Klimmen hordeur / raam.

Voor vragen over: krabben aan meubilair en behang, kauwen op electriciteitskabels en andere dingen die je kat niet mag, maar wel doet.
Gast

Klimmen hordeur / raam.

Bericht door Gast » 06 jun 2003 08:49

Heeft iemand de oplossing...........

We hebben sinds begin april een jong katje (Silver tabby / Britse korthaar). Nu hebben wij een grote tuin, maar omdat wij hier nog niet zo lang wonen zijn wij deze tuin aan het veranderen, grote verbouwing, die eigenlijk al te lang duurt. Baco (naam van onze kat) die mag straks als de tuin klaar is, aan een lijntje naar buiten. Dit hebben wij nu al enkele keren geprobeerd en hij vind het helemaal geweldig. Met het gevolg dat als hij binnen zit en we hebben de deur openstaan, met een hordeur er nog voor, hij constant in deze deur klimt (het gaas is al op enkele plekken een beetje gescheurd). Ook boven waar wij horren voor de ramen hebben gemaakt, vind hij het maar al te leuk om er in te klimmen. Ik probeer hem wel iedere keer ervan af te halen, met plantenspuit ook al geprobeerd, maar aangezien hij wel van water houdt, heeft dit ook geen zin. Ik wil vandaag nog naar de dierenwinkel gaan om 'trainingspray' te gaan halen. Eens zien of dit wel werkt. Heeft iemand dit zelfde probleempje of weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
Zou het toch zonde vinden om de hele zomer mijn deur dicht te laten.

Groetjes Joyce.

Carol
Poema
Poema
Berichten: 246
Lid geworden op: 26 apr 2003 21:15
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Bericht door Carol » 06 jun 2003 10:32

Hoi Joyce,

Je kunt parfum of mispoes op de horren spuiten, wellicht dat hij het dan niet meer doet. Maar dat moet je wel regelmatig blijven doen omdat het natuurlijk snel vervliegd voor een raam of deur. Ook zou je kunnen overwegen om een hele grote klimpaal (tot aan plafond) of kunstboom aan te schaffen zodat hij daar lekker in kan klimmen.
Jonge katjes hebben nou eenmaal heel veel energie die zwe kwijt moeten.

Groetjes en succes,
Carol

Anonymous

Bericht door Anonymous » 06 jun 2003 11:18

Bedankt voor de info. Ik ga vanmiddag proberen deze horren in te spuiten met die speciale 'trainings'spray, en hoop dat dat helpt. Over dat klimmen, Baco heeft al een behoorlijke krabpaal, 3 etages hoog en daar klimt hij ook regelmatig in. Maar volgens mij klimt hij niet in de hor omdat hij zonodig wil klimmen, maar meer omdat hij een weg zoekt om toch naar buiten te kunnen.
Maar je had inderdaad gelijk, jonge katjes hebben echt heel veel energie, vooral als ie weer zo'n ren/vlieg/klim bui heeft. Dan is hij echt niet tegen te houden en rent als een gek rond. Wel heel leuk om te zien.

Groetjes
Joyce

Gebruikersavatar
Admin
Administrator
Administrator
Berichten: 2269
Lid geworden op: 18 mar 2003 01:33
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Admin » 06 jun 2003 12:12

Zulk klimgedrag zie je overigens vaker bij kittens dan bij volwassen katten, omdat hun gewicht het ze dan een stuk moeilijker maakt om over een verticaal oppervlak te klimmen.Toen onze Indy nog een kitten was, kroop hij zelfs als een hagedis over het behang naar het raam. Het behang was stevig genoeg voor zo'n klein katje en de druk op zijn nagels was nog niet zo groot omdat hij niet zoveel woog. Nu probeert-ie het zelfs niet eens meer. Dus kennelijk steken ze wel wat op naarmate ze ouder (en zwaarder) worden :grin:

Groeten,
Roland
"We moesten de kinderen helaas wegdoen, omdat onze katten allergisch bleken te zijn."

Gebruikersavatar
Poezebal
Panter
Panter
Berichten: 541
Lid geworden op: 04 jan 2003 17:43
Locatie: ergens in drenthe
Contacteer:

Bericht door Poezebal » 06 jun 2003 16:50

dit herken ik wel :) en het is denk ik inderdaad een manier om naar buiten proberen te komen.

Onze oude katten waren te lui om door t raampje te gaan, en probeerden aan de onderkant dus de hor open te krabben met de nagels en dat is ze gelukt, dus ik zou t in ieder geval in de gaten houden.

Malou
Ik ben in vorm :cool:. Rond is toch ook een vorm?
Achter elke traan van verdriet, zit een glimlach van herinnering..

Aap

Bericht door Aap » 06 jun 2003 17:37

Hoi Joyce,
ik hou me katten soms van de zomer binnen omdat me buurvrouw bang is voor katten en dan plaats ik ook een hordeur voor de achterdeur, ik heb het geluk dat ze er niet in gaan klimmen, maar wel dat ze de hordeur met een gemak openmaken en hun pootje, dus heb ik er een haakje opgemaakt dat ze de hordeur niet meer zo gemakelijk open kunnen maken.
misschien een tip voor als jou kat het ontdekt heeft om met zn pootje heel gemakelijk open kan maken.
Knuffels van Bo-gyi en Aapje + groetjes van Pien.

Gebruikersavatar
Muis
Jaguar
Jaguar
Berichten: 657
Lid geworden op: 18 jan 2003 17:40

Bericht door Muis » 06 jun 2003 22:28

Hoi Joyce!!!

Het is dan wel geen oplossing tegen het klimmen, maar je kan misschien ook gaas aan de binnenkant van de hordeur bevestigen, zodat je katje in ieder geval niet kan ontsnappen...
Ik merk trouwens ook dat mijn kitten heel graag klimt (in gordijnen bijvoorbeeld en mijn broek) Onze poes van 1 jaar oud doet dit helemaal niet!! Ik denk inderdaad ook dat kittens dit eerder doen dan volwassen katten!

Succes ermee!!

Groetjes, Muis

Joren
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 18 mei 2003 00:46
Locatie: Veldhoven

Bericht door Joren » 07 jun 2003 01:23

Hoi,

Wij hebben ook aardig wat openstaande ramen met horren ervoor; daarnaast ook twee klimgrage binnenkatten, die 't liefst alle horren er uit willen beuken om buiten te komen (niet om erin te klimmen).

De beste oplossing is eenvoudig maar een beetje kostbaar: al onze inzethorren zijn gemaakt van een metalen frame wat bespannen is met een heel fijnmazig metaaldraad en met sterke klemmen kan worden vastgezet. Ditzelfde geldt voor de deurhor van de achtertuin. Deze horren zijn 100% "catproof", weet ik uit eigen ervaring. Als je op Google zoekt naar "horren" vind je aardig wat info over leveranciers van deze dingen.

Onze beide katten nemen gezamenlijk vaak onze dichte binnendeuren onderhanden, die ze heel ingenieus gezamenlijk kunnen openen (1 gaat aan de klink hangen en de ander trekt of duwt dan aan de deur). Dus onze zelfgemaakte gammele horren hadden ze ook vrij snel open. Vandaar dat we voor bovenstaande definitieve oplossing hebben moeten kiezen.

Groetjes,
Joren

Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3260
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Bericht door Kattenbella » 08 jun 2003 15:06

Hallo Joren,

Waar heb je je materialen gekocht? Wij willen ook graag een ren en het liefst met deze materialen.
Heb je het als pakket gekocht of helemaal zelf gemaakt?

Groeten Kattenbella.
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"

Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3260
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Bericht door Kattenbella » 08 jun 2003 15:08

Ennuh.....

Hoeveel was je ongeveer kwijt wat de kosten betreft????

KB
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"

Joren
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 18 mei 2003 00:46
Locatie: Veldhoven

Bericht door Joren » 08 jun 2003 15:43

Hoi Kattenbella,

Wat een ren kost met dezelfde materialen weet ik niet. De horren heb ik besteld bij een zonwering-/horrenzaak, want deze uitvoering kun je niet zelf maken. Ik heb die zaak de maten en aantallen exact doorgegeven, waarna zij aan de slag zijn gegaan. Voor 12 horren en 1 hordeur was ik 1150 Euro kwijt. Ze zijn echter goedkoper te krijgen, want achteraf bleek dat ik veel meer had moeten rondbellen voor offertes. Maar ja, wie lui is, moet betalen :???:

Het beste is om, vooral in deze tijd van het jaar, wat adressen te verzamelen bij jou in de buurt en een keer een middagje deze zaken te bezoeken. Verder staan ook de regionale krantjes op dit moment aardig bol met hor-aanbiedingen.

Groetjes,
Joren

Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3260
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Bericht door Kattenbella » 08 jun 2003 16:14

He Joren,

Veel geld zeg!

Het gaat hier niet om een ren hoor die is dr al :wink:

Het gaat om twee deuren. Gewone maten.
Waarvoor had jij zoveel horren nodig? Heb je grote ramen?
Heb je een idee hoe duur zoiets is voor 2 deuren? Op zijn allerduurst?

En ik volg je advies zeker op. Even zoeken.
Het probleem is soms dat we weinig tijd hebben, maar maken dan.

Bedankt, Katten en Bella.
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"

Joren
Huiskat
Huiskat
Berichten: 20
Lid geworden op: 18 mei 2003 00:46
Locatie: Veldhoven

Bericht door Joren » 08 jun 2003 19:45

Ha Kattenbella,

Ik heb geen grote ramen, maar wel veel. Omdat de katten door het hele huis lopen, had ik aardig wat horren nodig. En daarnaast stroomt er een riviertje bij het huis en ligt er op 100 meter afstand een meer, dus ook ideaal om muggen buitenshuis te houden).

Ik heb geen idee hoeveel alles apart kost: het was een "all-in-one" prijs, maar voor een scharnierende hordeur kom je op z'n allerduurst toch al gauw uit op 300 - 350 Euro.

Groetjes,
Joren

Anonymous

Bericht door Anonymous » 09 jun 2003 00:05

Mellow klimt er inderdaad. ook in bij ons, en Mikes, de kat van de buren, doet dit ook nog steeds. Die is ondertussen al maand en weegt toch al wat, maar blijft het voorlopig doen ... Niet zo handig als het vliegenraampje (zo noemen wij dat hier hehe) inzit en Mikes er om uur 's morgens inklimt :cry:

Anonymous

Bericht door Anonymous » 10 jun 2003 12:02

Hoi iedereen !

Bedankt voor alle tips en reacties. Dat met die speciale horren, dat zou inderdaad wel helpen, maar wij hebben deze hordeur / ramen pas dit voorjaar gekocht en heb dus eigenlijk geen zin om nu alweer nieuwe te kopen, toch behoorlijk kostbaar. Baco weet in ieder geval goed, dat hij dit niet mag doen en luistert nu als ik roep, pas op (boze toon!). Ook heb ik de plantenspuit vele malen geprobeerd, in het begin vond ie het niet erg, maar heb nu, (beetje zielig misschien) de sproeistand een beetje anders gezet. Hij spuit nu met 1 strak straaltje, dus dat voelt ie wel. Verder proberen we binnenkort toch nog even de spray. Hou jullie wel op de hoogte hoe dit is verlopen.
Groetjes,
Joyce en een kattepootje van Baco.

Gesloten