Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Voor alle vragen over dieetvoer
HildeM
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 sep 2015 01:33

Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door HildeM »

Hallo, ik zit al een tijdje ‘mee te lezen’ op dit forum, zeer informatief!

Nu heb ik zelf een vraag, namelijk of iemand van jullie ook ervaring heeft met het gebruik van Hills Prescription Diet Feline C/D Urinary Stress. Mij gaat het met specifiek om de Urinary stress variant. Ik heb het hele sterke vermoeden dat dit voer bij onze katten hele vreemde en nare gevolgen heeft gehad. En ik vraag me af of onze katten een uitzondering zijn.

Onze jongste kat (kater) Luuk is nu 4 jaar. Hij was een zwerf kitten. Gevangen door de dierenbescherming en gecastreerd toen hij 8 weken oud was. Na een tussenstop bij een katten opvang is hij als klein bang kitten bij ons gekomen. Hij ontwikkelde zich razendsnel en kon het uitstekend vinden met onze toen 12 jarige poes Scuzi, spelen en samen slapen. Hij bleek slim, grappig en zeer gesteld op gezelschap. Alleen voor vreemden is hij nog wat bang.

Luuk heeft al sinds jonge leeftijd (hij was rond de 1 jaar) last van blaasgruis (struviet). Hij is daarvoor behandeld en eet sindsdien dieetvoer. De eerste jaren Specific Crystal prevention. Hij heeft gelukkig geen aanvallen meer gehad.

Ongeveer twee jaar geleden begon hij te proberen om de poes te dekken. Ze is ook gecastreerd. Dat rare gedrag kwam en ging in vlagen. Poes Scuzi vond zijn gedrag zeer irritant maar ontwikkelde de strategie om plat op de grond te gaan zitten zodat hij nergens bij kon. Als hij in een normale bui was speelden ze ook nog gewoon samen.

We hebben Luuk bij de dierenarts laten onderzoeken om te kijken of alles echt weggehaald was bij de vroege castratie. Dat bleek wel het geval te zijn. Zelf had ik het gevoel dat het ook wel eens iets te maken kon hebben met de blaasgruis. Dat hij er ondanks het voer toch nog enigszins last van had.

Dit voorjaar ging de dierenarts over op Hills. Poes Scuzi at mee met het blaasgruis voer en ook zij kreeg het. De eerste kleinere zak was nog zonder urinary stress en voor de overstap gemengd met Specific. Dat gaf geen problemen.
Daarna de versie met urinary stress. Poes ging binnen een paar dagen volledig knockout. Ze lag alleen nog maar te slapen terwijl ze (nu 16 jaar) nog zeer actief en speels was. Ze weigerde om het nog te eten. Overgang naar ander voer en ze werd weer de oude.

Het idee was dat Luuk rustiger van dit voer zou moeten worden en wellicht de poes met rust zou laten. Het tegendeel gebeurde. Het werd alleen maar erger en hij werd agressief. Hij begon ons ook zomaar te krabben en te bijten, iets wat hij nooit gedaan had. Het escaleerde ongeveer twee maanden geleden in een echte zeer agressieve aanval van hem op poes Scuzi. We hebben het niet gezien, maar ze schreeuwde echt en kreeg direct daarna direct een aanval van blaaskramp. Overal plassen en ze was doodsbang voor Luuk. En onze dame is geen doetje. Ze had daarna ook een paar dagen spierpijn, 1 pootje deed pijn en ook haar keel. Hij heeft haar dus echt in haar keel gegrepen.

Helaas bleef het niet bij blaaskramp. Ze werd ziek. Eerst bleek ze beginnend nierfalen te hebben. Dat kan ze natuurlijk al gehad hebben gezien haar leeftijd. Maar ze had ook heel erg veel pijn en werd steeds zieker en wilde nauwelijks eten. Nierbekkenontsteking. Ze wordt nu al weken behandeld met ab, eet nierdieet. Gaat wel vooruit maar ik weet nog steeds niet zeker of ze het gaat redden. Ook de dierenarts niet.

Luuk werd alleen maar meer onmogelijk. We lieten ze alleen maar onder supervisie bij elkaar. Hij zat steeds naar haar te staren en als hij de kans kreeg dook hij op haar. We stuurden hem dan direct de kamer uit. Ook tegen ons bleef hij zeer onvriendelijk, onbetrouwbaar. Waar was onze leuke kat gebleven?

Contact met katten therapeut gehad. Dat was zinloos en ze suggereerde zelfs dat het mijn schuld was.

We wisten niet meer wat we moesten doen. Tot de zak met Hills bijna op was. Opeens bedacht ik me dat ook Luuk, net als de poes, slecht zou kunnen reageren op de urinary stress variant. Een zak Trovet ASD Urinary Struvite besteld (van de Specific werd hij te dik). Moest het eerst nog mengen met de Hills om hem te laten wennen, maar ik merkte verbetering en heb de zak Hills weg gegooid en hem alleen nog Trovet gegeven. Daarnaast geef ik hem sinds kort ’s avonds ook een soort soep die ik maak van een beetje Vitakraft Liquid snack met veel water. Om zijn urinewegen ook nog goed door te spoelen.

En, oh wonder. Luuk wordt weer de kat die we kenden. De agressiviteit is weg. Hij zit niet meer de hele tijd op de poes te loeren. Duikt steeds minder op haar en is dan makkelijk te corrigeren, veel minder fanatiek en agressief. Hij krabt en bijt ons ook niet meer. En poes Scuzi sluipt niet meer door de kamer als hij er is, begint hem weer te vertrouwen. Hij ziet er zelf ook veel relaxter en gelukkiger uit.

Ik kan niets anders concluderen dan dat het agressieve gedrag van Luuk aan het voer lag. Maar ik ben heel benieuwd of iemand andere ervaringen heeft met Hills Prescription Diet Feline C/D en dan specifiek de Urinary Stress variant?

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6558
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Dinky »

Het verhaal lezend kan ik er alleen maar in mee gaan dat het aan het voer lijkt te liggen.

Klinkt als een echt dierenarts voer dus met toegevoegde stoffen die rust moeten brengen. Bij jullie poes werkte dat blijkbaar te goed waardoor ze te rustig werd. Dat rustig worden kom ik hier ook tegen in recensie: http://www.medpets.nl/hills+feline+cd+urinary+stress/
Ook fijn dat Luuk nu ook bijtrekt qua gedrag!
Weet niet hoe de prijzen bij de da liggen voor voer bij jou maar medpets verkoopt ook 'medische' producten ;-) daar zou je dus ook specific kunnen kopen. Dierenartsen verkopen nou eenmaal vaak maar 1 merk voer....
Heb daardoor zelf alleen ervaring met royal canin en de trovet asd ;-)
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Paasnini
Huiskat
Huiskat
Berichten: 84
Lid geworden op: 08 okt 2015 09:07

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Paasnini »

O o, ik dacht echt dat ik veel gezien had maar een brok met als hoofdbestanddeel brouwersgist!! Ik ben zojuist van mijn stoel gevallen. Ik word er zo intens verdrietig van dat dierenartsen zo weinig kennis (willen) hebben van voeding. Ik ben door praktijk ervaring erachter gekomen dat dit exht zo is maar ik schrik iedere keer weer.
Geef je katten lekker veel natvoer zonder suiker en granen, het liefst compleet en vul dat eventueel aan met een brok waar jij je prettig bij voelt. Sannabelle heeft bijvoorbeeld ook een prima urinary variant. Maar sta je sterk in je schoenen stap dan lekker over op een andere brok, samen met veel natvoer en twijfel je laat dan na even de urine controleren.
Heeft de dierenarts niet meegedacht over een hormonen remmend middel of chemische castratie? Inderdaad helpt castratie niet bij alle katten voldoende daarbij, het blijft de natuur.

Ik hoop dat je meisje erdoor komt en je mannetje weer geniet en jullie van hem. Geen ervaring dus maar het verlbaasd mij niet echt.

Cerna

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Cerna »

Ook geen ervaring met het voer, maar wel met de verschijnselen namelijk met valium en ik weet niet of dit in een hele kleine dosis aan het voer is toegevoegd (ivm stress), maar dan kan dat inderdaad wel eens de oorzaak zijn.

Ik had jaren geleden twee katten die slecht aten. Eén kat ivm nierfalen (Noa) en de andere (Amber)omdat ze vreselijk snotterig was. Ik kreeg toen het advies om eenachtste valium te geven want dat zou de eetlust opwekken en dat deed het inderdaad. Echter, het deed nog meer: poes Noa werd verschrikkelijk mepperig, vloog zonder reden op een andere kat en was de hele dag in oorlogsstemming. Amber daarentegen veranderde in een zombie en liep als een dronkaard door het huis alsof ze slaapwandelde.
Eén middel, zelfde dosering, maar totaal andere reactie.

Veel sterkte met Scuzi! Heb je naast AB ook nog Semintra gekregen voor de nieren?

Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11429
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Adriana »

http://www.hillspet.com/products/pd-fel ... n-dry.html
O o, ik dacht echt dat ik veel gezien had maar een brok met als hoofdbestanddeel brouwersgist!! .
er staat bij de Hill’s specificatie ‘brewer’s rice’ en geen yeast/gist.
ik denk eerder dat de l-tryptofaan de boosdoener is..
en nogal wat dl-methionine toegevoegd en zo kan ik ook een anti-blaasgruisvoer maken..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9307
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door castratenkoor »

Paasnini schreef:
Sannabelle heeft bijvoorbeeld ook een prima urinary variant.
Sanabelle Urinary zou ik je pertinent afraden. Heel slechte ervaring mee. En niet alleen ik, er is nog iemand op het forum waarbij het weer mis ging met blaasgruis door Sanabelle te geven.

Jeetje, dankjewel voor het delen van die ervaring met dat Urinary - anti stress - voer. Ik heb er ook wel eens aan gedacht dat te geven, omdat ik hier een aantal stress-kippen rond heb lopen door slechte socialisatie. Ik ben nu gelijk genezen van die gedachte.
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 6 Teske 6 Clarie 4

Gebruikersavatar
Ilone
Tijger
Tijger
Berichten: 2888
Lid geworden op: 13 feb 2010 23:09
Locatie: Dordrecht

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Ilone »

Jup. Hier ook geen fan van sanabelle urinary. Speedy krijgt daar weer een flinke gruis van.
Verder geen ervaringen met dit voer (van ts). Wel vond ik de "normale" urinary van hills erg vet.
Ik heb royal canin en daar doet speedy het heel goed op.
Als 't vrouwtje van huis is, dansen de katten op tafel

Purrz:
Muka(12)-Speedy(12)-Lotje(9)-Nozem(8)-Muis&Muffin(2)-Monchou(1)
*Pluis '03-'14

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9307
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door castratenkoor »

Ik weet dat ook de beide katten van Ayla blaasgruis kregen van Sanabelle Urinary. Bij mij ging het met Teun fout en bij Ilone dus ook met Speedy. Geen aanrader dus.

Ik heb voor Teun ook RC Urinary.
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 6 Teske 6 Clarie 4

Cerna

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Cerna »

castratenkoor schreef: Jeetje, dankjewel voor het delen van die ervaring met dat Urinary - anti stress - voer. Ik heb er ook wel eens aan gedacht dat te geven, omdat ik hier een aantal stress-kippen rond heb lopen door slechte socialisatie. Ik ben nu gelijk genezen van die gedachte.
En toch.......wanneer ik de andere recensies lees - zowel op MedPets als op Zooplus - dan zijn de katten van ts wel een uitzondering want de meeste mensen zijn lovend.
En ik las wat deze brokjes doen (onbekende blaasproblemen tgv stress) en dacht gelijk aan Milka (zie mijn topic hierover http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 56&t=30414) want ook na vier dagen ontstekingsremmer zie ik nog geen enkele verandering :-(

Cerna

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Cerna »

Ik las even over l.tryptofaan (nog nooit van gehoord) en het is dus een middel wat stress vermindert en beter doet slapen, maar wat ook hongerstillend is en dat moet ik nu juist niet hebben want Milka is al zo'n slechte eter.

Heb jij bij jouw katten ook gemerkt dat ze slechter gingen eten toen ze deze brokjes kregen?

Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11429
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Adriana »

castratenkoor schreef:..omdat ik hier een aantal stress-kippen rond heb lopen door slechte socialisatie. Ik ben nu gelijk genezen van die gedachte.
Calm diet van Royal Canin kan ik je ook niet aanraden, Maks kreeg daar een hoge fructosamine (langdurige bloedsuiker ontregeling) van en als je dat wat langer volhoudt heb je op den duur een diabeteskat..

denk dat onderhoudsdosis eurologist van huisdierendokter het meest overzichtelijk en werkzaam is, zeker ook bij het idiopatische type blaasgruis (dus stress gerelateerd - en ik denk ook voedselgerelateerd want te hoge vitamine a inname door allerlei voer/snoepjes etc..)
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers

Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 3806
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Anne »

Hier wel goede ervaring met Sanabelle Urinary.
Katten zijn verschillend en wat voor de een wel goed is hoeft voor de ander niet goed te zijn.
Om dan maar direct te stellen dat het geen goed voer is gaat mij te ver.
Dan vind ik dat je beter kunt stellen dat het voor je katten geen goed voer was

Ik heb in het verleden ook een ervaring gehad met Casper*
Zij kreeg het medicijn primperid om haar eetlust op te wekken. Daar heeft zij ook een gedragsverandering door gekregen, heel veel onrust in haar lijfje, ze kon geen moment meer stil zitten.

Het verbaast me niet dat door een bepaald voedingsmiddel bepaald gedrag tot stand komt.

Hier zelf ook met de kinderen ervaring gehad. Zoonlief heeft autisme en door een ernstige voedselallergie reageerde hij als baby apatisch als hij toch iets binnen kreeg waar hij niet tegen kon

Ik ben blij voor je dat je er nu achter bent gekomen waaraan het heeft gelegen.
Sneu voor je katten dat ze er zoveel last van hadden.
Fijn dat je ons gewaarschuwd hebt!
grt Anne, Happy 12 Roedi 11 Bella 10 Joep 10 Hobbel 10 Polleke 9 Maxi 4 en Pito 1

rust zacht Nikki Hobbes Bartje Snoesje Destin Casper en Hummel

Gebruikersavatar
Ilone
Tijger
Tijger
Berichten: 2888
Lid geworden op: 13 feb 2010 23:09
Locatie: Dordrecht

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Ilone »

Daar heb je eigenlijk wel gelijk in Anne.
Wil inderdaad niet zeggen dat het dan per definitie slecht voer is, sorry.
Als 't vrouwtje van huis is, dansen de katten op tafel

Purrz:
Muka(12)-Speedy(12)-Lotje(9)-Nozem(8)-Muis&Muffin(2)-Monchou(1)
*Pluis '03-'14

Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 3806
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door Anne »

je hoeft geen sorry te zeggen Ilone ;-) Ik kan me ook wel voorstellen dat je er van schrikt als je kat er toch nog blaasgruis van krijgt, daar mag je ook van balen
Gelukkig doet Bella het jarenlang al goed op Sanabelle urinary nadat ze is geopereerd aan een steen in haar blaas. Vriendin van me geeft het ook al een tijd aan haar katten en haar bevalt het ook goed
grt Anne, Happy 12 Roedi 11 Bella 10 Joep 10 Hobbel 10 Polleke 9 Maxi 4 en Pito 1

rust zacht Nikki Hobbes Bartje Snoesje Destin Casper en Hummel

Gebruikersavatar
ayla
Tijger
Tijger
Berichten: 1122
Lid geworden op: 11 nov 2009 11:45
Locatie: Leusden

Re: Ervaringen met Hills Diet Feline C/D Urinary Stess?

Bericht door ayla »

Slechte ervaringen hier met sanabelle ( zoals castratenkoor) al vermelde. Ook met hills niet tevreden.

Wij zitten nu een jaar op Royal Canin en sindsdien geen problemen meer :)
Groetjes van Marjoleine,
kopjes van Felix,
en een zoen van Garfield!

Plaats reactie