Spijt van aankoop 2e kitten

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 6131
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Rik »

Dat klinkt inderdaad als een broodfokker. Geen stamboom (wat een fokker al nooit zou doen), best prijskaartje en een niet sociale kitten. Nogal logisch dat die de kitten niet terug wil.

Daar ga je niets meer aan wijzigen. Ik denk dat je even een knop om moet zetten. Hoe sneu het ook is denk ik dat je even alles op een rijtje moet zetten. Je kitten(s) kan er ook niets aan doen.

Terug naar fokker is dus geen optie. Dan heb je de keuze om een ander huisje te zoeken. Maar dat zal dus niet als raskat zijn en je zult dus niet veel voor haar krijgen. Maar zoals al gezegd... 1,5 week is nog niet zo lang. Je hebt dus de mogelijkheid om het wat langer aan te zien. Vandaar ook die knop die bij jou om moet dat je geen spijt moet blijven houden. Want dat staat dan voor jullie beide een goede integratie en hechte band in de weg.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Marjolein_22
Huiskat
Huiskat
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 jun 2020 20:24

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Marjolein_22 »

Jammer dat er geen klik lijkt te zijn met de nieuwe kitten! Wel goed dat je er een 2e bij hebt genomen, mijn twee kittens zijn ook dikke vrienden geworden.

Ik zou bij jezelf nagaan met welk doel je de kitten hebt gekocht, als het voor het grootste gedeelte was bedoeld als speelmaatje voor je 1e kitten, en het klikt goed tussen die 2 dan zou ik haar toch proberen te houden en 'accepteren' dat ze minder goed geaaid kan worden etc maar dat dat misschien nog wel komt.

Als je dan toch op zoek gaat naar een nieuw huisje voor haar zou ik wel eerlijk zijn over haar gedrag. Het zou niet eerlijk zijn als ze steeds weer doorverkocht wordt.

Succes!

Gebruikersavatar
Booksniffer
Huiskat
Huiskat
Berichten: 19
Lid geworden op: 05 sep 2020 16:55

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Booksniffer »

He bah, ik kan me indenken dat het een vervelende situatie voor je is!

Misschien kan je inderdaad toch een beetje de leuke kanten van New Kitty proberen te ontdekken?
Kittens zijn juist nog zo schattig en grappig, de hele wereld is nog nieuw en spannend en te ontdekken voor ze!

Probeer je eens in te denken dat jij dat kitten bent: het equivalent van een kind van een paar jaar oud, in een vreemde omgeving, bij iemand die een beetje een hekel aan je lijkt te hebben...


En misschien heb je er iets aan om een paar afleveringen van My Cat From Hell (met Jackson Galaxy) te kijken....
(Hm, ik klinkt waarschijnlijk als een enorme fangirl - maar dat ben ik eigenlijk ook gewoon. ;))

Hij behandelt daarin allerlei problemen die mensen met hun katten hebben, van angst/agressie tot plassen, en heeft vaak hele goede, creatieve oplossingen. Ook regelmatig tips voor mensen om wat meer te 'bonden' met een kat.

De middelste paar seizoenen zijn een tikje sensationalistisch, met veel gespannen blikken over en weer enzo, maar vanaf seizoen 6 worden ze eigenlijk alleen maar beter.

TLC zendt op het moment elke werkdag 2 afleveringen uit, 's morgens vroeg.
~~~~~ Merina (Mina, Mei 2017) & Filou (Loetje, Sept 2017) ~~~~~

Tovaita
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 sep 2020 21:57

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Tovaita »

Ik doe mijn best om toch positief naar haar te kijken.

Het is voor mij een continue strijd in mijn hoofd: aan de ene kant vind ik het zielig voor het beestje, want inderdaad - nieuwe omgeving, veel veranderingen. Zij kan er niks aan doen dat ze is zoals ze is.

Aan de andere kant vind ik het ook zielig voor mezelf: een niet sociale kat die naar me blaast, soms ineens mijn hand aanvalt als ik gewoon zit te werken, voor me wegrent, stout is (in de gordijnen hangen, bank krabben, vloerkleed kapot bijten, aan kabels knagen).

Plus het gevoel besodemieterd te zijn. Ik neem dat mezelf kwalijk maar toch ook wel de fokker.

Er zijn op dit moment weinig positieve kanten aan haar te vinden voor mij, behalve dan dat mijn kater er gezelschap van heeft.

Ik ga nogmaals de fokker contacteren of ze zwart op wit zet dat ze absoluut het kitten niet terug wil nemen en als ik dat op papier heb, kan ik een beslissing maken of ik haar wil herplaatsen of haar langer de tijd geef. Voor nu moet ik in ieder geval een manier vinden om mijn kalmte te bewaren. Ik vind het wel lastig als ik heel eerlijk ben. Ik woon erg klein dus het is ook niet zo dat ik ze bijvoorbeeld even in een aparte kamer/verdieping kan stoppen om zelf tot rust te komen/er even niet mee geconfronteerd te worden.

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5055
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door nellebel »

ik vraag me ook af in hoeverre zij ook niet reageert op jou spanning. heb het zelf ooit ervaren met mijn man. na overlijden van onze nellie hebben we vrij snel flippie in huis gehaald. omdat hij dit niet aankon kreeg flippie bij hem geen kans. echter toen hij dit inzag, en dus ook inzag dat flippie hier niets aan kon doen, veranderde bij beide het gedag. uiteindelijk 2 handen en 4 pootjes op 1 buik.
ik denk dat jij onbewust haar kwalijk neemt dat je bent besodemieterd, maar ook misschien wat jaloers dat je relatie met kitten 1 is verandert? (heel eerlijk, toen we voor flippie een vriendje gingen halen was ik soms best jaloers dat ze met hem ging spelen en veel minder met mij kwam knuffelen). al deze gevoelens kun je onbewust overdragen op haar, wat maakt dat ze gespannen en nerveus gaat reageren. als je dit herkent en vooral erkent kun je gaan proberen om neutraler te worden. haar te gaan zien als haar eigen individu. ik hoop dat je haar die kans geeft. ze pakt je niets af, je krijgt er iets bij. als je haar maar de ruimte geeft (in je hart)
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Gebruikersavatar
Cerna
Poema
Poema
Berichten: 319
Lid geworden op: 15 mei 2019 16:52

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Cerna »

Mooi gesproken, Wendy!
Groetjes Annet, Amber 15, Milka 12, Laila en Luna 7, Jip 3
ZL Minoes, Moerka, Chatoel, Flora, Tabitha, Shura, Tara, Cochi, Cerna, Noa, Gizmo

Druif_01
Huiskat
Huiskat
Berichten: 13
Lid geworden op: 25 aug 2020 19:04

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door Druif_01 »

Anderhalve week vind ik echt nog heel kort om er al iets zinnigs over te zeggen. Ze vechten in ieder geval niet, dus dat is al iets. Je nieuwe kitten moet nog wennen en je eerste kitten moet ineens zijn territorium delen.

Hier hebben wij ongeveer 3 weken geleden een kitten (Woesel) van 4 maanden bij onze net eenjarige poes (Pip) gezet. Nee, ze slapen niet samen en wassen elkaar ook niet, maar Pip is bijna niet meer op zolder te vinden (waar ze eerst meer dan de halve dag bivakkeerde) en langzaam beginnen ze samen wat te spelen. Kijk voor jezelf eerlijk naar de reden waarom je een kitten erbij hebt genomen. Voor ons was dat voor Pip, als speelmaatje en dat ze niet alleen is als wij werken zijn. Zorg wel dat je de nieuwe kitten een kans geeft. Dat kleintje heeft zijn lot ook niet gekozen.

Gebruikersavatar
puksji
Panter
Panter
Berichten: 431
Lid geworden op: 03 dec 2010 23:59

Re: Spijt van aankoop 2e kitten

Bericht door puksji »

Als ik heel eerlijk ben breekt dit mijn hart. Ik vind het vreselijk zielig voor de kitten. Dit is een heel angstig diertje en als het niet bij jou mag blijven is de kans groot dat ze van hot naar her gaat en uiteindelijk in het asiel of op straat terecht komt.
Het zal zo'n onzeker bang dier geen goed doen als ze in haar korte leventje al naar haar derde huisje moet.
Geef haar alsjeblieft de kans en stel geen hoge verwachtingen. Spelen kan je ook met 2 tegelijk, je hebt 2 handen, in iedere hand een hengel of wat dan ook. Ik heb zelf ook vaak zo met mijn 2 poezen moeten spelen omdat een van de 2 ook assertiever was.
En laat haar het tempo bepalen om een band op te bouwen.
Het is ook niet verplicht dat je van allebei evenveel moet houden, je mag best gekker op je katertje zijn. Uiteindelijk ben je aan haar gewend en zal je haar heel anders zien dan dat je nu doet. En dan zou je zomaar wel heel gek op dit poesje kunnen worden.
Groetjes Inge en Pebbles 2010 Sunna 2011

Puk 2006-2020 3-6

Simba 1995-2011 9-6 - Sjimmie 1990-2011 1-12 - Rooie Rover 2007?-2012 22-3
Ik mis jullie...

Plaats reactie