(Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Voor alle vragen over dieetvoer
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ms Maaike
Tijger
Tijger
Berichten: 1627
Lid geworden op: 25 okt 2012 13:17

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Ms Maaike » 12 jan 2013 12:29

Ik geloof dat Eveline een weerstandsverhoger geeft (en met succes). Misschien haar pb-en?
Met diervriendelijke groeten,
Maaike

Klik hier voor het fotoalbum van Mickey* (26-02-1999, 04-11-2014), Pippi (15-03-2011) en Tommy (11-02-2013).

Renatevanderveer

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Renatevanderveer » 12 jan 2013 12:52

Bedankt voor jullie antwoorden! Ik zal Eveline eens een pb-tje sturen!

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6220
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Dinky » 19 feb 2013 14:16

Zag in de aanbiedingenmail van zooplus weer eens een voeraanbieding langskomen en ben gelijk weer aan het twijfelen.......

Kort de voorgeschiedenis van Dinky: In het asiel gekomen, daar enorm angstig en blaasgruis(struviet)/ontsteking ontwikkeld. Sinds mei 2012 is ze schoon verklaard. Tijdens de blaasgruisperiode kreeg ze RC s/o high dilution ter oplossing. Toen ze gezond is verklaard overgegaan op Trovet ASD. Ze is in het jaar dat ze hier is steeds meer ontspannen geraakt en begroet nu zelfs visite enthousiast en ploft daar gerust naast op de bank :lol: Van een stress situatie is dus zeker geen sprake meer en het vermoeden is dat de blaasgruis is ontstaan door de stress in het asiel.

In het asiel vertelden ze dat als de blaasgruis weg was er gewoon voer gegeven zou kunnen worden. De DA waar ze mij heen stuurden (en dan met name de assistente) werd zo ongeveer panisch toen ik daarover begon en het werd mij met klem afgeraden. Toch zit het mij ergens niet lekker en ben ik ergens bang dat de Trovet ASD de urine teveel verzuurt (wat ook niet werd ontkent dat dit mogelijk was door zowel de fabrikant als mijn nieuwe DA). Daarnaast zou ik Dinky wel willen "verwennen" door af te kunnen wisselen in smaak.

Nou zag ik dus deze aanbieding voorbij komen. Voordeel is dat er geen granen in zitten (in tegenstelling tot de Trovet ASD). Magnesiumgehalte staat op de site van zooplus op 0,08 en in Trovet zou die op 0,075 zitten dus ook weinig verschil.

Qua prijs ligt het ongeveer gelijk. Zeker wanneer je nagaat dat ik het laatste beetje altijd weg kan gooien omdat Trovet per 3 kg wordt verkocht en deze Happy cat ook in zakken van 1,8 kilo wordt verkocht waardoor het verser is als ik het geef. Nadeel is dat het in Nederland alleen bij zooplus te verkrijgen is wanneer ik google zo scan ;)

Natuurlijk is de grote vraag of Dinky het uberhaupt lust ;) dit voer heeft ze in elk geval afgekeurd (hadden we proefzakje van gekregen). Ze heeft een dubbele voerbak waarin ik haar dus de keuze had gegeven en toen had Trovet grote voorkeur :P

En ja, ik ben een enorme twijfelaar op het gebied van voeding omdat mijn gevoel dus zegt dat de blaasgruis stress is geweest maar je dat alleen kan weten door ander voer te geven en goed in de gaten te blijven houden. Volgens die DA assistente die het compleet afwees om "normaal" voer te geven kwamen er zelfs baasjes na een jaar nog terug omdat opnieuw sprake was van blaasgruis....
Ben al wel afgestapt van speciaal natvoer en geef in plaats daarvan KVV wat goed lijkt te gaan. Twijfel dus vooral of dit een goed voer is voor een poes die (voor zover bekend éénmalig, was afgestaan aan asiel wegens allergie kind) struvietgruis heeft gehad.
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Gebruikersavatar
Nikki2309
Poema
Poema
Berichten: 365
Lid geworden op: 11 feb 2014 19:12
Locatie: Geleen
Contacteer:

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Nikki2309 » 02 okt 2014 15:56

Ik ben voor Max aan het kijken om hem verschillende smaken natvoer te geven van een struviet voorkomend dieet. Royal Canin heeft maar 2 smaken dus ben aan het kijken om andere merken natvoer naast zijn Royal Canin urinary so brokken te geven. Tijdens mijn zoektocht kwam ik ergens tegen dat je het bij 1 merk moet houden en niet gaan mixen omdat ze gebruik kunnen maken van verschillende toevoegingen die goed zijn voor de blaasgruis en dat het effect van het voer dan verloren gaat. Weet iemand of dit klopt of kunnen verschillende merken veilig samen gegeven worden?
Using Tapatalk

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9010
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door castratenkoor » 02 okt 2014 17:34

Wat je niet moet gebruiken is light voer voor blaasgruiskatten. Maar je kunt best verschillende soorten urinary geven. Doe ik ook.
Dinie+8-koppig koor+gerbil Sam Mik+zebra Ad Do
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 9 Rik+Bolle+Maks 8 Luuk 5 Teske 4 Douwe 4 Clarie 3

Gebruikersavatar
Nikki2309
Poema
Poema
Berichten: 365
Lid geworden op: 11 feb 2014 19:12
Locatie: Geleen
Contacteer:

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Nikki2309 » 02 okt 2014 17:47

Oke, ik heb ook even een mail gestuurd richting medpets dierenarts en die gaf aan dat het de voorkeur heeft om 1 merk te gebruiken, maar dat het wel mag om verschillende merken te geven.

Ik ga Max sowieso uitsluitend urinary geven voorlopig. Over een hele tijd kan ik altijd nog eens kijken hoe het gaat. Maar nu wil ik geen risico lopen
Using Tapatalk

Sansan
Lynx
Lynx
Berichten: 198
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: (Dieet)voer bij overgewicht, ondergewicht en ziekte

Bericht door Sansan » 19 nov 2018 10:07

Nikki, mijn ervaring is dat het goed uitzoeken en proberen is. Onze katers reageerden goed op RC so/so hd. Maar als onderhoud op prins struviet, trovet asd etc weer niet. Natvoer hadden we hier wel van van alles, zeg ongv 80% natvoer RC so, en de rest vh natvoer wisselde zonder problemen. Maart dit jaar zijn we overgegaan op 50/50 RC ragdoll met RC renal vanwege een acute nierfaler. De twee blaasgruizers hebben hier geen problemen door gekregen. Ik vind het een enorme jungle, katten en voer. Ze kregen aantal jaren terug namelijk op al het voer wat we probeerden blaasproblemen (ik wilde minder granen). Waarom dan toch ragdoll en renal wel goed gaan? Als ik jou was zou ik het bijvoorbeeld wel aandurven met incidenteel ander natvoer voor erbij als ander smaakje.

Ik heb een vraag over ondergewicht bij nierproblemen. Onze kater is lastig met eten, heeft weinig interesse gehad in natvoer etc. Maar nu hij afgevallen is moeten we wat proberen. Sinds donderdag krijgt hij cerenia en ben woensdag begonnen met hem 1 op 1 bij te voeren meerdere keren per dag. Apart schoteltje natvoer voor de neus zetten, snoepjes en liquid staafjes. Tot mijn grote verbazing gaat alles naar binnen. Hele liquid staafjes inene, 10 snoepjes in 1 keer, zakjes renal natvoer wordt driftig gegeten. Gezien zijn normale kieskeurige interesse lijkt hij uitgehongerd. Helaas is hij na 5 dagen nog niets aangekomen. Beetje vreemd. (Schildklier is gecheckt en prima).
Hebben jullie nog tips?

Plaats reactie