Gingivitis Stomatitis Complex

Voor vragen over bek, gebit, tandvlees- en kaakaandoeningen bij de kat.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Zonnig
Huiskat
Huiskat
Berichten: 78
Lid geworden op: 18 mar 2011 15:31

Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Zonnig »

ag allemaal,

Ik maak mij zorgen en ik ben er misselijk van.
Bij mijn kat ( jonge kat ) is in een beginnend stadium Gingivitis Stomatitis Complex geconstateerd.
Ik kon volgens mijn dierenarts nog wel een paar maandjes wachten, maar ook geen jaar. Een paar maandjes geleden geconstateerd en ik kon het laten bezinken, maar nu wil ik echt medicjnen of een behandeling gaan zien.

Mijn vraag is; kan ik zelf ook medicijnen kopen via het Internet, die hier geschikt voor zijn ? Zijn de medicijnen van de dierenarts wel te betalen ?

Ik reserveer gelukkig maandelijks geld voor mijn katten, maar toch ben ik heel angstig, dat het jaarlijks weer honderden euro's gaat kosten.

Gelukkig ben ik wel dankbaar, dat het bijtijds is geconstateerd. De kat heb ik vorig jaar ontvangen van het asiel en bij de eerste jaarlijkse inenting, een aantal maanden geleden, werd het geconstateerd. Jammer dat de dierenarts van het dierenasiel dit nog nooit heeft ontdekt.
Cerna

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Cerna »

Via de zoekmachine (rechts bovenin) op stomatis zoeken en je vindt heel veel ervaringsverhalen en evt. behandeling.
Waarmee kun je volgens de dierenarts wel een paar maandjes wachten? Welke behandeling heeft hij voorgesteld? Er zijn nl. geen reguliere medicijnen voor, wel homeopatisch maar succes is niet gegarandeerd.
Gebruikersavatar
Zonnig
Huiskat
Huiskat
Berichten: 78
Lid geworden op: 18 mar 2011 15:31

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Zonnig »

Dank je wel ! Gelukkig even gebeld met de dierenarts. We zaten echt nog in de voorfase. Het is nog maar net begonnen. Vandaar we nog niet direct met de behandeling hoefden te beginnen.

Ik ga er nu woensdag heen, maar het duizelt mij.

Ze gaf aan dat ik het beste dagelijks medicijnen kan geven i.p.v. injecties. Alleen, hoor ik nu, dat ik wel voor een eerste injectie langs moet of kan komen. Ze kijken dan of het aan gaat slaan.
Toch vind ik dit vreemd, want ze zei juist dat tabletten beter waren en ook had ik begrepen dat je niet injecties én pilletjes kan geven.

Enfin; ik heb mij weer zorgen gemaakt om niks. Het kan nooit kwaad om een keer extra langs te komen, want medicijnen etc. moeten er zowieso wel komen. Ook de kosten vallen mee.

Het is wel heel tegenstrijdig als ze het eerst over pilletjes hebben en nu over injecties. De dierenarts zelf heeft, net zoals ik, ook veel meer met tabletten en ik zal dan ook niet nog eens dubbel laten injecteren.
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6820
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Dinky »

Ik zou ook vooraf goed navragen wat voor medicijnen ze dan willen geven!
Dan kan je namelijk de medicijnnaam hier door de zoekfunctie halen voor ervaringen ermee (zo zijn er met metacam/novacam/meloxicam ervaringen dat deze ernstige niercrisis veroorzaken en daar zit je zeker niet op te wachten want dat geneest niet meer)
Iza 2 augustus 2022
Jop 24 juli 2022

Foto album

Dinky (2 juli 2006 - 14 september 2022)
Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5464
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door nellebel »

gijs had dit ook, in voorstadium. maar er is niets tegen te doen. alleen antibiotica als het echt ontstoken is maar dat lost het probleem uiteindelijk niet op. het was afwachten totdat het te erg werd en dan zou alleen tandjes trekken nog helpen.
op advies van annet hier op het forum ben ik bij een homeopathische dierenarts geweest. gijs is nu 2, heeft nog steeds alle tandjes en zijn tandvlees is een stuk rustiger. mijn eigen DA is zeer tevreden over hoe het met gijs gaat en over tandjes trekken wordt niet meer gesproken. voor meer info even via zoekfunctie. gijs stomatitis heet het volgens mij
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door eveline1982 »

Ik heb ook een kater met deze ziekte. Ben opzoek gegaan naar een goede dier-homeopaat en dat heeft veel geholpen. Het eerste middel werkte snel maar helaas kwamen de klachten na een aantal maanden terug. Daarna een middel gekregen wat ook goed werkte. Ondertussen heeft hij nog wel wat rode randjes, maar 4 dierenartsen hebben nu al gezegt dat ze, hoe het er nu uitziet, niet gaan trekken. Het homeopathische middel krijgt hij ondertussen ook al een poosje niet meer. Wel poets ik 2x per week zijn tandjes, maar je moet maar net een kat hebben die dat pikt. Kwa kosten ben je overigens niet veel kwijt, ik ben iets van 60 euro in totaal kwijt geweest.

Mijn poes bleek het ook te hebben, het was bij haar al zo erg dat er direct getrokken moest worden. Kosten, 410 euro maar heb het wel bij een specialist gedaan. Het is erg belangrijk dat alle wortels getrokken worden, anders blijven de ontstekingen aanwezig.
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Cerna

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Cerna »

Je hebt het over tabletjes / injecties en dat medicijnen er sowieso moeten komen. Waar baseer je dat op? Wanneer je kat stomatitis heeft helpen geen tabletjes en geen injecties. Je kunt het uitstellen met cortalone-injecties, maar het is uitstel van executie. Je kunt antibiotica geven, maar ook dat helpt maar even.
Ga nou eens rustig via de zoekmachine lezen en zie dan dat wat je dierenarts ook zal voorstellen, niet zal helpen.

Stomatitis is een auto-immuunziekte en dat betekent dat het lichaam de strijd aangaat met tandplak waardoor er rode randjes ontstaan en uiteindelijk zelfs woekeringen en nog meer narigheid in de bek en op de tong. De bacteriën die daarbij vrijkomen, zijn erg slecht voor de nieren.
Je kunt proberen om via homeopathie de ontstekingen rustig te krijgen, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect. Maar in jouw geval - zo in het beginstadium - kan het misschien best de oplossing zijn. Is het dat niet dan rest je maar een ding en dat is om alles te laten trekken (op de hoektanden na) bij een goede dierentandarts.
Wanneer er namelijk geen tanden/kiezen zijn, kan er ook geen tandplak ontstaan.

Dat klinkt akelig en ik vond het ook vreselijk om het te laten doen, maar mijn twee katten zijn er heel erg van opgeknapt en eten is absoluut geen probleem.
Anne87
Jaguar
Jaguar
Berichten: 631
Lid geworden op: 13 mar 2013 00:33

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door Anne87 »

Hier ook een katje met stomatitis, nu bijna 9 maanden oud, en een paar weken terug zijn al zijn kiesjes getrokken. Hier is het topic, misschien heb je er wat aan: http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 75&t=28323
Gebruikersavatar
lady cat
Huiskat
Huiskat
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 okt 2009 12:50
Locatie: cuijk
Contacteer:

Re: Gingivitis Stomatitis Complex

Bericht door lady cat »

Mijn cailin heeft dit ook. In maart 5 kiesjes en 3 hoektanden getrokken. Gaat nu goed met haar. Wel elk half jaar ff naar de da voor check up.
Een dag zonder mijn meisjes is een dag niet............... geaaid.
Plaats reactie