# Kitten erbij voor kater van 6?

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Gesloten
Nanda

# Kitten erbij voor kater van 6?

Bericht door Nanda »

Haai,

Ik heb een gecastreerde kater van 6 jaar, een boerderijkat die eigenlijk iets te jong bij zijn moeder is weggehaald, hij was net 8 weken. Als ik dit echter niet had gedaan had ie het volgens de dierenarts niet overleefd. Hij was namelijk nogal ziek en de boerin deed daar niets aan. Hij heeft dus stukje socialisatie gemist. Het is allemaal goed gekomen met hem, wel blijft hij een ietwat bange/schuchterige kat, eenkennig, maar toch ook nieuwsgierig.
Bij visite duikt hij onder het bed, maar na 1 tot 1,5 uur komt hij op een afstandje kijken. Op de gallerij komt hij de buurkat weleens tegen (verder dan balkon en gallerij komt hij niet buiten), dan is hij ook nieuwsgierig. Als de buurkat echter te dichtbij komt, of soms weleens binnen in het halletje, loopt mijn kat weg maar blijft wel op 2-3 meter afstand kijken wat de buurkat allemaal doet.
Nu ben ik benieuwd of hij een kitten (die wel lang genoeg bij zijn moeder is gebleven) erbij leuk zou vinden. Voor de gezelligheid (ik werk hele dagen), maar ook om hem wat meer 'uit zijn tent' te lokken, minder bang te laten zijn voor visite e.d. Een soort van: samen staan ze sterker. Helaas kan mijn kat zelf niet zeggen of ie dat wel of niet leuk zou vinden. Misschien zijn er andere kattenliefhebbers die ook een ietwat bange kater hebben van rond 6 jaar en ervaring hebben met wel/niet een kitten erbij?
Evelijn
Huiskat
Huiskat
Berichten: 24
Lid geworden op: 25 jun 2006 15:28
Locatie: Groningen

Bericht door Evelijn »

Waarom niet een poes van ongeveer dezelfde leeftijd erbij? Er zitten in het asiel genoeg en daar zitten ook gewoon lieve gesocialiseerde poezen tussen.
Een druk kitten die steeds in z'n staart gaat hangen heeft misschien juist een averechts effect.
Nanda

Bericht door Nanda »

Ik heb op diverse sites/forums gekeken en aan de dierenarts gevraagd en daar kwam uit dat een kater beter zou zijn dan een poes erbij omdat poezen nog weleens wat feller dan katers zijn. Ik dacht zelf dat hij van een kitten minder te vrezen zou hebben omdat deze kleiner is en in eerste instantie in rangorde onder hem staat. Dat hij zich een beetje opwerpt als grote broer, zeg maar. Vandaar dat ik aan een kittenkater denk. Maar misschien heb ik het mis?
Gebruikersavatar
José
Lynx
Lynx
Berichten: 106
Lid geworden op: 18 mei 2005 08:45
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door José »

Dat zou ik ook denken Nanda! Tenzij je een wat oudere kat neemt waarvan je weet dat hij heel goed overweg kan met andere katten/katers.. Maar ik denk dat ik ook voor een kitten zou gaan :geenidee: Mannetje of vrouwtje maakt dan waarschijnlijk niet zoveel uit..
Gesloten