Poes (2j) bij kitten (6 maand)

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Plaats reactie
Musketeer
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2019 07:46

Poes (2j) bij kitten (6 maand)

Bericht door Musketeer »

Hallo!

Mijn vriendin en ik adopteerden 2 maanden geleden een jonge kater van 6 maanden, Marquis (gecastreerd). Bij aankomst thuis bleek hij ontzettend angstig. Marquis was op straat geboren en droeg hier duidelijk nog een deel van met zich mee. Zijn socialisatie duurde enkele weken maar ondertussen is het een echte knuffelbeer geworden!

We merkten echter dat hij wel een speelvriendje mistte. Na ons goed te informeren hebben we Kala gevonden in een asiel. Kala is een poes (v) van 2 jaar die nog wel graag eens speelt en geniet van momentjes op schoot. Ze is ook gesteriliseerd
We namen haar in huis en hebben haar enkele dagen op haar gemak laten wennen in de slaapkamer. We wisselden geuren uit tussen de poezen, en alles verliep goed. Nu wilden we proberen ze bij elkaar te zetten.

Hier liep het echter mis. In eerste instantie was Marquis zeer angstig en blies op de nieuwe Kala. We hebben hen dan weer snel apart gezet. Op aanraden van de dierenarts kochten we een feliway feromonen verstuiver om conflict te vermijden.
Elke dag gingen ze kort bij elkaar, maar nu na een 5 tal keer is het best veranderd...
Marquis is plots enthousiast en nieuwsgierig, terwijl Kala juist heel hard op Marquis gromt, blaast, en soms eens wil slaan. Met als gevolg dat Marquis ook zijn geduld verliest... Het kwam nog niet tot een gevecht en ik wil dit ook vermijden...
Kala wil echter wel continu de slaapkamer uit maar eens Marquis dichter dan 1 meter komt gaat ze in (angstige) aanvalmodus...

Wat kunnen we nog doen?
We zitten even met de handen in het haar...

Ik hoop dat jullie kunnen helpen! Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Baya
Huiskat
Huiskat
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 apr 2018 21:33

Re: Poes (2j) bij kitten (6 maand)

Bericht door Baya »

Ze moeten echt wel even aan elkaar wennen bij de ene gaat dit sneller als bij de ander. Vooral de geuren blijven uitwisselen (wissel desnoods even van kamer om de geur goed op te nemen) soms moet je ze ook echt even met elkaar het laten "uitzoeken" om het zo maar te zeggen. Feliway had bij ons geen werking..

Probeer ze beide tegelijk te aaien als ze in dezelfde ruimte zijn zodat ze zien dat het oke is.. en wissel daarna van hand en aai de ander.

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Cheetah
Cheetah
Berichten: 996
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Poes (2j) bij kitten (6 maand)

Bericht door Zotvanpoezen »

Ik zou de introductie weer vanaf het begin terug hervatten, alsof ze elkaar nog nooit ontmoet hebben, en deze keer langzamer opbouwen.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Plaats reactie