Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Voor vragen die betrekking hebben op dierenartsen(praktijken), het verschil in prijzen/kosten en voor vragen over dierverzekeringen
Gebruikersavatar
BillyJean
Cheetah
Cheetah
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 feb 2011 10:57
Locatie: Bovenkarspel
Contacteer:

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door BillyJean »

Hier kan ik zo boos om worden, zoals wel vaker bij Kassa...mensen kiezen voor het goedkoopste pakket, lezen de voorwaarden niet goed, en willen wel het onderste uit de kan. Iedereen klikt altijd maar snel op de knop voorwaarden gelezen. K wist ok dat ik boven de 750 euro eerst moest bellen....gevalletje eigen schuld...
Groetjes van Elly, Fayline (29-02-2008) en Taffy ( 29-10-2012)
* BillyJean * * Bowie *

Hier vind je ons fotoalbum

Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 2300
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Synemios »

Ik denk inderdaad dat je het per kat moet bekijken.
Oscar wordt 17 volgend jaar, ik betaal daar al jaren premie voor, en tot afgelopen jaar heb ik nooit de verzekering aan hoeven spreken.
Maar die laat ik nu wel zitten.

Ik heb het geluk dat ik elke maand sowieso 100 euro kan sparen,
Over een jaar heb je dan al 1200 euro, Luna en Lizzy zijn nog jong, en de kosten voor Luna' s pododermatitis /autoimmuunstoornis kan ik ook nog wel opbrengen.


De dame in het verhaal heeft niet goed gelezen.
Aan de andere kant, ik zit met Oscar doordat hij 2 dingen achter elkaar kreeg ook boven de 750 euro en heb er ook niet aan gedacht de verzekering te bellen, aangezien ik met hem bezig was.

Het was 2x spoed dus ik wist pas achteraf wat de kosten waren, ook als hij niet verzekerd was, had hij dezelfde zorg gekregen

*Ook ik heb niet goed gelezen want er staat:

Deze meldingsplicht geldt niet wanneer het naar
het oordeel van de dierenarts of behandelaar een
spoedeisende behandeling betreft.

Overigens wat ik me dan weer afvraag is, als je nou voor 2 aandoeningen dat bedrag kwijt bent moet je dat dan ook melden?
Want dat staat er dan weer niet in.
Luna & Lizzy(9) Timmy & Indy & Tommy(4)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Lillith
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 09 aug 2015 21:21

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Lillith »

Ik reageer toch even in dit topic, ook al is het een oud onderwerp, maar ik ben momenteel ook bezig met kijken wat nu wijsheid is voor onze kitten Dalí. Heb het filmpje van Kassa bekeken maar ben echt letterlijk niets wijzer geworden, ja behalve dan dat HEMA de goedkoopste verzekering heeft. Maar daar heb ik weinig aan want ik heb geen ervaringsverhalen van mensen gehoord/gezien over bepaalde verzekeringen, ook vind ik dat de premies niet netjes naast elkaar zijn gezet en werd er eigenlijk alleen over honden gepraat. Dus, wat nu. Gewoon per maand een klein bedrag sparen en hopen dat de eerste tien jaar (want zo lang duurt het dan om in de buurt van die €3000 te komen die HEMA per jaar vergoedt) niets gebeurt met je kat?

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9326
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door castratenkoor »

Dat is wat ik doe, een speciale rampenrekening waar elke maand wat op gezet wordt. De afgelopen twee jaar heel veel dierenartskosten gehad en alles kunnen betalen van die rekening.
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 7 Teske 6 Clarie 4

Lillith
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 09 aug 2015 21:21

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Lillith »

Mijn berekening ging er vanuit om elke maan €20,- apart te zetten. Dat is meer dan de meeste premies. Als ik dan €3000 euro wil bereiken ben ik wel 10 jaar bezig, aangezien je met €20,- per maand slechts €240 euro per jaar spaart. Daar kun je dan bijvoorbeeld een vaccinatie/consult/castratie van betalen. En misschien ook nog de wormenkuur en vlooienmiddelen. Maar mocht er iets ernstigs gebeuren met je kat, dan ben je wel de sjaak als je dat niet accuut kan betalen. Zoals ik al zei, tegen de tijd dat ik die €3000 bij elkaar gespaard heb, wat wel minimaal wordt uitgekeerd per jaar door de meeste verzekeringen, ben ik 10 jaar verder en mag ik mezelf gelukkig prijzen als er in de tussentijd niks gebeurd is.

Nu het risico dat er in 10 jaar iets gebeurd wat ik niet op kan lossen met een eigen spaarpot, oke. Dit risico is relatief klein als je de kat goed voer geeft, goed oplet, en bijvoorbeeld niet alleen buiten laat (Dalí komt alleen met ons buiten aan een tuigje, en dan niet op de straat). Oke dus voor ons is het risico waarschijnlijk niet zo groot. Maar ik ben wel als de dood dat er iets gebeurt, vandaar ook dat ik er zo over twijfel. Terwijl aan de andere kant een eigen rekening voor poes ook aanlokkelijk klinkt.... Maar dan moet een goed maandbedrag berekend worden, ik vind €20,- aan de ene kant zo weinig omdat je niet heel veel spaart, maar aan de andere kant vind ik het (naast andere gewone kosten zoals voer, grit, wormenkuur en vlooienmiddel et cetera) juist wel weer erg veel.

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6574
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Dinky »

Je gaat nu voor het gemak er vanuit dat je altijd die 3000 euro vergoed krijgt.
Ook bij een verzekering krijg je echter niet altijd zomaar alles vergoed! Ook in dat geval zullen er zeker situaties zijn waarbij je zelf ook een deel van de kosten moet betalen.

Waar je op moet letten staat hier in mijn ogen goed uitgelegd: http://www.kattenverzekering.org/catego ... erzekeren/

Ook is het zo dat je in het eerste levensjaar van een gezonde kat je de meeste kosten hebt door de kittenentingen en castratie. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat een verzekering voor de eerste jaren voordeliger is wanneer je deze kosten vergoed krijgt ;-)
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Lillith
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 09 aug 2015 21:21

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Lillith »

Klopt Dinky! Heb je helemaal gelijk in. Ik heb even gekeken maar petplan en ohra vergoeden alleen castratie als je er extra voor betaalt en bij ohra moet je zelfs een 4 jaar contract afsluiten als je castratie erbij wil hebben (c.a. 5 euro extra per maand). Dat vind ik zo ontzettend raar... Dan betaal je uiteindelijk het dubbele voor een sterilisatie namelijk €240,- (sterilisatie hier bij de kliniek is €120,-) plus dat je dus vast zit aan een contract van 4 jaar. Dat laatste snap ik wel, dat is om te voorkomen dat mensen voor 6 maanden een verzekering afsluiten zodat ze hun kitten kunnen steriliseren en het daarna weer opzeggen. Maar alsnog.
In een ander topic heb ik het ook al even voor mezelf opgenoemd en op een rijtje gezet, het risico dat er iets gebeurt is extreem klein omdat Dalí goed voer krijgt, regelmatig gecheckt en geënt gaat worden door de DA en bijvoorbeeld alleen met ons buiten komt aan een tuigje (de kans dat ze dus aangereden wordt is aanzienlijk verminderd). Maar tegelijkertijd is er een risico natuurlijk, een risico waar ik heel bang voor ben omdat ik, god verhoede dat het gebeurt, bijvoorbeeld niet in één keer €500 kan ophoesten voor een gespecialiseerde behandeling, laat staan voor nog grotere uitgaven. Daarnaast werkt de DA waar we nu ook bij zitten niet met facturen en betalingstermijnen, of ze vorderen het bedrag van je verzekering of je betaalt het in één keer in pin of contant.
Het laatste komt omdat het een dierenarts is die deze kliniek als een soort hobby is begonnen, ze is gespecialiseerd in katten en kattenziektes en heeft twee assistentes in dienst die ook dol zijn op katten en er veel over weten. De tarieven zijn overigens heel normaal (vaccinatie voor katten en niesziekte €22,50 alleen niesziekte €20,- en chippen €35,-), ik heb gelezen dat sommige mensen 60 euro betalen voor vaccinaties dus wat dat betreft... Maar goed, in elk geval ga ik het volgende week even met de DA zelf overleggen. Want ik wil graag weten hoe dat in zijn werk gaat, of meer van haar cliënten het doen en wat de algemene ervaringen er mee zijn. Ik hoop dat ze een beetje advies kan geven, want ik weet het echt even niet meer nu.

Cerna

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Cerna »

Zelfs met goed voer en regelmatige entingen kan er nog vanalles gebeuren.
Onze poes Noa kreeg op tweejarige leeftijd stomatitis (chronische tandvleesontsteking tgv een auto-immuunziekte) en bij haar moesten uiteindelijk alle tanden en kiezen verwijderd worden. Kosten: 750 euro. Maar Noa werd ziek daarna en kreeg nierfalen tgv 4 weken Metacam-pijnstilling.
Ze werd opgenomen en gespoeld, moest aan de medicijnen en nierdieet en stond daarna het eerste jaar onder strikte controle. Ze heeft het nog 4,5 jaar gered, maar het heeft ons handen vol geld gekost (wat we er graag voor over hadden).

Noa kreeg goed voer, Noa was op tijd ingeënt en Noa liep geen risico's om onder de auto te komen en toch............ :-(
Wij hebben gelukkig een goed gevulde spaarrekening, maar wanneer je dat niet hebt dan zou ik mijn kat verzekeren.

Lillith
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 09 aug 2015 21:21

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Lillith »

Ja en dit is waar ik dus inderdaad zo bang voor ben. Dit soort verhalen maken me super bezorgd en soms voel ik me schuldig omdat ik bang ben dat ik Dalí niet kan bieden wat anderen haar wel kunnen bieden. Maar tegelijkertijd mag ik dat van mezelf en mijn huisgenoot ook niet denken want ze krijgt goed voer, wordt goed verzorgd met veel liefde en krijgt ook medische attentie waar nodig en preventief.
Ik neig nu toch heel erg naar het afsluiten van een verzekering, want je weet nooit of ze genetisch iets mee hebben gekregen van de ouders of dat er niet iets zomaar kan gebeuren.

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6574
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Dinky »

Lijkt mij een goed idee om het met je dierenarts door te spreken ;-)

Bij mijn dierenarts geldt in principe ook direct afrekenen. Toen ik begin juni hoge rekening had van richting de 1000 euro (operatie aan onverklaarbare liesbreuk) was er wel betalingsregeling mogelijk ;-) Waren toen ook schappelijk met niet alle onderzoeken in rekening te brengen. Is trouwens ook binnenpoes.

Ken ook poes die 20+ is geworden en hele leven maar 3 keer dierenarts heeft gezien. 1 keer voor sterilisatie, 1 keer voor wat alleen buikje was en laatste keer met gebroken poot waarvoor ze is ingeslapen. Deze poes was juist veel buiten.

Niemand kan in de toekomst kijken maar in geval van nood zal je moeten zorgen dat je op de een of andere manier de rekening kan betalen ;-) of dat door betalingsregeling bij de da is, een potje/spaarrekening of een verzekering dat kan alleen jij zelf bepalen.
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Lillith
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 09 aug 2015 21:21

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Lillith »

Bedankt voor het goede advies Dinky. We gaan het zeker even met de DA bespreken, ben wel benieuwd wat zij als 'professional' er over te zeggen heeft, ik vraag me nu zelfs af of alle verzekeringen deze kliniek wel vergoeden überhaupt, omdat het misschien onder gespecialiseerde kliniek valt omdat het alleen voor katten is... Dus dat ook maar even vragen en hoe het zit met betalingsregelingen inderdaad. Mijn hoop en vermoeden is dat ze met extreem grote bedragen ook wel coulant zijn, want je kunt niet verwachten dat iemand met een kat met spoed binnenkomt en op dat moment ook dan en daar zo even €1000 kan pinnen of zo...Nou goed, nog een hoop om over na te denken dus :)

nimfee
Huiskat
Huiskat
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 sep 2010 21:46

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door nimfee »

Ik zou in het begin meer sparen. Eigenlijk zou ik van te voren alvast een groot bedrag willen sparen voordat er een dier komt. Dus spaar ik al jaren voor toekomstige huisdieren :')
Het is wel het laatste wat ik wil, druk maken om de rekeningen van de dierenarts... De verzekeringen vertrouw ik daar niet in.

Sarah_dl
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 sep 2015 10:20

Re: Dierenverzekeringen onder de loep in Kassa

Bericht door Sarah_dl »

Naar mijn idee is het per huisdier verschillend wanneer je de overweging moet maken om een verzekering af te sluiten. Ik heb hier ook het één ander over geschreven op h[url]ttp://www.dierenverzekeringinformatie.nl/veelgestelde-vragen/[/url].. Ik hoop dat jullie iets aan de informatie hebben

Plaats reactie