Kat wil niet uit bed

Kat plast buiten de bak, katten aan elkaar laten wennen, kat krabt aan meubilair, etc.
Plaats reactie
Bommes
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2023 08:43

Kat wil niet uit bed

Bericht door Bommes »

Hallo,
Wij hebben sinds kort een nieuwe katertje van twee jaar oud uit een asiel. Hij heeft langere tijd in asiel gezeten. Het is onbekend of hij eerder in een huis gewoond heeft. Hij is gek op mensen en wil zo graag bij ons zijn dat hij 's nachts in ons bed tussen ons in en bovenop ons wil liggen. Hoe gezellig ook, we willen dit niet vanwege de hygiëne en privacy. Als we hem op het voeteneind op zijn doek neerzetten, of een stoel of op de grond, komt hij gewoon weer terug. Onze vorige kat, bijna 16 geworden, lag af en toe op het voeteneind maar verder ook niet.
Wellicht verwarrend ( ging met onze vorige kat prima) dat hij overdag, als er een sprei op het bed ligt, hij er wel op mag liggen.
We kunnen hem natuurlijk buiten de slaapkamer houden en de deur dicht doen, maar dan krijst hij waarschijnlijk alles bij elkaar.
Help!
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7662
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Kat wil niet uit bed

Bericht door Rik »

Bommes schreef: 29 aug 2023 08:52 We kunnen hem natuurlijk buiten de slaapkamer houden en de deur dicht doen, maar dan krijst hij waarschijnlijk alles bij elkaar.
Waarschijnlijk? Heb je het nog niet geprobeerd dan?

Je vraagt om help. Wat voor help zoek je precies?
Als hij niet 'netjes' op zijn kleedje gaat liggen en jij wilt hem niet in bed hebben dan lijkt mij verbanning uit de slaapkamer de enige oplossing.

En als hij de boel bij elkaar schreeuwt... dat zal sturen een paar dagen zijn. Maar als je elke keer toegeeft dan heeft ie dat feilloos in de gaten (en blijft ie het doen).

Ps. Je kunt ook kijken of een stoel met een mandje naast het bed voldoende voor hem is. Maar je zult hem wel 'tig keer uit bed moeten zetten voordat hij in de gaten heeft dat het niet mag en geen zin heeft te proberen.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Loekie2001
Huiskat
Huiskat
Berichten: 31
Lid geworden op: 03 mei 2023 12:24

Re: Kat wil niet uit bed

Bericht door Loekie2001 »

Waarom verwacht je dat hij zal krijsen als je hem uit de slaapkamer zet? Krijst hij sowieso makkelijk?
Als de rest van het huis aantrekkelijk genoeg is dan is dat totaal niet mijn ervaring dat katten krijsen als ze niet in een kamer mogen. Ze zijn kampioen comfortabele plekjes vinden, dus als je elders in huis manden/banken/stoelen/klimpalen hebt dan komt het vast goed!
Ik zou er dan persoonlijk voor kiezen om sowieso de slaapkamer deur dicht te houden, dan hoef je hem er ook niet uit te zetten, alleen uit te houden.
Succes!
Plaats reactie