niet gaat overleven. Dat er echt iets ernstigs aan de hand is. En ik kan het financieel ook niet allemaal dragen, ik heb net al het geld in haar aanschaf, de kattenmeubels en het afzetten van het balkon gestoken. Ik moet weer even een buffertje aanleggen, had ook nooit verwacht dat ze al zo snel problemen zou krijgen. Ik dacht een gezonde kat meegekregen te hebben van het asiel, in ieder geval voor een jaartje :(. En ik vind het zo ontzettend sneu voor haar. Heb gisteren niet kunnen slapen omdat ze zo beroerd was en vannacht heb ik een paar uurtjes kunnen slapen. Ik houd haar als een havik in de gaten, ze ligt nu lusteloos op de bank, heeft gelukkig wel wat gegeten maar ik ben zo verdrietig, ik hoop dat er snel duidelijkheid komt met wat ze heeft. Zit nu te wachten totdat de dierenarts telefonisch bereikbaar is en dan ga ik bellen.

Iemand tips, of andere gedachten of ervaringen? Ik wilde het ook gewoon even kwijt, ik heb zelf een moeilijke periode achter de rug, veel alleen moeten doen dus wilde het even opschrijven. Hopelijk helpt dat een beetje.

Ze krijgt nu overigens prednison dagelijks en verder niets omdat de dierenarts niet weet wat er aan de hand is. Ze heeft gisteren wel een pijnstiller gehad en een dexadreson injectie gehad.

Gebruikersavatar
pinguin
Tijger
Tijger
Berichten: 2059
Lid geworden op: 03 jul 2011 19:54

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door pinguin » 13 jun 2018 07:27

Ik zou toch kijken of je vandaag de specialist te pakken ks n krijgen voor een afspraak des noods ergebs geld lenen. Maar de dierenarts lijkt ook maar wat te doen die echo kan je veel vertellen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

groetjes sproet* 11jr*, snabbel 6jr en Simba 0jr

Eleonore
Huiskat
Huiskat
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 jun 2012 10:31

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door Eleonore » 13 jun 2018 07:33

Ja ik ga ook kijken of ik zo snel mogelijk naar een specialist kan. Moet even weten welke specialist de dierenarts voor ogen had en heb zelf ook nog wat rond gegoogled en heb er meerdere gezien hier in de buurt. Dierenarts gaf gisteren aan dat het een paar dagen kon duren voordat ze bij de specialist terecht kon maar ik kan dit niet nog een paar dagen aanzien.. Die buik is echt niet goed, eerder was het wel wat dik en harder maar kon haar wel over haar buikje aaien en het was nog zacht genoeg dat het wel flexibel voelde maar nu is het echt kneiterhard. Het lijkt me heel pijnlijk voor haar. Die echo laat ik wel doen hoor maar als er verder nog allerlei kosten komen dat wordt het wel heel moeilijk voor me :(. Want met een echo alleen ben je er niet. Maar goed, weten wat er aan hand is, is in ieder geval stap 1...

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 8978
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door castratenkoor » 13 jun 2018 08:48

Sterkte ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Maar ik vind eerlijk gezegd wel dat het asiel minstens voor een deel zou moeten meebetalen in de kosten. Je had mogen verwachten een gezond dier mee te krijgen en ze bleek wel heel snel ziek. Bewaar in ieder geval alle bonnetjes van de dierenarts goed.


Ik hoop dat er iets uit de echo komt wat op te lossen is. Ik duim voor goede afloop.
Dinie+8-koppig koor+gerbil Sam Mik+zebra Ad Do
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 9 Rik+Bolle+Maks 8 Luuk 5 Teske 4 Douwe 4 Clarie 3

Gebruikersavatar
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 2426
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28
Locatie: Nederweert
Contacteer:

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door ErikPhilippus » 13 jun 2018 09:54

De echo zal toch echt wel informatie moeten geven, zou je denken.
Ik hoop dat er iets aan te doen is, sterkte!
Afbeelding Dalí (2001-2017) + Gaudí (2001) + Lumi (2014) + Amber (2016) + Oscar (2016)
Kattenpaleis

Gebruikersavatar
RodeKaterHans
Lynx
Lynx
Berichten: 111
Lid geworden op: 18 sep 2017 18:23

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door RodeKaterHans » 13 jun 2018 10:04

Ik ben het met Dinie eens, vind en hoop dat het asiel kan mee betalen aan de kosten. Dat zou ik in ieder geval zeker proberen.

Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt en dat poes beter wordt! Veel sterkte!
Groeten Ella
Hans (2017) & Bertje(2018)
Hans en Bertje

Eleonore
Huiskat
Huiskat
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 jun 2012 10:31

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door Eleonore » 13 jun 2018 12:17

Ik heb inmiddels een afspraak voor morgen kunnen regelen, dierenarts denkt dat het wel ok is om een dagje te wachten omdat ze wel eet (alleen kip, geen brokken) en ook heeft geplast. Ik hoop ook echt dat hier iets uit gaat komen, ik voel me nu in ieder geval iets rustiger. Zolang ze eet, plast en niet braakt en nu met die afspraak voor de echo in het vooruitzicht.. Ik kan nu even niet meer doen. Ze heeft vanochtend nog wel een spuit met pijnstiller gekregen, daar is ze me wel echt dankbaar voor. Ik zag haar vrijwel direct opknappen daarna, ik kreeg allemaal kopjes als dank :). Levendig kan ik haar niet noemen maar ze reageert wel weer wat ontspannender. Nu weet ik ook zeker dat ze echt pijn heeft en niet alleen een dikke buik.

Ik ga het asiel ook nog even bellen, had ik eigenlijk al voorafgaand aan de echoafspraak willen doen (misschien hebben zij wel een goedkopere manier om dit te doen) maar ze zijn nog niet bereikbaar en ik vind het belangrijker dat ze niet te lang op een afspraak wacht. Als ze weer zo begint te braken dan ben je verder van huis en ik heb ook geen idee wat er in haar buik gaande is. Ik hoop ook dat het asiel wil meedragen aan de kosten, het probleem was er hoogstwaarschijnlijk al toen ze daarvandaan kwam dus dat zou wel fair zijn. Kijken wat ze zeggen..

Gebruikersavatar
pinguin
Tijger
Tijger
Berichten: 2059
Lid geworden op: 03 jul 2011 19:54

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door pinguin » 13 jun 2018 15:09

Je kan zeker de situatie uit leggen bij het dierenasiel kijken wat ze doen of wat ze kunnen beteken.
Als jr echo maakt wees ook eerlijk en geef aan dat je je financiële grens heb bereikt.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

groetjes sproet* 11jr*, snabbel 6jr en Simba 0jr

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 4732
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door nellebel » 14 jun 2018 07:45

afwijkende bloedwaardes kunnen ook komen door het vele braken. zou me inderdaad nu vooral richten op de buik. het is goed dat ze vandaag goed onderzocht wordt. asiel zal liever naar hun DA gaan, maar heel eerlijk, daar was weer meer tijd overheen gegaan dus ik vind dat je prima hebt gehandeld. ik denk zelfs dat er in je contract staat dat je " garantie " hebt. helaas (meer voor nu komt het goed uit) wordt een dier in de wet nog steeds gezien als artikel, en je mocht meer verwachten. je hebt een ondeugdelijk product gekregen zeg maar.
maar nu eerst zorgen dat je meisje er weer bovenop komt. ik hoop dat het meevalt, en dat het probleem snel duidelijk wordt en opgelost kan worden.
we zullen hier allemaal voor je duimen vandaag
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Eleonore
Huiskat
Huiskat
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 jun 2012 10:31

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door Eleonore » 14 jun 2018 09:21

Ja dat las ik ook dat leverwaarden omhoog kunnen schieten wanneer een kat te weinig eet. Ik vind dit zo lastig, de waarden waren wel boven de 400, mijn dierenarts vond dat in ieder geval heel opmerkelijk. Ik kan er eigenlijk niet over oordelen en maar hopen dat mijn dierenarts dat ook weet, dat van braken de bloedwaarden kunnen veranderen.

Ik heb gisteren nadat ik het asiel heb gesproken toch besloten haar naar het asiel te brengen zodat de arts daar met een echo kan kijken. Die kunnen ook vandaag kijken en zij kunnen een stuk goedkoper werken. Ik vond het echt verschrikkelijk om haar daarnaar toe te brengen :( dus ik hoop maar dat ik nu de juiste keus heb gemaakt. Ik weet alleen dat ik dit niet alleen trek, financieel. Ik heb een beetje hulp nodig.. Ze gaan me nu op de hoogte houden. Ik hoop echt dat ze wat kunnen zien, vandaag. Het asiel verzekerde me ook dat als ze zien dat ze 's ochtends veel pijn heeft, dat ze haar dan 's ochtends al naar de arts zullen brengen. Dat stelde me wel gerust.

Ik heb er weer een slapeloze nacht opzitten, haar daarnaar toe brengen vond ik echt hartverscheurend.
Ergens denk ik, er is vast niets aan de hand. Ze moest gewoon een keertje braken en ze heeft nu eenmaal een gevoelig maag/darm stelsel. Maar omdat dat buikje pijnlijk en dik is, kom ik niet weg met die redenatie. Dus inderdaad een echo is wel echt nodig om vast te stellen wat er aan de hand is. Ik hoop nu op loos alarm (mijn gedachten gaan echt alle kanten op).

Gebruikersavatar
RodeKaterHans
Lynx
Lynx
Berichten: 111
Lid geworden op: 18 sep 2017 18:23

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door RodeKaterHans » 14 jun 2018 09:28

Ik duim mee!
Groeten Ella
Hans (2017) & Bertje(2018)
Hans en Bertje

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 8978
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door castratenkoor » 14 jun 2018 11:17

Ik duim ook hard mee. Kan me voorstellen hoeveel pijn het deed haar bij het asiel af te leveren. Hopelijk vinden ze iets wat makkelijk op te lossen valt.
Dinie+8-koppig koor+gerbil Sam Mik+zebra Ad Do
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 9 Rik+Bolle+Maks 8 Luuk 5 Teske 4 Douwe 4 Clarie 3

Eleonore
Huiskat
Huiskat
Berichten: 48
Lid geworden op: 17 jun 2012 10:31

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door Eleonore » 16 jun 2018 08:37

Heel wat stress verder, maar ze is weer thuis. Echo is gedaan door dierenarts van het asiel en die gaf aan dat alle organen er goed uitzagen maar dat alleen de lever wat verkleind was (vreemd mijn dierenarts gaf aan dat deze vergroot was? maar misschien is van buitenaf voelen lastig constateren?). Een verkleinde lever kan duiden op een ontsteking. Er zijn geen tumoren gevonden, ook geen vocht. Met dat laatste was ik wel heel blij want ik vreesde al het ergste.
Maar waarom is dat buikje dan zo dik en gespannen? Dierenarts van het asiel dacht dat ze dit van de stress deed, dat ze haar buik aanspant, mijn eigen dierenarts denkt dat het van de pijn is.

Ze is ook onderzocht op een alvleesklierontsteking maar die bleek negatief te zijn. Er is wel bloed naar het lab gegaan maar het is mij niet helemaal duidelijk waar ze naar gaan kijken. Dierenarts denkt aan een galweg leverontsteking en heeft een antibioticakuur met dexametason voorgeschreven. Het plan was eerst om haar daar (in het asiel) drie dagen te houden maar toen ik ging kijken zat ze bibberend achter de verwarming en had natuurlijk nog steeds geen hap gegeten. Die dag ervoor had ze ook al niet kunnen eten doordat ze nuchter naar de echo moest en omdat ze moest bijkomen van een roesje.

Ik heb haar daarom toch maar mee naar huis genomen omdat ze in ieder geval moet gaan eten.

Hier thuis heeft ze direct een blikje almo nature gegeten, en vanochtend weer een half blikje. Een paar brokjes heeft ze ook gegeten dus dat gaat op zich goed.

Ik hoop maar dat nu de juiste behandeling is ingezet, vind het allemaal nogal vaag nog steeds. Hopelijk geeft dat bloedonderzoek nog wat licht en anders ga ik toch voor die gespecialiseerde echo als deze kuur niets doet.

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 8978
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door castratenkoor » 16 jun 2018 08:59

Fijn dat ze weer thuis is. Nu maar hard duimen met zijn allen dat deze kuur aanslaat en dat ze opknapt.
Dinie+8-koppig koor+gerbil Sam Mik+zebra Ad Do
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 9 Rik+Bolle+Maks 8 Luuk 5 Teske 4 Douwe 4 Clarie 3

Gebruikersavatar
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 2426
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28
Locatie: Nederweert
Contacteer:

Re: Ze is echt ziek :(

Bericht door ErikPhilippus » 16 jun 2018 10:13

Ja, opmerkelijk dat er ook met een echo geen verklaring voor het dikke buikje gegeven kan worden...
Pijn zou kunnen, maar lijkt me eigenlijk niet erg waarschijnlijk als ze thuis meteen gaat eten. Een kat met (erge) pijn zou dat denk ik niet doen. En buik opzetten en aanspannen van stress: ik weet het niet..... En dan dat braken, diarree en verhoogde leverwaardes?? Dus ik vind het net als jij wat vaag allemaal. Laten we hopen dat ze thuis weer opknapt.
Afbeelding Dalí (2001-2017) + Gaudí (2001) + Lumi (2014) + Amber (2016) + Oscar (2016)
Kattenpaleis

Plaats reactie