Kosten operatie

Voor vragen die betrekking hebben op dierenartsen(praktijken), het verschil in prijzen/kosten en voor vragen over dierverzekeringen
Plaats reactie
Iris85
Huiskat
Huiskat
Berichten: 13
Lid geworden op: 16 apr 2019 17:33

Kosten operatie

Bericht door Iris85 »

Zo'n maandje geleden is onze kat aangevallen door een hond, een flinke wond , paar kleine wonden en bijna een week IC met daarna nog zo'n 3 weken thuis verzorging met de nodige medicatie en sondevoeding. Na die 3 weken mocht hij uit de bench en we zagen op een gegeven moment dat hij met zijn achterpoot mank liep (geen idee of het door het trauma is of toeval). Dus weer terug naar de DA, de kosten waren toen al tegen de 2000 euro aan. Een röntgenfoto moet worden gemaakt, € 171,- (viel gelukkig mee ze hadden gezegd,dat ik rekening moest houden met € 200,-). Uitslag een verschoven knieschijf die zo erg verschoven is dat het alleen opgelost kan worden met een operatie. Toen hij nog onder narcose was, mocht ik zijn poot bewegen en je voelde inderdaad wat kraken. Morgen heb ik gesprek met de orthopeed, die kan meer gespecialiseerd kijken en die kijkt naar (wat ik heb begrepen) wat er nog meer mis is eventueel. Behalve het mank lopen, zie ik geen gekke dingen aan onze kat. Hij eet en drinkt goed, is speels en alert op alles wat hij ziet en hoort. Wil graag naar buiten en 'springt' zelf op de bank en er vanaf en loopt zelfstandig de trap op en af. Toch vrees ik heel erg voor morgen want:
1. Misschien is het probleem toch erger.
2. Zijn de kosten hoger dan ze (de dierenarts waar ik altijd kom, de operatie wordt in een dierenziekenhuis uitgevoerd, waarmee zij samenwerken) geschat hebben. Ik moest nu rekening houden met € 900,-

We willen heel graag dat hij beter wordt, maar zoals jullie al geconcludeerd hebben, worden de kosten heel hoog. We krijgen financiële steun van mijn ouders, maar ook die gaan (logisch) tot een bepaald bedrag. Heeft iemand hier ervaring met een soortgelijke operatie? Hoeveel was je kwijt? Ik wil ook het liefst aangeven bij de DA dat ik € 900 het maximum vind, gezien de kosten die we al gemaakt hebben. Kan ik dit maken en hoe?

Alvast bedankt voor jullie antwoord 😊

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Tijger
Tijger
Berichten: 1013
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Kosten operatie

Bericht door Zotvanpoezen »

Sorry, ik heb je bericht nu pas gezien. Ik vind het fantastisch wat je voor je kat gedaan hebt. Heb je ondertussen al wat meer nieuws?
Kun je eventueel aan de da vragen om de kosten op afbetaling te regelen?
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9306
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Kosten operatie

Bericht door castratenkoor »

Een vriendin van me heeft een kat laten opereren aan beide achterpoten na een trauma. Ook in een gespecialiseerde kliniek. De kosten waren 1600 euro. Kat loopt weer prima.
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 6 Teske 6 Clarie 4

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5859
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Kosten operatie

Bericht door Rik »

Iris85 schreef:
16 apr 2019 18:02
Ik wil ook het liefst aangeven bij de DA dat ik € 900 het maximum vind, gezien de kosten die we al gemaakt hebben. Kan ik dit maken en hoe?
Ja hoor, dat kun je gerust aangeven bij de DA. Ik zou niet direct over 'maximum' beginnen (je wilt toch dat ze geholpen wordt) maar aan de andere kant mag je best bij de DA aangeven dat je al over de €2.000 zit en dat het inmiddels toch een beetje krab aan het worden is.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Plaats reactie