Mijn kitten is te jong en heeft diarree

Forum voor vragen over overgeven, maagzuur, verstopping, diarree en andere spijvertering- en ontlastingproblemen.
Gesloten
eline36
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 jun 2008 21:02

Mijn kitten is te jong en heeft diarree

Bericht door eline36 »

hallo
ik heb een kitten gehaald maar ik vermoed dat ze te vroeg bij de moeder weg is gehaald.
ik weet me er geen raad mee.heb van alles geprobeert ben er mee naar de dierenarts geweest die vermoeden ook dat ze te vroeg bij moeder weg is gehaald.ze weegt nog geen 0,5 kilo.
ze heeft diaree en het is zo dun dat het bijna water is en soms zit er bloed bij.ben weer terug gegaan naar de arts die gaf me dieet voeding mee maar ze is zo klein dat ik niet weet hoe ik het moet dosseren.ik zit echt met mijn handen in mijn haren.ik wil haar echt niet kwijt.ik hoop dat iemand raad weet.en me een eindje op weg kan helpen.
wat moet ik haar te eten geven??
mvg eline
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Sandra W »

Ik heb niet veel informatie, dus ik geef je eerst wat algemene informatie:

- Als ze heel klein is kun je haar beter iedere twee uur kittenmelk geven uit een flesje of een injectiespuitje (zonder naald).
- Maar als ze dit dieetvoer moet eten vanwege haar diarree en het is blikvoer kun je dit wat verdunnen met wat water en dan 6 à 8 keer per dag met een injectiespuitje geven.
- Als ze al zelfstandig kan eten (vanaf 4 à 5 weken) kun je haar babybrokjes met wat water er over heen te eten geven.

Als je wat meer informatie geeft helpen we je graag verder met wat tips en adviezen. Doen hoor! Op het internet kun je verder gelukkig ook veel informatie over het voeden van piepkleine kittens vinden. Sterkte!

groeten,
Sandra
eline36
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 jun 2008 21:02

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door eline36 »

woensdag ochtend lag ze slap in de bench ben naar de dierenarts geweest en hij gaf haar weinig kans.ze heeft vocht gekregen doormiddel van een infuus.toen ik haar s avonds moch halen was het nog niet echt beter maar ze zou weer op kracht komen met kittenmelk.we zijn nu alweer bijna 3 dagen verder en er zit nog niet veel kracht in.ik geef haar elke 3 uur kittenmelk ook s nachts met een spuitje.soms begint ze hard te schreeuwen en strekt ze zich helemaal uit als of ze stuip trekkingen heeft.dat ziet er zielig uit ik masseer haar buikje dan.weet ook niet wat ik moet doen.
ik hoop zo dat ze er boven op komt want wil haar niet kwijt.maar soms denk ik dat het mss beter is als ze gaat. ik heb het idee dat dit haar zoveel energie kost ze vecht echt om te blijven leven.en ik weet niet of het nog ooit goed komt.als ze maandag nog zo is dan moet ik terug naar de dierenarts.dan ga ik er met lood in mijn schoenen naar toe.want heb het idee dat ik alleen naar huis ga.
groetjes eline
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Sandra W »

Wat triest voor jou en dit arme kleine beestje, ik krijg er gewoon tranen van in mijn ogen :cry:. Ik hoop zo dat je kleine kittentje het gaat redden en ik zal dan ook voor je duimen.

Misschien is het een goed idee om het plaatselijke asiel of kittenopvang te vragen of je haar tijdelijk mag aanleggen bij een moederpoes dan maakt ze een veel grotere kans om te overleven. In mijn asiel (in Bruchem vlakbij Zaltbommel in Gelderland) ben je in ieder geval van harte welkom met je kleintje! Stuur me maar een PB-tje als je van dit aanbod gebruik wilt maken. Doen hoor, want ik meen het serieus!

groeten,
Sandra
eline36
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 jun 2008 21:02

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door eline36 »

hallo
ik heb zaterdag mijn kitten moeten laten inslapen.het was zo zielig ik heb er zo n verdriet van.dat je in 2 weken zo gehecht kan raken aan een poesje.ze was gewoon niet meer te redden.ik voeden haar met een spuitje om de 3 uur maar op den duur wilde ze gewoon niet meer eten.ze had de kracht er niet meer voor. ze kon nog steeds niet op haar beenjes staan en ze keek niet goed uit haar oogjes. ik heb meningen gevraagd van vriendinnen en die zeiden allemaal:eline dit word niks meer.
hoe pijnlijk het ook was maar ik zag dat ook wel in.ben er zaterdag middag mee naar de dierenarts gegaan met nog een heeeeeel klein beetje hoop.maar die hoop was snel verdwenen toen ik de reactie hoorde van de arts.ze woog nog maar 250 gram.en ze was veel te koud ondanks de kruik die ze onder haar had liggen.ze kon niet meer poepen en plassen.de arts zei dit word niks meer.ik heb afscheid genomen van haar en ze kreeg een spuitje.wat een rot dag was dat.
toen moest ik het nog zondags tegen mijn dochter vertellen.ook een drama.
de mensen die dat poesje te vroeg hebben weg gedaan die gun ik het licht nog niet meer in hun ogen.ik vind het rond uit dieren mishandeling.ik wist niet beter dat dat poesje weg mocht bij de moeder.tot mijn grote verbazing zag ik weer een advertentie staan op marktplaats van de zelfde mensen.met een foto dat de kittens brinta eten met melk en brood.mijn arts heeft gezegt dat dat helemaal niet mag dat kunnen ze nog niet aan.
ik ben mijn verhaal ff kwijt.

groetjes eline
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Sandra W »

Wat naar en verdrietig voor jullie allemaal en sterkte met het verwerken van deze schok :cry:.

Deze mensen (en daar zijn er helaas nog veel te veel van :evil:) verdienen het inderdaad niet om kittens te hebben!

groeten,
Sandra
Gebruikersavatar
Leonie89
Tijger
Tijger
Berichten: 1266
Lid geworden op: 20 mei 2008 14:57
Locatie: kampen
Contacteer:

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Leonie89 »

ongelofelijk.. wat een verschrikkelijk verhaal.. ik weet gewoon niet wat ik moet schrijven.. heel veel sterkte met het verlies.. zulke mensen moeten gewoon opgesloten worden.. ik weet niet of je er wat mee wilt doen, maar je zou je verhaal kwijt kunnen aan marktplaats.. die kunnen de adverteerder dan blokeren.. of de politie bellen natuurlijk.. want dit kan echt niet.. arme katjes..
nogmaals heel veel sterkte..
daantjesven
Huiskat
Huiskat
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 jun 2008 16:09
Locatie: Dordrecht

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door daantjesven »

Getver, wat een verhaal zeg :cry:
Helaas blijven zulke mensen nog altijd bezig bah bah bah! Ik kan hier zoooooo boos om worden, maar wat kun je er nou tegen doen?

Heel veel sterkte meid! En je hebt heel goed gehandeld hoor!!! ;-) Niet iedereen had zoveel tijd en energie erin gestoken als jij!!!!

Groetjes Daantje
Groetjes van Daantje!

Soon to be the proudest Ragdoll owner :-)
Gebruikersavatar
Shaz
Tijger
Tijger
Berichten: 1265
Lid geworden op: 10 jan 2003 18:56

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Shaz »

Wat ontzettend verdrietig! Voor jullie gezin en voor het kittentje.
Die lui die dit soort dingen doen...onbegrijpelijk!
groetjes Sharon
Gebruikersavatar
Poezebal
Panter
Panter
Berichten: 456
Lid geworden op: 04 jan 2003 17:43
Locatie: ergens in drenthe
Contacteer:

Re: mijn kitten is te jong denk ik

Bericht door Poezebal »

Vreselijk dit, arme jullie en arm kitten.

Gelukkig hebben jullie nog veel proberen te doen, maar die arme stakker.. :-(

Wat je beschreef over het strekken en verstijven, ik denk dat het katje al langer niet goed is geweest. Ik hoorde dit laatst ook van iemand met een nest pups, waarvan een pup was die achter was met alles... die deed het ook en kon niets verteren en alles, waardoor ze dit gingen doen..

Arme jullie.

Een tip voor als jullie er aan toe zijn, en weer voor een kitten gaan kijken.
* zoek een opvang/asiel in de buurt, zijn wel kosten aan verbonden, maar wel zekerheid op een gezond kitten, ze worden geent, en gechipt en zijn allemaal nagekeken door een dierenarts.
* wil je toch via marktplaats een kitten, kijken of de oogjes al verkleuren. Het kitten is dan plusminus 6 week, en het kan op zich wel want ze eten al zelf, maar liever wachten tot ze een week of 9 minimaal zijn.
Ze krijgen dan nog socialisatie in t nest, en dat beetje extra voeding van de moeder..
* kijk of ze schone oogjes, oortjes en neusje hebben
* vraag of ze geent zijn, niet iedereen doet dit, maar t kan.
* let er op of ze al echt lopen en rennen als volwassen katten, of dat ze heel wiebelig zijn, zoals jouw kitten was waarschijnlijk toen je m kreeg. Veelste jong zijn ze dan nog..

En zo zijn er meer topics met tips hier waar je naar kunt kijken bij de aanschaf van een kat, al verwacht je neit dat iemand je zo bedonderd, en zo speelt met t leven van een dier..

Heel veel sterkte...
Ik ben in vorm :cool:. Rond is toch ook een vorm?
Achter elke traan van verdriet, zit een glimlach van herinnering..
Gesloten