Alvleesklier of ...?

Forum voor vragen over overgeven, maagzuur, verstopping, diarree en andere spijvertering- en ontlastingproblemen.
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Alvleesklier of ...?

Bericht door Kcir »

Lieve kattenliefhebbers,

Ik heb mezelf geregistreerd omdat wij voor het eerst te maken hebben met een ernstig zieke kat, en we niet zo goed weten wat we moeten doen. Graag horen we jullie ervaringen/tips/etc.

Onze kat Ali (13 jaar, vrouwtje) was altijd een ontzettend lieve en rustige kat. Altijd binnen gezeten, niet echt een schootkat, maar wel altijd verlegen om aandacht :grin: Zolang wij haar hebben (6 jaar nu) heeft ze nooit iets gehad en was ze in onze ogen altijd gezond. Paar keer bij de dierenarts geweest voor een vaccinatie, maar verder niet.

Echter, vorige week maandag was ze eigenlijk van de ene op de andere dag ziek; ze at en dronk niets meer, was totaal van de wereld en maakte geen contact. Foute boel en direct naar de dierenarts. Ze heeft bloedonderzoek gehad, rontgenfoto's gemaakt, infuusje, etc. Eigenlijk weinig gekke dingen te zien, een klein beetje vocht bij d'r longetjes, maar volgens de DA niet gevaarlijk veel. De DA heeft haar even in de zuurstoftank gelegd en een beetje eetlustopwekker en plaspillen gegeven. Ze leek wat opgeknapt en weer thuis begon ze te eten van de Hills A/D die we van de DA hebben meegekregen.

Dinsdagmiddag werd ze weer slechter en direct een nieuwe afspraak bij de DA gemaakt voor woensdag. Wederom at ze niet meer, maar ze was ook behoorlijk apathisch. Woensdag is ze door de DA opgenomen. Maar nog steeds kon de DA niets vinden. Ze heeft wat medicijnen gehad tegen misselijkheid en hoofdpijn, wederom dwangvoeding/infuus en eetlustopwekkers, maar nog steeds geen verbetering. Het hielp ook niet mee dat het zo verschrikkelijk warm was en Ali al snel van slag is als ze een tijdje alleen is. Vrijdag hebben we d'r weer meegenomen naar huis. Ietwat opgeknapt, maar nog steeds geen eetlust. De DA zei eerlijk dat ze niets kon vinden en aanraadde door te gaan met dwangvoeding. Mocht de situatie niet veranderen, dan raadde zij een buik/hartecho aan. Wat het voor de DA niet makkelijk maakt, is dat Ali echt een ontzettend chille kat is, die alle toestaat. Dus het lijkt alsof ze geen pijn heeft en alles wel best vindt. Ook dwangvoeding accepteert ze zonder problemen. Maar we hadden niet de indruk dat ze er klaar mee was.

Langzamerhand hadden we wel het idee dat Ali elke dag een beetje meer op de wereld kwam. Aan de andere kant nog ver weg van de oude vertrouwde poes. Ze is ontzettend lusteloos, hangt een beetje op de bank en eet nog steeds niet. Af en toe ruikt ze wel aan d'r gewone eten, maar ze besluit dan niets te eten. We hebben daarnaast nog allerlei verschillende andere soorten voer geprobeerd, maar geen reactie.

In het weekend hebben wij wel wat verhoging geconstateerd bij de kat (40,2). We hebben haar toen op aanraden van de DA wat Metacam gegeven en direct een afspraak voor een buikecho gemaakt. Aangezien ze in het weekend wel wat opknapte, meer contact maakte en lekker lag te knorren was die afspraak pas na het weekend.

Bij de echo (die door een andere DA werd uitgevoerd, want onze eigen arts heeft geen apparatuur), constateerde de specialist inderdaad wat afwijkingen aan de spijsvertering (darmen, alvleesklier, lever). Ze noemde inderdaad alvleesklierontsteking, triaditis of wellicht een tumor in de darmen (die ze op de echo niet kon zien). Nieren, milt, longen, hart waren allemaal wel in orde.

De specialist heeft het verslag naar onze eigen DA gestuurd en overleg gehad. Dat verslag krijgen wij ook nog. Ze zijn het er over eens dat het een probleem is met spijsvertering. Wat ze lastig vinden is dat ze bij alvleesklierontsteking hadden verwacht dat de poes meer pijn zou hebben en dat niet laat zien. Toch zetten ze daarop in en wellicht dus een tumor. Daarvoor zouden ze moeten opereren, maar daar is de kat nu te zwak voor.

Maar nu komt het. Onze eigen DA heeft gezegd dat ze verder onderzoek kunnen doen naar alvleesklier en/of tumor. Ze zegt echter dat de behandeling daar niet van zal afhangen. Kort gezegd; is het een ontsteking, dan wordt ze daarvoor behandeld en blijkt dat een tumor te zijn, dan is het eigen wel het einde. Ze heeft ons weggestuurd met het advies voor volhouden van dwangvoeding en de Metacam.

Uiteraard ben ik thuis gaan Googlen en ik kwam (onder andere) op dit forum. Wat schertst mijn verbazing? NSAID's worden afgeraden en ze zou een andere pijnstillers moeten krijgen, eventueel aangevuld met andere medicijnen. En zoals ik het begreep net precies voeding om niet af te vallen, om de alvleesklier niet over te belasten (even kort gezegd).

Een heel ander en tegenstrijdig advies dan de DA gaf dus. Daar schrokken wij dus van. Morgenochtend ga ik in ieder geval de specialist opbellen om te vragen wat haar advies is qua behandeling.

Waarom dan dit topic? Om te beginnen hebben we helemaal geen ervaring met een zieke kat. Inmiddels is de verhoging gezakt en was zojuist 38.5. Maar nog steeds is ze loom, ze wilt nog steeds niet eten, maar geeft ze verder ook geen andere signalen af. Ze drentelt nog om ons heen als we gaan lopen (als vanouds, op een leuke manier), geeft kopjes als je d'r aait, begint ook te knorren, maakt contact en kijkt helder uit d'r ogen. Op die punten lijkt ze wel op te knappen. Zou ze de pijn goed verbergen, is het een lichte onsteking, of toch iets anders?

Dus onze vragen zijn:
- hoewel het lastig te beoordelen is op afstand; zou een kat ook een ontstoken alvleesklier kunnen hebben zonder te veel pijnsignalen af te geven?
- wat zijn andere signalen waar we op kunnen letten?
- wat zou een volgende stap kunnen/moeten zijn? (buiten de specialist morgen direct bellen?).
- zouden er nog andere ziektes kunnen zijn?
- waar moeten we echt goed op letten nu, behalve dat ze voldoende voedsel binnen krijgt?

Wij weten het even niet meer en hebben het idee dat onze eigen DA hier ook weinig ervaring mee heeft... vandaar onze vragen!
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Kcir »

Kleine toevoeging: net weer de temperatuur gemeten en die is toch weer hoog (39.9). Zou dat dan toch wijzen op een infectie/ontsteking?
Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 5084
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Synemios »

Wat heftig allemaal.
Ik weet wat het is en hoe je je voelt, wij zaten met Lizzy vorig jaar in een soortgelijke situatie.

Ik zal proberen zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen.

1: ja dat kan, daarom heeft het bij Lizzy best lang geduurd voordat ze het konden aantonen.
2: andere signalen kunnen zijn kieskeurig zijn met eten, geen brokjes willen eten maar bijvoorbeeld wel natvoer.
Slappe ontlasting maar dat hoeft ook niet altijd.
Knarsen, smakken tijdens het eten, kan wijzen op misselijkheid.
Liggen in de bidhouding kan wijzen op buikpijn.
Bedrukt kijken, humeurig ( dat zien wij altijd wel bij Lizzy als het niet goed gaat)
Oprispingen.

3: inderdaad specialist bellen en overleggen of de ingezette behandeling wel klopt, je twijfels bespreken met je huidige dierenarts of een andere dierenarts zoeken.

Alvleesklierontsteking gaat vaak samen met darmproblemen maar dat hoeft niet.
Als het chronisch is dan gaat het op en af, en ook de ernst kan wisselen.
Bij Lizzy hebben ze de 1e te laat getest dus het kwam er niet uit.
De 2e keer kwam het duidelijk uit het bloedonderzoek en was er ook het eea op de echo te zien.
De 1e keer dus niet.

Voer daar zijn de meningen wat katten betreft over verdeeld, maar bij mensen en andere dieren wordt vetarm voer geadviseerd dus ik zou als dat kan zelf daarop overstappen.
Je hebt ook voer speciaal voor katten met een alvleesklierontsteking.
Tegen ons is er niets gezegd over voerbeperking ( net genoeg om niet af te vallen) maar bij Lizzy speelt er veel meer dus misschien daarom niet.

Wat het verder kan zijn, ik zou zelf ook denken richting darmen, alvleesklierontsteking lever.
Zeker als daar aantoonbaar ook wel het eea aan te zien is op de echo.

Wij geven cerenia, buprecare of temgesic en zitac ( tegen maagzuur)

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen.

* dat is iets verhoging maar ja dat kan.
Wat het belangrijkste is is goede pijnbestrijding en iets tegen de misselijkheid als ze misselijk is.
Luna & Lizzy(12) Timmy & Indy & Tommy(7)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!
Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 5568
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Anne »

Dit is inderdaad vrij heftig en het doet me een beetje aan onze Roedi denken
Roed i heeft/had een ontstoken alvleesklier en heeft een chronische darmonsteking

Om je vragen te beantwoorden:
1 Ja een kat kan een ontstoken alvleesklier hebben zonder dat je het door hebt. Met Roedi kwamen we daar ook pas laat achter, ze at bijna niks meer ( net zoals Ali) en was eigelijk zich zelf. Doordat Roedi ook al 11 is dachten we dat het normaal was dat ze zoveel sliep
Allleen bij Roedi kwam de alvleesklierontsteking uit het bloed. De waardes waren erg verhoogd
Bij de volgende bloedprik was de waarde bijna weer normaal. nadien is er geen bloed meer geprikt, is wel weer een paar maanden geleden, vandaar dat ik nu niet zeker weet of de alvleesklier nog ontstoken is

2 Andere signalen zijn eigelijk weinig eten, misselijkheid, opborrelingen, buikpijn,inactief, veel slapen en lusteloos
braken en overgeven ( wat niet percee hoeft)
Achteraf herken ik wel signalen bij Roedi, omdat ze nu weer wat beter is ze ze bijv. veel actiever en vrolijker

3 een volgende stap zou zijn een goede voeding. Ik heb voor Roedi deze voeding nu:

https://www.medpets.nl/trovet-intestinal-frd/

Als je de beschrijving leest zie je dat het ook goed is voor de alvleesklier

Roedi stond niet direct op deze voeding. Ze had ook terugkerende dipjes van niet willen eten, is ook opgenomen geweest vanwege uitdroging en niet willen eten. In de tussentijd is ze ook nog intolerant geworden voor bepaalde voedingen
Deze voeding van trovet gaat goed, dwz ik heb het gevoel dat van binnen alles geneest nu
Ik moet wel zeggen dat Roedi, net als jouw Ali nu,heel weinig uit zich zelf eet en ik haar al een paar maanden dwangvoer
Anders was ze er al niet meer geweest

Ook een volgende stap is antimisselijkheidsmdicatie. en eventueel eetlustopwekkers en een pijnstiller
Hier hielp de temgesic als pijnstiller heel goed
Roedi krijgt ook primperid ( antimisselijkheid) maar zo als je leest moet ik haar daarnaast nog wel bijvoeden
Zonder deze primperid gaat ze braken,houdt ze niet veel binnen
Eetlustopwekkers deden niet veel voor haar

Verder misschien overleg met je specialist. heeft de specialist ook naar het blloedonderzoek gekeken?
En ook handig, houdt het vocht goed in de gaten
Roedi is al drie keer uitgedroogd geweest en ik geef haar elke dag extra vocht

Mocht het een tumor blijken te zijn, wat ik niet voor je hoop, dan heb je in ieder geval je best gedaan
heel veel sterkte en wijsheid toegewenst
grt Anne, Happy 15 Joep 14 Hobbel 13 Polleke 12, Pluto 3 Louie 2 en Donna 1, Lora (hond) 1
en kipjes Kukel Kayla en Lucy


rust zacht alle engeltjes
Douraque
Poema
Poema
Berichten: 240
Lid geworden op: 13 jan 2019 18:20

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Douraque »

Ik wil je eerst aanraden mijn eigen topic door te nemen: viewtopic.php?f=79&t=32791

Titel is acute alvleesklierontsteking, echter inmiddels is mijn kat chronisch geworden. In dat topic staat heel veel informatie verzameld.

Voorts ga ik mee met mijn voorgangers in hun reactie.

Mijn kat begon met acute alvleesklierontsteking => ze at niet meer. Pijnklachten waar niet goed zichtbaar, anders dan als je goed aan het opletten was, dan zag je dat ze haar flanken samentrok. We hebben haar toen op Buprecare, Cerenia, maagzuurremmer en mirtazapine (eetlustopwekker) gezet. Dat ging met zijn ups and downs. We kwamen gaandeweg erachter dat Cerenia niet goed hielp, maar Emeprid wel (terwijl dat een contra-indicatie is voor pancreatitis).

Omdat we niet compleet van de medicatie afkwamen, ben ik naar Barendrecht gegaan voor een specialist (overigens op aanraden van mijn eigen DA). Daar een echo laten maken, echter zag de alvleesklier hier rustig op uit. Dit hebben we op een later moment herhaald en dezelfde conclusie.

Op aanraden van Barendrecht zijn we op de Prednison begonnen (ook contra-indicatie bij pancreatitis), maar bij kat hielp het enorm. Na afbouw van de prednison, had ze helaas wederom een terugval. Ik heb er toen voor gekozen om biopten van het gehele maagdarmkanaal te laten afnemen, om goed duidelijk te krijgen wat er allemaal aan de hand is.

Uiteindelijk kwam daar uit: alvleesklierontsteking met een reeds vervette (?) alvleesklier (wat dus niet op de echo gezien werd), in het maagdarmkanaal een bacterie waarvan niet duidelijk was of dit slecht of goed was en een voedselintolerantie.

Behandeling: permanent op de prednison en dat op een zo laag mogelijk dosis. Wij staan op 1/4 van 5mg om de dag. Dus dat is praktisch te verwaarlozen, echter wel effectie.

Voor mij is hierdoor duidelijk geworden dat bij een kat met een alvleesklierontsteking, er geen één behandelmethodiek is. Wel is duidelijk dat absoluut geen NSAID's gegeven mogen worden, daar zijn alle onderzoekers in Europa en Amerika over eens. Juist de prednison is verschillend, in Europa zegt met geen prednison en in Amerika is dat eerste waarna gegrepen wordt in deze casussen.

Om jouw vragen te beantwoorden:
1. Absoluut mogelijk => zie mijn kat als voorbeeld;

2. Andere signalen: wel willen eten, maar het gewoon niet doen; diarree; overgeven (al heeft mijn kat deze laatste twee nimmer vertoond). Mijn kat had twee symptomen: niet eten en weglopen van het eten/terwijl wel willen eten.

3. Persoonlijk zou ik naar een specialist gaan. Ik weet niet waar je woont, maar ik heb goede ervaringen met de Evidensia kliniek in Barendrecht. Als dat te ver voor je is, zou ik naar één van de andere Evidensia klinieken gaan.

4. Zelf gaan mijn gedachtes puur uit naar een alvleesklierontsteking.

5. De medicatie moet je goed in orde hebben: buprecare als pijnstiller, cerenia of Emeprid tegen de misselijkheid, een maagzuurremmer en een eetlustopwekker (mirtazapine). Daarnaast zou je pancreaspoeder erbij kunnen geven, dat ondersteunt de alvleesklier in het verwerken van voedsel.

Daarbij zou ik direct een specials contacteren om daar goed onderzoek te doen en een behandelplan op te stellen. Als het een alvleesklierontsteking is dus een afbouwschema voor de medicatie.

Overigens bij mijn kat is de alvleesklierontsteking gekomen door Metacam. En een verhoging kan samenhangen met pijn als gevolg van de alvleesklierontsteking.
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Kcir »

Bedankt voor jullie reacties, fijn om te lezen :-)

Vanochtend hebben we contact gehad met de specialist die de echo gemaakt heeft. Die wil eigenlijk weinig over een behandeling zeggen, omdat dat bij de eigen dierenarts zou liggen. Toen ik vroeg of Metacam de juiste behandeling zou zijn, zei ze vrij bot "dat ik niet alles moest geloven wat op internet staat".

Ik ben hierop naar een volgende specialist gegaan die specifiek op hun site bovenstaande behandeling noemt bij alvleesklierontsteking. We mochten het dossier opsturen en hopelijk krijgen we morgen dan de medicijnen, maar de dierenartsen hebben het momenteel razend druk.

Vandaag hebben we de kat geen Metacam gegeven en heel weinig voeding. Ze lijkt hier beter op te reageren. Natuurlijk is ze zwak, maar ze had wel meer aandacht voor ons en lag op een gegeven moment half in het zonnetje te spinnen, zoals we eigenlijk al een paar dagen niet meer gezien hadden. Wellicht heeft ze dan toch veel minder pijn/misselijkheid omdat we haar veel minder gevoerd hebben.

Dus het plan voor morgen is hoe dan ook ergens die medicijnen te halen die jullie noemen en op die manier het beestje weer aan het eten proberen te krijgen.

To be continued....
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7640
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Rik »

Kcir schreef: 02 jul 2020 21:58 Toen ik vroeg of Metacam de juiste behandeling zou zijn, zei ze vrij bot "dat ik niet alles moest geloven wat op internet staat".
Medisch Centrum voor Dieren zegt het ook.
Pijnstillers van het NSAID-type (als metacam, rimadyl, previcox etc) kunnen de situatie verergeren.
https://www.mcvoordieren.nl/alvleesklie ... g-hond-kat

Sommige dierenartsen en specialisten hebben toch echt oogkleppen op. Wat ze niet geleerd hebben, geloven ze niet. Ongelooflijk :evil:
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Kcir »

Ja wellicht is het mijn “beperking” dat ik gewoon wil zien dat dit de oorzaak is. Maar als ik jullie verhalen allemaal, dan vallen wat mij betreft de puzzelstukjes wel op hun plek...
Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 5084
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Synemios »

Caressa zegt het ook.
En vorige week moest ik met Lizzy naar mijn eigen DA voor iets anders en de vervangster zei toen dat ze normaal nsaid zou geven maar dat dat bij Lizzy echt geen optie is.
En ze noemde toen de alvleesklier en nieren.

Maar ook ik had vorig jaar een discussie met een arts toen Lizzy in een kliniek opgenomen was, maar die arts werd door een collega wel terug gefloten en zei dat ik gelijk had over de nsaid.

https://dierenziekenhuizen.nl/katten/or ... ij-de-kat/

Ik vind het verstandig dat je uitgeweken bent naar een andere praktijk.
Wel een botte reactie van die echo specialist.
Luna & Lizzy(12) Timmy & Indy & Tommy(7)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Kcir »

Toevallig inderdaad Carressa benaderd ja :)
Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 5084
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Synemios »

Ik hoop dat ze je snel en goed verder kunnen helpen.
Luna & Lizzy(12) Timmy & Indy & Tommy(7)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!
Douraque
Poema
Poema
Berichten: 240
Lid geworden op: 13 jan 2019 18:20

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Douraque »

Ik hoop ook dat je snel geholpen wordt.

Zo jammer dat DA's toch nog heel onwetend zijn als het gaat om de alvleesklier. Als een kat een alveesklierontsteking heeft, is dat in de acute fase levensbedreigend en in de chronische fase een kwestie van goed onderhoud.

Ik ben zelf heel blij dat mijn eigen DA het herkende en dat toen de "standaard" behandeling niet werkte, mij doorverwees naar een internist om verder onderzoek te doen. Mijn DA en de internist staan ook in nauw contact met elkaar, dus dat vind ik zelf heel erg fijn.

Woensdag was in nog bij mijn eigen DA om de jaarlijkse entingen te halen en het viel haar op hoe goed mijn kat eruit ziet. Vacht is mooi, ze is mooi op gewicht en hart/longen klonken goed. Ze heeft (nog) geen bijwerkingen van de Prednison. We hadden het er nog over dat de onderzoekers zo verschillen over behandelmethodiek en dat niet één soort behandeling op elke kat van toepassing is. Maatwerk is bij katten cruciaal, dus kijken wat wel en niet werkt bij de kat.
Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 5084
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Synemios »

Ja precies Douraque,
Vaak wordt er niet eens aan gedacht, ik herkende het zelf bij Lizzy omdat ik er met Sylvester ervaring mee had,

Ze zeiden ja maar de behandeling is hetzelfde als met Nierfalen, wat dus echt niet zo is.

Gelukkig heb ik nu een dierenarts die wel weet wat hij doet.

Daarbij hebben veel katten meerdere problemen en zeker dan is het fijn als een specialist goed samen werkt met de dierenarts.
Mijn internist en dierenarts hebben soms nog steeds contact.
Voor mij ook prettig want 2 weten meer dan 1 en zeker als er meerdere dingen bij komen kijken.

Sylvester heeft juist door het langdurig geven van prednison een acute alvleesklierontsteking gekregen en die heeft dat niet overleefd.
Ik denk dat de dosering ook niet te hoog moet zijn en het echt heel goed in de gaten gehouden moet worden.

Lizzy heeft laatst een kortwerkende injectie gekregen omdat ze zich helemaal open krabte maar in haar geval geven ze het liever niet.
Ook ivm haar nieren niet.

Maar wat wel gelijk is, is het geven van de basis behandeling, dus pijnstilling, iets tegen het braken en iets tegen maagzuur hoewel dat laatste ook niet altijd gegeven wordt.
Maar zelfs daar gaat het vaak al mis,
Terwijl alvleesklierontsteking toch niet echt iets nieuws is dus ik vind het af en toe best bizar om te lezen dat sommigen zelfs de basis behandeling niet weten.

Lizzy heeft ook nog b12 injecties gekregen en ook dat is niet standaard.

Ik heb bij Lizzy gemerkt dat de cerenia pillen niet werken bij haar, maar de injectie en de suspensie die mijn dierenarts voor haar maakt werken gelukkig wel goed.
Best vreemd.

Ik ben blij te lezen dat het bij jullie inmiddels zo goed gaat.
Luna & Lizzy(12) Timmy & Indy & Tommy(7)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!
Gebruikersavatar
Daphnee
Kitten
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 jul 2020 12:53

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Daphnee »

Ik denk dat wij in hetzelfde schuitje liggen als ik het zo lees...
Onze kat krijgt als pijnstiller Burpedine. We mochten geen andere geven i.v.m. haar afwijkingen.
Wat je ook nog zou kunnen doen is Kalium toevoegen. Of zijn haar Kalium waarde goed? Oraal geven kan geen kwaad zei de internist.
Krijg je ook iets van Creon of gebruik je iets als Zymoral? Welke voeding geef je haar op dit moment?
Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 5568
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Alvleesklier of ...?

Bericht door Anne »

Kcir schreef: 02 jul 2020 21:58 Bedankt voor jullie reacties, fijn om te lezen :-)


Vandaag hebben we de kat geen Metacam gegeven en heel weinig voeding. Wellicht heeft ze dan toch veel minder pijn/misselijkheid omdat we haar veel minder gevoerd hebben.


Roedi heeft ook van deze dagen gehad en voordat ik het wist raakte ze uitgedroogd
Hou dat dus in de gaten, uitdroging zorgt voor nog meer zwakte en bij Roedi houdt dat in nog minder animo om iets uit zich zelf te eten
grt Anne, Happy 15 Joep 14 Hobbel 13 Polleke 12, Pluto 3 Louie 2 en Donna 1, Lora (hond) 1
en kipjes Kukel Kayla en Lucy


rust zacht alle engeltjes
Plaats reactie