Abnormaal agressief gedrag ;o

Het gedrag van sommige katten overstijgt het gewone spelen en neemt agressieve vormen aan. Zij blazen, grommen en vallen soms de verzorger aan. In veel gevallen is daar een oorzaak voor al is die soms moeilijk te achterhalen zonder een gedragstherapeut te raadplegen.
Gebruikersavatar
Sifra
Tijger
Tijger
Berichten: 1055
Lid geworden op: 22 feb 2012 22:17
Locatie: Zuid-Holland

Re: Abnormaal agressief gedrag ;o

Bericht door Sifra » 06 okt 2014 18:14

@Adriana: ik wil wel degelijk meeschrijven in dit topic, maar ik wil geen overhaaste conclusie trekken over de oorzaak van Lucy's gedrag. Vandaar dat ik wat vragen heb gesteld.
A dog is a dog, a bird is a bird, a cat is a person. (Mugsy Peabody)

ShastaMalik
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 okt 2014 22:00

Re: Abnormaal agressief gedrag ;o

Bericht door ShastaMalik » 08 nov 2014 16:52

Hallo mensen.... danku voor het vriendelijk zijn tegen mij... -,- ik had niet zo veel tijd om om het forum te zitten.... dus begrijp dat ok? Niet meteen commentaar... ;)

Sifra: Lucy was eigenlijk een week te jong om weg te gaan bleek, ik had haar op een site gevonden met gratis kittens, we zijn haar dan komen opzoeken en afgesproken als ze oud genoeg was mee te nemen. (eigenaar zei niet dat ze te jong was :/)

Aan iedereen die het zich afvraagt: ja Lucy EN Tijgertje zijn gecastreerd, ALLEBIJ. Maar Lucy blijft nog naar hem blazen en de castratie was al wel een 4 weken geleden... We hopen dus dat ze na een tijdje wel wat zal kalmeren.

Adriana: Lucy zit NIET in het asiel, en ze KRIJGT de nodige zorg, ik probeer haar altijd zo goed mogelijk te verzorgen en zoveel mogelijk aandacht te geven. 's Morgens komt ze ook vaak bij mij op bed liggen en dan lig ik daar ongeveer een uur met haar (als ik niet naar school moet ;) ). Lucy kan ik eigenlijk alleen maar aaien enz. als Tijger niet in de buurt is anders gaat ze blazen en uithalen naar mij. Maar voor de rest krijgt ze even veel aandacht als Tijger, als mogelijk zelfs een beetje meer om haar wat rustigter krijgen zodat ze weer de oude word. :)

Heeeeeel erg bedankt voor al de tips enz. ;) Ik had wat eerder moeten reageren ik weet het... Maar toch bedankt he! Ik zal nog wel een paar keren komen kijken ;)

Kusjes Paulina ;3

Katelijne
Poema
Poema
Berichten: 322
Lid geworden op: 28 jul 2011 09:27

Re: Abnormaal agressief gedrag ;o

Bericht door Katelijne » 08 nov 2014 17:29

Ben je al eens met Lucy naar de da geweest? Ik zou dat eigenlijk eerst doen, om alle eventuele medische oorzaken te laten uitsluiten.
Klinkt mij ook wel als een gedragsprobleem, maar zou haar toch eerst even laten nakijken.

Ik had vroeger ook een solokat (Azraël), waar dan een kitten is bijgekomen (Osiris). Het ging ook niet altijd even goed, maar in de loop der jaren is er een soort van 'gedoogbeleid' ontstaan tussen de twee. ;-) Ze konden de laatste jaren zelfs op hetzelfde kussen liggen slapen, maar wel met de rug naar elkaar toe. Misschien moet je het even tijd geven?
Astérix en Obélix (2012) en Juul (01/06/2014)
R.I.P. Azraël*: 20/07/1994 - 24/03/2013 en Osiris*: 01/08/2000 - 09/04/2018

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9092
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Abnormaal agressief gedrag ;o

Bericht door castratenkoor » 09 nov 2014 07:57

ShastaMalik schreef: Lucy was eigenlijk een week te jong om weg te gaan bleek, ik had haar op een site gevonden met gratis kittens, we zijn haar dan komen opzoeken en afgesproken als ze oud genoeg was mee te nemen. (eigenaar zei niet dat ze te jong was :/)

Kusjes Paulina ;3
Het gaat er niet zozeer om dat Lucy te jong was toen ze bij je kwam - al is ook dat niet goed voor haar sociale ontwikkeling als ze dan vervolgens alleen opgroeit. Het gaat erom dat ze te jong was om kittens te krijgen. Ze heeft geen kans gehad kitten te zijn omdat ze veel te jong gedekt is. En dat kan een hoop verklaren rondom haar gedrag. Verder is het puur natuur dat moeders hun kitten na 4-5 maanden niet meer om zich heen willen hebben. In de natuur worden ze dan immers geacht zichzelf verder te redden.

Als je die twee/drie punten optelt valt haar gedrag heel goed te verklaren.
Eerst als kitten van 6 weken geen speelmaatje en dan als kitten van 7/8 maanden gedekt.
Haar socialisatie heeft een flinke deuk opgelopen.

Als het mijn poesje was, zou ik proberen haar niet als agressief te zien, maar als een poesje met een probleem. Ik zou elke dag 1 of 2 speciale aandachtmomenten voor haar inbouwen. 1 op 1 dus zonder haar zoon in de buurt. Beetje met haar spelen, wat lekkers geven, beetje kammen of borstelen. Dat soort dingetjes.

En als ze aangeeft dat niet op prijs te stellen en naar je uit te halen, laat haar dan met rust. Laat haar het tempo bepalen van die speciale momenten.

Wel jammer overigens dat je meer dan een maand klaarblijkelijk de tijd niet hebt/neemt om te brainstormen over de problemen van jouw eigen poes. Komt een beetje over alsof je zelf de problemen niet serieus neemt. Beetje lastig dan om met je mee te denken.
Dinie+8-koppig koor+gerbils Sam en Mik
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 9 Rik+Bolle+Maks 9 Luuk 5 Teske 5 Douwe 4 Clarie 3

ShastaMalik
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 okt 2014 22:00

Re: Abnormaal agressief gedrag ;o

Bericht door ShastaMalik » 09 nov 2014 11:19

castratenkoor: Goed idee van dat aandachtsmoment :) zal ik zeker doen ;) dan zal ik Tijgertje wel voor die tijd even buiten laten spelen ofzo. Nog bedankt he ;)

Katelijne: De dierenarts heeft wel gezegd dat het normaal was dat ze Tijger zo 'uitsluit' en dat we moesten wachten om te zien of het na een tijd wel beter zou worden... Maar als ze hun herhalingsspuit gaan halen dan kan ik nog eens vragen of ze een ander idee heeft :)

Plaats reactie