Anabolen prikken

Kat plast buiten de bak, katten aan elkaar laten wennen, kat krabt aan meubilair, etc.
Plaats reactie
chicchinouk
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mei 2018 13:23

Anabolen prikken

Bericht door chicchinouk » 01 mei 2018 13:36

Hoi iedereen,

Begin dit jaar is onze kater (Chips) lelijk van de kast gevallen en had zijn dijbeen op meerdere plekken gebroken, de operatie is succesvol verlopen en meneer heeft nergens meer last van. Na de operatie raadde de specialist die onze kat heeft geopereerd ons aan om 3x om de 3 weken terug te komen voor anabolen prikken, omdat uit studies is gebleken dat dit een zeer positief effect heeft op het herstel. Hij heeft 2 weken geleden zijn laatste prik gehad.

Vroeger sproeide Chips veel in huis (bij de voordeur, in bed en naast de koelkast) en was hij erg dominant tegen onze andere 2 poezen (bijten in de nek etc.). We hebben er toen voor gekozen om hem te laten castreren en sindsdien zijn deze problemen gestopt.

Maar... Sinds dat Chips anabolen prikken krijgt zijn de problemen tien keer zo erg. Ik was ook blij toen hij zijn laatste prikje kreeg, alleen zijn de problemen nog steeds niet weg, heeft iemand dit eerder meegemaakt? Wanneer waren de problemen over? Ik moet nu namelijk Chips in een aparte kamer houden omdat de meiden onder de krassen zitten en ze zeer gestressed worden van zijn gedrag.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 4206
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Anabolen prikken

Bericht door Rik » 01 mei 2018 14:34

Misschien een ander middel proberen.

Ik heb geen idee of een injectie EPO (Erytropoëtine) dan hetzelfde effect zou hebben, wat het verschil is en wat de nadelen zijn. Epo schijnt nogal zwaar op de organen te werken.

(Ik zag bij het nierfaal-topic dat anabole steroïden anders is dan epo maar beide is voor stimuleren tot aanmaak van rode bloedcellen. Maar ik weet niet of het in dit geval ook daarvoor wordt gegeven. Gebruik de zoekfunctie boven en zoek op anabole of epo.)

Of informeren of het nadelig is om er gewoon mee te stoppen en het herstel wat langer te laten duren.

Overigens kan het misschien nog maanden duren voordat de agressie eruit is na het stoppen. Ik las een artikel over agressie en anabolen (bij mensen en dierproeven). https://www.eigenkracht.nl/eigen-kracht ... 5/agressie
Experiment.
De situaties die in het kader beschreven zijn, zijn dramatische voorbeelden van hoe anabolen onze hersenen kunnen beïnvloeden. Agressie en geweld kunnen ontstaan door een verandering van de biochemie van onze hersenen. Door de in het kader beschreven gevallen is meer duidelijk geworden over de werking van steroïden. Deze informatie is echter door omstandigheden toevallig bekend geworden. Systematisch experimenteren is noodzakelijk om een beter inzicht te krijgen in de samenhang tussen anabolen en agressief gedrag. Echter, gezien de aard van dit soort experimenten is dit bij mensen ethisch ontoelaatbaar (al is het alleen maar vanwege de hoge doseringen anabolen die proefpersonen toegediend zouden moeten krijgen). Veelvuldig onderzoek is er wel bij dieren gedaan. Daarin is duidelijk aangetoond dat door toediening van anabolica een toename in dominant en agressief gedrag plaatsvindt.

...

Gestopt?
Zelfs nadat je gestopt bent met een kuur, kun je last blijven houden van de psychische effecten van anabolen. Je lichaam heeft de tijd nodig om zich te herstellen. De hormoonhuishouding van je lichaam is veranderd en het duurt een tijdje voordat deze weer op een normaal niveau zit. In dieronderzoek (ratten) is aangetoond dat het maanden kan duren voordat het hormonale systeem hersteld is. Zelfs na drie maanden bleek er nog steeds duidelijk agressief gedrag veroorzaakt te worden door de toegediende anabolen. Maar zoals al eerder vermeld, de doseringen bij dierexperimenten zijn hoog. Hoe lang de psychische effecten na het stoppen van een kuur bij mensen merkbaar blijven is onbekend.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Plaats reactie