Diarree kitten + kater

Forum voor vragen over overgeven, maagzuur, verstopping, diarree en andere spijvertering- en ontlastingproblemen.
Plaats reactie
Yoortjee
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2023 19:17

Diarree kitten + kater

Bericht door Yoortjee »

Goedendag,

Wij hebben al ruim 1.5 jaar een perzische kat, die naast zijn al bij de DA bekende oogproblemen, verder voor hoever wij weten, geen complicaties en ziektes heeft gehad. Kat is nu 3 jaar oud.

Sinds circa 4 weken hebben wij een kitten aangeschaft als vriend voor onze oudere kat die toch wel eenzaam begon te worden.

Sinds het moment dat de kitten bij ons was heeft hij al last van dunnere soms waterige ontlasting. Af en toe zit er ook vorm in, maar dit is meestal gewoon dun en licht van kleur. De kitten is tevens nooit ontwormd bij zijn fokster en hij heeft alleen zoals zij zei 'chinese kruidenmedicatie' toegediend gekregen.
Zei had meerdere nesten tegelijk. Ook waren er twee honden in huis.

Na onze eerste afspraak bij de DA leek hij op de diarree klachten na erg gezond en actief. Na het ontwormen van de kitten kwamen er een grote hoop wormen uit. De dag daarna ook onze oudere kat een ontwormingstablet gegeven, omdat zij ondanks het hebben van een eigen bak, toch in de zelfde bak hun behoefte doen.

Ook werd de grote kat zijn ontlasting langzaam steeds dunner, wat het al werd de dagen na het in huis te hebben genomen van de kitten. Dit leek bij beide katten aan te houden, waarop wij na twee weken beide katten nogmaals de ontwormingspil gaven op aanrade van de DA.

Zoals na de eerste keer, nogmaals veel wormen bij de kitten, maar bij de kat niet direct opgevallen.

De katten zijn beide nog steeds erg actief, eten veel, drinken veel, willen spelen, slapen goed en van de buitekant is er eigenlijk niks afwijkends te zien.

De kitten is negatief getest op giardia, de kat is negatief getest op giardia en wormen.

Gedurende afgelopen 10 dagen is de ontlasting af en toe wat gevormder, soms wat wateriger, soms een mix van beide, soms een lichtere kleur dan andere keren.

Diarreeremmers leken vrij weinig te doen en na de 5e dag begon de ontlasting van beide ook weer zachter te worden.

De oudere kat is circa 6 dagen geleden langs het dierenziekenhuis geweest, omdat hij in de avond zowel waterige ontlasting met bloed, persen zonder ontlasting en het overgeven van slijmig water/schuim & grint (waarschijnlijk van schoonmaken na in de kattenbak zijn geweest) heeft gehad. Bij dierenziekenhuis voor 3 dagen misselijkheidstabletten meegekregen, die goed hielpen. Verder is de ontlasting niet meer zo waterig geweest. Soms wel slijmerig.

Oudere kat heeft ook erg veel haren in zijn ontlasting.

Katten zitten nu beide op gastro voeding van Royal Canine op aanrade van de DA. Ook hebben wij van organimal pro/pre biotica tabletten voor in hun natvoer.

Wij zitten nu op een punt, waarbij de enige vervolgstappen zijn dat we het kunnen afwachten of labaratorium onderzoek uit te voeren, die erg prijzig zijn en helaas niet verzekerd worden.

Ik was daarom benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft, met ons tips kan delen of meer inzicht kan bieden in eventuele oplossingen?

Alvast bedankt!
Plaats reactie