Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Alles over infectieziektes als FIP, FIV, leucose, leukemie, kattenziekte en andere virusinfectieziektes.
Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 873
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door patiani-guusje » 07 mei 2018 07:49

Vrijdag had ze een hele slechte dag. Ze sliep alleen maar en wilde nier eten. Ik gaf haar af en toe een spuitje natvoer in haar bek zodat zr toch iets binnen kreeg. Zwterdagochtend at ze zelf weer iets en sindsien blijft ze eten. Hele kleone beetjes per keer en erg kieskeurig dus we hebben veel in huis zelfs biefstuk. Gisteren was ze actiever en kwam ze een paar keer de trap af. Gisteravonf wel weer hoge koorts. Her gaat zo op en neer dat ik het lastig vind in te schatten of de ab iets doet. Volgens mijn dierenarts zou je na 5-7 dagen wel iets van verbetering moeten merken. Gisteren was dag 7. Nina krijgt Doxoral en dat is het enige waarvan ze zeggen dat het werkt als het om de parasiet gaat die de bloedarmoede veroorzaakt..
Groetjes van mij en poezen Guusje, Sarah, Tica, Nina, Floortje Im mijn allerliefste Patiaan
en honden Luna , en Sophie

Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 873
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door patiani-guusje » 07 mei 2018 07:59

Ging iets mis ga hier even verder. Inmiddels is de fiv test uit het lab gebleken dat het daadwerkelijk om fiv gaat. Heb voor de zekerheid toch laten testen ookal gaven twee snap testen positief, schijnt niet altijd 100% betrouwbaar. Mijn dierenartsen hier in Frankrijk zegt dat als ze niet toch meer opknspt dat de ab niet werkt en hrt niet om de parasiet gaat maar dat de fiv de bloedarmoede veroorzaakt. En dat het enigr dat we dan nog kunnen doen cortisonen geven is. Wat een risico is omdat haar weerstabd een flinke klap kan krijgrn. Ik ben bang dat als het zo doorgaat ik geen keuze heb. Gisteren redelijke dag nu lijkt ze weer minder. Maar lees nu ook dat het zelfs 14 dagen kan duren voor je kat een beetje de oude is. Hoe ging het bij jouw kat, zag je wel elke dag verbetering? Of ook met ups en downs?
Groetjes van mij en poezen Guusje, Sarah, Tica, Nina, Floortje Im mijn allerliefste Patiaan
en honden Luna , en Sophie

Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 873
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door patiani-guusje » 07 mei 2018 08:04

Op mijn telefoon zonder leesbril werkt dit niet bij mij ;) Had jouw kat ook koorst bij de bloedarmoede? En Femke is het normaal dat koorts komt en gaat bij fiv? Ik probeer ergens houvast en hoop te vinden om Nina hier doorheen te trekken. Maar ik ben soms zo bang haar te verliezen! Ik zie dat ze vecht en wil, haar tandvlees bkijft echter bleek.. En het laatste wat ik wil is dat ze lijdt maar haar te vroeg laten gaan voelt ook niet goed. Moet haar een kans geven in ieder geval nog een paar dagen. Zo moelijk dit! Lief dat jullie meedenken!
Groetjes van mij en poezen Guusje, Sarah, Tica, Nina, Floortje Im mijn allerliefste Patiaan
en honden Luna , en Sophie

Maverick
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 aug 2018 14:57

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door Maverick » 08 aug 2018 15:38

Ik ben niet zo actief op forums, maar ik wilde wel hier graag op reageren. Ik hoop dat je Nina hebt kunnen helpen, dat kan ik niet uit het verhaal opmaken verder. Ik heb een kat waarbij afgelopen november 2017 FeLV met leukemie is vastgesteld. Tegen het advies van de dierenarts in heb ik hem niet meteen in laten slapen. Ik heb namelijk nóg twee katten die ws ook al besmet zijn door hem. En één ervan is depressief aangelegd en trekt het ws niet als ik mijn kat direkt had laten inslapen. Ik heb direkt zoveel mogelijk opgezocht over de ziekte en heb hem direkt op homeopathie en chinese kruiden gezet. Hij is er enorm van opgeknapt, ook al weet ik dat hij niet heel oud zal worden. Zolang hij een acceptabele gezondheid heeft mag hij van mij blijven lopen. Dit is wat mijn kat allemaal krijgt:

- osteomyelitis–nosode; stimuleren van het beenmerg/bloedcellen
- Okoubaca/Lymphomyosot; opschonen lymfeklieren
- pyrogenium L. forte
- anemiacur, bestaande uit calcarea phosporica
ferrum phosphoricum
marrubium album
arsenicum album
- immunity complex (druppels); voor een betere werking van het immuunsysteem 1 x daags 3 druppels
- echina complex (druppels); voor een hogere weerstand 1 x daags 5 druppels
~ diverse chinese kruiden afhankelijk van de klachten die hij heeft

Laatste drie genoemden komen van de huisdierendokter.nl en bovenste komt van mijn homeopaat.

Tevens krijgt hij een zeer goede ontstekingsremmer: curcumine opgelost in olie (1 druppel per dag) van dekurkumaspecialist.nl, de versie waar géén bioperine peper in zit omdat dit diarree kan veroorzaken of verergeren.
Aangezien de ziekte FeLV met veel ontstekingen gepaard gaat was dit echt een opknapper voor hem.

Verder krijgt hij alleen kvv als eten. Ook tegen het advies van de dierenarts in maar wel op advies van de stichting fiv-felv. En hij doet het daar uitstekend op, ondanks zijn verminderde eetlust.
Ik weet dat de dierenarts ook eetlustopwekkende medicatie heeft met weinig bijwerkingen, daar zou je zelf naar kunnen vragen. Maar zoals al eerder gezegd is: géén cortisonenpreparaten omdat dit juist zijn broodnodige immuunsysteem naar de bliksem helpt.

Ik hoop dat jij of iemand anders nog wat aan bovenstaande informatie heeft.

En mijn kat? Op dit moment speelt, rent en eet hij redelijk goed, is net op gewicht ondanks de vele allergieen en zit al sinds november in zijn positieve reservetijd :eangel:

Claudia69
Huiskat
Huiskat
Berichten: 54
Lid geworden op: 06 jun 2017 20:14

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door Claudia69 » 09 nov 2018 12:04

Zou curcumine ook helpen bij een chronisch nieszieke kat?

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 4963
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door nellebel » 09 nov 2018 12:19

Wat fijn dat hij het er nog zo goed op doet. Heb zelf ook 2 felv katjes gehad. Bij de eerste kwam het acuut opzetten. Meteen kat 2 getest en helaas had zij het ook. Zij had al chronische niesziekte. Met hulp van felv stichting en ook veel homeopatisch spul heeft ze het nog een half jaar gered. Prognose was enkele weken

Verstuurd vanaf mijn GM 5 d met Tapatalk

groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Maverick
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 aug 2018 14:57

Re: Ernstige bloedarmoede zorgen!!

Bericht door Maverick » 11 nov 2018 07:34

Helaas is mijn kat Peer onlangs ook overleden. Qua ontstekingen deed hij het heel goed, maar een agressieve maagtumor is hem uiteindelijk fataal geworden. In anderhalve week tijd was het gedaan met hem. Maar tot een dag voor zijn dood heeft hij zijn favoriete spelletjes gespeeld. Ik ben er nog steeds kapot van...

@ Claudia69: geen idee of curcumine ook bij niesziekte helpt, maar ik weet wel dat er mensen zijn die zeer positieve ervaringen hebben met kruiden van de huisdierendokter.nl bij chronische niesziekte. Ik raad je wel aan om dan ook even een mailtje te sturen naar de site, want dan krijg je goede begeleiding met de juiste kruiden. Het is zéér de moeite waard om te proberen. Zij hebben al velen geholpen waar een dierenarts niet verder kwam. Het is overigens wel zo dat ze er daar vanuit gaan dat je al een dierenarts ernaar hebt laten kijken voor de juiste diagnose.

Plaats reactie