Overgeven

Forum voor vragen over overgeven, maagzuur, verstopping, diarree en andere spijvertering- en ontlastingproblemen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Camoth
Tijger
Tijger
Berichten: 1301
Lid geworden op: 31 mar 2009 10:42
Locatie: Amsterdam

Re: Overgeven

Bericht door Camoth »

Och jee, dat is echt vreselijk zeg!

Ik vind het echt heel bijzonder hoe alert en goed jullie gereageerd hebben op deze situatie. Deed iedereen maar zoveel voor hun kat.

Wat een ellende. Ik hoop dat iemand hier jullie verder kan helpen. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Maar ik wens jullie heel erg veel sterkte.
Everybody wants to be a cat,
because a cat's the only cat
who knows where it's at.

Website van mijn poezels: http://www.fleurs-cats.blogspot.com
Ambertje73
Poema
Poema
Berichten: 207
Lid geworden op: 03 sep 2009 14:06
Locatie: Drenthe
Contacteer:

Re: Overgeven

Bericht door Ambertje73 »

Afgelopen mei begon één van onze katten ook vreemd gedrag te vertonen: zwaar adem halen, vlak voordat ze op de bak ging moest ze overgeven en ze had een raar loopje (ze kon o.a. haar koppie niet goed meer omhoog houden).
De DA vermoedde een longontsteking, maar na 4 dagen in de kliniek (mochten niet op bezoek komen en hoorden ook niets via de telefoon) was ze er alleen maar slechter aan toe. I.p.v. dat de DA ons belde dat het niet goed ging :evil:
Compleet overstuur hebben we ons laten sturen naar een gespecialiseerde kliniek.
Om een lang verhaal kort te maken: Onze kat is de volgende dag overleden in die kliniek. Na al die rottige onderzoeken (echo's, bloedonderzoeken en ander gepiel waarvan wij dachten dat het onze kat zou helpen) is onze meid helemaal alléén nogal rottig aan d'r eind gekomen! :cry:
Een diagnose van niets, maar wel ff een kleine 900 euro (ze had er nog geen dag gelegen!) betalen. Het geld interesseert ons totaal niet, maar de manier waarop dit allemaal is gegaan... (Uiteindelijk blijkt dat ze een leverprobleem had. Ze zeiden leververvetting. Hopelijk heeft jullie poes dat NIET!)

Wat ik bedoel te zeggen, is dat dierenartsen vaak geen rekening houden met het baasje en ook maar wat proberen.
Voor een beestje is zo'n hele heisa ook stressvol, wat niet bijdraagt aan de genezing.
Sorry dat ik jullie niet een beetje hoop kan geven, maar ik wil jullie het leed besparen, dat ze het misschien niet haalt en komt te overlijden in de kliniek zonder jullie erbij!
Het klinkt heel wreed (life sucks), maar wij hebben ook zo'n slopende periode achter de rug en het heeft niemand iets geholpen.
Hopelijk loopt het allemaal met een sisser af en heb ik totaal ongelijk!!!!

HEEL VEEL STERKTE ERMEE!!!

Amber en co.
Anouk74
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 sep 2009 22:52

Re: Overgeven

Bericht door Anouk74 »

Sinds donderdagavond is Pluis weer thuis.
Ze wilde haar nog langer houden, maar aangezien ze geen verdere onderzoeken wilden doen leek me dat niet nodig.
Observeren en dwang voeren kan ik thuis ook wel en dan is ze tenminste weer in haar vertrouwde omgeving.

Het gaat goed met Pluis. Ze begon thuis meteen weer te eten en drinken, dus dwang voeren was niet nodig.
Ze heeft vrijdag 1 x overgegeven en voor de rest blijft alles binnen.
Vandaag ben ik gestopt met de anti-braak tabletjes, kijken hoe het gaat.
Ze krijgt wel nog 10 dagen anti-biotica.
Pluis is erg mager geworden en het zal nog wel een tijd duren voor ze helemaal aangesterkt denk ik. Verder is ze gewoon weer de oude. Lekker ondeugend en actief.
Ik ben er nog niet helemaal gerust op, omdat ze behandeld wordt voor een ontsteking, terwijl ze nooit koorts heeft gehad en haar witte bloedcellen ook normaal zijn (die zijn toch verhoogd bij een ontsteking?)
Die ongerustheid zal nog wel een tijdje blijven denk ik, maar met de tijd zal het wel minder worden.
Heerlijk om die ondeugende pluizenbol weer thuis te hebben, ze heeft al een koptelefoon en een pootje van mijn bril gesloopt :lol:

Ik heb nog 1 vraag aan jullie. Het is natuurlijk nog afwachten hoe ze gaat reageren als de anti-biotica op is en uitgewerkt is, misschien wordt ze dan wel weer ziek. Maar mocht ze gezond blijven is het dan verstandig om over een paar weken nog een bloedonderzoek te laten doen om te kijken of de glucose en die leverwaarde weer normaal zijn?

Wat het geld betreft, natuurlijk is je huisdier onbetaalbaar. Wij hebben voor onze huisdieren een potje van 3000 euro (we hebben 2 katten en 2 agapornissen). Ik begon een beetje in paniek te raken omdat we al 800 euro kwijt waren zonder een enkel resultaat. Ik zag al een leeg potje voor me :oops: Dit aangezien mijn man vanaf 1 januari op straat staat en er onzekerheid is over wat er met mijn inkomen gaat gebeuren vanaf 1 januari (ik ben alphahulp en dat hele hulp systeem gaat veranderen). Gelukkig is er nu licht aan het einde van de tunnel. Nu tot 1 januari effe flink sparen om dat potje weer aangevuld te krijgen.
Ambertje73
Poema
Poema
Berichten: 207
Lid geworden op: 03 sep 2009 14:06
Locatie: Drenthe
Contacteer:

Re: Overgeven

Bericht door Ambertje73 »

Fantastisch dat het weer beter gaat met Pluis!!! ;-)

Toen ik jullie verhaal las, kwam alles weer naar boven hoe het met onze meid is gegaan.
Maar goed dat jullie haar naar huis hebben gehaald, want niets is beter dan haar vertrouwde omgeving.
Dierenartsen kunnen wel denken dat het beter is om een beestje in de kliniek te laten blijven, maar al die stress kan een beestje zelfs het leven kosten! :evil:
Een collega van mij heeft ook een kat die al twee keer enorm hoge nier- en leverwaardes heeft gehad. De DA weet niet hoe het komt, maar de kat komt er ieder keer weer bovenop. Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
En het geeft iedereen met beestjes weer hoop, want het hoeft dus niet altijd verkeerd af te lopen. Het geld kom je wel weer te boven, maar het verlies van een beestje blijft je altijd bij.
Wij hebben nu een grote groep katten, maar elke keer wanneer er weer één komt te overlijden, ben je daar vreselijk beroerd van. En nee, het wordt er niet makkelijker op.
Een paar jaar geleden kwam mijn vader ook zonder werk te zitten (nu heeft hij gelukkig weer werk na twee jaar werkeloosheid!). En dan komt natuurlijk ALLES tegelijk. Er worden beestjes (wij hebben katten, honden en konijnen) ziek, er gaat wat dood en in de privésfeer zit het dan ook tegen. Ik weet precies wat je bedoeld.
Een boel mensen doen in zo'n geval hun beestjes weg omdat ze het niet meer kunnen berappen. Ik moet er niet aan denken om ooit afstand te doen van de beestjes.
Dus petje af voor jullie :eclap: en hopelijk gaat het snel de goede kant op, zodat je je nergens meer druk over hoeft te maken.

Sterkte en succes!
yvontje
Huiskat
Huiskat
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 mei 2009 11:40
Locatie: Wognum

Re: Overgeven

Bericht door yvontje »

Onze grote die gooit ook al zijn eten ongekauwd eruit. Dit doet hij niet elke keer. sinds gister doe ik al minder in zijn bakje en ik dacht dat het hielp. Maar vanavond na 2 likjes water begon hij weer te kokhalsen. Er kwam niets uit, maar toch.
Iemand een idee?
Gebruikersavatar
rieneke
Tijger
Tijger
Berichten: 1521
Lid geworden op: 16 dec 2007 13:34
Locatie: leiden

Re: Overgeven

Bericht door rieneke »

schrokt hij erg?
in dat geval kan je knikkers mengen met z'n droogvoer.

is de kat al wat ouder?
dan zou je de nierfunctie eens kunnen laten controleren.
puck0906
Poema
Poema
Berichten: 357
Lid geworden op: 28 jul 2009 10:25
Locatie: Utrecht

Re: Overgeven

Bericht door puck0906 »

Ik schrik als ik dit soort berichten lees. Ik heb zelf een poes gehad die al een paar jaar vaak overgaf (paar x per week) maar nooit constant dus dan weer paar weken wel en dan weer zeg 1x per week. Vaak waren het haarballen en dus bv laxapast gegeven maar niets hielp. De dierenarts zei dat het gewoon het haar was omdat ze ook vreselijk verhaarde totdat ik het zat was en verder onderzoek eiste. Ze hebben toen haar bloed gecheckt en daar kwam uit dat haar ontstekings waarde hoog was. Dus antibiotica gegeven maar werkte niet. Toen besloten om een echo te maken en ja hoor daar kwam de reden. Ze had een maag tumor ter grootte van de helft van haar maagje. Ik kon mezelf wel voor de kop stootten dat ik niet eerder was gegaan. Uit eindelijk hebben we haar in moeten laten slapen maar ik denk nog dagelijks aan had ik niet dit of had ik niet dat moeten doen. Waar het mij om gaat is als mensen dit hebben ga dan op je gevoel af. Je voelt zelf het beste hoe of wat. Onze poes gedroeg zich altijd normaal en dus dacht ik altijd het gaat wel goed het zal inderdaad het haar wel zijn maar na een tandsteen operatie en 2 kittens die we erbij kregen werd haar vacht erg snel. Eerst dacht ik nog stress maar het voelde niet goed en dus onderzoeken laten doen. Overigens heb ik een kater die vaak zijn eten uitspuugde. ik heb toen van royal canin de dental brokken gekocht en nu doet ze het nooit meer! Dit zijn namelijk grootte brokken en dan moet hij wel kauwen. Werkt perfect. De brokken zijn speciaal voor de tanden maar dit is ook een goede oplossing.
Gebruikersavatar
rieneke
Tijger
Tijger
Berichten: 1521
Lid geworden op: 16 dec 2007 13:34
Locatie: leiden

Re: Overgeven

Bericht door rieneke »

het is goed dat je hier een waarschuwing neerzet, maar voel je alsjeblieft niet schuldig.
je dierenarts stelde je gerust, en katten braken erg makkelijk.
sterkte nog met je verlies!
puck0906
Poema
Poema
Berichten: 357
Lid geworden op: 28 jul 2009 10:25
Locatie: Utrecht

Re: Overgeven

Bericht door puck0906 »

Hoi Rieneke,

Dank voor je berichtje. Het zal moeten slijten. De dierenarts zei het en ook de echoman (hoe heet zoiets) maar je denkt gewoon had ik maar dan was het misschien een kleinere tumor geweest en had ik haar wel kunnen redden. Heb er wel veel van geleerd en het zal me dan ook denk ik niet meer overkomen. Ik lees zoveel op forums over katten die spugen en mensen doen er weinig mee en dat vind ik best eng. Vandaar mijn berichtje. Als ik er maar 1 kat mee kan redden dan zou het al fijn zijn......
yvontje
Huiskat
Huiskat
Berichten: 26
Lid geworden op: 16 mei 2009 11:40
Locatie: Wognum

Re: Overgeven

Bericht door yvontje »

kat is 10 mnd. En is altijd hongerig. We hadden ff tijdelijk ander voer maar vandaag toch maar weer RC gekocht. Het leek meteen of hij anders at. Ook bij die andere kat.
Zal toch wel aan het stomme voer gelegen hebben :oops:
Gebruikersavatar
floddertje
Huiskat
Huiskat
Berichten: 37
Lid geworden op: 19 jan 2010 22:25

Re: Overgeven

Bericht door floddertje »

Hier is het qua braken ook weer mis..
het is een tijdje heel goed gegaan, maar sinds begin deze week heeft flodders weer veel gespuugd.
het varieert van onverteert voedsel tot bruine slijmerige kringetjes..
weet niet meer wat te doen
Een kopje van Flodder & Bengel
paasnini

Re: Overgeven

Bericht door paasnini »

Ook bij mij een kat met veel overgeven. Ik verbaas mij iedere keer weer dat er zo weinig dierenartsen goed handelen bij zieke dieren. Ik lees hier niets terug over katten met een ontstoken pancreas terwijl dit heel veel voorkomt bij katten.
Gebruikersavatar
Miranda
Panter
Panter
Berichten: 566
Lid geworden op: 25 mei 2003 21:22
Locatie: Oosterwolde

Re: Overgeven

Bericht door Miranda »

Mitho geeft al enkele weken met regelmaat over. In het begin ontdekte ik haar ertussen, dus dacht aan een haarbal.
Later dronk ze meer (klein bakje keuken moet ik enkele keren bijvullen) en vloog het er soms weer met kracht uit (soms wel een meter ver en druppelde ze nog na). Dit stonk niet, was echt puur water met soms een gelige waas van gal of zoiets dergelijks.
Dan ging het weer twee dagen goed en dan weer iedere dag spugen. Meestal niet vaak op een dag, hooguit één of twee keer per dag een plasje waterachtige substantie.
Vandaag ging het ook alweer sinds twee dagen goed, maar net (vanuit haar slaap) staat ze op, spuugt op de bank en op de grond, schrikt van de vieze smaak en is er even vanaf. Dit keer rook het sterker en was het echt al even in de maag geweest.
Er zat geen brok of haar bij, puur alleen vocht.

Wat zou het kunnen zijn? Iets met de nieren? Bloed- of urineonderzoek?
Haar zijkanten (zadeltasjes) lijken iets breder geworden, maar kan ook komen omdat ze zelf dunner is geworden, maar dat durf ik niet te bevestigen. Dikker lijkt ze me niet geworden op zich, omdat ze samen van de zomer 2 plastic maatbekertjes leegaten en nu maar 1,5.

Het is een 3,5-jarige gesteriliseerde poes, die niet ziek overkomt. De laatste twee dagen viel juist op dat ze goed in haar vel leek te zitten en erg speels reageerde (terwijl het niet een enorme speelster is).
Beide katten krijgen sinds oktober Porta 21 Feline Finest Sensible (graanvrij). Hier is haar vacht ontzettend door opgeknapt (ze had gauw korstvorming achter op de rug, maar dat is nu helemaal over).
Roos en Minousch
Panter
Panter
Berichten: 583
Lid geworden op: 03 sep 2006 19:14
Locatie: Vinkeveen

Re: Overgeven

Bericht door Roos en Minousch »

ik zou even naar de da gaan en eventueel bloedonderzoek laten doen.
Groetjes Linda, Minousch, Lisa en Chico en Vlinder
Lieve Roos* rust zacht
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9350
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Overgeven

Bericht door castratenkoor »

Ik zou haar ook laten onderzoeken en haar wat vaker kleine porties eten geven op een dag. Een kat die te lang niet gegeten heeft kan ook gaan spugen.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Plaats reactie