Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Forum voor alle vragen m.b.t. nierziekten (nierfalen/nierinsufficientie)
Plaats reactie
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 1249
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Synemios » 05 sep 2019 17:02

Te veel veranderingen ineens?
Verlagen buprecare en spasmoglucinol kan beiden zorgen voor toch meer pijnklachten .
Diarree kan ook nog de happycat zijn, maar dat wankelen is ook zorgelijk.
Benieuwd wat de da morgen zegt.
Luna(8) Lizzy(8) Timmy(3) Indy(3) Tommy(3)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 06 sep 2019 17:10

Dat denken we Synemios, en met de metronidazol als oorzaak voor de neurologische klachten. Aankomende dagen 200 ml SUB q per dag spoelen om gifstoffen eruit te ondersteunen.

We weten nog niet alles. Maandag komt via het lab nog calcium, kalium, magnesium en fosfaat binnen.

Wat we wel weten, is dat zijn nierwaardes verbeterd zijn.

13 augustus
Creatinine: 361
BUN: 25,49
Fosfaat: 2,76

6 september
Creatinine: 280
BUN: 16,9

Ik vond het knetter eng om de nierwaardes de testen.. ik was zo bang. En hij woog ook nog steeds daar 5.18, positief!

Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 1249
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Synemios » 06 sep 2019 17:59

Ziet er een stuk beter uit.
Maar hoe kan dat dan steeds zo verschillen?
Wij moeten de 16e en dan ook de t4 en sdma.
Da gaat het opsturen.
Maar ik zie er al tegenop dus ik kan me voorstellen hoe eng dat met de vorige waarde in je achterhoofd moet zijn geweest.
Luna(8) Lizzy(8) Timmy(3) Indy(3) Tommy(3)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 07 sep 2019 09:45

Ja ik heb er destijds niets over gevonden, heb dat hele sdma uitgespit, behalve die 20% die idexx zelf aangeeft.

Maar de “verbetering” nu in de creat en de ureum is ook wel een aparte vind ik. Hoe dit kan? Iemand een idee? Dacht dat het inmiddels enkel aflopend (met zachtjes aan steeds meer oplopende waardes) verhaal zou zijn..

Zou dit toe te schrijven zijn aan de 2 x daags 250 mcg Niacinamide (vit B3) als fosfaat blocker? Of hebben de spasmoglucinol en de baytril ook wat melk in de pap.

Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 1249
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Synemios » 07 sep 2019 16:52

Creatinine kan ook door andere ziektes beïnvloed worden.
Alvleesklierontsteking en uitdroging bijvoorbeeld.
Luna(8) Lizzy(8) Timmy(3) Indy(3) Tommy(3)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 08 sep 2019 13:51

Lieve dierenarts, ze keek vandaag bij de updates en het laboratorium had al uitslag.

Calcium, magnesium en zijn prima, kalium komt nog.
Calcium: 2,5 (2,2-2,9)
Magnesium: 0,7 (0,6-1,1)

Ook de fosfaat is enorm verbeterd van 2.76 naar 1.4
Bizar.

Laatste 4 x bloedprikken ff duidelijk op een rij:

28 mei
Creatinine: 393
Ureum: 23,4
Fosfaat: 3,54

9 juli
Creatinine: 346
Ureum: 25,4
Fosfaat: 2,60

13 augustus
Creatinine: 361
Ureum: 25,49
Fosfaat: 2,76

6 september
Creatinine: 280
Ureum: 16,9
Fosfaat: 1,4

Ik had nooit gedacht dat de waardes nog konden verbeteren. Ik weet ook niet wat dit zegt over zijn toestand.

Feit blijft dat de officiële richtlijnen een creatinine tussen 251-440 een “stage 3 ckd” noemt.

Maar ik had eigenlijk niet verwacht dat ze zo kunnen schommelen, eerder gestaag steeds een beetje slechter.

Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 1249
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Synemios » 08 sep 2019 17:02

Ik vind het verschil behoorlijk.
Geef je ook nog porus one?
Luna(8) Lizzy(8) Timmy(3) Indy(3) Tommy(3)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Esmeray1983
Poema
Poema
Berichten: 317
Lid geworden op: 02 jul 2018 16:22

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Esmeray1983 » 10 sep 2019 16:56

wat is Kovu vreselijk mooi en lief om te zien 😍😍😍 leuk dat ik er een nu gezichtje bij heb!
Maar ik las net door al je berichtjes 😔, vind het zo rot voor jullie dat er nog steeds geen duidelijkheid is voor je lieverd. Al die slapeloze nachten en avonden lang lezen, raakt me enorm, ik weet hoe machteloos het kan voelen.. mijn duimen draaien volop voor je hier ondanks dat ik wat minder op het forum ben door de situatie.
Ik hoop zo op antwoorden en beter bericht voor jullie!
Veel liefs,
Esmeray

Gebruikersavatar
Anne
Tijger
Tijger
Berichten: 3320
Lid geworden op: 14 jul 2006 20:39

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Anne » 10 sep 2019 17:18

Wat fijn dat de waardes gezakt zijn !! Hoe gaat het nu?
grt Anne, Happy 11 Roedi 10 Bella 10 Joep 10 Hobbel 9 Polleke 8 Maxi 3 en Pito 0

rust zacht Nikki Hobbes Bartje Snoesje Destin Casper en Hummel

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 11 sep 2019 14:07

Thnx allebei!
Ma laatste dag ab geweest en vanaf gisteren volle bak op de probiotica en zoolac! Ben benieuwd.

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 11 sep 2019 20:37

Hier gaat het wel weer de betere kant op, voor nu, pijnstilling lijkt nu niet nodig dus we stellen uit tot later vanavond (vanmorgen gegeven en we geven twee x daags). Ben wel benieuwd wat er gebeurd als we de pijnstilling afbouwen, en wel de spasmo blijven geven. Even rust in de tent maar de opiaat is echt wel de allerhoogste op de lijst om te minderen dus die gaan we heel langzaam minderen. We kunnen daar niet pats boem mee stoppen nu vanwege de kans op afkick-verschijnselen.

Zoals hij nu is doet hij het goed, behalve dan die diarree. Loopt lekker rond, knuffelt, spint, eet, krabt aan de paal en de kartonnen plaat etc.

Morgen weer contact over de diarree. Ik mis wel fijne deskundige/specialist. Ik vraag me af of ik beter een rondje kan bellen naar dierenartsen die ik hoog heb staan of zij een goede weten.

Ik voel ook de behoefte te spuien over wanneer is het genoeg. We zien een kat met voldoend kwaliteit, maar we gaan wel teveel op en neer.

Is het ene rustig het andere niet. Van het voorjaar was dat ook zo. Dec-april stabiel en goede nierwaardes, struggelden we ook met diarree. Daarna was de diarree over, struggelden we na een tijd weer met nierbekken en zijn nierwaardes.

Hij reageert iedere keer op de behandelingen. Dus dan strijd je door.

Alleen nu is de diarree erg hardnekkig, en het lijkt mij dat hij daar buikpijn van heeft?

Gebruikersavatar
Emmajoja
Poema
Poema
Berichten: 264
Lid geworden op: 20 sep 2018 20:02

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Emmajoja » 12 sep 2019 01:28

Ai vervelend dat de diarree nog niet weg is
Had je al een ontlastingonderzoek gedaan? Of komt het door iets anders

Sent from my SM-G960F using Tapatalk


Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 12 sep 2019 08:02

Ja, erg vervelend. Ontlasting is getest op wormen en giardia en dergelijke.

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Jaguar
Jaguar
Berichten: 798
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Zotvanpoezen » 12 sep 2019 09:13

Ik kan mij wel voorstellen dat hij buikpijn heeft van diarree. Bij ons is dat toch ook?
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Chronisch nierfalen of gevolg nierbekken/blaas

Bericht door Sansan » 12 sep 2019 09:23

Ja precies!

Ik zie alleen een endoscopie niet echt zitten.
Sowieso de stress niet en de belasting op zijn lijf met het roesje. Daarnaast geeft dat mogelijk een diagnose/aanknopingspunt maar de behandeling veranderd niet (de vier stappen voor IBD gelden gewoon).

Ik denk het belangrijkste waarom het zinnig is, is omdat als je pred start een endoscopie daarna de eerste 6 weken na stop pred geen optie is omdat het alles maskeert. Dus je wilt natuurlijk weten wat er aan de hand is. Dat zou ik bij ieder dier doen (sterker nog, we hebben er ervaring mee met andere dieren), maar niet bij een kat met stage 3 ckd.

Plaats reactie