Castratie/sterilisatie

Voor alle vragen over de castratie en sterilisatie, de geslachtsdelen van de kat, en andere vragen m.b.t. de voortplantingsorganen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
claudia
Panter
Panter
Berichten: 452
Lid geworden op: 05 jul 2004 13:20
Locatie: Oldenzaal

Bericht door claudia »

Marije schreef:Nu zijn er ook geen hechtingen die ze los kunnen trekken.
Nou, als je goed kijkt op die eerste foto, het meest linker zwarte puntje op die witte buik is het uiteinde van een hechting. Er steekt dus 1 stukje draad uit haar buikje. Morgenvroeg moeten we even voor controle dus dan zullen ze het zelf ook wel zien.

Het is ongelooflijk, maar ik merk helemaal niks meer aan Bindi. Gisteravond al niet. Ze heeft gegeten als een hongerige wolf en daarna is het alleen nog maar beter geworden. :-P
Gebruikersavatar
claudia
Panter
Panter
Berichten: 452
Lid geworden op: 05 jul 2004 13:20
Locatie: Oldenzaal

Bericht door claudia »

Nu, een paar dagen later, is het deel waar de hechtingen zitten vrij dik en hard geworden. Volgens mij zei de da al dat dat ging gebeuren, dat was het inkapselen (en later oplossen) van de hechtingen geloof ik. Alleen is het ook zo dat er een beetje vocht uit komt. Weet iemand of dat zo hoort?
Gebruikersavatar
Loontje
Poema
Poema
Berichten: 393
Lid geworden op: 11 jun 2004 19:48
Locatie: Hoorn

Bericht door Loontje »

Claudia, dat klopt volgens mij wel. Dat dikke komt door het oplossen van de onderhuidse hechtingen. En de huid wordt volgens mij daardoor zo dik dat er wat wondvocht mee komt. Dat zag ik bij Lady en Lana ook ;-)
Groetjes,
Ilona

En een dikke knuf van Lady, Lana, Rosie en Kyra :grin:
Kelly Stark
Huiskat
Huiskat
Berichten: 30
Lid geworden op: 12 sep 2005 12:26
Locatie: Berendrecht

Bericht door Kelly Stark »

Hoi allemaal,

Onze kittens Minnie en Cooper (zusje en broer) zijn nu 4 maanden en 3 weken. Onze Minnie vertoont nog niet echt krols gedrag alhoewel ze wel heel aanhankelijk is naar ons toe, maar niet naar Cooper. Ze komt ook niet met haar kontje draaien en zo dus ik maak me nog geen zorgen. Nu hoor ik wel van iemand (ik geloof er niet veel van want er zijn ook mensen die geloven dat je best eerst één nestje laat hebben) dat je een kattin best één keer krols laat zijn alvorens te sterilliseren. Nu ik weet niet of het klopt maar dat kan ik mij niet permitteren met haar broertje erbij. Ik wil haar graag aan de pil tot de 6 maanden is vanaf het moment dat ze krols gedrag begint te vertonen zodat ik haar veilig en niet zwanger houdt en kan laten sterilliseren als ze oud genoeg is.

Cooper daarentegen is dus ook 4 maand en 3 weken en is echt al een flinke jongen. Hij weegt nu 2,9 kg en ik denk dat ik zijn balletjes al duidelijk zie. Ik zal er eens aan voelen om te zien of er al degelijk iets ingedaald is maar langs de buitenkant zijn het kleine balletjes met zijn grijze haartjes op. Hij vertoont geen macho gedrag nog niet dus ik ga hem ook niet laten helpen. Ik wil hem ook liefst niet te vroeg laten helpen, pas op 8 maand of 7. Ik wil daar niet te vroeg mee zijn. Maar is het echt zo dat een katertje dat eens gesproeid heeft, blijft sproeien? Want stel dat hij op 5 maanden sproeit, dat vind ik echt te vroeg om te castreren.

Groetjes Kelly
Kelly Stark
Huiskat
Huiskat
Berichten: 30
Lid geworden op: 12 sep 2005 12:26
Locatie: Berendrecht

Bericht door Kelly Stark »

Hallo

Amai amai, gisteren verkondig ik hier nog dat er nog geen oefeningen bezig zijn om kleine kittens te maken… Komt Dave mij vannacht (hij komt nooit vroeg slapen) dat hij Cooper van Minnie heeft moeten halen! Ze zijn amper 4 maand en 3 weken?!?! Dat kan toch helemaal niet? Enfin, we hielden het bij oefenen want ons Minnie is helemaal niet krols. Ze komt wel miauwen en knuffelen bij ons maar ze is altijd al een babbelaartje geweest dat aandacht wil wanneer zij het wil. Nu komt Dave slapen en na 1 minuut horen wij luid gegrom, precies ruzie tussen de kittens en gaan we naar beneden. Ligt ons Minnie over het tapijt te wrijven (net zoals ze doen als je hen iets lekkers hebt gegeven). Dave zei: oei, ik denk dat ze “het” juist gedaan hebben. Zo snel? Op 1 minuut?

Vanmorgen gelijk naar de DA gebeld om te vragen wat we kunnen doen. Want we wilden de poezenpil niet geven voor 5 maanden en Cooper al laten castereren op 4 maand en 3 weken vinden we niet kunnen. Zij vertelde dat ze dat nog nooit had meegemaakt. En aan de hand van onze beschrijvingen van Minnie kan ze ook niet krols zijn. Ze zegt dat het nog veel te koud is buiten en dat ze nog veel te jong zijn. Wel zei ze: als je niet zeker bent, kom haar dan over 2 weken laten steriliseren, dan is ze 5 maanden en 1 week en dan kan het in principe al wel. Als ze dan zwanger zou zijn (wat zij betwijfelt), haalt ze de kleintjes ineens weg. Ze geeft liever de pil niet, ook niet voor 2 maanden zei ze.

Gisteren had ik jullie verteld dat ik Cooper zijn balzakjes al goed zag en dat ik eens ging voelen. Ik heb eigenlijk niet echt iets gevoeld, het voelde allemaal mals aan. Ik heb natuurlijk nog nooit katten gehad en weet ook niet hoe het moet voelen. Wat moet ik juist voelen, voelt dat hard aan? Met ons Minnie, de DA zei als ze echt krols is, word je er gek van, ook al zit ze met een kater in huis, ze klaagt de pannen van het dak en geeft altijd haar kontje als je haar aait en dat doet ze dus allemaal niet.

Gisterennacht hebben we Cooper maar in de bench laten slapen zodat er zeker niet gefoefeld kon worden als we sliepen. Maar de DA zei dat we ze gerust konden samen laten tot wanneer we Minnie steriliseren. Dat Cooper gewoon aan het oefenen is en dat zijn zus dat niet erg vindt. Wat is jullie mening?

Groetjes Kelly
Gebruikersavatar
veronikske
Panter
Panter
Berichten: 423
Lid geworden op: 10 sep 2005 14:02
Locatie: Belgie-limburg

Bericht door veronikske »

Hoi Kelly,

Ik weet niet waarom je ze nu nog niet wilt laten helpen ? Uit jouw verhaal maak ik op dat ze toch al aan't oefenen zijn, en bij dat oefenen kan je kattin WEL zwanger worden, en dat is natuurlijk niet de bedoeling bij zo'n jong dier.
Er zijn hier op't forum genoeg verhalen bekend van erg jonge poezen, nog jonger dan 4 maanden die al zwanger waren....en waar de da een abortus heeft moeten uitvoeren.
Wat jouw da zegt, dat ze dat nog nooit gehoord heeft, dat zo'n jonge dieren al aan't paren zijn...daar keek ik toch eens bedenkelijk bij, komt die da van jouw van een andere planeet ? :lol: :lol:

Kelly, als ik jouw was, zou ik ze zo snel mogelijk laten helpen, voor jullie en de katjes hun gemoedrust. De pil is ook nog een optie, maar inderdaad, als je het kan vermijden, zoveel te beter.

Je moet ook niet bang zijn dat je katjes niet meer gaan ontwikkelen of groeien als je ze nu al laat helpen, ze groeien net zoals een ongeholpen kat/kater uit tot mooie volwassen, volledig ontwikkelde dieren.
Als je kater nu al vollop aan't oefenen is, zou het kunnen dat hij binnen een paar dagen de "smaak" te pakken heeft, en gaat beginnen sproeien, en dan zit je met de ellende, want de kans is groot dat hij ook na de castratie nog gaat blijven sproeien.

Afin, denk er nog eens over en veel succes, liefs veronikske
katten zijn als chips...je kan niet stoppen na één...
Gebruikersavatar
Loontje
Poema
Poema
Berichten: 393
Lid geworden op: 11 jun 2004 19:48
Locatie: Hoorn

Bericht door Loontje »

Ik wil daar graag even aan toevoegen dat de kans inderdaad iets minder groot is dat ze krols worden als het zo koud is. Maar mijn Rosie werd ondanks de kou gewoon hartstikke krols ;-)
Groetjes,
Ilona

En een dikke knuf van Lady, Lana, Rosie en Kyra :grin:
Kelly Stark
Huiskat
Huiskat
Berichten: 30
Lid geworden op: 12 sep 2005 12:26
Locatie: Berendrecht

Bericht door Kelly Stark »

Ja voila, en ze doet ook niet krols of zo. Ze is alleen knuffeliger dan toen ze 7 weken was maar ze is al 3 weken knuffelig.

Pff, het doet me wel schrikken dat er verhalen zijn van kattinnen jonger dan 5 maanden die zwanger zijn. De DA wil Cooper niet castreren omdat de 'kanaaltjes in zijn penis waardoor de eventuele niersteentjes naar buiten komen' op 4 maand en 3 weken gewoon te klein zijn en na castratie groeien die niet meer en gaat hij later problemen krijgen.

Nu weet ik niet meer wat te doen. Voor een katertje is het toch wel heel vroeg he niet? Ze vroeg of zijn plasjes meer ruiken dan normaal maar dat is niet zo. Vanaf dat ze meer gaan ruiken, dan zou hij gaan beginnen sproeien, klopt dat?

Ik ga ook eens naar een andere DA bellen, gewoon om het te vragen en om eens te vragen wat een sterilisatie kost. Ik hoorde dat onze DA er 150 euro voor vraagt. Terwijl mijn frettenDA (een gespecialiseerde) voor ons fretje 100 euro vroeg en dat was dezelfde prijs bij haar voor een kat. En bij een fretje nemen ze de baarmoeder dan nog weg dus dat duurt langer en kan toch onmogelijk goedkoper zijn dan? Wat is de richtprijs? Want 50 euro vind ik toch al een groot verschil hoor.

Groetjes Kelly
Gebruikersavatar
Loontje
Poema
Poema
Berichten: 393
Lid geworden op: 11 jun 2004 19:48
Locatie: Hoorn

Bericht door Loontje »

Ja, ze is wel jong voor een sterilisatie. Ik zou wel een andere dierenarts bellen, want €150 vind ik wel heel erg duur :shock: Onze dierenarts vraagt €95 voor een sterilisatie. Ik ben ook heel benieuwd wat die andere dierenarts zal zeggen ;-)
Groetjes,
Ilona

En een dikke knuf van Lady, Lana, Rosie en Kyra :grin:
Gebruikersavatar
freija
Poema
Poema
Berichten: 334
Lid geworden op: 14 apr 2004 15:23
Locatie: lokeren
Contacteer:

Bericht door freija »

hey Kelly, ons katertje Louie was ook nog maar net 4 en een halve maand toen we hem laten casteren hebben. zijn teelballetjes waren al erg goed zichtbaar en hij was ook vreselijk dominant. Onze DA maakte er geen enkel probleem van om Louie zo vroeg te castreren. Misschien kan je eens een second opinion vragen.

Oh en je wilt niet weten hoeveel "oeps" nestjes er al geboren zijn doordat mensen dénken dat het te vroeg is om hun kat te laten castreren/steriliseren. Ik zou geen risico's nemen en naar de ballenbak met Cooper ;-)
How come people with a lot of money but no cats are still called rich?
Kelly Stark
Huiskat
Huiskat
Berichten: 30
Lid geworden op: 12 sep 2005 12:26
Locatie: Berendrecht

Bericht door Kelly Stark »

Hoi allemaal

Heb jullie raad gevolgd en naar de DA van het nabijgelegen dorp gebeld. Zij vertelde hetzelfde: ze vindt Minnie net iets te jong en wat ik haar vertel is geen krols gedrag. Ze denkt ook dat Cooper het wel al voelt kriebelen maar wil hem niet castreren voor 6 maanden minimum. Ze zegt wel dat ik best met Minnie kom over 3 weken. Mijn eigen DA die zei over twee weken. Dus hun verhalen komen overeen. Ze zeiden ook allebei dat ze, als ze zwanger zou zijn, ze maar 2 weken ver zou zijn en hier geen hinder van ondervindt als ze het weghalen. Maar ze geloven het allebei niet dat het al kan, maar zeggen nooit nooit...

Ik ga een afspraak maken om Minnie binnen 2 weken te laten steriliseren. Dan is ze 5 maand en net geen week. Mijn eigen DA vraagt volgens mijn schoonouders (hun kat is er in oktober gesteriliseerd) 100 euro (ze zakken blijkbaar als ik jullie bedragen voorlees grr) en de DA die ik daarnet gebeld heb voor een second opinion vraagt 80 euro. Nu die 20 euro gaat het niet maken. Mijn eigen DA is al 25 jaar bezig en ik wil er wel blijven gaan. Dan kan ik het niet echt maken om voor de 'goedkoop' de sterilisatie door een ander te laten doen eigenlijk he.

Groetjes Kelly
Gebruikersavatar
claudia
Panter
Panter
Berichten: 452
Lid geworden op: 05 jul 2004 13:20
Locatie: Oldenzaal

Bericht door claudia »

En nu ik weer met een vraagje :-P : Het is dik een week geleden dat Bindi is geholpen en ze heeft nog steeds verder nergens last van. Alleen vind ik wel dat ze nog een erg dikke bult op haar buikje heeft, zo groot als een druif. Hoe lang duurt het voor dat weg gaat?
Gebruikersavatar
daantje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 914
Lid geworden op: 30 sep 2003 19:40
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Bericht door daantje »

Claudia, ik wist dat het katje van Yedemy hier ook last van had. Ik heb even voor je terug gezocht, er staat nog een foto op pagina 3.
Het antwoord van sKat heb ik even voor je gekopieerd:
sKatje schreef:Wat de dikte aangaat: als je je echt zorgen maakt moet je natuurlijk naar de DA gaan, maar mijn DA vertelde me dat er katten zijn die bobbels krijgen ter grootte van een pingpongbal, en dat dat erg normaal is...
Flits heeft ook een redelijk dikke knobbel gekregen daar, maar die trok snel weg...
Daantje en B-kwintet :pdtbis:
'Geweld eindigt waar respect begint'
Gebruikersavatar
claudia
Panter
Panter
Berichten: 452
Lid geworden op: 05 jul 2004 13:20
Locatie: Oldenzaal

Bericht door claudia »

daantje schreef:Claudia, ik wist dat het katje van Yedemy hier ook last van had. Ik heb even voor je terug gezocht, er staat nog een foto op pagina 3.
Het antwoord van sKat heb ik even voor je gekopieerd:
:oops: Thanks! Ik had geen zin (en tijd) om al die 14 pagina's weer door te spitten, dus ik dacht: Ik vraag het maar even.
Ze heeft er blijkbaar geen last van en ze gedraagt zich ook normaal, dus ik wacht het nog maar even af. :grin:
Gebruikersavatar
sandy
Tijger
Tijger
Berichten: 1763
Lid geworden op: 30 sep 2003 14:04
Contacteer:

Bericht door sandy »

O dat is normaal hoor Claudia, dat is bindweefsel wat zich om de wond heen vormt en vanzelf weer weg trekt ;-)

Kelly, ik vind dat je dat dus best wel kan maken want 100 euro is een schandalig hoge prijs!
Ik heb voor Buffy en Jessie nog 87 euro betaald dus die 80 gaat dan ook nog wel.
En of je er nou al lang komt of niet, zou mooi naar de goedkopere gaan.
Dat heb ik met Redney van ons ook gedaan, had in Rotterdam een hele goeie praktijk maar er was er 1 die een stuk goedkoper de castraties uitvoerde dan hun en ik zou een dief zijn van mn portemonnee als ik de duurdere zou kiezen alleen omdat ik daar 'altijd kom'.
Moeten ze hun prijzen maar omlaag gooien hoor, ze zijn al duur zat :???:
The Older I Get, The More Everyone Can Kiss My Ass.
Plaats reactie