Kat haalt uit het niks uit

Het gedrag van sommige katten overstijgt het gewone spelen en neemt agressieve vormen aan. Zij blazen, grommen en vallen soms de verzorger aan. In veel gevallen is daar een oorzaak voor al is die soms moeilijk te achterhalen zonder een gedragstherapeut te raadplegen.
Plaats reactie
Kattenliefhebber5
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 dec 2023 19:10

Kat haalt uit het niks uit

Bericht door Kattenliefhebber5 »

Hoii,

Wij hebben een jaar geleden een kitten in huis genomen die een lastige start heeft gehad. De mensen waarvan de kitten kwam wisten niet hoe ze een kitten moesten verzorgen. Ze bleek veel te vroeg bij de moeder weggehaald te zijn, niet gesocialiseerd te zijn, en ernstig ondervoed! Nu is ze inmiddels een jaar bij ons en bleek ze ook een voedselintolerantie te hebben. Met de juiste voeding is ze lichamelijk nu gezond.
Ze is vanaf het begin al geen schootkat geweest en dit hebben we geaccepteerd. Echter komt ze wel vaker kopjes geven en lijkt ze het dan fijn te vinden om geaaid te worden. Na een halve minuut aaien slaat ze om en haalt ze uit naar je of bijt ze. Hierdoor weten we niet meer wat we wel of niet bij haar mogen doen. Waar zou dit aan kunnen liggen en wat zouden wij hier aan kunnen doen?
Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5464
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Kat haalt uit het niks uit

Bericht door nellebel »

probeer op haar lichaamstaal te letten. veel katten vinden aaien prima tot een bepaalt moment. als je goed oplet kun je dat aan hun lichaamstaal merken. let op de oortjes bijvoorbeeld of staartje. als je die signalen leert herkennen weet je precies tot waar en niet verder. gaandeweg leert je kat ook dat jij haar grenzen kent en zul je steeds verder mogen gaan omdat ze je gaat vertrouwen. nu is zij ook heel alert omdat ze weet dat je over haar grenzen gaat. ze heeft er zeker wel behoefte aan omdat ze je toch opzoekt.
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie
Plaats reactie