Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Voor vragen die betrekking hebben op één of meerdere katten nadat deze pas in huis is/zijn. Plaats GEEN oproepjes!
Plaats reactie
Kimdevries
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 dec 2018 12:04

Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Kimdevries » 25 dec 2018 13:51

Hallo allemaal! Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor de tips die jullie mij als stille meelezende gebruiker de afgelopen weken hebben gegeven op het forum. Fijne feestdagen allemaal! Ik ben Kim, 23 jaar en woon samen met mijn vriend in een appartementje in Breda. Sinds 4 weken zijn wij de trotse baasjes van Frenkie.
De eerste twee uur was hij een beetje angstig aan het ontdekken maar sindsdien heb ik hem nooit meer angstig/agressief gezien. Als hij ergens van schikt gaat hij meteen op onderzoek uit.

Helaas ben ik supernaief in de MP-val getrapt en heb een katje opgehaald met een "groeiachterstand" :edoh: . De huisarts schatte hem hoogstens 5 weken, oeps... Daar trappen we in ieder geval nooit meer in. Na wat opstartproblemen gaat het supergoed met Frenkie. Hij had de eerste week last van een buikgriepje door waarschijnlijk de wisseling van het voer en zijn lage weerstand maar is daar helemaal van herstelt met wat antibiotica. Hij maakt superveel sprongen en dat is superleuk om te zien (in de gordijnen en zijn ontwikkeling).

Hij is een superlieve kat die als hij is uitgespeeld lekker bij je komt liggen. Sinds een week zit hij in de fase dat elk wakker moment spelend wordt doorgebracht. Hij fixeert wel erg op handen en voeten maar heb ook gelezen dat dit te verwachten is met katten die alleen zijn/ zo jong worden gescheiden van het nestje. Met wegzetten en negeren gaat het op zich goed maar hij heeft nog flinke momenten ;).

Nu heb ik op jullie forum etc. gelezen dat een tweede kat echt wenselijk is. Wij zijn het hier helemaal mee eens maar het is voor nu heel erg de vraag of dat financieel gezien haalbaar is. We zouden dan gaan voor een kitten uit het asiel of een kat die 13 weken in zijn nestje is geweest zodat de tweede socialisatieperiode is afgerond en Frenkie kan helpen met zijn gedrag. We hebben op dit moment Frenkie verzekerd bij Reaal omdat we onverwachtse dierenkosten niet 1, 2, 3 op kunnen vangen.

Ook qua ruimte zitten we vrij krap. We wonen op een appartement van 45m2 met slaapkamer, badkamer en woonkamer/keuken. We hebben geen plek voor een tweede kattenbak laat staan een derde wat wel wordt aangeraden. Ook vraag ik me af of op zo'n kleine ruimte ze wel genoeg ruimte hebben om zich van elkaar terug te trekken. De katten mogen van ons niet naar buiten. Als het straks lekkerder weer is willen we wel het balkon catproof maken.

Nu probeer ik veel zelf te vinden op het forum maar kan ik niet alles vinden. Zouden jullie misschien mijn vragen willen beantwoorden? Als ik er totaal overheen heb gelezen kunnen jullie ook gewoon een linkje sturen/zoekwoorden.

- Nu lees ik veel topics over solokatten als het al misgaat. Naast het continue speels bijten in voeten en handen gedraagt hij zich echter voorbeeldig (voor een kat). Ik vroeg me af of jullie wat meer algemene info hebben over solokatten. Wanneer bepaald gedrag zich ontwikkeld en of er bepaalde indicatoren zijn dat het die kant op kan gaan. Ook weet ik niet precies waar ik op moet rekenen en hoe vaak het voorkomt. Hebben jullie hier misschien wat info over?
- Tot welke leeftijd staan katten open voor een tweede kat in huis? Wanneer neemt dit substantieel af? Dit i.v.m. sparen van ons :)
- En zoals ik hierboven al aangaf zitten we vrij krap qua oppervlakte. Doen we hem er dan überhaupt een plezier mee om een kat erbij te nemen? Naast het vele spelen leggen we op dit moment ook bijna dagelijks nieuwe voorwerpen in zijn omgeving waar hij lekker mee kan spelen/ontdekken (een doos, boodschappentas, knuffel, speeltjes etc.) en willen we straks met planken iets maken zodat hij lekker de hoogte in kan.

In ieder geval heel erg bedankt voor de moeite die jullie willen steken in het beantwoorden en hele fijne feestdagen gewenst! Mochten jullie tips/opmerkingen hebben hoor ik het natuurlijk graag!

Hartelijke groet,

Kim

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Jaguar
Jaguar
Berichten: 741
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Zotvanpoezen » 26 dec 2018 16:23

Je moet mij niet kwalijk nemen, maar mijn beste advies is verhuizen. Ik weet dat dit niet de eenvoudigste oplossing is, maar ik heb daar wel ervaring mee. Toen ik het ouderlijk nest verliet en met mijn vriend naar een klein appartementje verhuisde, wou ik absoluut een kat omdat ik gans mijn leven tussen katten had geleefd. We zijn dus naar een asiel gegaan en daar heeft een rode kater met niesziekte er ons uitgekozen. Het asiel zat overvol en we konden geen keuze maken en daardoor hebben we voor die kater gekozen die onmiddellijk aan ons kleefde. Hij heeft dat appartement letterlijk gesloopt, ondanks de speelmogelijkheden dat we hem gaven. We zijn er trouwens onze borg door verloren. Er waren krabsporen op elke deuromlijsting tot op het plafond! (Hij dacht blijkbaar dat het bomen waren, haha)En bovendien hadden we al heel snel gordijnen vol gaten, en plaste hij overal. Ik vermoed dat die kater naar het asiel gebracht werd omdat hij zo vernielzuchtig was. Een jaar later ( hij was ondertussen wel snel gecastreerd)zijn we verhuisd naar een bos. Ons huis stond echt in een privébos en we waren daar concierge. Die kat was van de ene dag op de andere helemaal anders. Binnen had hij veel meer ruimte, en al snel lieten we hem onder toezicht ook in de tuin en het bos. Hij heeft nooit meer overal geplast en nooit meer alles gesloopt. Hij heeft er trouwens nog poezenvriendjes bijgekregen die hij onmiddellijk aanvaard had. Voor jouw katje zou het ook beter zijn om er nog een kitten bij te nemen, maar ik vind de ruimte inderdaad nogal krap.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Kimdevries
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 dec 2018 12:04

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Kimdevries » 27 dec 2018 17:37

Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik neem je helemaal niks kwalijk ;). En wat grappig om te lezen over de deurposten.
Verhuizen zou voor ons zeker een optie zijn en daar zijn we ook al een tijdje mee bezig ware het niet dat het met de huidige huizenmarkt onmogelijk is om een huurhuis te krijgen. We staan al een flink aantal jaar ingeschreven bij de woningcorporatie en hebben dit huis ook met geluk gekregen via de vrije sector. We vissen nu steeds achter het net helaas.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5177
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Rik » 28 dec 2018 11:28

Kimdevries schreef:
25 dec 2018 13:51
- Nu lees ik veel topics over solokatten als het al misgaat. Naast het continue speels bijten in voeten en handen gedraagt hij zich echter voorbeeldig (voor een kat). Ik vroeg me af of jullie wat meer algemene info hebben over solokatten. Wanneer bepaald gedrag zich ontwikkeld en of er bepaalde indicatoren zijn dat het die kant op kan gaan. Ook weet ik niet precies waar ik op moet rekenen en hoe vaak het voorkomt. Hebben jullie hier misschien wat info over?
Het bijten in handen en voeten zijn al een begin van die indicatoren :) Het kan overigens ook goed gaan met een solo-kat hoor. Ik heb Bowy 20 jaar gehad en die was na 4 of 5 jaar al dusdanig solo dat ik er geen andere kat meer bij kon plaatsen. Dat had ik wel graag gewild maar zij was gewoon te bang voor andere dieren. Dus ik heb 15 jaar moeten wachten tot ze er niet meer was voordat ik twee kittens kon nemen.

Zij had echter geen probleemgedrag die je wel eens ziet bij solo-katten (zoals bijten e.d.). Ze was wel heel aanhankelijk naar mij toe (ik kon alles met haar doen) maar als er bezoek was, was ze nergens te vinden. Mijn tante had een solo-kat en dat was echt een 'geflipte' kat. Die kon langs je heen lopen en zonder aanleiding echt in je benen hangen (terwijl je gewoon stil zat).

Solo-problemen kunnen zich in allerlei dingen uiten. Zo kunnen ze dus 'agressief' zijn op onvoorspelbare momenten (voor ons dan onvoorspelbaar). In onderstaand filmpje zie je bijvoorbeeld wat 'gedragsproblemen' van katten.

Overigens is het punt waar ik dit filmpje laat beginnen wel werkelijk het toppunt van stomheid :edoh: :edoh: :edoh:


(kijk het filmpje ook even vanaf het begin)

Ze wil graag haar kat wegdoen maar die blijft vragen om aandacht. Duidelijk is dat de kat niet geleerd heeft dat de mens geen bijtspeeltje is. Tevens prijst ze de kat aan als heel lief maar ze zit continue de kat weg te drukken. Duidelijk is dat zij niet om kan gaan met katten.
- Tot welke leeftijd staan katten open voor een tweede kat in huis? Wanneer neemt dit substantieel af? Dit i.v.m. sparen van ons :)
Dat gaat heel geleidelijk. Normaal gesproken kun je bijvoorbeeld twee kittens gewoon bij elkaar zetten. Als een kitten een aantal maanden (bijvoorbeeld half jaar) is dan gaat het al iets moeizamer. Het kitten gaat dan meer blazen en grommen op het moment dat er een ander kitten bijkomt. Maar meestal is dit na een dag of twee wel weer over. En hoe ouder ze worden hoe langer dat duurt tot het moment dat ze een nieuwe kat niet meer accepteren. Nu is het accepteren van een kitten door een iets oudere kat weer wel makkelijker dan twee oudere katten bij elkaar plaatsen. De oudere kat ziet vaak dat ie wel de bovenhand heeft en een kitten is vaak niet onder de indruk van een mep die hij dan krijgt.
- En zoals ik hierboven al aangaf zitten we vrij krap qua oppervlakte. Doen we hem er dan überhaupt een plezier mee om een kat erbij te nemen? Naast het vele spelen leggen we op dit moment ook bijna dagelijks nieuwe voorwerpen in zijn omgeving waar hij lekker mee kan spelen/ontdekken (een doos, boodschappentas, knuffel, speeltjes etc.) en willen we straks met planken iets maken zodat hij lekker de hoogte in kan.
45m2 is inderdaad erg weinig. Als ze met zijn tweeën zijn moeten ze echt de ruimte hebben om achter elkaar te hollen. Als je echt heel optimaal de hoogte in gaat werken met planken en krabpalen tot plafond, dan is het wel te doen met twee katten. Maar dan moet je wel heel erg veel doen aan catification.

Dus ja, verhuizen is het beste advies :lol:
Maar je zou dus nog wel tot een jaar kunnen wachten. Als je daarna nog een kat erbij wilt hebben dan wordt het steeds moeilijker. Tevens zul je dus bij het solo blijven van je kitten, je goed in moeten lezen in het gedrag van de kat, en dit proberen in goede banen te leiden. (anders krijg je net zo'n kitten als in dat filmpje)

En dan nog even als laatste mijn standaard linkje :)

Waarom kittens altijd samen? Waarom plaatsen wij geen kittens in hun eentje?

Afbeelding
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Jaguar
Jaguar
Berichten: 741
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Zotvanpoezen » 28 dec 2018 13:50

Hoi, Kim. Na het lezen van Rik zijn reactie herinner ik mij nog enkele anekdotes van mijn rooie kat toen hij op ons te kleine appartement als solokat woonde. Hij viel ons ook soms plots aan toen we in de zetel naar tv keken of als we in ons bed lagen. Van visite was hij niet bang. In tegendeel. Bij vrouwen ging hij voorwerpen uit hun handtas stelen, ging er even mee rondwandelen, en legde het voorwerp daarna weer netjes op zijn plaats. De jassen van visite werden ook steevast besproeid door meneer, ook al was hij ondertussen gecastreerd. Maar zoals ik al eerder zei is al dit ongewenst gedrag onmiddellijk gestopt na de verhuis en was hij enkele maanden later geen solokat meer. De herinneringen van het gesloopte appartement ben ik na 32 jaar nog niet vergeten, haha.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 4934
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door nellebel » 28 dec 2018 14:27

Lekker in de hoogte werken. Wij zijn van een groot huis verhuisd naar een appartement. Wel vrij groot, 115 M2, maar toch de helft aan ruimte wat ze eerst hadden. Ik heb twee katten. Heb ervaring met een echte solo kat en eentje waarbij het mis ging omdat ze een maatje miste. B begon speels met aanvallen e.d. ik besteed veel tijd aan mijn katten, ze zijn geen meubel stukken. Dat werkt denk ik ook. Bij thuiskomst wordt er eerst een half uur gespeeld. Alles wat ik doe betrek ik mijn katten bij, koken, poetsen, douchen, zingen, dansen enz. En ons balkon is catproof. Leven zonder mijn schatjes is ondenkbaar. Maar je moet er wel wat voor over hebben. Qua kosten valt het mee bij mijn da krijg ik korting als ik met twee katten kom voor controle en enting.

Verstuurd vanaf mijn GM 5 d met Tapatalk

groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Kimdevries
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 dec 2018 12:04

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Kimdevries » 29 dec 2018 17:56

Heel erg bedankt voor jullie uitgebreide reacties, mijn beeld van een solokat is een stuk helderder inmiddels. Bedankt voor het filmpje Rik, niet echt de stabielste katten inderdaad. En die vrouw lijkt inderdaad niet heel goed door te hebben wat ze aan het doen is, jeetje. Wij moeten er dus alles aan doen dat Frenkie niet zo wordt.
Zien jullie agressie ook als het aanvallen wat lijkt voor te komen uit speelgedrag (het niet hebben geleerd dat het mens geen speeltje is?). Want vind het lastig om te begrijpen wat mensen bedoelen met agressieve katten binnen de topics. Of is dat echt het blazen en uit angst uithalen? We gaan in ieder geval erg ons best doen. Heb een clicker aangeschaft en ga morgen langs de bieb voor boeken over kattengedrag. Iemand nog tips toevallig? Heb al wel veel aan de onderwerpen op jullie forum gehad de afgelopen weken.

Wat Frenkie trouwens wel doet is dat hij aan komt sluipen en dan vervolgens op je ploft en je een snep mepje geeft met ingetrokken nagels. Vervolgens rent hij heel hard weer weg. Ik vind het moeilijk om dat te corrigeren omdat het negeren niet echt zin heeft als hij het toch niet opmerkt omdat hij ergens anders aan het spelen is. Hoe zouden jullie dit aanpakken?

En ja er zit denk ik niets anders op dan dat we de catificationmasters worden :lol: . Gelukkig hebben we een heel hoog plafond waardoor er veel in de hoogte kan worden gewerkt. Frenkie lijkt alleen nog niet heel erg onder de indruk van de klimmogelijkheden die hij op dit moment heeft. Heb hem laten zien hoe hij zelf op de tafel/andere plekken kan komen en het lukt hem ook wel maar verder lijkt hij zijn schouders voor op te halen. Hij raast vooral over de grond, en gebruikt de bank bijvoorbeeld niet. Is hij nog te jong om écht te kunnen klimmen? Moet ik dit meer stimuleren? Of zit het gewoon in de aard van het beestje? En doe ik hem dan wel een plezier met klimmuren?

Zodra de situatie hier goed zit gaan we voor een tweede kat. Al vind ik het wel spannend op zo'n kleine ruimte. Hoewel verhuizen op dit moment écht geen optie is met de vastgelopen huurmarkt (staan nu 5 jaar ingeschreven bij de woningcorporatie en voor alle appartementen met meer dan 1 slaapkamer komen we niet eens in de buurt) willen we Frenkie ook met geen goud meer kwijt. En hem ook gewoon een fijn leven bieden.

En Zotvanpoezen kan me heel goed voorstellen dat je hier 32 jaren later nog steeds zulke herinneringen aan hebt. Wat een duveltje haha. Gelukkig is dat toen helemaal hersteld. Stiekem lijkt het stelen me best grappig (de eerste keer dan). Niet wenselijk helaas.

En Nellebel kan je me misschien nog wat meer vertellen over het sologedrag van jouw kat toendertijd? Naast het spelen met aanvullen e.d. En helemaal gelijk over het betrekken van de kat bij je dagelijks leven. Als ik kook mag hij aan alles ruiken. Je ziet meteen wat hij lekker vind ruiken (tonijn) en wat hem geen bal interesseert (appel) haha.

Kimdevries
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 dec 2018 12:04

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Kimdevries » 29 dec 2018 17:57

Mochten jullie foto's van Frenkie willen zien:

https://myalbum.com/album/lvotoKD8OI5G

Heb maar zo'n album aangemaakt.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5177
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Rik » 29 dec 2018 18:46

Wat een lekkere schat is die Frenkie.

Ik denk dat als je je goed inleest, een beetje katten leert 'lezen' en op tijd de signalen kunt herkennen, dat je al een heel eind op weg bent met het goed begeleiden van je kitten (want opvoeden bestaat eigenlijk niet bij katten ;) ). De dame in het filmpje wist dus duidelijk niets van katten. Want volgens mij was het nog een kitten en dan kun je nog heel veel met ze doen voordat ze zo worden als de andere katten uit het filmpje.

Het bespringen en een mep krijgen en dan hard wegrennen is typisch spelen (jachtspel, tikkertje). De bedoeling is dat jij (als kat) er dus achteraan gaat hollen. Maar helaas ben jij geen kat. Daar zie je dan weer de behoefte voor een maatje (die had hij in het nest wel). Je kunt op dat moment natuurlijk wel de hengel met veertjes pakken en intensief met hem gaan spelen (want daar vraagt hij om).

Wat is agressie? Laten we voorop stellen dat een kat nooit agressief wil zijn. Agressie komt dan vaak voort uit onzekerheid, angst, pijn of een onbalans in de hersenen. Bij solokatten kan het een soort conditionering zijn dat het dus zo groeit. Als je dat goed en op tijd onderkent kun je daar mee om proberen te gaan. Wel zal een solokat minder goed met andere katten en vaak ook vreemde mensen om kunnen gaan. Daar valt natuurlijk weinig aan te doen (daar zijn ze solo door geworden).

Solokatten die uitvallen naar mensen zijn dus eigenlijk niet agressief van nature maar zijn eigenlijk zo geconditioneerd. Als het kitten uit dat filmpje zo op blijft groeien denk ik ook wel dat die problemen gaat krijgen. Ze had gewoon de camera weg moeten leggen en lekker met het kitten moeten gaan spelen. Ja, kittens zijn veel 'werk'. Zeker als ze alleen zijn. Ook straffen is bijvoorbeeld uit den boze. Ik zag haar het kitten al wegduwen en ik zie haar bij wijze van spreken de plantenspuit al pakken. Foute boel. Zo maak je alleen maar de band die je met je kitten opbouwt kapot. En juist is die band zo belangrijk. Want anders heb je, voordat je het weet, een 'geflipte' solokat :)

Ik hen hier ook een clicker. Ze komen wel aanhollen (van helemaal boven) als ik click, en dan krijgen ze een brokje, maar ik heb er verder nooit wat mee gedaan.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Jaguar
Jaguar
Berichten: 741
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Zotvanpoezen » 29 dec 2018 19:08

Hoi, Kim. Frenkie is echt een schatje! Dat je hem bij alles betrekt deed ik ook toen ik een solokat had. Mijn rode kat ging in mijn nek liggen (zoals een lammetje bij een herder)en bleef daar liggen tot ik klaar was. Als ik een bad nam kwam hij met mijn tenen spelen. En hij spoelde de wc door terwijl er iemand opzat. Dat bleef hij trouwens doen toen we in het bos gingen wonen. Goede boeken voor beginners zijn bv "kattig of poeslief" van Liesbeth Puts en Happy cats van Anneleen Bru. Succes met Frenkie.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 233
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Embillie » 31 dec 2018 17:00

Ik heb ook vreselijk mogen genieten van een solokat. Had overigens wel wat meer ruimte, was paar weken ouder en zijn persoonlijkheid was geknipt voor het enigskats binnenleven.
Naast de wildere kittentijd (die overigens er compleet bij hoort, naar mijn idee) was hij absoluut volmaakt.
Het hoeft zeker niet te mislukken dus!
Zolang je ze inderdaad goed begeleid.
Goed gedrag belonen, slecht gedrag negeren en niet straffen.

Mijn huidige kitten wil ook regelmatig mijn voeten pakken, laatst nog haar naaldjes en slachttanden om mijn elleboog. Auw!
Hoe pijn het ook doet, ik negeer het compleet, trek ook niks weg, maak geen geluid.
Want anders denkt ze ‘leuk joh, ik krijg een reactie!’
En zo leer je ze aan dat klauwtjes uitslaan iets oplevert. Zij zien het slechte er niet van in (helaas ;) )
Wanneer ze stopt (en bij geen reactie doet ze dat vrij snel)en kopjes gaat geven krijgt ze uiteraard een aai en lieve woordjes, dan leert ze dat lief en rustig doen wél loont.
Werkt hier nu erg goed, ze weet het nu, en heeft bij mijn solokat ook erg goed gewerkt.

Oja nog belangrijker.. je kat heeft geen nestgenootjes om mee te spelen. Speel dus héél veel met hem! Al is het tussen je huishoudelijke taken door, de hele dag door. En niet met je handen, daar krijg je spijt van als hij volwassen is ;)
Alle overtollige energie komt er toch wel uit, vooral in zijn eerste levensjaar, en vaak op manieren die je als mens minder leuk vind.

Soms vind je in asielen een moederpoes die haar kittens is verloren of welke net bij haar weg zijn gegaan. Ze willen andere kittens soms wel accepteren. Je zou zo’n moeder in huis kunnen halen wanneer zij de kitten accepteerd, of vragen of Frenkie eerst nog wat weken bij hun ondergebracht mag worden.
Dan voed moederpoes Frenkie ook nog eens voor je op en is de kans op een complex stukken kleiner

Doe Frenkie een kriebel van me!
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Kimdevries
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 dec 2018 12:04

Re: Sinds 4 weken kitten in huis, advies gevraagd.

Bericht door Kimdevries » 02 jan 2019 22:39

Fijne jaarwisseling allemaal! Nee precies Rik echt opvoeden is het niet nee haha. Eerder leren omgaan met een superkoppige huisgenoot en zijn nukken.
Bedankt voor de boekentip Zotvanpoezen! Heb ze in huis gehaald. En bedankt voor je verhaal Embillie! Zal hem kriebelen namens jou haha.

Plaats reactie