Jonge kater valt aan

Het gedrag van sommige katten overstijgt het gewone spelen en neemt agressieve vormen aan. Zij blazen, grommen en vallen soms de verzorger aan. In veel gevallen is daar een oorzaak voor al is die soms moeilijk te achterhalen zonder een gedragstherapeut te raadplegen.
Gesloten
Rob G
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 sep 2007 12:45

Jonge kater valt aan

Bericht door Rob G »

Sinds een jaar hebben wij een jonge kater (nu ruim 1 jaar oud) in huis. Als hij in een actieve bui is valt hij ons regelmatig aan. Meestal beperkt dit zich tot een zachte klap op de enkels maar soms haalt hij ook gewoon met zijn nagels uit.

Op bezoek lijkt hij niet zo dol te zijn en hij valt dan ook regelmatig ons maar vooral het bezoek aan. We hadden gehoopt dat dit na de castratie minder zou worden, maar nu 2 maanden later is er niks veranderd. Wat is hieraan te doen?
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Bericht door Sandra W »

Het kan de puberetijd zijn, waarbij ze soms een tijdje extra speels en vervelend (in onze ogen) kunnen zijn en dan trekt het vanzelf bij het ouder (en dus ook rustiger) worden grotendeels weg, maar het kan ook gewoon in het karakter van het dier zitten. Het ene dier is wat feller dan de ander en daar is niet veel aan te doen. Tenslotte kan hij ook wat bang zijn voor vreemden en dan is aanval vaak de beste verdediging. Je kunt je kat daarom bij visite beter de gelegenheid geven om zich ergens waar het rustig is terug te trekken.

Ik heb helaas niet echt tips voor je en ik duim voor je dat het vanzelf minder wordt.

groeten,
Sandra
Rob G
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 sep 2007 12:45

Bericht door Rob G »

Onze kater (Jamie) heeft genoeg gelegenheid om zich lekker terug te trekken. Maar voor bezoek komt hij zijn mandje wel uit, en begint hij te etteren. Eigenlijk heeft hij dat altijd wel gehad. Het is voor hem waarschijnlijk gewoon spelen, hij laat meestal wel een kras achter, maar haalt nooit echt vol uit.
Maar goed, het is al snel vervelend als je gewoon rustig zit te kletsen.
Gesloten