Ervaringen navelbreukoperatie

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tessa-M
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 26 feb 2009 16:32
Locatie: Wateringen

Ervaringen navelbreukoperatie

Bericht door Tessa-M »

Hallo,

Ik ben even nieuwsgierig naar jullie ervaringen met een navelbreukoperatie. Een van onze katers is namelijk vorige week tijdens zijn castratie ook aan zijn navelbreuk geholpen. Hij begon thuis meteen aan de hechtingen te trekken, dus een rompertje gehaald en aangedaan.

Toch had hij na een dag of 3 een enorme bel vocht onder zijn litteken/hechtingen zitten. Wij de DA gebeld, konden 's avonds meteen komen. Toen is het leeggezogen en heeft hij een kuurtje meegekregen voor 5 dagen. De volgende dag moesten we nog wel een keer extra laten leegzuigen. Toen bleek dat het wel erg snel weer vol was gelopen en konden we kiezen uit een drain plaatsen of nog een keer onder narcose en de huid aan de buikwand laten vastzetten door meerdere onderhuidse hechtingen..

Nou toch het tweede maar gedaan, maar weer 3 dagen na de operatie zit er weer een bult. Hij lijkt wat harder deze keer, maar misschien toch weer vocht, dat door de onderhuidse hechtingen er een beetje raar uitziet..

Morgen toch maar weer even bellen om te vragen of het nou eindelijk eens goed gaat, dat gevoel hebben we nog niet helemaal..

Door het rompertje is hij ook nog eens een soort muisje geworden, hij eet en drinkt wel, vraagt enorm veel aandacht van ons, maar speelt daardoor niet meer met zijn broertje. Wat opzich wel gunstig is voor de genezing van de wond, dus we laten het nog maar even aan ;-)

Nou ben het inmiddels wel een beetje zat en hoop dat het nu de goede kant opgaat!
Groetjes, Tessa
Roos en Minousch
Panter
Panter
Berichten: 583
Lid geworden op: 03 sep 2006 19:14
Locatie: Vinkeveen

Re: Ervaringen navelbreukoperatie

Bericht door Roos en Minousch »

De kat van mijn broer heeft ooit een navelbreukje gehda, is ook tegelijkertijd met de castratie er aan geholpen, en nooit meer ergens last van gehad.
Groetjes Linda, Minousch, Lisa en Chico en Vlinder
Lieve Roos* rust zacht
Plaats reactie