Poep en plas probleem

Wanneer je kat het naast de bak doet, op meubilair of op andere plekken, kun je in dit forum je vraag kwijt. Ook voor katten die sproeien.
Plaats reactie
Murphy_01
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2013 19:46

Poep en plas probleem

Bericht door Murphy_01 »

Onze poes is ruim een half jaar oud en vanaf 13 weken bij ons. Als je met haar meeloopt doet ze het wel op de bak en vaak ook als ze alleen is. Maar soms (ongeveer 1 keer per dag) doet ze het op willekeurige plaatsen in huis. Ze poept en plast dan pal naast de bak. Als je op dat moment iets roept gaat ze op de bak. Verder lukt het haar niet om haar behoefte te begraven, ze krabt altijd naast de plaatsen waar ze het gedaan heeft, ook als ze het in de bak doet. De dierenarts kan niets afwijkends constateren. Wie helpt ons aan een oplossing?

Verdere informatie: Sterilisatie heeft het probleem niet veranderd. Er zijn voldoende kattenbakken (met en zonder kap) in huis op gevarieerde plaatsen. Aluminiumfolie op populaire plasplekken heeft niet geholpen, daar gaat ze juist op zitten. Verschillende kattenbakvullingen geprobeerd.

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Poep en plas probleem

Bericht door eveline1982 »

Wat een vervelend probleem en het lijkt erop dat jullie al behoorlijk wat hebben geprobeerd! Ik zou overwegen een gedragstherapeute voor katten in te schakelen, wellicht ziet zij/hij iets wat jullie over het hoofd hebben gezien. Heel veel succes!

Ps. Dat niet begraven en er naast krabben is normaal, ik heb kittens en jong volwassen katten opgevangen en maar enkele wisten het goed te begraven, het grootste gedeelte schraapt er maar een beetje naast ;)
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Murphy_01
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2013 19:46

Re: Poep en plas probleem

Bericht door Murphy_01 »

Dank voor je reactie! Aan dat laatste hebben we zeker wat :)
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Poep en plas probleem

Bericht door Adriana »

hier wordt wisselend wel/niet begraven en ik weet dat van veel meer katzels, dus daar geen zorgen over.
gelukkig zijn jullie langs de dierenarts geweest en je hebt ook al heel wat geprobeerd.
er is een forum gespecialiseerd in kattengedrag en daar kun je ook vragen stellen en zal ff kijken of ik de link kan vinden.
http://www.kattengedragstherapie.nl/

en verder zou het kunnen zijn als het je enige huisdier is dat ze het doet om (nog meer) aandacht te krijgen. kijk eens bij onze topics over solokatten of via de zoekfunctie, missch dat je daar bepaalde dingen herkent..
en welkom op het forum!
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Plaats reactie