Pluisje, verhoogde nierwaardes

Forum voor alle vragen m.b.t. nierziekten (nierfalen/nierinsufficientie)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

@starr: het hele beeld wat je schetst doet me aan PKD denken. die geweldige eetlust, zeer hoge crea. die getallen komen bij chronisch voorover ik het hier de afgelopen jaren volg, niet voor.
en eigenlijk ook niet zo bij acuut nierfalen bv door vergiftiging..
ook een crea van 800 die met spoelen zakt naar 300 en dan weer stijgt naar 800 is niet een beeld dat ik van acuut nierfalen ken en al zeker niet van chronisch nierfalen.

ik weet alleen niet of het spotchem-waardes zijn, je zou de hele uitdraai met de referentie-waardes even aan je da moeten opvragen, want ik ben langzamerhand ook wel benieuwd naar de ureumwaarde.
voor fosfor moet je ook even naar de referentiewaarde kijken en er worden vrij vaak twee fosfors door elkaar gehaald, dus daar durf ik niks over te zeggen..

PKD veroorzaakt een ander soort van nierfaalschade (nierweefsel met cystes) en sowieso van functieverlies in een aantal organen. gemakshalve wordt het ondergebracht bij nierfalen, maar ik vraag me af of dat wat betreft de specifieke medicatie wel handig is, vandaar mijn opmerking over fortekor..

en toch.. zou ik je willen aanraden met je da te overleggen over een echo.
dan kun je PKD uitsluiten.. of niet..

er zit vrij veel vit c in k/d en dat zorgt er denk ik voor dat ze bijna van die zweertjes af is.
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
lunetuesday
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:50

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door lunetuesday »

@Cerna: wat een goed nieuws, van die K/D brokjes! Alles wat ze zelf eten is positief hè! Ben benieuwd of de Happy Cat ook nog wat kan doen voor d'r. Heb het idee dat het heel goed gaat met Noa, dat is super om te horen!

@ Kelly....ben jij nog achter die Reactiv aangegaan of houd je het bij Viyo? Karel drinkt goed zeg, ik hoop dat dat zo blijft! Hier verandert de eetlust duidelijk met of zonder Reactiv. Zonder eet ze op zich goed, maar moet ik af en toe aandringen, met eet ze alsof ze uitgehongerd is.

@Adriana en Patiani-Guusje: hoe gaat het met jullie katzels?

@Starr: ik had nog helemaal niet gezegd wat voor schitterend madammetje Nina is! Het is inderdaad, zoals Adriana al schreef, handiger om de uitdraai van de bloedresultaten bij de DA op te vragen, hier heb je recht op, dus dit moet geen probleem zijn. 43 zou haar ureum kunnen zijn, dat zou betekenen dat dat, net als haar creatinine, dik vier keer te hoog is. 4,3 zou haar fosfor kunnen zijn, die was bij mijn meisje 4,39, dus bijna 4,4. Ook dat is ruim twee maal te hoog. Maar goed, zoals gezegd is het handiger om alle bloedresultaten met hun referentiewaardes even op te vragen. Een echo kan PKD uitsluiten, want PKD is weer een heel andere tak van sport dan chronisch of acuut nierfalen. Bij mijn meisje is een echo gedaan, zij heeft een aangeboren afwijkende nier, maar omdat haar andere nier gezond is, is het vermoeden chronisch danwel acuut nierfalen, en geen PKD. Dat komt namelijk bij beide nieren tegelijk voor. Het is overigens heel logisch dat je er niks van snapt, het is een ziekte met veel technisch gedoe en een hoop vakjargon. Probeer je rustig in te lezen en probeer niet in paniek te raken. Katten zijn enorm hard voor zichzelf, als ze zwakheid laten zien zijn ze er in het wild geweest. Haar waardes kunnen nog zo vreselijk slecht zijn, als ze het zelf goed doet en er nog zin in heeft, is dat het belangrijkste. Behandel de kat, niet de bloedwaarden!

Trouwens, ik heb altijd begrepen dat het voor nierkatten in principe absoluut af te raden is ze vers vlees te geven, zeker als dat rood vlees is. Dit heeft een veel te hoog fosfor- en eiwitgehalte. Dit kunnen de toch al ernstig beschadigde nieren niet meer aan. Het is aan te raden hiermee te stoppen en haar exclusief en uitsluitend nierdieet te geven. En blijf doorgaan met de Ipakitine, dat mag dubbelop lijken, maar het spul doet meer dan alleen de fosfaten in het bloed binden.

@Iedereen....dat gezegd hebbende, wil ik jullie wederom vragen om een heleboel geduim en gebid en ge-watdanook voor mijn meisje. Morgenochtend om half tien moet ik bij de DA zijn met haar. Het gaat erom spannen: zijn de waardes stabiel gebleven, zelfs gedaald (een absolute droom en een Godsgeschenk) of weer explosief gestegen? Het moet dat eerste zijn, dat moet gewoon, ik kan nog lang niet zonder haar! Dat tweede zou een absolute droom zijn, maar ik maak mezelf geen illusies. Ik heb alweer een knoop in mijn maag....pffff.... :epray: :epray: :epray: :epray:
Groetjes van Marjolein. :D
Mijn dikke tut (ex-zwervertje) Ronja, 4 jaar.

In loving memory: mijn allermooiste babygrietje Kyra van 4,5 jaar.
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

joepie! goeie berichten over het algemeen en goed zo Noa! en binnenkort Happy cat nierdieetbroks, jammie en ga je Duits van praten!
altijd leuk voor de betreffende dierenarts om kleine wondertjes, zoals Noa in de praktijk te hebben.
maar dan in dit geval wel met Annet's topverzorging.. zoals in veel meer gevallen in Pluis..!

@Starr (mogen we je voornaam..?) in het sticky topic nierfaalkatten staat in het eerste bericht eerste pagina een link naar een duidelijk verhaal over nierfalen, mogelijk oorzaken en mogelijke behandeling en medicatie. dan heb je alles overzichtelijk bij elkaar.
http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 56&t=22980
en zolang je PKD of andere duidelijke oorzaken (bv één functionerende nier ipv 2) niet uitgesloten hebt, is adequate verzorging/medicatie beetje lastig.
en heeft je da voldoende kennis/ervaring in huis? waar in Nederland trouwens?

Marjolein: tuurlijk duimen we met al onze pootjes en dat is 3 x 4 en 1 x 2! hoop dat t helpt!
en ja, eens voor wat betreft acuut nierfalen en chronisch nierfalen en rauw vlees. ook ik heb daar slechte ervaringen mee en ook voor en na bloedonderzoek en de achteruitgang (met rauwe kip tussentijds) was indrukwekkend, dus hier ook nooit meer..
alleen met PKD kan ik me voorstellen dat het wel in een erg kleine hoeveelheid goed kan zijn, we hebben hier Misty met erg slechte nierwaardes, die barft en dat blijkt goed te gaan. de oorzaak van haar nierfalen is overigens niet bekend en ik vermoed toch zoiets als pkd.
wat betreft je vraag over het tijgerwelzijn hier: het ziet er rustig en overzichtelijk uit. Enzo doet het qua gedragsverandering goed op de medicatie van WHG/Dodewaard maar het is een tig-jarenplan om een grote schichtige angsthaas weer een beetje van zijn trauma's af te helpen.. en minder stress is altijd goed en verder is zijn nierfunctie (acuut nierfalen) zover bijgetrokken dat hij stabiel is en binnen de referentie en we gaan gewoon door met pietsje McSam, HCnierdieet en matig eiwitbroks en eidooier en beetje verknipt gras en plassen in de gaten houden en anders frequenter spuitjedrinken. hij komt aan en zijn vacht is zachter en dikker en dat is van het laatste jaar. hier dus een 5-jarenplan.
en de bengels moeten een keer langs dracula voor een state of the art-bloedonderzoek, want in hun kittentijd heb ik grote zorgen over hun nierwaardes gehad. uiteindelijk tweemaal echo-onderzoek want angst voor PKD en bij het laatste veel betere onderzoek zat allemaal keurig zoas het hoorde.
er was al eens een echo-onderzoek door een da uitgevoerd die allerlei schrikbarende afwijkingen aan de nieren zag, maar de later geraadpleegde specialist met veel betere apparatuur kon geen afwijkingen vinden.
heb wel een half jaar met stenen in mijn maag rondgelopen en sindsdien dus geen echo's meer via een htk-da...
en dat bloedonderzoek bij de broertjes stel ik iedere keer uit, want hier ook nog een twee-benig angsthaasje..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
starr
Lynx
Lynx
Berichten: 147
Lid geworden op: 04 jun 2012 15:33
Contacteer:

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door starr »

Maar ik keek net bij informatie over PKD, maar daar staat juist ook verminderde of geen eetlust.
Ik ga binnenkort met haar naar de dierenarts , dan wil ik inderdaad haar waardes mee naar huis nemen en dan ga ik ook wat doorvragen. Ik vind het wel raar dat ze niets heeft gezegd over de mogelijke oorzaak.

Goed nieuws in ieder geval, Nina is inderdaad aangekomen :-D! Vorige week was ze echt weer een stuk magerder geworden doordat ze niet goed kon eten vanwege haar bekje. Bij de dierenarts woog ze daarom ook nog maar 2,02 (!) kilo. Ze is altijd een dun, klein katje geweest, haar hoogste gewicht is 2,9kg , maar ja , 2,02 is echt niks natuurlijk.
Vanochtend heb ik haar gewogen, en in 1 week tijd is ze vier ons aangekomen! Ze weegt nu 2,4 kilo. Daar ben ik erg blij mee!
Het natvoer wat wij geven is voor de nieren, hoor. Het is van Hills KD. We hebben ook net kuipjes koolvis van Beaphar binnen voor de nieren, dit lust ze ook!

de dierenarts is in zierikzee. Voor zover ik weet is zij niet in de nieren gespecialiseerd. Maar we hebben al drie artsen er naar laten kijken, alleen de vaste die wij hebben spreken we echt vaak. Die andere dierenartsen hebben haar eens een onderhuids infuus gegeven enz maar die hadden er verder niet echt een oordeel over.
Is het dan erg uitzonderlijk dat een kat goed eet met nierfalen? Nu ja, ik snap er niet veel meer van, maar ik ga dus inderdaad binnenkort naar de dierenarts voor meer informatie.
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

de meeste katzels met nierfalen zijn slechte eters, dat komt door hoge ureumgehaltes, die misselijk maken. en het meeste nierdieetvoer is/was niet te pruimen..
fijn dat ze is aangekomen. Hills k/d is hoog calorisch en vrij vet en vet zorgt wel voor energie en gaat niet via de nieren.

en als je het over echo-onderzoek gaat hebben, in Rotterdam-Zuid-Ridderkerk zit een heel erg goeie specialist. en die onderzoeken zijn niet veel duurder dan bij de gewone da en het is een specialisatie waar je goeie apparatuur voor moet hebben en veel ervaring om de beelden goed te interpreteren.

jouw dierenarts moet verbaasd zijn over een crea van 800 en ik neem aan dat ze zich ook afvraagt of het acuut of chronisch of nog anders is. en als dat niet zo is, ... toch tijd voor nadenken over andere da..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
lunetuesday
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:50

Bericht door lunetuesday »

@ Adriana: bedankt voor je superlieve PM, ik ga er straks even voor zitten :) Super bedankt ook voor je tip van de echo-specialist, misschien dat ik die echo toch nog eens opnieuw laat doen. Rotterdam Zuidplein is vanuit Bergen op Zoom bereikbaar met de bus (duurt wel een uur, maar goed), dus dat kan ik eventueel nog zelf. Welke specialist is dat precies?

@ Starr: Of het erg uitzonderlijk is dat katten met nierfalen goed eten, ligt helemaal aan hun nierwaardes. Van een te hoog ureum (afvalstof van de eiwitafbraak) worden ze erg misselijk, en dan stoppen ze met eten. Al zegt dat niet altijd wat; bij de eerste bloedtest was het ureum van ons meisje onmeetbaar (dus hoger dan 46, terwijl het onder de tien hoort te zijn), desondanks at ze bij de DA 'alsof ze al een week niets gehad had.' Dat staat zelfs letterlijk zo in haar dossier!

Daarom ben ik ook zo benieuwd naar haar ureumwaarde: als die erg hoog is en ze eet desondanks goed, is dat uitzonderlijk, en is Nina een vechtertje.

Inmiddels eet mijn meisje zo'n 60 gram natvoer per dag, en 40/50 gram brokken, verdeeld over in totaal vier eetmomenten. Ze weegt maar 2,1/2,2 kilo, dus dat is voor haar genoeg, zeker omdat nierdieetnatvoer hoogcalorisch is. Langzaam maar zeker komt ze aan.....het gaat dus zeker de goeie kant op met onze griet!
Groetjes van Marjolein. :D
Mijn dikke tut (ex-zwervertje) Ronja, 4 jaar.

In loving memory: mijn allermooiste babygrietje Kyra van 4,5 jaar.
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

http://www.dierenechocentrum.nl/echo.htm

http://www.warmerdamveterinaireradiolog ... nieren.htm

ik zie een paar adressen van het dieren echocentrum Rotterdam dus contact ze even zelf waar ze precies zitten. ik weet van onze dierenarts/oncoloog dat dit een hele goeie en ervaren radioloog is. en ik zag een bedrag van euro 50 voorbijkomen voor een pkd-screening.

zelf zijn wij uiteindelijk in Noordwijkerhout beland met onze bengels en geweldig.!!
rustige en heel goeie omgang met de dieren, geweldige apparatuur en prima uitleg.
en indrukwekkend wat er met goeie apparatuur allemaal te zien is...
het is terecht een specialisme en je hebt er goeie apparatuur voor nodig.
en zoveel duurder dan bij de dierenarts is het niet en in mijn geval was het heel erg veel beter..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
kellyc
Huiskat
Huiskat
Berichten: 93
Lid geworden op: 06 mei 2012 16:58

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door kellyc »

FLINKE NOA!!!! :-D

Hoe is het met Nina??

Karel had met chronisch nierfalen toch ook zo'n hoge waarden hoor...
Er is een echo genomen, en daar is niets uitgekomen, alleen dat zijn nieren nu al vervormd zijn door het falen.
Voor een aangeboren afwijking zou hij al te "oud" zijn (4 j)...


Even een update van Karel:

- gisteren ging ik zijn fortekor ophalen bij de DA (jammer genoeg niet de kattenversie, want die is blijkbaar meer dan een maand niet te leveren :-O) en toen had ze het verslag van de dierenkliniek ontvangen.
- zijn eiwitverlies was minimaal (toen hij de kliniek binnenging was dat blijkbaar heel hoog)
- zijn fosfor is nog te hoog, maar enorm gedaald (van 21 naar 5,9!!!, terwijl het 2,5 moet zijn dacht ik), dus wat een vooruitgang.

De dokter denkt ook, nu hij zo vreet :-), dat hij nog wel een lange tijd mee zal kunnen (vingers worden gekruisd hier :-))

Maar nu valt het me vandaag op dat hij precies meer drinkt?!
Ik ben niet zeker... Mss dronk hij nu gewoon toevallig op het moment dat ik thuis was... Er staat ook nog een grote brede pot op tafel, waar zijn eten nu staat... Maar ik maak me natuurlijk weer zorgen...
't is natuurlijk ook wel warm in huis...
Ik denk dat ik soms echt spoken zie...
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

het verschil tussen chronisch en acuut nierfalen is pas te zien aan het verloop in de herhaalde waardes bloedonderzoek.
chronisch nierfalen en dan zo'n hoge crea-waarde bij een katzel van amper 4 vind ik eerlijk gezegd heel opmerkelijk. en als dat is op basis van éen of hooguit twee bloedonderzoeken met heel korte tijd daartussen, dan kun je daaruit, lijkt mij, niet concluderen dat het dus chronisch is..

op basis van een da-echo-onderzoek kun je een paar dingen uitsluiten maar littekenweefsel bij chronisch nierfalen is lastig te zien.. en zou hij pkd hebben als aangeboren afwijking dan is daar qua leeftijd niks over te zeggen want pkd kan heel erg langzaam gaan en er zijn katten van ver > 10 jaar met pkd. bovendien kan het in een aantal organen optreden en soms veel minder in de nieren.

na verloop van tijd met goeie verzorging zie je dat bij acuut nierfalen de nierwaardes steeds een heel klein beetje beter worden en dat is bij chronisch niet, dan verslechteren ze gestaag.. je mag dus hopen dat hij acuut nierfalen heeft gehad en niet chronisch, denk ik..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
kellyc
Huiskat
Huiskat
Berichten: 93
Lid geworden op: 06 mei 2012 16:58

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door kellyc »

Goh, ja, ik weet dat ook niet natuurlijk...
Maar de dokters in het ziekenhuis zeiden dat...

Ze zeiden dat hij voor PKD al te oud is... Dat zou je al sneller moeten gezien hebben...

Achteraf gezien denk ik ook dat het in Karel zijn geval wel juist is, want hij dronk al een tijd veel en zijn haar was al een tijdje dof, alleen gaven ze daar andere redenen voor....

Aangezien zijn waarden nu weer wat achteruit gegaan zijn, zeiden ze dat er geen twijfel mogelijk is...

Maar ja, zoals gezegd, ik weet daar zelf te weinig over... :-(
Gebruikersavatar
lunetuesday
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:50

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door lunetuesday »

Lieve allemaal,

Ik weet niet waar ik moet kijken, ik weet niet wat ik moet zeggen, ik weet niet wat ik moet vinden. Ik twijfel zelfs of ik dit hier neer moet zetten, als iemand het moeilijk vind om te lezen, hoor ik dat graag, dan haal ik het weg. Ik ben vanmorgen met mijn meisje naar de DA geweest waar er bloed afgenomen is (@Dinie: zonder roesje ;-)) voor de allesbeslissende alles-of-niets-bloedtest. Waren de waardes gestegen, gedaald, explosief gestegen of gestabiliseerd?

Ik kan maar 1 ding zeggen; miracles happen.

HAAR WAARDES ZIJN GEDAALD! En hoe; alles, de ureum, creatinine, fosfor en kalium zitten BINNEN NORMAALWAARDEN! :edance:

Even een overzichtje van mijn meisje haar waarden:
14 mei '12.
Ureum: onmeetbaar (dus hoger dan 46!)
Crea: 1200.
Fosfor: 4,39.

16 mei '12.
Ureum: 35.
Crea: 783.
Fosfor: binnen normaalwaarden.

18 mei '12.
Ureum: 17.
Crea: 335 (!)
Fosfor: binnen normaalwaarden.

7 juni '12.
Ureum: 9,9.
Crea: 187.
Fosfor: wordt nog nabepaald.
Extra meting kalium: 4,7 (uiterste normaalwaarde is 5,8)

De referentiewaarden zijn als volgt;
Voor fosfor: 1 - 2.42.
Voor ureum: 5,7 - 12.9
Voor crea: 71 - 212.


De DA die ik aan de telefoon had stond, in haar eigen woorden, "stomverbaasd" naar de uitslagen te kijken. Ze heeft e.e.a. nog eens laten controleren door haar collega, omdat ze haar eigen ogen niet geloofde. Het hele team daar had nooit of te nimmer gedacht dat Kyra het zou halen, het is echt belachelijk geweldig eigenlijk. De DA zei zelfs dat ze geen idee had waar Kyra's functionerende nierweefsel zich dan bevond, want haar echo was echt niet goed. "Maar dat er in jullie vrouwtje echt nog iets zit, is mij helemaal duidelijk."

Ik wil jullie allemaal ontzettend, maar dan ook ontzettend bedanken. Zonder jullie reacties op mijn eigen topic dat het zeker nog zin had om haar te behandelen, was ze er niet meer geweest. Zonder jullie hulp, steun en geduim was ik al vier keer ingestort. Zonder jullie uitleg en strijd rondom Metacam had ik niet geweten hoe giftig dat is voor de nieren en had mijn gezonde meisje dat gekregen voor d'r ontstoken oog. Zonder jullie eindeloze geduld met mijn gedoe had ik dit alleen moeten dragen. Thank you, thank you en thank you guys again!

Kyra blijft de rest van haar leven nierpatient, ze heeft per slot van rekening maar 1 functionerende nier, die nog veel te klein is ook, en op het randje van de dood gebalanceerd. Ze blijft ipakitine krijgen, twee keer per dag, over haar nierdieet heen. Ze moet nog steeds heel erg in de gaten gehouden worden, het kan ook snel weer fout gaan. Haar gewicht moet goed gemonitord worden en zodra ze slechter wordt of afvalt, moeten we direct weer bellen. Ze blijft ook onder controle; die belachelijk hoge waarden in het begin hebben haar nierfunctie voorgoed beschadigd, daar is geen ontkomen aan. Eens per halfjaar een bloedcontrole is nu het devies. Waardoor haar nieren ermee opgehouden zijn, zullen we waarschijnlijk nooit weten; ik denk echt dat het de chocoladevla was die ze op heeft gesmikkeld vlak voor ze ziek werd.

Ik ben van plan op dit topic te blijven hangen, ik heb hier een ontzettend warm welkom ervaren en heel veel aan jullie tips gehad. Ik steek er nog steeds dagelijks dingen van op. Ook blijf ik alle katten hier volgen, tips geven, en (als daar behoefte aan is) updates over Kyra geven.

Taking a chance on us was right.....dank jullie wel!
Groetjes van Marjolein. :D
Mijn dikke tut (ex-zwervertje) Ronja, 4 jaar.

In loving memory: mijn allermooiste babygrietje Kyra van 4,5 jaar.
Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 877
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door patiani-guusje »

Wat een ontzettend goed nieuws!! Ben heel erg blij voor jullie!!!
Groetjes van mij en poezen Sarah, Tica, Floortje (IM Mickey, Poesje, Patiani, Guusje, Nina, Monty) En een poot van Luna en Sophie
kellyc
Huiskat
Huiskat
Berichten: 93
Lid geworden op: 06 mei 2012 16:58

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door kellyc »

Amai super!!!!
Wat een fantastisch nieuws!!!
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

wat ben ik ontzettend blij voor je en wat een wonderbaarlijke wending.

ik weet inmiddels wel wat de crisis hoogstwaarschijnlijk heeft veroorzaakt, weet je hoe giftig chocola voor katten is....????
je mag inderdaad blij zijn dat ze het heeft overleefd en dit is denk ik een goed voorbeeld van een vergiftiging/niercrisis/relatief snel ingrijpen en vrij lang spoelen en infuus.. dus hulde aan de dierenartsen!
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9405
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door castratenkoor »

Marjolein wat goed! - geweldig nieuws.
Ook blij dat het zonder roesje ging dat bloed afnemen. Echt veel beter voor een kat met al problemen.
Wat zul jij opgelucht zijn met deze uitslagen. Echt heel blij voor jou en Kyra.

Ja chocolade is puur gif voor honden en katten.

Geef haar een extra knuffel van me.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Plaats reactie