Scottish Fold met mank pootje en vergroeid teentje

Voor vragen over katten die mank lopen, artritis hebben, niet kunnen springen of afwijkend gedrag vertonen in hun bewegingen.
Plaats reactie
Mollie
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jun 2010 21:41

Scottish Fold met mank pootje en vergroeid teentje

Bericht door Mollie »

Wij hebben een enorm lief scottish fold poesje, ze is nu ongeveer 8 maanden oud.

Toen mollie ongeveer 4 maanden oud was begon ze mank te lopen. eerst dachten we dat het misschien vanzelf over zou gaan maar naarmate ze ouder wordt zie je dat 1 van haar teentjes gestopt is met groeien terwijl de rest wel mooi volgroeid zijn. Mollie is verder ook wat aan de kleine kant. De dieren arts zegt dat er niets aan gedaan kan worden. En dat het waarschijnlijk het gevolg is van 2 scottish kruisingen, wat niet mag. Dat weten wij dus niet want toen we haar kochten hebben we alleen haar moeder gezien en volgens de verkoper was de vader een brits korthaar. Nu is mijn vraag, heeft iemand soortgelijke ervaringen? En wat is er toen aan gedaan? Want we zien aan mollie dat er pijn van heeft. Ze rent en springt wel achter muggen aan maar dat moet ze dan later weer bezuren met extra mank lopen. Zo zielig!
Achteraf voelen we ons enorm dom dat we niet verder hebben gevraagd. En dat we klakkeloos zijn bezweken voor dat schattige koppie. Maar ja, dan had iemand anders nu met de gebakken peren gezten..
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Scottish Fold met mank pootje en vergroeid teentje

Bericht door Adriana »

welkom ;-) op het Forum met Mollie,
om maar gelijk met je vraag te beginnen, nee, ik heb daar geen ervaring mee. wat ik wel kan bedenken is dat je missch met haar langs een veterinair orthopedisch chirurg kunt gaan om te laten bekijken wat er echt aan de hand is en of er wat aan gedaan kan worden.
in Den Haag zit een goeie en ik dacht dat ayla/marjoleine van Felix ook goeie ervaringen had met een andere specialist in die tak van sport.
http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 59&t=20170
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Roos en Minousch
Panter
Panter
Berichten: 583
Lid geworden op: 03 sep 2006 19:14
Locatie: Vinkeveen

Re: Scottish Fold met mank pootje en vergroeid teentje

Bericht door Roos en Minousch »

Tja ik heb er geen verstand van, maar ik zou nooit voor een fold kiezen, daar kan je problemen mee krijgen, ook als zou het van een brit zijn...en daar had je je moeten inlezen van te voren, en als het echt een fold is die met een fold is gekruizd, heb je een hele slechte fokker gehad, die ilegaal bezig is, en alleen maar aan geld denkt.
Groetjes Linda, Minousch, Lisa en Chico en Vlinder
Lieve Roos* rust zacht
Gebruikersavatar
ayla
Tijger
Tijger
Berichten: 1115
Lid geworden op: 11 nov 2009 11:45
Locatie: Leusden

Re: Scottish Fold met mank pootje en vergroeid teentje

Bericht door ayla »

in utrecht zit een specialisten praktijk. als je wilt kan ik je het adres sturen in een PB'tje, stuur mij maar een PB als je dit inderdaad wilt. Ik ben hier erg tevreden mee! nemen de tijd voor jou als baasje, en stellen je gerust, zijn lief je voor je dier en de operatie bij Felix is echt netjes gedaan!
Groetjes van Marjoleine,
kopjes van Felix,
en een zoen van Garfield!
Plaats reactie