Update over Tijger

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
kimmm
Huiskat
Huiskat
Berichten: 16
Lid geworden op: 03 dec 2010 11:32

Update over Tijger

Bericht door kimmm »

Hallo allemaal,

In december plaatste ik hier het verhaal van mijn catnapping: Tijger.
Misschien herinneren sommigen van jullie hem en mij nog.

http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... bijstering

Ik ben meteen naar de DA geweest een week nadat hij bij mij en mijn vriend thuis was.
Er mankeerde niks aan Tijger, zei ze, in december dus.

In februari wilde ik 's ochtends vertrekken naar mijn werk, toen ik Tijger kotsend aantrof. Direct naar de DA gegaan die ochtend. Hij bleek een maximaal vergrootte lever, nierproblemen en een gat in zijn hart te hebben. Heb medicijnen gekregen, 1 tablet 1x maal daags en speciaal voer (blik en brok).

Na een maand moest ik terugkomen en zei ze dat alles beter was geworden dan de volgende keer en dat hij geen tabletten meer hoefde. Wel moet hij altijd op het voer blijven (Hepatic van Trovet).

Alles ging goed met hem, tot gistermiddag. Ik werk in een andere plaats en mijn vriend belde me rond half 6. Hij was thuisgekomen en had Tijger in een vreemde staat aangetroffen. Hij viel elke keer om. Ik was in alle staten, HUP meteen naar een ANDERE DA, want die waar ik zat vertrouwde ik voor geen meter meer. Eerst niks aan de hand, twee maanden later ineens drama, dat kon niet kloppen (beiden keren ook bloedonderzoek gehad).

De andere dierenarts constateerde een infarct. Tijger een spuit met vitamine en bloedverdunners gegeven. "Als hij morgenochtend niet beter is, kom dan maar terug om hem in te laten slapen." Ik heb mijn ogen uit mijn hoofd gehuild en ben heel de nacht opgebleven.

Vanochtend om 6 uur kon hij nog steeds niet lopen, hij valt met zijn kont over zijn hoofd. In laten slapen was dus het advies. Maar ze zei ook dat hij geen pijn heeft momenteel. Ik heb Tijger goed geobserveerd gisteravond en vannacht, maar inslapen begin ik nog niet aan.

Zoals je uit mijn vorige topic kon lezen, is Tijger een heel sterk beest. Hij reageert goed op mij, geeft knipoogjes, ik moet hem voeren en drinken geven en help hem op de kattenbak.

Ik wilde het er niet bij laten zitten. Dus ik ben vanmiddag met Tijger naar het MCD in Amsterdam geweest (1,5 uur rijden hiervandaan) in de hoop dat ze daar wat voor hem konden betekenen. Hij heeft Prednison gekregen en ze hebben bloed afgenomen voor onderzoek. De uitslag hoor ik morgen.

Nu ligt Tijger weer hier naast me op bed, hij kan niks meer. Hij kijkt wel naar mij, slaapt, eet en drinkt en gaat op de kattenbak (met mijn hulp). Als uit het bloedonderzoek niks blijkt, volgt een MRI scan en dan een operatie. Maar dat is de reden voor mijn topic.

Tijger is 14 en heeft al 7 levens verbruikt door verwaarlozing van de vorige eigenaren. De MRI scan kost 900 euro en de operatie rond de 2000 euro. En bovendien moeten er dan weer trips naar Amsterdam gemaakt worden met dit hete weer. De internist zei dat hij wellicht de narcose niet eens overleefd. Ik heb geen verzekering, omdat ik de DA gewoon betaal als hij is geweest en omdat we het niet zo heel breed hebben. En ik ben dan wel zo'n 'muts' dat ik direct naar de DA vlieg als er wat met hem is.

Wat moet ik nu doen? Ik wil graag het nog even aankijken om te zien of hij opknapt. In feite is hij gewoon zichzelf, alleen kan hij niet zelfstandig lopen. Wat raden jullie aan?
Hij krabde een weg naar mijn hart en liet niet meer los
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Tijger
Tijger
Berichten: 5161
Lid geworden op: 23 mei 2010 15:58
Locatie: Stekene (Belgie)

Re: Update over Tijger

Bericht door pearlsofpassion »

:-( Wat een triest verhaal!

Ik herinner me jullie nog, en het is zo vreselijk te horen dat het niet goed gaat. Ik had echt gedacht dat jullie samen, rustig zijn oude dag zouden doorbrengen. Wat spijt het me te horen, dat dit niet gebeurt!

Ik kan verder het hele verhaal niet meer volgen en al zeker niet uithalen wat hij nu juist heeft.
Heeft hij nu nierfalen of klopte dat niet? Anders kan je wat info vinden bij de niertopics zoals 'Pluisje, verhoogde nierwaarden' (daar worden verhalen verteld van alle nierkatten), en nierfaalkaters (daar worden enkel waarden en medicijnen neergeschreven om het overzicht te bewaren, dus geen verhalen of vragen daar). Je kan dan best ook de laatste nierwaarden daar neerschrijven.
Eet hij verder nog goed? Anders kan je daar ook tips over vinden.

Verder kan ik enkel nog zeggen dat Prednison een rekmiddel is, een paardemiddel om tijd te winnen, maar genezen doet het niet. En langdurig gebruik kan erg schadelijk zijn, dus let daarmee op. Al is het natuurlijk steeds beter om het te gebruiken dan meteen tot inslapen over te gaan, dat spreekt voor zich.
Ik weet niet wat je nu het beste aan doet. Daarvoor weet ik er echt te weinig van af, en kan zoals gezegd, niet echt meer volgen wat er scheelt en wat de bedoeling is (ze gaan toch niet in het wilde weg opereren?).

Ik hoop wel dat je hem beter krijgt! (of zit dat er al niet meer in?)
Hoe kan het nu plots zo slecht gaan? :cry:
Groetjes Valerie, Kleintje (8 jaar) , Cuzco (3 jaar) en Luís (2 jaar) (+ konijntjes Rafke, Lars, Keira en Elise)
kimmm
Huiskat
Huiskat
Berichten: 16
Lid geworden op: 03 dec 2010 11:32

Re: Update over Tijger

Bericht door kimmm »

Hoi,

Ik lees het terug en het is inderdaad een wat warrig verhaal.
De tabletten waren voor zijn nieren, die hadden een te hoge waarde.
Na die maand waren die waardes gedaald tot leefbaar niveau.
Het speciale voer is voor zijn lever.

Tijger heeft 1 prik Prednison gehad, ik heb het niet meegekregen. En ik voer hem nu als een baby, omdat hij het zelf niet kan. Maar hij eet en drinkt wel alles wat ik hem geef.

Ik begrijp ook echt niet hoe het ineens zo is geworden, gisterochtend kwam hij me nog wakker maken en om eten mekkeren.
Hij krabde een weg naar mijn hart en liet niet meer los
Gebruikersavatar
Ilone
Tijger
Tijger
Berichten: 2812
Lid geworden op: 13 feb 2010 23:09
Locatie: Dordrecht

Re: Update over Tijger

Bericht door Ilone »

He jeetje :-( Wat naar allemaal...
Is er enige hoop op verbetering vanuit de artsen gegeven?
En is het niet een beroerte geweest?
Als ik naar mensen kijk, is de reactie meer gelijkend naar een beroerte dan een infarct (ik ga in dit verhaal bij infarct uit van het hart overigens).
Schijnbaar heeft iets een zodanige impact gehad, en ik hoop dat dit langzaamaan wegtrekt.
Maar iets in mij zegt dat je je moet voorbereiden op het ergste...en dat Tijger niet meer opknapt maar een "kasplantje" blijft die hij nu is...Mocht dit laatste het geval zijn, zou ik persoonlijk het beestje toch uit zijn lijden verlossen, hoe moeilijk het ook is..

Sterkte met alles!
Als 't vrouwtje van huis is, dansen de katten op tafel

Purrz:
Muka(12)-Speedy(12)-Lotje(9)-Nozem(8)-Muis&Muffin(2)-Monchou(1)
*Pluis '03-'14
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Update over Tijger

Bericht door Adriana »

het lijkt me verstandig om eerst de waardes van het bloedonderzoek van gisteren af te wachten, voordat je verder kunt gaan denken.
ben wel onder de indruk van de moeite en kosten die jullie voor Tijger over hebben..
hij heeft geen pijn maar kan van t ene op andere moment niet op zijn poten staan.
hij eet en poept en plast (met hulp) wel.

mijn ervaring van MCD is dat ze onder meer gespecialiseerd zijn in diagnoses, dus daar komt vandaag of morgen iets uit. voor een goeie diagnose is het altijd het beste zoveel mogelijk gegevens te hebben en ook om combinaties te kunnen maken. bovendien kun je dan al een heleboel dingen uitsluiten.
en dan gaat het om herstelvermogen en/of kansen en kwaliteit van leven voor Tijger. en daarin zullen ze je ongetwijfeld adviseren.

zo te horen lijkt Tijger nog niet al te erg onder de indruk van de situatie maar dat kan in de loop van de week veranderen.
als er binnen zijn koppetje iets is ontspoord, dan valt daar weinig aan te opereren, vrees ik. en als het intussen niet bijgetrokken is, dan ben ik bang dat de uitslag je niet zal meevallen.. maar, we duimen/duimen..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Spookysil
Poema
Poema
Berichten: 239
Lid geworden op: 22 sep 2010 02:17
Locatie: Genemuiden

Re: Update over Tijger

Bericht door Spookysil »

He bah wat vervelend. Helaas heb ik geen advies voor je, wil je alleen laten weten dat er hier een kaarsje voor jullie brand
Groetjes van Silvia een nieuwsgierig snufje van Charlie en een nieuwsgierig kefje van Lucy.

Gizmo 09 01 10 Nanny 29 12 10 Spooky 21 03 12
Gebruikersavatar
jennli
Tijger
Tijger
Berichten: 1101
Lid geworden op: 20 aug 2010 15:09

Re: Update over Tijger

Bericht door jennli »

He wat vervelend nou. Arme tijger. Wat fijn dat hij nu in ieder geval bij zulke zorgzame personeeltjes terecht gekomen is. Zou ook de bloeduitslagen afwachten en dan bekijken wat het betekent voor zijn kwaliteit van leven.
Like the great philosopher Jagger said: You can't always get what you want
But if you try sometimes you just might find you get what you need
kimmm
Huiskat
Huiskat
Berichten: 16
Lid geworden op: 03 dec 2010 11:32

Re: Update over Tijger

Bericht door kimmm »

Dank voor jullie reactie's!
Tijger probeerde gisteravond weer rechtop te gaan zitten. Dat lukte aardig en zo heeft hij ook wat meer kunnen eten. Nu ligt hij weer naast me. Ik werk vandaag thuis om hem in de gaten te kunnen houden en helpen.

Vanavond de uitslag van het onderzoek. Ik hou jullie op de hoogte!
Hij krabde een weg naar mijn hart en liet niet meer los
Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 5567
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Update over Tijger

Bericht door Anne »

Wat jammer zeg dat het zo gegaan is!! Ik weet nog hoe fijn het voor hem was dat hij uiteindelijk bij jou terecht kwam en nu een tijdje verder en dan wordt hij zo ziek, wat sneu.
Ik duim hier, ik hoop dat er niks ernstigs uit de uitslagen komen en dat hij gauw weer opknapt
Veel sterkte!
grt Anne, Happy 15 Joep 14 Hobbel 13 Polleke 12, Pluto 3 Louie 2 en Donna 1, Lora (hond) 1
en kipjes Kukel Kayla en Lucy


rust zacht alle engeltjes
Gebruikersavatar
jennli
Tijger
Tijger
Berichten: 1101
Lid geworden op: 20 aug 2010 15:09

Re: Update over Tijger

Bericht door jennli »

Al wat gehoord?
Like the great philosopher Jagger said: You can't always get what you want
But if you try sometimes you just might find you get what you need
kimmm
Huiskat
Huiskat
Berichten: 16
Lid geworden op: 03 dec 2010 11:32

Re: Update over Tijger

Bericht door kimmm »

Gister heeft de internist niet gebeld. Ik denk dat ik straks zelf even bel.

Met Tijger lijkt het langaamaan beter te gaan. Hij liep gister uit zichzelf, heel vastberaden naar zijn etensbakje en heeft heel veel gegeten. Hij viel 1x om, maar verder liep hij vrij stabiel. Gisteravond leek hij weer een kasplantje, maar vanochtend stapte hij weer vastberaden naar zijn etensbakje én liep daarna bijna zelfstandig naar de kattenbak. We hebben ons matras in de woonkamer op de vloer gelegd en hij ligt op het matras. Als hij dan iets wil, help ik hem eraf en als hij zelf gaat, valt hij tenminste niet zo'n enorm eind, maar slechts een centimeter of 25. Ik aai hem de hele dag en praat tegen hem. Hij spint dan enorm.

Ik ben blij dat ik hem nog niet in heb laten slapen. Ik moest vandaag toch echt weer aan het werk, dus vriendlief is vanochtend thuisgebleven bij hem.
Om half 1 stop ik met werken en los ik hem af. Ik wil hem helpen met lopen en zitten en proberen hem zo weer een beetje zijn leventje te kunnen oppakken. We verwennen hem met kleine stukjes kaas en heb zijn lievelingsvoer gekocht (mag eigenlijk niet ivm dieetvoer) maar hij eet al 4 maanden elke dag hetzelfde (dieetvoer dus) en ik denk dat lekkere hapjes hem wat blijer maken en iets meer motiveert dan alleen het droge, saaie voer van de DA.
Hij krabde een weg naar mijn hart en liet niet meer los
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Tijger
Tijger
Berichten: 5161
Lid geworden op: 23 mei 2010 15:58
Locatie: Stekene (Belgie)

Re: Update over Tijger

Bericht door pearlsofpassion »

Gaat dan toch de goede kant op, als ik het zo hoor.
Ik duim mee dat het steeds beter blijft gaan.

Ik zou wel opletten met de voer. Is het voor zijn nieren? Of voor iets anders?
Er zijn waarschijnlijk nog wel afwisselingen mogen met andere merken dieetvoer zodat je eens een ander smaakje kan geven zonder dat het gevaarlijk wordt. Ik zou daar eens op zoeken als ik jou was, en verder kijken dan wat de DA je zegt. Er zijn ook goede dieetvoeren van merken die de DA niet levert...
Misschien dat je zelf op Zooplus wat vind, en anders kan je vast in een grote dierenspeciaalzaak bestellen.
Groetjes Valerie, Kleintje (8 jaar) , Cuzco (3 jaar) en Luís (2 jaar) (+ konijntjes Rafke, Lars, Keira en Elise)
Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 5567
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Update over Tijger

Bericht door Anne »

heb je ondertussen al iets gehoord? Hopelijk goed nieuws? Onze duimen blijven draaien
grt Anne, Happy 15 Joep 14 Hobbel 13 Polleke 12, Pluto 3 Louie 2 en Donna 1, Lora (hond) 1
en kipjes Kukel Kayla en Lucy


rust zacht alle engeltjes
Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5464
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Update over Tijger

Bericht door nellebel »

goh wat een verhaal. hopelijk komt er meer duidelijkheid over tijgertje. respect voor wat jullie voor hem doen. dat moet dan toch ook wel een heel bijzonder katje zijn. veel sterkte en hopelijk gaat het de goede kant op.
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie
Gebruikersavatar
jennli
Tijger
Tijger
Berichten: 1101
Lid geworden op: 20 aug 2010 15:09

Re: Update over Tijger

Bericht door jennli »

Pas inderdaad op met lekkere hapjes. Volgens de internist waar ik met Pjotr was, is het iets menselijks om steeds een ander smaakje te willen. Volgens haar was het niet nodig om vanwege het afwisselen van smaak over te stappen op iets anders. Maar ik begrijp dat je zijn kwaliteit van leven nu even wil verbeteren. Ben gewoon wel allert op diarree ofzo. door de voerwissel.

Hoop dat het snel weer wat beter met tijger gaat.
Like the great philosopher Jagger said: You can't always get what you want
But if you try sometimes you just might find you get what you need
Plaats reactie