Dwangvoeren, even steun nodig

Voor alle vragen over dieetvoer
Gebruikersavatar
Snadraa
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 jul 2018 08:20

Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Snadraa »

Het onderwerp had meerdere raakvlakken qua subfora, ik hoop dat 'ie hier goed staat. Ik heb van tevoren al gezocht en de nodige ervaringen gelezen met betrekking tot dwangvoeding, maar ik merk dat ik even steun nodig heb.

Mijn 11-jarige kater Floris is sinds half mei niet fit meer. Hij was wat afgevallen. Dat was op zichzelf nog niet zo'n probleem want hij mocht wel iets missen. Hij was altijd een luie appartementkater en woonde nu al bijna anderhalf jaar in een eengezinswoning met tuin. Hij rende meer, hij speelde meer en was een stuk actiever. Op zich niet zo gek dat hij dan afvalt. Wat wel vreemd was, was dat zijn conditie niet mee leek te ontwikkelen. Soms kon hij na even fanatiek spelen helemaal buiten adem zijn en zat hij te hijgen. Toen hij dit plots ook in rust begon te doen, gingen de alarmbellen toch wel rinkelen. Op naar de nieuwe dierenarts. Floris vindt het als echte kat alleen absoluut niet tof om op reis te gaan, dus dat levert hem een hoop stress op. De dierenarts kon daardoor niet echt afgaan op zijn lichaamstemperatuur (lichte koorts), ademhaling (over de top) en hartslag (ook over de top). Hij was wel flink afgevallen. Hij zat altijd tussen de 7 en de 8 kilo en woog nu nog maar 6,5 kilo. Hij mocht dus wel wat meer gaan eten. Dat moest wel lukken, want Floris is dol op eten. Er werden foto's gemaakt en er werd bloed afgenomen voor een uitgebreide test. De foto's lieten zien dat alle organen er prachtig uit zagen, daar was niks op aan te merken. Na enkele dagen kwam de uitslag van het bloed binnen, dat was minder mooi.

Alle waarden waren goed, de leverwaarde was netjes op 1 waarde na maar dat was niet erg zei de dierenarts. De fructosamine was een beetje verlaagd, maar dat kwam door de boosdoener: de schildklier. Deze zat op een waarde van 166, terwijl deze volgens de dierenarts tussen de 10 en de 60 zou moeten zijn. Te snelle schildklier dus. De opties werden besproken en gezien Floris zijn verleden (blaasgruispatiënt), leeftijd en zijn enorme stress besloten we niet voor ra jodium behandeling te gaan maar kozen we voor levenslang medicatie. 2 x 2,5 mg Thiafeline per dag moest het worden volgens de dierenarts, en hij zou zich snel weer beter gaan voelen.

Twee weken later voelde Floris zich echter alles behalve beter. Hij weigerde om de pilletjes nog in te nemen. Al het eten waarvan hij dacht dat er een pilletje in zou kunnen zitten, werd pertinent geweigerd. Hij begon vreselijk te spugen. Gal, haarballen, zijn eten... er was geen houden aan. Het leek alsof zijn lijfje binnen een dag tijd ineens gehalveerd was. Achtermekaar weer naar de dierenarts, we hadden het idee dat het aan de thiafeline lag. We moesten echter kost wat kost doorgaan met die pilletjes. Hij kreeg een antibraakmiddel wat wel wat leek te helpen. Daarnaast moest 'ie pasta krijgen tegen haarballen, want volgens de dierenarts was dat de reden van het spugen. De pasta er in krijgen werd net zo'n grote hindernis als de pillen, want Floris vertrouwde niets meer wat we hem voorschotelden. Gelukkig begon het wel weer wat beter te gaan en we voerden hem zoveel mogelijk. Hij werd weer wat actiever, maar was nog altijd niet de oude Floris. Daarnaast begon hij ook ineens een soort astmatische aanvallen te krijgen, een paar keer per dag. We toonden de dierenarts hier een filmpje van. Deze zei dat Floris voor de zekerheid antibiotica moest slikken. Mogelijk had hij iets opgelopen door het vele braken en was er wat verkeerd geschoten. Het kon longontsteking zijn.

Van de antibiotica werd Floris echter direct verschrikkelijk ziek. Vrijwel direct na inname begon hij vreselijk te braken. Dierenarts weer gebeld en dit voorgelegd. We moesten hem opnieuw antibiotica geven. Dit resulteerde in weer direct braken en helemaal niets meer willen eten. In de loop van de dag begon hij wel weer wat honger te krijgen, dus mondjesmaat kregen we er weer wat van zijn favoriete eten in. Ik zag mijn kat echter helemaal wegkwijnen.

Gisterochtend, zondag, schrok ik toen ik Floris zag nadat ik wakker was geworden. Normaal gesproken stond hij 's ochtends altijd te schreeuwen om eten. Dat deed hij nu al zeker twee weken niet meer. Hij zat nu echter in de tuin, zielig weggedoken in een hoekje. Hij reageerde in eerste instantie niet op me en pas toen ik heel dichtbij hem was begon hij zachtjes te miauwen. Niet goed. We probeerden hem eten te geven, maar hij wilde niks hebben. Hij wilde niet bij ons zitten, zonderde zich af. Ik was bang dat hij ieder moment dood neer kon vallen. Hij had al een paar dagen niet overgegeven, maar dit ging echt niet goed.

We zijn halsoverkop met hem naar de dierenarts gegaan. Aangezien het zondag was moesten we naar een waarnemend dierenarts. Floris bleek 40 graden koorts te hebben, te hoge hartslag, woog nog maar 5,5 kilo, was uitgedroogd en zijn urine was donkergeel. Volgens de dierenarts ging het niet goed met zijn lever, hij MOEST gaan eten. Floris heeft een halve liter vocht ingespoten gekregen, pijnstillers en een middel tegen braken. Daarnaast moesten we hem gaan dwangvoeren. De dierenarts deed dit voor en gaf ons blikjes speciaalvoer van Hills mee om via spuit toe te dienen. We moeten er een blikje per dag in zien te krijgen. De prognose was slecht, zei hij. Hij had nog wel eens katten zien herstellen vanaf dit punt, maar ook heel vaak niet. Hij kon niet zeggen dat het nog goed zou komen. We mochten van deze dierenarts wel eindelijk stoppen met de thiafeline.

Thuis zijn we nu aan het worstelen met de dwangvoeding. Floris houdt het gelukkig allemaal binnen tot nu toe, maar het is geen leuk proces. Hij vindt het duidelijk echt niet leuk en wil het niet. Hij zondert zich af van ons en ligt vrijwel continu in de tuin in hoekjes verscholen. Ik hoop zo dat ik hem er doorheen kan slepen, dat dit een fase is waar we doorheen moeten en dat hij zelf weer gaat eten. Het breekt mijn hart om mijn stoere ventje zo zwak te zien, alsof hij er ieder moment stilletjes tussenuit kan knijpen. Het voelt alsof ik hem langzaam aan het vermoorden ben geweest door hem die thiafeline te blijven toedienen, het liefst was ik hier direct mee gestopt toen hij begon te braken. Ik had zo gehoopt dat ik hem nog jarenlang bij me kon houden, maar gisteren is me duidelijk geworden dat Floris waarschijnlijk nooit zo oud zal worden als ik hoopte.

Pfff.. het is een heel verhaal geworden. Ik heb hier andere ervaringen gelezen met dwangvoeren en de dramatische bijwerkingen van thiafeline, felimazol en carbimazol. Ik hoop dat het nu allemaal snel weer beter gaat worden.

Ik vind het echt verschrikkelijk om hem steeds in de houdgreep te moeten nemen om wat te eten zijn systeem in te krijgen. Ik weet dat als we hem er bovenop willen krijgen we geen andere keuze hebben, maar ik voel me echt even een rotbaasje.
Personeel van Lotje
Gebruikersavatar
RodeKaterHans
Lynx
Lynx
Berichten: 107
Lid geworden op: 18 sep 2017 18:23

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door RodeKaterHans »

Ik heb geen ervaring met dwangvoeren, dus helaas geen tips: sorry. Maar ik wilde je wel even een hart onder de riem steken en veel sterkte wensen. Het is ontzettend rot om je lieve kater zo te moeten zien. En je bent GEEN rotbaasje, je doet het beste voor hem en probeert hem hierdoor heen te slepen. Ik hoop heel hard dat het snel wat beter gaat en dat hij zelf weer wat begint te eten..
Groeten Ella
Hans (2017) & Bertje(2018)
Hans en Bertje
Gebruikersavatar
Fotokonijn
Panter
Panter
Berichten: 431
Lid geworden op: 27 apr 2018 22:31

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Fotokonijn »

Het a/d voer van Hills zorgt ervoor dat hij alle benodigde ingrediënten binnenkrijgt.
Je doet inderdaad je best, zoals hierboven beschreven.
Bij afvallen zou ik inderdaad denken aan een te snel werkende schildklier.
Wat voor droogvoer geef je, en wat voor natvoer gaf je voordat je aan de a/d begon?
Alleen kattenliefhebbers kennen het genot van muzikale kruiken in bed die nooit afkoelen(Susan Millen)
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7640
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Rik »

Bij het lezen van het verhaal bekroop mij gaandeweg het idee "wegwezen bij die DA". Zeker na het lezen van de slechte reactie op de Thiafeline en dat je ermee door moest gaan. Er zijn alternatieven hiervoor (Felimazole, Carbimazol, Strumazol) maar die zal hij wel niet voorhanden gehad hebben en bestellen was blijkbaar teveel moeite. Dat zijn ook geen fijne middelen maar als een kat ergens slecht op reageert moet je er niet zomaar zonder afwegingen mee doorgaan. Felimazole en Carbimazol bevatten ook dezelfde ingrediënten maar kan wel een andere uitwerking hebben waardoor hij die misschien veel beter kan verdragen. En dan dat de DA denkt dat het spugen door een haarbal komt terwijl de kat aan de Thiafeline zit. Blijkbaar is 1 + 1 geen 2 bij hem.

Vervolgens nog eens 2 maal antibiotica voorschrijven :enaughty: "voor de zekerheid"... Yikes.

Sorry hoor. Dit is absoluut niet jou aan te rekenen. Jij vertrouwt op je DA. Jij doet alles wat je kunt voor je lieverd maar ziet hem in een paar weken tijd door je handen glippen.

Wat betreft dwangvoeren heb ik geen ervaring.

Wel zou je eens kunnen onderzoeken of er een echt (langdurig) alternatief voor Thiafeline is. Ik heb hier geen ervaring mee maar misschien andere wel:
SWS
Het is een zeer goed alternatief voor Felimazole (zeer giftig bij verpulveren), Carbimazol en Strumazol. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan het langdurig worden gegeven. De SWS tabletten mogen ook samen met de Felimazole, Carbimazol en Strumazol ingezet worden. Na 2-3 weken wordt dan meestal de Felimazole, Carbimazol en Strumazol met 25% per week afgebouwd.
https://www.huisdierendokter.be/inschildklier-kat.html

Ik hoop dat je Floris er nog goed bovenop kunt krijgen en daarna met medicatie nog lang van hem kunt genieten.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Gebruikersavatar
Siris
Panter
Panter
Berichten: 405
Lid geworden op: 13 mei 2009 17:45
Locatie: Beverwijk

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Siris »

Veel sterkte, je doet inderdaad je best.

Ik heb helaas wel ervaring met dwangvoeren, en dat is echt niet leuk, het is de allerlaatste redmiddel om je
kat te laten eten, het kan namelijk ook averechts werken en dan gaat je kat helemaal niet meer eten. Bij mij
ging ze gelukkig wel zelf eten, maar zij ging niet meer eten omdat zij niets meer ruikte.

Vraag je dierenarts naar mirtazapine, dat is een medicijn die eetlust bij katten opwekt, zitten wel wat bijwerkingen bij, maar ja om je kat weer te laten eten, werkt ook tevens als anti-braakmiddel.

https://www.mcvoordieren.nl/leververvetting-kat
Groetjes Daniëlle
Noa (17-5-13), Riley (25-1-16)& Marley (4-3-16)
(Fotoalbum)
Gebruikersavatar
Snadraa
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 jul 2018 08:20

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Snadraa »

Bedankt voor de reacties. We zijn inderdaad niet van plan om nog terug te gaan naar die DA. Ze waren wel heel lief met Floris en kwamen verder erg kundig over, maar het kost wat kost doorgaan met die rotpillen staat me echt ontzettend tegen. Ze wilden hem over een week of twee een keer weer bloed afnemen om te kijken hoe het er voor stond met de schildklier, en eventueel dan overstappen op andere medicatie die ze dan konden bestellen. Ik denk dat hij het niet had gehaald om daarop te wachten.

Als we hem hier doorheen krijgen, wil ik overwegen hem op een jodiumvrij dieet te zetten. Het hele pillen geven zie ik even echt niet meer zitten. Maar eerst dit dus. Ik hoop zo dat hij het redt :(

@ Siris: bedankt voor de tip! Heb hem net wat kattenmelk voorgeschoteld en daar heeft ie zelf twee likjes van genomen :D Het lijkt wel alsof hij ergens wel wil, maar toch ook weer niet. Hij zou nu nog onder invloed moeten zijn van een antibraakmiddel. Zal morgen eens informeren bij de nieuwe dierenarts naar dat middel wat jij noemt. Ik hoop dat hij toch dat knopje om gaat zetten. Ik hou me maar vast aan die twee likjes...
Personeel van Lotje
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 1945
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door ErikPhilippus »

Ik heb precies hetzelfde gevoel als Rik tijdens het lezen van dit trieste relaas.
Die schildkliermedicijnen hebben een niet al te beste reputatie, dat blijkt nu ook weer. En als het beestje er kotsmisselijk van is geworden, dan ook nog twee keer een AB kuur erover heen. En anti-haarbal tegen het spugen, pijnstillers (laat me raden :oops:) en antibraakmiddel.... Dit is niet OK.

Ik zou zelf denk ik ook met een wat lagere dosis Felimazole gestart zijn. Er zijn ook pilletjes van 1,25 g (want je kan felimazole pilletjes niet splitsen). Een schildklier stelt zich langzaam in op een nieuw hormonaal evenwicht, dus langzaam opbouwen is toch wel het advies. Als de pilletjes niet worden verdragen, is er Carbimazol pasta om op de oren te smeren, maar volgens ingewijden worden de humane Carbimazol pilletjes het best verdragen door katten. Met een beetje moeite zijn die 5 mg pilletjes wel te krijgen. Voordeel is dat die pilletjes wel te splitsen zijn.

SWS tabletten (SWS= Snel Werkende Schildklier) geef ik mijn Gaudí nu ook, en die hebben bij hem geen enkele bijwerking. Maar ik vermoed dat die pilletjes alleen werken bij lichte hyperthyreoïdie. Wat wel zou kunnen is SWS samen met (lagere dosis) Carbimazol geven.

Natuurlijk is een schildklier waarde van 166 veel te hoog, en als Floris daarvoor geen behandeling krijgt, zal hij uiteindelijk overlijden aan hartfalen of schade aan organen. Maar het is nu ook weer niet zo acuut dat je meteen van alles bij hem naar binnen moet gaan proppen - veel belangrijker is dat hij een redelijk goede conditie behoudt. Waarschijnlijk is zijn bloeddruk ook te hoog, ik lees niet dat die gemeten is?

Als het mijn kat was: ik zou direct stoppen met alle medicatie (ook de antibiotica!), hem door middel van krachtvoer (al dan niet met spuitjesvoeren) weer in conditie proberen te krijgen. En zoveel mogelijk laten drinken, misschien kan je met afgekoeld kookvocht van koolvis er een hoop vocht in krijgen. Je zou ook kunnen kijken naar Aniwell Reactiv tonicum: dat is ook bedoeld om katten in slechte conditie (b.v. na een operatie of ziekte) er weer snel bovenop te krijgen, en herstelt ook de eetlust (en is ook weer vocht, 45 ml per keer). De meeste katten vinden het heerlijk, en is ook gemakkelijk met een spuitje toe te dienen. Ik geef mijn katten al jarenlang wekelijks een portie Reactiv tonicum.... En dat tonicum is ook prima geschikt om er een klein beetje eetlustopwekker (zoals 1/8 fijngemalen pilletje mirtazipine) doorheen te mengen. Reactiv tonicum is te koop bij dierapotheker.nl

En er bekruipt mij ook het gevoel dat er misschien wel te snel is besloten om af te zien van een radioactief jodium behandeling vanwege stress - net of dit geen stressvolle situatie is.... Jodiumvrij dieet zou ook kunnen, maar dan mag hij absoluut niks anders meer - dus dat is toch ook wel wat.... Maar prioriteit heeft nu Floris weer in goede conditie te krijgen, daarna kan je weer verder zien.

Sterkte!
Erik
Gebruikersavatar
Snadraa
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 jul 2018 08:20

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Snadraa »

@ Erik: heb gelijk de reactiv tonicum besteld, morgenavond heb ik ze als het goed is binnen. Ik hoop dat het hem kan helpen. Heb hem net voor de derde keer vandaag een spuitje gevoerd (zijn vrij grote spuiten, van 24ml). Ik denk er wat meer handigheid in te krijgen, want er gaat al wat minder naast. Hij verzet zich wel steeds een beetje meer. Ik hoop maar dat dat komt omdat ie meer energie krijgt, zij het mondjesmaat. Sinds het dierenartsenbezoek gisteren om 15.00 uur zit er inmiddels precies 1 blikje Hills in.

Hij heeft door zijn overactieve schildklier inderdaad ook een te hoge bloeddruk en hartslag (weet zo even de exacte waarden niet), wat het hijgen verklaarde.

Met betrekking tot de ra jodium behandeling, ik heb die keuze zelf gemaakt. Hij is toen hij vier jaar was eens een paar dagen opgenomen in de kliniek (andere kliniek dan de thiafeline) in verband met blaasgruis en niet meer kunnen plassen. In die dagen weigerde hij ook om te eten, hij at alleen als ik er bij was. Het is een ontzettend gevoelig en onzeker mannetje die ontzettend aan 'zijn mensen' hangt. Als hij radioactief is kunnen wij echter niet bij hem zijn, sowieso zitten alle klinieken die de behandeling doen hier bepaald niet om de hoek. Vandaar dat wij kozen voor een andere behandeling. Maar het blijkt echt kiezen tussen twee kwaden.
Personeel van Lotje
Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 831
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Yo16Ka16No11 »

Ik hoor je zeggen te hoge schildklier en één leverwaarde te hoog. De "Alt" misschien. Volgens dierenarts niet erg, maar ik krijg een beetje een dejavu door de ervaring met mijn eigen kat.

Deze had de Alt waarde te hoog, schildklier te hoog en hoge bloeddruk (ook nierfalen, maar dat lijkt in jouw verhaal niet van belang). Daarnaast hoor ik 'koorts en hijgen'. Is er gekeken of hij niet een ontsteking heeft aan één of meer van zijn organen?

Hebben ze een echo van zijn buik gemaakt?

Tuurlijk schildklier moet omlaag, maar overige klachten lijken meer op eventuele problemen organen.

Ik zou je willen adviseren om eerst een dierenarts in de buurt te zoeken die naar zijn organen gaat kijken en ook echo's kan lezen. Mocht daar iets uitkomen direct naar een specialist interne geneeskunde. Ik zelf heb een goed gevoel bij de Wagenrenk in Wageningen (als dit te bereizen voor je is).

Ps. zoals ik je beluister zou ik niet afwachten, maar direct actie nemen. Mirtazipine zou ik in dit geval niet doen. Als het een ontsteking aan één of meerdere organen is.........is Mirtazipine gif.

Heel veel sterkte!
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 1945
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door ErikPhilippus »

Ik geef de Reactiv altijd met een klein spuitje, b.v. 2 ml. Dat kan je in één keer leegspuiten in het bekje, iets uit het midden (anders spuit je het wellicht in het keelgat, en verslikt hij zich). Hier zie je hoe ik Gaudí tonicum geef:



Meestal moeten katten even wennen aan de smaak, en moet je het de eerste keer met een spuitje geven. Daarna likken ze het meestal zelf wel uit een schaaltje. Je kan een geopend flesje nog 2 dagen goed houden in de koelkast. Een portie van 45 ml (dus één flesje) is qua voedingsbestanddelen eigenlijk een complete maaltijd.

Heb je trouwens de complete uitslag van de bloedanalyse? Ben wel benieuwd naar diverse waardes, met name de lever. En welke antibiotica, antibraak middel en pijnstiller is gegeven?

Groetjes,
Erik
Gebruikersavatar
Snadraa
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 jul 2018 08:20

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Snadraa »

Ik heb de uitslag van het bloedonderzoek opgevraagd zodat ik zelf ook de getallen kan bekijken. Ik heb geen twijfel over de diagnose of de kunde van de dierenarts om die diagnose te stellen. Alleen het kost wat kost doorgaan met de pillen (daar spraken we steeds de paraveterinair over) is echt niet goed geweest. Achteraf gezien hadden we misschien beter langs kunnen gaan met de kat in plaats van hem de stress en de reis willen besparen, maar ik weet het ook allemaal niet. We vertrouwden op het advies wat we kregen.

Wat ik begreep was dat er 1 waarde van de lever iets verhoogd was, maar niet veel, en dat dat dus niet erg was. De koorts die hij op dat moment had was maar heel laag en kwam waarschijnlijk door de buitentemperatuur (30 graden) en hoe druk Floris zich op dat moment aan het maken was. Uit het bloedonderzoek kwamen geen ontstekingswaarden naar boven begreep ik.

@ Erik: bedankt voor het filmpje, ik ga hem meteen even kijken. De antibiotica Doxybactin 50mg, 1,25 pilletje per dag. Maar die heeft hij dus meteen uitgespuugd en daar zijn we ook meteen die dag nog mee gestopt. Die astmatische aanvallen heeft hij inmiddels trouwens niet meer sinds een halve week. Pijnstiller en antibraak weet ik niet, het waren injecties.
Personeel van Lotje
Gebruikersavatar
Snadraa
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 jul 2018 08:20

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Snadraa »

@ Mariska: er was geen echo van zijn buik gemaakt maar wel een foto. Hierop kwamen alle organen duidelijk in beeld, daar was niks vreemds aan te zien. We hebben die foto zelf ook nog gezien.
Personeel van Lotje
Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 831
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Yo16Ka16No11 »

Bij een rontgenfoto worden naar mijn weten onstekingen organen niet gezien. Beter geschikt voor borstholte dan voor buikholte. Waarschijnlijk hebben ze gekeken of er een haarbal of wat anders zat of longontsteking. De vraag is moet je kat nou zoveel spugen door de Thiafeline of door bijv. een Pancreatitis. Van een te hoge schildklier gaan ze niet spugen, maar meer eten. Bij 40 graden spreken we toch van koorts. Ontsteking hoeft niet altijd in het bloed gezien worden. Pancreatitis is bij een kat van 11 behandelbaar...lange weg, maar behandelbaar

Het feit dat je da antibiotica geeft dan verdenkt hij hem toch van een ontsteking.

Bij mij werd er ook gezegd dat de verhoogde Alt niet extreem was en niet iets om me zorgen om te maken: een half jaar later had hij ontsteking aan min. 2 organen, maar waarschijnlijk meer (Triaditis). Uiteindelijk zijn dood geworden. Nu was mijn kat 18 jaar en 3 maanden.

Hoe is zijn ontlasting? Lijkt hij pijn te hebben...vreemde manier van zitten/liggen of bij aanraking buik?

Ps. Volgens mij is altijd goed om kritisch mee te denken over een prognose van een da. Vertrouwen is goed, bevestiging van een ander nog beter.
Laatst gewijzigd door Yo16Ka16No11 op 02 jul 2018 18:20, 2 keer totaal gewijzigd.
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 1945
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door ErikPhilippus »

Snadraa schreef: 02 jul 2018 16:39 Pijnstiller en antibraak weet ik niet, het waren injecties.
Zou toch op de factuur moeten staan? Maar ik heb zo'n vermoeden: injecties met metacam en cerenia. Als ik je verhaal zo lees, dan zou een deel van de verschijnselen die Floris heeft, wellicht toe te schrijven zijn aan deze medicijnen. Ongeveer 30% van de katten ervaart heftige pijn na een injectie met cerenia. En wat doet een kat die pijn heeft? Die trekt zich terug, gaat stil in een hoekje zitten. En van metacam kunnen katten ook behoorlijk beroerd worden (nog afgezien van de nadelige effecten op langere termijn). Ik zeg niet dat het zo is, maar de gedachte komt wel bij me op....

Maar al die 'medicijnen' zouden nu toch onderhand het lijfje uit moeten zijn, dus zouden de mogelijke bijwerkingen ook moeten gaan verdwijnen. Zorg voor zoveel mogelijk drinken! Denk je dat Floris houdt van koolvis vocht?

Sterkte!
Erik
Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 831
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Dwangvoeren, even steun nodig

Bericht door Yo16Ka16No11 »

Zal wel Cerenia zijn geweest (antibraakmiddel)
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018
Plaats reactie