Verschillende voedingsmerken en de ervaringen daarmee

Er bestaan veel soorten en merken voeding. Stel hier je vragen of vertel je ervaringen met een voedingsmerk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Shaz
Tijger
Tijger
Berichten: 1271
Lid geworden op: 10 jan 2003 18:56

Bericht door Shaz »

Niet meer de hele dag laten staan maar 's ochtends eten geven, 's avonds en eventueel 's avonds laat nog een keer en ze dan apart voeren. Ik heb dat probleem ook doordat Quinto speciaal voer moet hebben tegen blaasgruis en Xandor nog kittenvoer heeft.
groetjes Sharon
viri
Huiskat
Huiskat
Berichten: 33
Lid geworden op: 01 jan 2004 18:32

Ervaring met kattenvoer Animonda?

Bericht door viri »

dit voer lijkt me heel goed maar ik kan op de site nergens vinden hoeveel een kitten ervan moet eten p.d en wat het kost (integra kitten) zitten hier ook geen chemische bewaarmiddelen/kleur-en smaakstoffen in?mijn engels is helaas niet zo goed.
Anonymous

Bericht door Anonymous »

De volgende keer is het misschien handig als je de volgende keer de url er bij zet. Voor de handigheid :http://www.animonda.com.

Zoek je echt biologisch voer dan? Kijk dan eens op deze site van Yarrah http://www.yarrah.com/. Er staan daar heel veel informatie over het type voer zelf en in het Nederlands ook.

Ik heb je site even goed bekeken en er is inderdaad niet veel te vinden over hoeveel een kat zou moeten eten en dergelijke. Wel staat er in welke hoeveelheden er per product te koop is (vage zin). Ik heb hun ge-emaild betreft jouw vragen. Hoop nu dat ze snel terug mailen.

Zonder chemische toevoegingen in kattenvoer dan moet je op zoek gaan naar het keurmerk EKO. Deze keurmerk zit op alle soorten levensmiddelen (zie je als het goed is ook heel vaak op vleeswaren). Een product krijgt alleen deze keurmerk als het biologisch is (dus zonder enig chemische bewerking of toevoeging).

Direct geript van de Yarrah-site:

"Hoe zijn biologische producten te herkennen?
Er zijn steeds meer voederfabrikanten die u met misleidende teksten willen doen gelo-ven dat hun producten biologisch zijn, maar om er zeker van te zijn dat een product biologisch is, moet u op zoek naar een keurmerk op de verpakking. In Nederland is dit het EKO-keurmerk. Is een product voorzien van het EKO-keurmerk, dan kunt u er van verzekerd zijn dat het product biologisch is. De enige organisatie in Nederland die toe-stemming mag geven om het EKO-keurmerk te gebruiken is Skal. Skal controleert on-afhankelijk alle schakels in de productieketen van biologische producten. Hiervoor heeft Skal gespecialiseerde controleurs in dienst die voortdurend controles uitvoeren bij de boeren en verwerkende bedrijven die het EKO-keurmerk voeren. Dankzij deze uitgebreide controlemaatregelen zijn de biologische herkomst en kwaliteit van produc-ten met EKO-keurmerk werkelijk gegarandeerd. Skal valt onder het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij."

http://www.yarrah.com/new/home.php?fullanswer=21

Je kunt bij Yarrah ook hun voer gratis uitproberen. Weliswaar onder bepaalde voorwaarden natuurlijk. Je moet je kat/hond aanmelden om dingen te proeven. Smaaktest heette die dacht ik.

(Heb deze website trouwens ergens uit een ander topic gehaald)
Anonymous

Bericht door Anonymous »

Animonda ken ik nog niet. Ik heb wel een ander merk voor je dat in ieder geval in Nederland te verkrijgen is. Het heet Quality & Perfect, en om ze maar even te quoten van een site:
Het Quality & Perfect voederprogramma bestaat uit voeders waarin geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geen destructieafval en/of destructievetten zijn verwerkt.

Wij gebruiken geen vleesbeendermeel maar uitsluitend vleesmeel.
Wij gebruiken geen genetische gemodificeerde granen maar uitsluitend natuurlijk geteelde granen.
Voor kittens hebben ze Quality & Perfect Kitten Elite Premium, dat is 24,75 voor 4kg maar ook in kleinere zakken te verkrijgen. Qua prijs dus ongeveer gelijk aan Hills, RC en Iams.

Daarnaast heeft Arden Grande ook een brokjes voor kittens:
Arden Grange Clasic staat voor: geen chemische anti-oxidanten, geen geur-, kleur- en/of smaakstoffen, vrij van destructievetten, hypo-allergeen, blaasgruis voorkomend, Rijk aan Omega-3 vetzuren in juiste balans met Omega-6, hoge energie waarde, zeer voedzaam waardoor weinig nodig, met glucosamine en vetten als: kippenvet, visolie en lijnzaad.
Dat is voor 2,5kg 19,00

Yarrah heeft geen speciale kittenbrokjes, wel gewone brokken met vis of kip, ongeveer 13,50 voor 3kg.

Ik heb overigens even voor je gezocht:
http://www.hengels.nl/index.html

Hier zeggen ze Animonda voer te verkopen. Het is een Pet's Family filiaal dus misschien hebben ze bij andere filialen het ook wel of kunnen ze het in ieder geval voor je bestellen. Je kunt dus ook even mailen met Pet's Family: info@petsfamily.nl
Gebruikersavatar
Shaka
Kitten
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 nov 2003 21:26
Locatie: Naaldwijk

Bericht door Shaka »

Shaka schreef:Kattenbak/voer
Animonda Integra Kitten 3kg € 13,25 (hiermee doe ik 1,5 mnd)*.

*Kwalitatief net zo goed als RC maar goedkoper. Zelf de productinformatie uitvoerig bestudeerd en er zit hetzelfde in.
Dit alles gebaseerd op 1 kater van nu 4 mnd.
Die heb ik zelf geschreven in het topic "Consumentenhoek". Op de zak staat precies aangegeven hoeveel een kat/poes mag hebben bij een bepaald lichaamsgewicht.

Code: Selecteer alles

Maand     Lichaamsgewicht     Gram per dag
2           -1                    30-35
3-4         1-2                   35-45
5-6         2-2.5                 45-60
7-8         2.5-3                 70-75
8-12        3-5                   75-80
INTEGRA® Kitten vormt met uitgebalanceerde hoeveelheden energie, eiwit, vitaminen en mineralen een optimale voeding voor jonge katten en voor drachtige en zogende poezen. Dit voer bevat de combinatie van werkzame stoffen van SANUTRA® (melkzuurbacteriën en koudgeperste tarwekiemen) en zuivere distelolie.

Samenstelling Gevogelte, tarwe, maïsgluten, tarwemeel, wet van gevogelte, mineralen, lever van gevogelte, distelolie (5%), tarwekimen (2%), biergist.
Analyse ruw eiwit 34%, ruw vet 20%, ruwe celstof 2.5%, ruwe as 7%, vocht 8%, calcium 1.25%, fosfor 1%, magnesium 0.08%.
Toevoegingen per kg vitamine A 12000IE, vitamine D3 1200 IE, vitamine E 100mg, Enterococcus faecium DSM 10663 NCIB 10415 (Oralin S 40®) 2.8 * 109 KBE.
Kater heeft onlangs het ok gekregen van de DA, die zei dat hij er veel beter uitzag dan de 1e keer dat hij daar was. Mensen hadden de kittens Whiskas gegeven, maar sinds hij Animonda krijgt ziet zijn vacht er 10x beter uit.
Het komt altijd goed. De vraag is alleen voor wie en wanneer.
Gebruikersavatar
yedamy
Poema
Poema
Berichten: 224
Lid geworden op: 04 aug 2003 21:40
Locatie: Veendam
Contacteer:

Ervaring met kattenvoer Vobra?

Bericht door yedamy »

Ik kwam de volgende link tegen aangezien ik op zoek ben naar een ander blikvoer voor mijn katjes.
http://www.vobra.nl/
Ik ken het merk totaal niet, maar ze schijnen het wel te verkopen in de dierenwinkel bij ons in de buurt.
Op zich ziet het er wel goed uit :
Ingrediënten
Vlees en dierlijke bijproducten (waarvan min. 30 % kip) granen (waarvan min. 6 % rijst), plantaardige oliën, mineralen, met in de EEG toegestane toevoegingen.


Minimaal 30% kip is best veel.
Iemand ervaring of een mening over dit merk? Is het een a-merk?

Op dit moment geef ik ze blikvoer van Hill's maar ze zijn er een beetje op uitgekeken en laten de helft liggen..

Daniëlle
Anonymous

Bericht door Anonymous »

Vobra is toch de leverancier die merken als Carocat op de markt brengt (Carocroc voor honden geloof ik?)

Van de Carocat brokjes heb ik ooit wel eens een paar proefverpakkingen gehad, ze vinden het hier hartstikke lekker! Jammergenoeg verkopen ze het niet bij de groothandel waar we altijd grit en brokken halen...Van de brokjes weet ik dat ze wel op 1 lijn staan met de A-merken als Hills en RC, het blikvoer heb ik niet gezien en daar weet ik dus weinig over.
viri
Huiskat
Huiskat
Berichten: 33
Lid geworden op: 01 jan 2004 18:32

Ervaring met kattenvoer Acana?

Bericht door viri »

wat denken jullie van dit voer?het lijkt mij heel erg goed aangezien er bijna geen granen inzitten.het baevat ook geen soja of kleur- of bewaarmiddelen en het bevat een hoog percentage kippenvlees.
ik wil dit voer volgende keer proberen als mijn voer op is,vandaar dat ik jullie mening vraag. Info op http://www.championpetfoods.com.

EDIT:
ik heb inmiddels een klein zakje uitgeprobeert en ze vinden t inderdaad erg lekker.acana is trouwens wat vitamines betreft ongeveer gelijk aan Iams,het is alleen iets goedkoper en het bevat mninimaal 50% kippenvlees.het enige graan wat gebruikt wordt is rijst en het bevat geen chemische bewaarmiddelen e.d. ook zit er geen soja in wat ik ook erg belangrijk vindt.
Gast

Bericht door Gast »

Proplan is net als Royal Canin, Iams, Hills etc een van de betere merken katten en hondenvoer. Alleen verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak.
Er is een een supermarkt variant waarvan de naam geloof ik One heet. Was altijd van Friskies, is sinds een tijd van Purina. De merken Friskies, Bonzo zijn overgenomen door Purina Nestle, ook de leverancier van Gourmet.

Hier de nederlandse site


http://www.ralstonpurina.nl

Groetjes Wendela en de poezebeesten Smocky, Muis en Pebbles
Gebruikersavatar
DarkElf
Huiskat
Huiskat
Berichten: 55
Lid geworden op: 29 dec 2003 00:30
Locatie: ergens in vlaanderen

Bericht door DarkElf »

Carocat is prima spul! Heb het verleden week gekocht en mijn kattenkinderen voorgeschoteld... Die vinden het heerlijk ;) Zij blij en wij blij want de prijs bevalt beter dan die van RC :)

EDIT 26 februari:
Ben benieuwd of er meer ervaringen zijn. We zijn nu wat daagjes verder en ik ben erg tevreden. De katten vinden het heerlijk en gelukkig stinkt de kattenbak niet meer ofzo ;)
Gebruikersavatar
Meisje
Huiskat
Huiskat
Berichten: 19
Lid geworden op: 13 mar 2004 21:38
Locatie: Sfeervol Antwerpen

Is Royal Canin niet meer zo goed?

Bericht door Meisje »

Hallo,

Ik kom net van de dierenspeciaalzaak vandaan. Ik geef mijn poezekind vanaf het begin RC droogvoer. Nu raakte ik zo in gesprek met de verkoopster van de winkel en zij vertelde me dat RC eigenlijk niet meer zo goed is. Zij zei dat Iams beter was en Nutro nog beter. Ik heb nu een klein zakje Nutro Complete Care, waar echt alles in zit, wat dan ook een betere huid/vachtverzorging biedt. Is iemand bekend met het feit dat RC eigenlijk niet zo goed is?
Ze vertelde ook dat DA vaak ten onrechte droogvoer van RC adviseren aan katteneigenaren. Op het forum lees ik inderdaad soms verhalen van mensen, van wie de kat RC niet lust en zelfs iemand, van wie de kat allergisch bleek te zijn voor RC.

(In de desbetreffende winkel verkochten ze ook RC, dus het was geen truc van haar om mij van hun assortiment te laten kiezen)

Door al die verschillende soorten (super) premium voeding zie je gewoon door de bomen het bos niet meer!

Meisje
Gebruikersavatar
Shaz
Tijger
Tijger
Berichten: 1271
Lid geworden op: 10 jan 2003 18:56

Bericht door Shaz »

Nou ik zou dan wel graag van haar willen weten waarom RC niet goed zou zijn. Zo sprak ik vorige week een eigenaar van een dierenwinkel omdat Quinto blaasgruis gehad heeft en we mogen het nu weer met gewoon voer proberen dus was ik op zoek naar voer met zo min mogelijk risico op herhaling. Volgens hem waren dat RC, Hills en Iams, maar hij kreeg altijd Iams toen hij blaasgruis kreeg dus blijkbaar hielp dat niet voldoende. Nu zit hij alweer 2 weken op RC en tot nu toe gaat het goed.
groetjes Sharon
Gebruikersavatar
6-2love
Lynx
Lynx
Berichten: 152
Lid geworden op: 30 aug 2003 10:13
Locatie: Rotterdam

Bericht door 6-2love »

Ik stel mij in dergelijke gevallen waarin iets opeens wordt aan of juist af geraden heel kritsch op. Als RC niet goed is zou ik graag willen weten waarom. Als een verkoopster dat niet kan vertellen vind ik dat zij dergelijke praatjes niet mag rondstrooien. Ze heeft het immers wel over wat zij verkoopt!!

De voorvallen die jij ook omschreef vind ik niet verbazingwekkend. Het zal nooit gebeuren dat er een voedingsmiddel is waar alle katten super op reageren net zoals er nooit een voedingsmiddel zal zijn waar geen mens ter wereld goed tegen kan.
Groetjes Lida
Solo, Willie, Bloempie, Liesje, Biggles en Nina

Liefde is.....het spinnen van een kat
Gebruikersavatar
yedamy
Poema
Poema
Berichten: 224
Lid geworden op: 04 aug 2003 21:40
Locatie: Veendam
Contacteer:

Bericht door yedamy »

Ik ben heel erg tevreden over Royal Canin, het is een van de weinige merken waar mijn katten geen diarree van krijgen. Ik zou dan ook nooit overstappen op IAMS. Met Nutro heb ik geen ervaring..

Danielle
Gebruikersavatar
Admin
Administrator
Administrator
Berichten: 2080
Lid geworden op: 18 mar 2003 01:33
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Admin »

Onze katten krijgen vanaf het begin af aan al RC en ze zien er echt blakend van gezondheid uit. De vacht is mooi, glanst, ze blijven actief, stinken niet al te hard ;-) en ze zijn er prima mee afgevallen. Ook de schilfers van Storm zijn snel weggegaan nadat we hem Hair and Skin gaven. Ze vinden het erg lekker en als je je houdt aan de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid is het niet veel duurder dan Felix of Whiskas.

Kortom, een goede beredenering van de verkoopster of niet, we stappen niet over op een ander merk :-D
"We moesten de kinderen helaas wegdoen, omdat onze katten allergisch bleken te zijn."
Plaats reactie