Huidziekte

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Gesloten
Gast

Huidziekte

Bericht door Gast »

:sad:
Onze Kat, Toet, heeft sinds een paar maanden heel erg last van jeuk en wondjes/schilfertjes.
We zijn hiervoor al diverse malen naar de dierenarts geweest, maar daar is niets uitgekomen.
Ze trekt heel erg met haar staart en bijt/likt zich tot bloedens toe kapot.
Ze is ook heel erg gestressed en angstig. Wie weet wat dit zou kunnen zijn?

Weet iemand ook of er in de buurt van Rotterdam een dierenarts is die gespecialiseerd is in huidziektes bij katten?
Gebruikersavatar
Shaz
Tijger
Tijger
Berichten: 1265
Lid geworden op: 10 jan 2003 18:56

Bericht door Shaz »

Ik kan je zo niet helpen aan een adres, maar wil je wel heel veel sterkte wensen. Het is altijd erg vervelend als je kat wat heeft, helemaal als je da niks kan vinden. Ik zou als ik jou was eens rond gaan bellen naar da's en er dan eentje uitkiezen waar je wel een goed gevoel bij hebt en een second opinion vragen. Huidproblemen kunnen zoveel oorzaken hebben, het kan aan het eten liggen, een allergische reactie zijn op iets zoals bijvoorbeeld op vlooien of het kan inderdaad door stress veroorzaakt worden. Dat moet je toch door een professional laten uitzoeken en ik vind het dan ook raar dat je da nog niks geprobeerd heeft. Sterkte!
groetjes Sharon
Gebruikersavatar
Muis
Jaguar
Jaguar
Berichten: 615
Lid geworden op: 18 jan 2003 17:40

Bericht door Muis »

Hoi Thia,

Wat vervelend voor je kat zeg. Het lijkt mij ook erg als er elke keer niets gevonden wordt. Ik zou ook naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion. Helaas weet ik ook geen dierenarts die hierin gespecialiseerd is.

groetjes, Muis
Gebruikersavatar
sKatje
Panter
Panter
Berichten: 411
Lid geworden op: 10 sep 2003 23:07
Locatie: Antwerpen

Bericht door sKatje »

Hey, ik heb even wat op internet gezocht voor je. En in Rotterdam blijkt een dierenziekenhuis te zijn. Kijk maar op http://www.dierenziekenhuis.nl

Ik heb ook gekeken of ze een aparte dermatologie-afdeling hebben en dat is dus ook zo. Dit stond onder de link dermatologie:

Dermatologie-patiënten ( dieren met huid-en jeukproblemen) zijn de meest voorkomende patiëntengroep. In het Dierenziekenhuis wordt veel aandacht besteed aan de mogelijke oorzaak van de huidklachten. Door middel van een uitgebreide anamnese (vragenlijst), microscopisch-, bacterieel-, weefsel- of bloedonderzoek kan vaak de oorzaak gevonden worden. Ook een allergietest of een speciaal dieet kan de oplossing van het probleem zijn.


Ik denk dat ze je daar graag verder helpen en alle onderzoeken zullen doen die nodig zijn. Hoop dat je er wat aan hebt! (misschien ook wel helemaal niet, maar je kan het altijd eens proberen)

Groetjes,
skatje
Gast

Bericht door Gast »

Hoi Thia,
Onze kat Roosje kregen wij uit het asiel (2,5 week geleden) met een aantal "gebreken", waaronder aan de achterkant van haar achterpootjes ter hoogte van de hiel twee wondjes ter grootte van een dubbelje (of tegenwoordig 1 eurocent) en eromheen was het kaal. Niemand wist hoe het kwam, we dachten nog dat ze misschien ergens onder had gelegen en hard eronder vandaan was geschoven, het bleef onduidelijk. De eerste dagen bij ons bleef ze de plekken likken. Twee weken later zag het er allemaal een stuk beter uit, de wondjes redelijk genezen, de haartjes begonnen wat te groeien. En toen..... Ze moest voor onderzoek en röntgenfoto van haar voorpoot naar de dierenarts, heeft daar 's-ochtends in een klein hokje gezeten en ja hoor het raadsel was opgelost: van de stress heeft ze de wondjes weer erger gemaakt, de kale plekken waren weer groter geworden.
Bij onze kat blijkt het dus zo te zijn dat ze in stress-situaties haar hielen kaalplukt/stukbijt. Is het bij jou kat ook steeds dezelfde plek, misschien dat het dan ook van de stress is??
groeten, Kiek
Trouwens mijn dierenarts zit in Rotterdam en maakt deel uit van de dierenartsassociatie, ook te vinden op internet, daar zitten diverse dierenartsen met verschillende specialiteiten.
Gast

Bericht door Gast »

ik bedoel natuurlijk specialisaties :lol:
Gebruikersavatar
sKatje
Panter
Panter
Berichten: 411
Lid geworden op: 10 sep 2003 23:07
Locatie: Antwerpen

Bericht door sKatje »

Hehe mijn dierenarts heeft zo ook wel zijn specialiteiten :wink: :grin:
Thia

Bericht door Thia »

Bedankt allemaal!
Ik ga eens kijken bij het dierenziekenhuis!
Ik hoop dat ze er achter komen, maar het zal inderdaad ook wel iets met stress te maken hebben...
Gebruikersavatar
sKatje
Panter
Panter
Berichten: 411
Lid geworden op: 10 sep 2003 23:07
Locatie: Antwerpen

Bericht door sKatje »

Veel succes! Ik hoop dat ze erachter komen wat het is...

groetjes,
skatje
Jerphaas

Huidziekte

Bericht door Jerphaas »

[size=18]Hallo ik heb hier een site uit Duitsland en hoop dat je er wat aan hebt.[/size]Hautpilz bei Katzen - neue Behandlungsmethode

Eine neue Behandlungsmöglichkeit des Hautpilzes verursacht durch Microsporum,Trichophyton und Epidermophyton ist nun durch Studien belegt.

Es handelt sich um das längst als in der Flohbekämpfung bekannte Medikament PROGRAM- mit dem Inhaltsstoff Lufenuron. In Studien an über 500 Tieren (Katzen und Hunde) wurde die Wirkung bei der Pilzbehandlung beobachtet und beschrieben.

Lufenuron verteilt sich langsam im Blut und die Wirkung dieses Serumspiegels besteht in der Auflösung der Chitinschicht der Flohlarven. Da auch Pilze eine solche Chitinähnliche Schichte besitzen, löst es auch diese auf, und schränkt so die Verbreitung des Pilzes einerseits ein, und bekämpft auch den vorhanden Pilz.

Durch diese völlig einfache Verabreichung (orale Gabe dem Körpergewicht entsprechend) werden alle anderen Behandlungsmethoden wie Baden, Tabletten geben, abscheren lassen... überflüssig. Der erste sichtbare Erfolg stellt sich nach ca. 10 Tagen ein. Nach 20 Tagen kann man die Behandlung wenn nötig wiederholen.

Da diese Pilzarten häufig verbreitet sind, und auch auf den Menschen übertragbar sind und dort kreisrunde juckende Flecken machen, die rötlich und erhaben sind, haben wir Tierärzte nun ein geeignetes Präparat um dem Tier effizeint und schnell zu helfen, und so die Übertragungsgefahr auf den Menschen möglichst gering zu halten.


Het is dus in Duits maar ga er van uit dat je het wel kunt.

Sterkte
Thia

Bericht door Thia »

We gaan morgen naar het dierenziekenhuis... Ik laat het jullie weten!
Thia

Bericht door Thia »

We zijn gisteren geweest: het is waarschijnlijk een voedsel allergie...
Ze heeft een prikje gekregen en antibiotica. Nu krijgt ze voortaan dieet voer. En nu maar afwachten! Over drie weken bellen met het dierenziekenhuis en over zes weken terug voor controle!
Gesloten