Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Forum voor alle vragen m.b.t. nierziekten (nierfalen/nierinsufficientie)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11429
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door Adriana »

dit is wat ik tegenkom (en zeker niet compleet) aan met name plantaardige middelen die ingezet zouden kunnen worden, naast de reguliere medicatie via de dierenarts èn strikt nierdieet èn veel drinken, bij chronisch nierfalen.
bv nierfunctie-ondersteunend, ontsmettend, gifstoffenafdrijvend enz.
met sommige heb ik goede en ook minder goede ervaringen, maar ieder dier reageert anders en zit in een andere fase van nierfalen met missch verschillende oorzaak, dus kwestie van zelf uitzoeken, navragen en uitproberen..

nierfalen is onomkeerbaar, dus herstelt niet en het enige dat je kunt proberen is stabiliseren.
regelmatig bloedonderzoek geeft info over de effectiviteit, de mate van nierfalen en de verslechtering van de nierfunctie..

Puur Nier, NML Health, zelfde samenstelling als MacSam niertonicum
Rehmannia van huisdierendokter
Urémyl van medpets (homeopathish middel, bevat alcohol)
MacSam niertonicum van medpets, dierapotheek, dierapotheker
drainagecompositum, NML Health
blaas en nier compositum van Groene Os, NML Health
kidney comp van phytonics, NML Health
catoils heart & kidney, medpets
rubenal, medpets
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers

Gebruikersavatar
puksji
Panter
Panter
Berichten: 432
Lid geworden op: 03 dec 2010 23:59

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door puksji »

Simba, geboren september 1995 (15,5 jaar oud nu).
T4 (total T4) 10.9

Urea(BUN) 36.5 ++ 5.7 -13.5
Creatinine 442 ++ < 168
Potassium (kalium) 3.8 3.3 - 5.8 (gemeten ná kalium toediening!)
Inorganic Phosphate (fosfor) 4.6 ++ 0.8 - 2.2

Verder zet ik alleen even de afwijkende neer, want het is een lange lijst.

AST (GOT) 86.2 ++ <71
Total protein 60 -- 62 - 86
Glucose 7.9 ++ 3.5 - 7.8
Fructosamine 176 -- 190 - 365 Hierbij zei ze dus ook iets over de stress
Medicatie op dit moment:
2 tumil-k tabletten per dag
3 pompjes renalzin
2,5 ml AA Laxulon
Groetjes Inge en Pebbles 2010 Sunna 2011

Puk 2006-2020 3-6

Simba 1995-2011 9-6 - Sjimmie 1990-2011 1-12 - Rooie Rover 2007?-2012 22-3
Ik mis jullie...

Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 878
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door patiani-guusje »

Overzicht met nieuwe waardes erbij..

15/11/2010
crea: 325 (164)
ureum: 19.04 (11.09)

3/12/2010
crea: 352 (212)
ureum: 18.06 (12.09
kalium: 2.3 (3.5-5.8)

6/12/2010
crea: 266 (212)
ureum: 12.06 (12.09)

28/12/2010
crea: 197 (175)
ureum: 10.4 (13.5)
kalium: 3.00 (3.5-5.8)

11/3/2011
crea: 319 (212)
ureum: 16.0 (12.09)

Patiaan eet Renal van royal Canin, de natte variant in Beef smaak, het enige wat ie lust van alle niervoeders.
Verder krijgt hij af en toe een beetje gestold eigeel. Patiani krijgt aan medicijnen:

Norvac (bloeddrukverlager) 1x daags
Tumil-K (kaliumpoeder 3x daags
Benakor 2,5 mg 1x daags
Renalzin klein drupje bij elke maaltijd[/quote]

Krijgt er vanaf vandaag Ikipaktine bij. En heb Mac Samuels besteld ivm verhoogd ureum.
Ook krijgt hij nu 3 dagen lang 2x daags 100 ml vocht dmv onderhuids infuus, en daarna 2x per week 100ml. Vorige keer zijn is het crea en ureum hiermee flink gedaald, vandaar dat we dit nu weer proberen.
Groetjes van mij en poezen Sarah, Tica, Floortje (IM Mickey, Poesje, Patiani, Guusje, Nina, Monty) En een poot van Luna en Sophie

maij
Lynx
Lynx
Berichten: 180
Lid geworden op: 13 dec 2010 12:28

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door maij »

Kaya's nieuwe waarden toegevoegd
Afbeelding

Toevoeging:
-vanaf 12.03.11 fortekor flavour een halve van 5mg (even afwachten of ze dit goed blijft eten)
-vanaf 11.03 3 keer daags hom. druppels komt een extra middel bij (korrels blijft wel 2x daags)

Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3260
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door Kattenbella »

Misty: crea 695 urea onmeetbaar. Na spoeling crea 605, urea nog steeds onmeetbaar.
Medicijnen: benakor, ipakitine (ze lust geen nierdieet) mac Samuels wel in huis, nog niet gegeven.
Hoeveel moet ik hiervan geven aan een vrij klein, licht poesje?
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"

Gebruikersavatar
patiani-guusje
Cheetah
Cheetah
Berichten: 878
Lid geworden op: 21 nov 2010 11:10

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door patiani-guusje »

Vanaf welke waarde wordt het ureum onmeetbaar? Is er iemand die dit weet?
Groetjes van mij en poezen Sarah, Tica, Floortje (IM Mickey, Poesje, Patiani, Guusje, Nina, Monty) En een poot van Luna en Sophie

Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11429
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door Adriana »

ureumwaardes lijken me altijd meetbaar maar het hangt denk ik af van het bereik van sommige analyse-apparaten en daar zal wel een groot verschil zijn tussen types en zeker ook tussen oud/verouderd en nieuw en bijv. VetMedlab.
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers

borisenshrek
Kitten
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 mei 2011 21:03

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door borisenshrek »

Boris eerste bloeduitslag van vandaag;

Urea 38,0 en Crea 544.. Uitslag pro bnt volgt nog (indicator voor hartschade) maar gezien de symptomen van veel drinken en plassen hoogstwrs nierfalen.. :(

Cerna

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door Cerna »

Voor de volledigheid hier dan ook nog even Noa's nieuwe waardes.

Er is met een ander apparaat gemeten, dus de referentiewaardes zijn afwijkend; het is dus lastig te vergelijken.
Crea via Spotchem (80-164):
febr: 355
maart: 394
Crea via Vetscan (27-186):
mei: 354

Ureum via Spotchem (4.9-11.9):
febr: 21.1
maart: 24
Ureum via Vetscan (3.6-10.7):
mei: 18.1

Gebruikersavatar
mbloe
Huiskat
Huiskat
Berichten: 23
Lid geworden op: 27 mar 2008 20:57

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door mbloe »

Ik heb het maar niet meer over de waarden van Tarzan, ik durf niet meer te laten meten.
Tarzan gaat binnenkort naar de poezenhemel denken wij zelf.
Eten doet hij nog goed: harde brokjes van Casa Fera, en natvoer van Beaphar.
De Casa Fera heb ik (nog) niet zien staan volgens mij.

Groetjes Mariska
Knuffel, Tosca, Drabber, Tarzan en Lapke

Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11429
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door Adriana »

http://www.casafera.com/kattenvoer/seni ... nalyse.php
casa fera heeft geloof ik vijf soorten, kitten, adult, sensitive, light en senior. het laagste eiwitghalte zit bij senior (23%) maar wij kennen casa fera niet als dieetvoer voor nierfaalkatten..
de fabrikant schrijft bij de omschrijving van senior: ontlast de nieren, maar dat is iets heel anders dan nierdieetvoer en dat is ook de reden dat je casa fera niet in dit topic bij de nierdieetvoeders tegenkomt.
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers

Gebruikersavatar
AnnieMG
Huiskat
Huiskat
Berichten: 34
Lid geworden op: 27 aug 2011 10:30
Locatie: Leiden

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door AnnieMG »

Vandaag heb ik de uitslag van het bloedonderzoek van Tim opgehaald. Getest is op 24 augustus. Tim is 14 jaar en drie maanden oud en staat sinds juni (na de diagnose) op nierdieet. Smaken wisselen nogal. Hij woog 4,2 op 24 augustus, drie ons minder dan in juni.

Getest is met SpotchemEZ apparaat

ureum 9,3
glucose 6,7
alkalisch fosfate 73
totaal eiwit 73
GPT/ALT 67
creatinine 205

Vorige week was een stressweek, kan van invloed zijn. Hij was misselijk en ging nogal vaak naar de DA. Tim is binnenpoes. Nog geen vaste medicatie. Daar studeer ik nu op.

Gebruikersavatar
som1980
Huiskat
Huiskat
Berichten: 61
Lid geworden op: 27 sep 2011 16:38
Locatie: Eindhoven

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door som1980 »

Polle komt uit een asiel. haar vermoedelijke geboortedatum is 9 juni 2002. Mogelijk is dat ze ouder is. Polle en haar laatst gemeten waardes, eind augustus (29-8 1e opname datum).
Na twee dagen intraveneuze vloeistoffen bij de dierenarts. Gemeten door -voor zover ik kan zien- het VetTest Biochemie Apparaat.
Crea: 410 (voor infuus waren ze opgelopen tot 454).
Urea: 19,4 (was voor infuus 24,4)
Fosfor waardes: 0.18 (extreem laag), krijgt daarom geen ipakitine, want niet nodig.

Suiker, lever, ontstekingswaardes zijn prima. Heb nog uitgebreidere bloedtests, ken niet alle termen, maar deze weken niet af. Suiker was de eerste keer bij de DA iets hoger, maar dat kwam puur de stress.
Gewicht:
december 2010: 3,4 kilo
eerste opname DA: 3 kilo
8 september: 2,8 kilo, verder afgevallen door terugval.
na dwangvoeding weer 2,93 kilo. gewicht momenteel niet bekend.

-heeft nog steeds soms vrij grote/doorzichtige pupillen die groen oplichten, terwijl bloeddruk niet extreem verhoogd was na de laatste bloedmeting.

Krijgt Fortekor, per dag een halve pil, 100 a 150 cc Ringer's oplossing (afhankelijk van hoeveel we haar zelf zien drinken), dwangvoeding (Hills K/D), wil gaan starten met uremyl om de eetlust te stimuleren.
Poezenmama van Loki (BKH, 10 januari 2007).
En kaarsjes brandend voor Polle ( 9 juni 2002 - 6 oktober 2011)

maij
Lynx
Lynx
Berichten: 180
Lid geworden op: 13 dec 2010 12:28

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door maij »

De start van onze Binki, leeftijd 3jaar.

Bloed afgenomen op donderdag 3november 2011 gemeten met Spotgem:
Bun: 18.6
T-Pro: 77
Crea: 409
IP: 3.93
Ca: 1.4
Hematocriet 0.14
Startgewicht: 2.85 kg

Behandeling:
- 1/2 fortekor/benakor 5 en nierdieet om het fosfor omlaag te krijgen.
- 5.12.11 terug komen om bloed te prikken

kansarmedieren
Jaguar
Jaguar
Berichten: 662
Lid geworden op: 11 jun 2011 14:46
Locatie: Eck en Wiel
Contacteer:

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Bericht door kansarmedieren »

Waardes Liesje

UREA 18,4 (5.7 - 12.9)
CREA 227 (71 - 212 )
PHOS 1.3 (1.00 - 2.42 )

Ze krijgt voor haar hart probleem:

1/4 atenolol 25mg
1/2 benakor 5mg
om de dag 1/4 furosemide

Nu ook op nierdieet, gelukkig is het fosfaat nog niet verhoogd.

Plaats reactie