Katertje loopt mank

Voor vragen over katten die mank lopen, artritis hebben, niet kunnen springen of afwijkend gedrag vertonen in hun bewegingen.
Plaats reactie
Cesar Reyes
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 sep 2013 21:18

Katertje loopt mank

Bericht door Cesar Reyes »

Hoi onze kat loopt mank zijn achter pootje links is nogal gevoelig met name nadat hij lang gelegen heeft heeft hij moeite met lopen. Als hij een tijd gelopen heeft is heeft hij minder last. Hij kan op tafel klimmen en in geval van nood of regen kan hij aardig lopen.
Na onze bezoek naar de dierenarts heeft hij in het begin meer kast gehad na al het duwen en trekken van zijn pootje. Ons dierenarts gaaf aan dat misschien zijn knieschijf kon zijn of een knieband die verrek is.
Op dit moment krijg hij twee weken lang een pijnstiller en ontstekingsremmer. Wie heeft tips om zijn herstel te bespoedigen. Ik dacht aan warme kompressen op zijn knie en lichte massages. Mocht dit niet elpen dan resteert niets anders dan de specialist.

Groet cesar
Shimbalaya

Re: Katertje loopt mank

Bericht door Shimbalaya »

Hoe oud is je katertje en hoelang heeft hij hier al last van?
Onze poes heeft dezelfde symptomen gehad toen ze klein was, ook mank lopen en een gevoelig pootje als ze lang gelegen had.De dierenarts constateerde een verrekking die vanzelf moest genezen,medicijnen hebben we niet gekregen.
De DA zei dat dit vaak voorkwam bij jonge katten.
Is te merken dat je kat pijn heeft?

Komt je kat buiten,omdat je zegt dat hij in geval van regen aardig kan lopen?
Misschien is je kat ergens vanaf gevallen,hij kan ook gewoon een verkeerde sprong hebben gemaakt.
Een beschadigde knieschijf bij een jonge kat lijkt me vreemd tenzij hij een ongeluk heeft gehad.
Hopelijk is het een onschuldige verrekking wat vanzelf overgaat.

Maar als de dierenarts denkt aan een ontsteking,omdat je ontstekingsremmers hebt gekregen,moet je uitkijken met warme compressen en massages,deze kunnen averechts werken bij een ontsteking.
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6831
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Katertje loopt mank

Bericht door Dinky »

En als die pijnstiller op cam eindigt moet je even metacam intypen bij de zoekfunctie, beter is om niets te geven als hij geen pijn heeft (en pijn heeft ook waarschuwing sfinx toe)
Iza 2 augustus 2022
Jop 24 juli 2022

Foto album

Dinky (2 juli 2006 - 14 september 2022)
Plaats reactie