Onzindelijke kitten

Voor vragen die betrekking hebben op één of meerdere katten nadat deze pas in huis is/zijn. Plaats GEEN oproepjes!
Plaats reactie
Anja1978
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 jan 2019 21:47

Onzindelijke kitten

Bericht door Anja1978 » 23 jan 2019 22:13

Goedenavond,

Laat ik mij allereerst voorstellen. Mijn naam is Anja en ik heb twee kinderen van 11 en 9.

in December hebben we besloten op zoek te gaan naar twee kittens maar dat was nog niet zO gemakkelijk. Vorige week heb ik via marktplaats toch twee kittens gevonden. Het voelde eigenlijk vanaf het eerste contact niet heel goed, al was het maar dat ik moest bieden...
Zoals vele verhalen hier op het forum (weet ik nu) dat ook hier de leeftijd niet klopte. Ik sprak mijn twijfel uit en vroeg of ze niet langer bij de moederpoes konden blijven als ik zou aanbetalen. Dit was niet mogelijk er waren genoeg gegadigde als ik ze nu niet nam kwam iemand anders ze halen. En toen heb ik ze dus toch genomen, ze zijn gisteren 7 weken geworden.

We hebben een aparte poezenkamer gemaakt voor nu omdat we een redelijk groot huis hebben met drie etages. De kamer is ongeveer 6 bij 5 en loopt door in een badkamer. In de kamer staan naast een bed twee kattenbakken eet en drink bakjes (anderenkant) twee poezenmanden een bed een klimpaal en allerlei speeltjes.
Beide kittens hebben diarree maar dat komt denk ik door wisseling voeding, de eigenaar gaf ze jumbo eigen merk zakjes en ik heb royal cannin Mother And kitten.
Maar 1 van de twee kittens vertoont steeds erger wordende onzindelijkheid. Hij heeft nu tweemaal in de mandjes geplast eenmaal op het bed en een keer op het kleed en eenmaal gepoept op het kleed.
Verder lijkt de socialisatie goed te gaan, ze spelen, ze eten en drinken goed en komen steeds meer naar ons toe.
Af en toe geef ik ze iets meer ruimte om te verkennen, hiervoor heb ik beneden nog een extra kattenbak. Ik zet de onzindelijke kitten ook steeds extra op de bak.
Voordat hij gaat plassen op een plaats begint hij met graven (aan het kleed, mand etc) hij lijkt de plekken er dus echt voor te selecteren, door dit gedrag te herkennen heb ik vaker plassen en poepen buiten de bak weten te voorkomen. Kan iemand mij misschien adviseren hoe ik dit het beste aan kan pakken?
Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Anja

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Jaguar
Jaguar
Berichten: 741
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Onzindelijke kitten

Bericht door Zotvanpoezen » 24 jan 2019 07:01

Dag Anja, 1 van mijn vroegere katten was in het begin ook onzindelijk. Hij was ook veel te jong, maar dat kwam omdat het beestje een vondelingetje was. Ik was wel toevallig 3 weken thuis en heb hem intensief kunnen trainen: Na elke voeding op de bak zetten en ook als ik hem ergens een plekje zag zoeken, hem onmiddellijk op de bak zetten. Na een week of twee was hij zindelijk. Zorg wel dat de bakken laag genoeg zijn en zonder kap zodat de kittens er makkelijk in kunnen. Het grit moet zo zacht mogelijk zijn en de bakken goed proper houden. De bevuilde plekken grondig schoonmaken met biotex groen zodat alle sporen gewist zijn. En zeker je katje nooit straffen, zelf niet de stem verheffen. Hij snapt toch niet wat hij fout doet. Als je nieuwe katjes in huis haalt, is het eigenlijk noodzakelijk om toch een tweetal weken verlof te hebben om ze het huis en de bewoners te leren kennen.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9189
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Onzindelijke kitten

Bericht door castratenkoor » 24 jan 2019 07:38

Ik sluit me aan bij Zotvanpoezen. Tijd en geduld zijn hier belangrijk.

Ik zou ze ook laten nakijken door een dierenarts - er zou ook een blaasontsteking achter kunnen zitten. En met diarree zullen ze zich vast niet prettig voelen, dat kan zich uiten in onzindelijk gedrag.
Dinie+8-koppig koor+gerbils Sam en Mik
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 10 Rik+Bolle+Maks 9 Luuk 6 Teske 5 Douwe 4 Clarie 3

Anja1978
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 jan 2019 21:47

Re: Onzindelijke kitten

Bericht door Anja1978 » 24 jan 2019 23:03

Dank voor jullie snelle reactie. Volgens mij voldoet momenteel alles aan de eisen. Voor de zekerheid koop ik morgen nog even 1 kattenbak erbij, ik heb nu ook al een teiltje gevuld als extra optie. Het leek vandaag beter te gaan. Heb wel het kleed, mandje en het dekbed weggehaald want hij lijkt een duidelijke Voorkeur te hebben voor een zachte ondergrond. Goed om te horen dat het goed kan komen. We gaan er ons best voor doen. En ik word niet kwaad hoor, het zijn echt nog babietjes.
Ze plassen en poepen en drinken en eten wel heel veel overigens, dat staat natuurlijk ook met elkaar in verband maar hoe vaak us eigenlijk gebruikelijk?

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9189
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Onzindelijke kitten

Bericht door castratenkoor » 25 jan 2019 10:45

Ik zou zeker zolang ze in de groei zijn onbeperkt brokjes aanbieden. Katten eten graag heel de dag door kleine beetjes per keer. En dan voorlopig zo'n 4-5 x per dag wat natvoer aangelengd met water voor genoeg vocht.
Dinie+8-koppig koor+gerbils Sam en Mik
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**
Teun 10 Rik+Bolle+Maks 9 Luuk 6 Teske 5 Douwe 4 Clarie 3

Plaats reactie