Speelmaatje?

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Plaats reactie
SuzanneCQ
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 feb 2019 15:23

Speelmaatje?

Bericht door SuzanneCQ »

Hallo!

Ik heb een vraag en volgens mij is dit DE plek om deze te stellen. Wij hebben sinds oktober 2018 een ontzettend ondeugende rode kater in huis en genieten elke dag ontzettend van zijn avonturen (hij is nu ongeveer 5,5 maand). We hebben hem met 7 weken meegenomen (dit wisten wij op dat moment niet, domme fout van ons geweest - daar waar wij te goed van vertrouwen waren toen werd gezegd dat hij 9 weken was) en hoewel hij eigenlijk niet bij ons mag wonen vanwege ons huurcontract, zijn we erg blij met hoe alles verloopt.

Echter, ik merk de laatste tijd dat hij van nature nogal ruw speelt. Hij gebruikt z'n tandjes veel en begint al snel te happen, wat ik zonde vind want ik vind 't heerlijk om met 'm te ravotten, maar dit de plezier soms enigszins bederft. Mijn inziens kan dit te maken hebben met het feit dat hij eigenlijk hierin geen voorbeeld heeft gehad (maar correct me if i'm wrong). Daarnaast hebben wij begin april/mei een koophuis en zijn wij dus af van het verbod op huisdieren, wat ons op mijn volgende vraag brengt;

Is het een goed idee om Pablo te voorzien van een metgezel? En zoja, welke leeftijd moet deze kater of poes dan hebben? Waar moet ik op letten? Wat adviseren jullie?

Ik wil vooral eigenlijk hetgeen wat het beste voor hem is, dus vandaar mijn vraag om advies. Alvast heel erg bedankt! :-)
Gebruikersavatar
Mleen
Poema
Poema
Berichten: 258
Lid geworden op: 26 jul 2018 11:49

Re: Speelmaatje?

Bericht door Mleen »

Ik zou zeker gaan voor een maatje! Ik zou dan kiezen voor een iets ouder kitten die wel goed gesocialiseerd is en die jullie jongste dan wat degelijk kattengedrag kan bijleren!😊
Spookje & Nina 17-06-2018
Sammy* 2000-2014
Mikky* 2000-2012
kittentjes

Re: Speelmaatje?

Bericht door kittentjes »

Absoluut, je geeft zelf eigenlijk het antwoord al. Naast het feit dat hij hiervan veel kan leren is het ook heel gezellig. Ik zou dan ook weer voor een kitten kijken, dat is het meest prettige voor beide denk ik. De asielen stromen in april en mei vast alweer vol dus ik zou daar zeker gaan kijken.

Verstuurd vanaf mijn SM-A600FN met Tapatalk

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7640
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Speelmaatje?

Bericht door Rik »

Overigens is een huisdierenverbod in een huurcontract vrijwel nooit toegestaan (op een hele enkele uitzondering na). Iets met het woongenot van een huurder e.d. En zolang er geen overlast is kan en mag een verhuurder hier dus niets tegen doen.

Maar goed... dat is straks toch verleden tijd.

Inderdaad een goed gesocialiseerde kitten. Dat kan een iets ouder exemplaar zijn, die zich ook niet onder laat sneeuwen door de enthousiasme en bijterigheid van je huidige kitten.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
SuzanneCQ
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 feb 2019 15:23

Re: Speelmaatje?

Bericht door SuzanneCQ »

Ah hier kan ik echt superveel mee, moet eerlijk zeggen dat de geruststelling ook wel fijn is. Dus ik ga in april/mei op zoek naar een iets gesocialiseerdere kitten - haal ik die gewoon uit het asiel?

En Rik; ik weet het! Vandaar ook de reden om Pablo te nemen. Vind alleen twee van die bengels een beetje 'pushing' it, dus ik dacht, als er een tweede komt, dan liever wanneer het gewoon ongestoord mag.

En geslacht? Is daar nog een voorkeur in? Pablo is volgens de dierenarts een 'aardig dominant beestje', maar hij wordt over een maand pas gecastreerd, dus erg benieuwd wat dat voor effect gaat hebben.
Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Tijger
Tijger
Berichten: 1440
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Speelmaatje?

Bericht door Zotvanpoezen »

Hij mag eigenlijk nu al gecastreerd worden, hoor.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)
kittentjes

Re: Speelmaatje?

Bericht door kittentjes »

Geslacht maakt na castratie niks uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-A600FN met Tapatalk

Plaats reactie