Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Voor vragen die betrekking hebben op één of meerdere katten nadat deze pas in huis is/zijn. Plaats GEEN oproepjes!
Sipje_Kartonez
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 okt 2018 13:43

Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Sipje_Kartonez »

Hoi,

Ik ben nieuw hier en moet even mijn hart luchten. Terwijl ik dit bericht schrijf, zit ik vol gemengde gevoelens: ik voel me naar, maar ook verdrietig. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Dit is mijn verhaal: (het is een lang verhaal, maar lees het ajb)

In mijn ouderlijk huis hebben we ook een kat die inmiddels 9 jaar oud is. We hadden deze kat via marktplaats, maar het was absoluut geen miskoop. De eigenaar van de moederpoes heeft toentertijd goed gezorgd voor de kat. Toen hij bij ons kwam was hij goed gesocialiseerd en we hebben nooit problemen met hem gehad.

Sinds 1,5 jaar ben ik het huis uit en mis ik kattengezelschap. Dus sinds een tijdje was ik actief op zoek naar een kat. Het liefst wilde ik een volwassen kat omdat die over het algemeen rustiger zijn (en sowieso een binnenkat). Ook weet je vaak meer over hun karakter/gewoontes en of er een match is.

Ik heb het dierenasiel geprobeerd, maar daar ging het zo hard. Als ik op de website een geschikte match vond, dan was deze kat binnen no time weer weg.

Daarnaast heb ik verhuisdieren.nl geprobeerd. Daar kwamen wel geschikte matches langs, maar als ik reageerde kreeg ik nooit een fatsoenlijke mail terug van de adverteerders.

Dus dan maar marktplaats. Onze eerste kat hadden via marktplaats en dat was goed gegaan. Dus ik dacht: waarom dit keer ook niet?

Ik reageerde op een advertentie. De kitten zag er goed uit op de foto. Volgens de adverteerder is de kitten 8 weken oud, ontwormd en ontvlooit. Met de verkoopster over en weer geappt. Gisteren, zaterdag, ben ik de kat gaan ophalen.

In de avond ervoor kreeg ik al een naar voorgevoel, maar toch ben ik gegaan. Het begon al met het adres. Het naambordje bij het adres kwam niet overeen met de naam van de vrouw van de advertentie. Ik appte haar dat er een andere naam staat op het naambordje. Ze appte dat het wel klopte. Dus wij aanbellen. Die vrouw zei door de intercom dat ze naar beneden kwam met de kitten.

En ja hoor....ik had toen gewoon moeten weggaan en ervan afzien. De vrouw stonk en maakte geen goede indruk (leek op een drugsverslaafde). En de arme kitten...tja die stonk ook en die was vies. Ze had hem even schoongemaakt thuis, want je zag duidelijk dat ie in zijn uitwerpselen had gezeten. Ik vroeg of ze wel zeker wist dat ie zindelijk was. Ja, ja.....hij is zindelijk, zei ze.

Op dat moment had ik moeten zeggen dat ik er geen goed gevoel over had, maar toch nam ik die kleine pluizenbol mee.

Eenmaal thuis hadden we hem meteen gewassen. Oh My God.....wat een vuiligheid kwam ervan af, We moesten hem drie keer inzepen met kattenshampoo. Er droop bruinige vloeistof van hem af. Blijkbaar oud bloed ofzo.

Eenmaal afgedroogd zag ik ze: vlooien! Ik heb hem goed geborsteld. De vlooien die ik ontdekte waren wel gelukkig dood. Ik appte de vrouw hier over en dat de kitten blijkbaar helemaal niet ontvlooit of ontwormd is. Ja, je kan het al raden: mevrouw had mij geblokkeerd op whatsapp.

Anyway...langzaam maar zeker kwamen de overige mankementen boven water drijven:
- de arme kitten heeft last van diarree. Groene diarree.
- ik heb de kattenbak in de woonkamer gezet en ook zijn eten en drinken (ik heb een grote woonkamer..ze staan niet naast elkaar).
- hij at gisteren niet, maar later in de avond/nacht kwam zijn eetlust gelukkig weer terug
- het valt me op dat hij makkelijk gedesorienteerd raakt. Zo had ik net zijn voerbakjes in de gang gezet en meneer wist niet meer waar zijn voerbakjes waren.
- hetzelfde geldt voor de kattenbak. Ik merk dat hij soms moet zoeken naar de bak, terwijl die voor zijn neus staat.
- hij is gelukkig wel zindelijk, maar heeft in de middag een ongelukje gehad. Hij stond in de gang en ja hoor...daar kwam de diarree. Nu weet ik niet of dat te maken heeft met dat hij het niet kon inhouden of dat hij de weg naar de kattenbak niet meer kende
- hij is zindelijk, maar weet niet hoe hij de kattenbak correct moet gebruiken. Hij begraaft zijn uitwerpselen bijvoorbeeld niet en soms trapt hij gewoon in de diarree derrie die er al ligt
- valt me ook op dat hij zichzelf niet schoonlikt
- en het belangrijkste: hij speelt niet en hij reageert totaal niet op speeltjes. Ik zie wel dat hij geconcentreerd kijkt naar dingen die bewegen, maar hij doet er niks mee.
- ook heeft hij geen interesse in de krabpaal
- maar hij is erg aanhankelijk. Hij geeft kopjes en spint als je hem aait. Ook vindt hij het fijn om geborsteld te worden.
- het liefst slaapt hij de hele dag in mijn schoot en wordt alleen even wakker als hij moet eten of naar de kattenbak moet.

Ik twijfel of deze kitten daadwerkelijk 8 weken oud is. Ook denk ik dat hij nog onvoldoende door zijn moeder is gesocialiseerd.

Ik weet ook niet wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik em wel houden, maar aan de andere kant wil ik afstand van hem doen. Ik denk dat hij beter af is bij een gezin dat zich bezig houdt met het verder socialiseren van kittens zodat ze later een groter kans hebben om goede aansluiting te vinden bij een gezin.

Zelf werk ik vanuit huis en heb genoeg tijd voor de kitten. Alleen weet ik niet of ik in staat ben om hem goed te begeleiden. De kat in het ouderlijk huis, was ook kitten toen hij bij ons kwam. Alleen hadden we daar niet veel aan moeten doen. Hij was gezond, zindelijk, geen diarree, likte zichzelf schoon etc. (met andere woorden: goed gesocialiseerd).

Ik weet het gewoon niet. Het kleine beestje kan er zelf niks aan doen. Ik voel me schuldig, verdrietig en naar.

Gebruikersavatar
kittentjes
Jaguar
Jaguar
Berichten: 785
Lid geworden op: 25 mei 2016 10:49

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door kittentjes »

Allereerst wat een nare situatie en heel triest dat die mp vrouw zo met het kitten is omgesprongen .
Ik zou morgen sowieso naar een DA gaan, die kan wellicht beter de leeftijd en gezondheid inschatten. Mocht het te jong zijn, misschien overwegen een tweede kitten erbij te nemen die het socialisatie proces met hem kan doorlopen. Heel belangrijk! Tenzij dit kitten te ziek of besmettingsgevaar heeft.

Het in diarree trappen is logisch gebeurde hier ook, in begin periode hadden ze ook diarree en dit begroeven ze ook niet....

Veel sterkte!

Verstuurd vanaf mijn SM-A600FN met Tapatalk

Moos & Saar 16-5-2016
Siep 23-3-2019

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6602
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Dinky »

Begrijpelijk dat jij je nu naar voelt.
Wanneer er vandaag gewoon eten in gaat zou ik morgen direct langs de dierenarts gaan om de gezondheidstoestand goed in te schatten.

Hier wordt de ontlasting ook niet altijd onder gegraven.

Omdat je zegt dat de woonkamer groot is zou je wellicht eerst wat extra bakken met grit neer kunnen zetten (bijvoorbeeld een afwas teiltje of lage opbergbak).

Wanneer het kitten weer gezond is zou het goed zijn om er een leeftijdsgenootje bij te plaatsen om te helpen bij de socialisatie ;-)
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Tijger
Tijger
Berichten: 1093
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Zotvanpoezen »

Arm kittentje. Ik zou er ook zo snel mogelijk naar de dierenarts mee gaan. Geef hem toch maar de kans om bij jou te mogen blijven. Hij heeft al genoeg miserie gehad.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
pinguin
Tijger
Tijger
Berichten: 2262
Lid geworden op: 03 jul 2011 19:54

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door pinguin »

Naar de dierenarts er mee en zijn mening vragen en na laten kijken.
Is een 2de kat een optie denk b.v aan een van max 1 jaar die andere katten en mensen gewent is die de kleine wil helpen mee leren kat te zijn en misschien wat wil bemoederen


Of kijken of er een kitten opvang is die tijdelijk de zorg op zich wil nemen.
Hoewel ik denk dat die bij jou ook goed af is als ik dat zo lees
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk


groetjes sproet* 11jr*, snabbel 8jr en Simba 2jr

Gebruikersavatar
Mleen
Poema
Poema
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 jul 2018 11:49

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Mleen »

Ach arm beestje! En wat fijn dat jij het, ondanks dat alle alarmbellen afgingen, van die plek hebt gered!

Aan de meeste dingen die je beschrijft kun je wat doen! Vlooien en wormen zijn goed te behandelen, overleg even met de dierenarts wat daar de beste manier voor is, passend bij de leeftijd! Zowieso is een algehele check-up geen slecht idee denk ik, gezien de omstandigheden.

Diarree kan ze hebben vanwege het verhuizen naar jou en alle stress in haar nog zo korte leventje. Ik zou inderdaad meerdere kattenbakken neerzetten en haar rustig op onderzoek laten gaan in een niet al te grote ruimte, zodat ze in haar tempo bij jou thuis kan wennen! Ze zal ook ‘s nachts op onderzoek uitgaan, dus op den duur weet ze haar kattenbak en eten/drinken echt wel te vinden.

Qua socialisatie sluit ik me aan bij wat hierboven gezegd wordt. Als echt nog zo jong is moet de meeste socialisatie nog plaatsvinden en dat kan dan het best met een leeftijdsgenootje of iets oudere goed gesocialiseerde poes. :)

Balen dat je hier zo’n negatieve ervaring mee hebt gekregen nu, maar ik denk dat je poesje nu vooral de juiste zorg en heel veel positieve aandacht en liefde nodig heeft. Haar wegdoen geeft dan enkel meer stress denk ik...
Spookje & Nina 17-06-2018
Sammy* 2000-2014
Mikky* 2000-2012

Gebruikersavatar
Minoumi
Huiskat
Huiskat
Berichten: 46
Lid geworden op: 07 okt 2018 20:36

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Minoumi »

Ach, wat naar! Ik zou je keuze in ieder geval niet maken voor consult bij de dierenarts. Misschien een ‘opknappertje’, maar wel een met een lief karakter ❤️ Dat is uiteindelijk belangrijk, goed kans dat je de opstartproblemen snel vergeet!

En wat gaan mensen toch vreselijk met kittens om :-( ik heb zelf nee gezegd tegen een kitten vorige maand maar ik zou in jouw situatie ook overdonderd zijn..

Gebruikersavatar
maliejane
Huiskat
Huiskat
Berichten: 97
Lid geworden op: 03 jul 2018 16:11

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door maliejane »

Echt heel naar om dit te horen! Maar ik zou inderdaad niet direct opgeven. Het is een jong beestje dus zou hem zeker de kans geven en ermee naar de dierenarts gaan.

Verder zou ik echt overwegen een 2e kitten erbij te nemen van minstens 12 weken oud (rond die leeftijd zijn ze pas echt goed gesocialiseerd. 8 weken is eigenlijk veel te vroeg) Sowieso is het voor kittens beter op te groeien met z'n 2e en ik heb zelf spijt dat ik dat met mijn kat niet gedaan heb... Zij heeft haar maatje gekregen toen ze iets meer dan 1 jaar was omdat ze duidelijk liet zien dat ze behoefte had aan spelen met een maatje (voeten aanvallen, steeds meer nageltjes gebruiken etc.) nu met haar maatje erbij is dat allemaal weg.

Wel zou ik als ik jou was nog langs de (dieren)politie gaan om melding te maken van deze vrouw. Ze kunnen dan langsgaan en als er dan andere dieren zijn in die conditie kunnen ze die weghalen en de vrouw kan mogelijk een verbod op het houden van dieren kunnen krijgen. Het zou fijn zijn als niet alleen dit katje, maar ook zijn moeder en eventuele andere dieren gered worden...

Heel veel sterkte in elk geval en ik hoop dat je langs de dierenarts gaat vandaag en het allemaal meevalt. Mijn jongste kat had ook last van dunne ontlasting de eerste weken (maar niet waterdun) en dit is na overgang naar kwalitatief goed voer en het geven van een probiotica (zoolac propaste, helpt de darmflora te herstellen) over gegaan. Het hoeft dus niet gelijk een lastig/duur/lang traject te zijn en het klinkt wel als een echte lieverd die een goede kans verdiend.
Laatst gewijzigd door maliejane op 08 okt 2018 14:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Personeel van mijn twee meisjes Dusty (22/5/2017) en Vixey (18/5/2018) :grin:

Gebruikersavatar
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 2947
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28
Locatie: Nederweert
Contacteer:

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door ErikPhilippus »

Wat een naar verhaal, bah. Maar anderzijds: wat een geluk dat jij dat arme beestje daar hebt weggehaald....
Ik heb niet zoveel toe te voegen aan bovenstaande commentaren en goede adviezen. Ik denk dat je het diertje wel weer op de rit krijgt met de juiste zorg, dat heeft nu prioriteit, daarna maar weer verder zien.
Sterkte en succes! (Heeft het beestje al een naam?)
Afbeelding Dalí (2001-2017) + Gaudí (2001-2019) + Lumi (2014) + Amber (2016) + Oscar (2016) + Mikki (2020)

Sipje_Kartonez
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 okt 2018 13:43

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Sipje_Kartonez »

Lieve kattenliefhebbers,

Hartelijk dank voor jullie hartverwarmende reacties! Dit geeft mij enorm veel hoop.

De kleine kitten vertoont enorm veel vooruitgang. Ik ben gisteren naar de DA geweest. Die kon de exacte weken niet goed schatten. De DA constateerde wel dat de kitten verwaarloosd is en aan de magere kant is (660 gram). De kitten is sowieso ouder dan 6 weken, maar kan 7 of 8 weken zijn en omdat ie mager is, is het volgens de DA niet makkelijk in te schatten. Om toch de leeftijd te schatten, gaf de DA aan dat ik moet wachten op de periode waarin het gebit gewisseld wordt. Dat gebeurt in de 12e week en dan moet ik dus terugrekenen.

Ook ging de DA met een vlooienkam over zijn vacht heen: het vlooienprobleem lijkt opgelost te zijn (ik had hem zaterdag na het wassen en drogen ontvlooid). Enige vlo die door de kam naar boven was komen drijven, was dood. Dus dat is positief!

Eetlust gaat goed, maar hij houdt vooral van natvoer. Nu lees ik tegenstrijdige dingen over natvoer en diarree. Maar ik heb zoiets van: ik vind het belangrijk dat hij eet zodat hij in ieder geval wat aansterkt en daardoor hopelijk sneller beter wordt. Ik heb hem vanochtend gewogen op een keukenweegschaal en die gaf 665 aan. Ik weet dat het wellicht niet exact is, maar er is in ieder geval vooruitgang.

Ik had hem zondag ook ontwormd. En sinds zondagnacht begon hij weer te leven: hij speelde voor het eerst! :D
Ik liet hem in de woonkamer waar dus al zijn spullen liggen daar. En toen ik gisterochtend wakker werd, zag ik een totaal ander kitten. Erg speels en op ontdekkingstocht in de woonkamer. Hij wist de kattenbak te vinden, maar had helaas wel een ongelukje. Ook boekt hij enorm veel vooruitgang: hij likt zichzelf schoon!

Gistermiddag naar DA geweest dus. Daar heeft ie medicatie gekregen: een pilletje tegen diarree en een ontwormingspasta die ook giardia aanpakt. De arts vermoedt namelijk giardia en daar maak ik me zorgen om. Op internet lees ik namelijk dat dit een hardnekkig probleem kan zijn. Ik hoop niet dat hij het heeft en dat de diarree vooral te maken heeft met de verwaarlozing bij de dierenbeul waar hij was.

Ik probeer hem meer ruimte te geven. Sinds gisteren heb ik zijn voerbakjes op de gang gezet, net voor de woonkamer. Ik werd wakker om 4 uur in de ochtend en ging kijken hoe het met ging. Nou, afgelopen nacht heeft ie een stuk of drie diarree ongelukjes gehad. Dus ik om 4 uur in de ochtend de boel schoonmaken (heb laminaat en heb groene zeep gebruikt om de boel schoon te maken). Ik denk zelf dat het ongelukjes zijn, want zijn plasjes deed ie wel keurig op de kattenbak.

Ik merk dat een grote ruimte niet handig is, omdat hij diarree heeft. Tenzij ik overal kattenbakken neerzet. Ik heb daarom besloten om hem op de gang te zetten (heb een L-vormige gang) en daar al zijn spullen neer te zetten, alle deuren op slot en zijn ruimte te beperken. Nou, dit werkt goed. Hij heeft geen enkele ongelukje gehad. Dus ik doe het voorlopig zo, omdat het nodig is. Zo liet ik hem bijvoorbeeld even de keuken in, omdat ik ontbijt ging maken. Dat arme beest kreeg een diarree aanval. Op de grond ligt een kist met tomaten, Dus hij sprong erin om zijn behoefte te doen. Uiteraard greep ik tijdig in en begeleidde hem naar zijn kattenbak waar hij zijn behoefte deed. Tot mijn grote verbazing zag ik ook dat hij dit keer ineens wel wist hoe de kattenbak correct te gebruiken: hij begroef zijn uitwerpselen! Dus dat is ook vooruitgang!

Oh ja....hij weet nu ook waar een krabpaal voor dient en hoe je deze moet gebruiken :D

Tegen de diarree heb ik dus een pilletjes gekregen die ik in 8 stukken moet delen. En dat twee keer daags. Gisternacht heb ik hem het eerste 1/8 deel gegeven. Maar ik zag dat hij nog steeds diarree heeft. Vanochtend weer een 1/8 deel.

Gisternacht ook de pasta toegediend. Nou zeg....wat was dat een gevecht! Hij heeft veel eruit gespuugd helaas.

Ik denk dat het qua socialisatie allemaal wel meevalt, maar omdat hij dus ziek is en waarschijnlijk onder erbarmelijke omstandigheden heeft geleefd en daarna ook nog eens een nieuwe thuis, dat het hem allemaal te veel werd. Dus ik denk wel dat het goed komt.

Alleen heb ik veel zorgen over de diarree. Mijn vragen:

1. Zijn er nog meer mensen die ervaring hebben met die diarree pil? Vanaf wanneer zou je de eerste resultaten zien en dus of het aanslaat?
2. Tips hoe ik succesvol de pasta kan toedienen? Pilletjes toedienen lukt wel, maar pasta is een ander verhaal.
3. Ik hoop zo dat ie geen giardia heeft. Zijn er mensen hier die ook een kitten/kat hadden met giardia? Hoe is dat verlopen? Wat heb je allemaal gedaan zodat het beestje beter werd? Ik denk zelf dat een kat niet jarenlang met diarree kan rond lopen, omdat dit mij funest lijkt voor het lijfje en darmen.

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 6232
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Rik »

Nou, het antwoord op de titel-vraag weten we inmiddels wel :) Afstand doen is eigenlijk geen optie.

Een hele opluchting dat het al zoveel beter gaat. Hij heeft een bijzonder slechte start gehad.

Natvoer is helemaal prima hoor (liefst wel kwalitatief goed natvoer met veel vlees en weinig koolhydraten/suikers). Dan weet je ook zeker dat hij voldoende vocht binnenkrijgt. Voor brokjes zou ik straks kiezen voor een kwalitatief goed brok (met hoog vleesgehalte en weinig koolhydraten/suikers) en die kun je dan tot de castratie onbeperkt geven (met één maaltijd natvoer). De diarree is hopelijk inderdaad vanwege die slechte start. Mocht het langer aanhouden dan kun je de diarree ook laten onderzoeken of het echt giardia is. In dat geval krijgt hij 3x een kuur en moet je een tijd lang heel goed extra schoonmaken. Ik heb geen ervaring met diarree pillen maar ik verwacht dat je wel binnen een dag of twee vooruitgang moet zien.

Uiteindelijk als je hem een beetje op de rit hebt dan kun je je oriënteren of je er een tweede bij wilt nemen (wat wel heel verstandig zou zijn). Alvast een linkje: Waarom kittens altijd samen? Waarom plaatsen wij geen kittens in hun eentje? ;)
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
KleinDraakje
Poema
Poema
Berichten: 379
Lid geworden op: 02 jan 2018 08:42
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door KleinDraakje »

Het is sowieso slim om regelmatig te wegen en het even bij te houden. Dan zie je ook als hij een dip krijgt en kan je op tijd bijvoorbeeld krachtvoer geven. Dat de keukenweegschaal niet op de gram exact is maakt niet uit, als je elke keer dezelfde weegschaal gebruikt. Ik hou zelf een excel sheet bij zodat ik automatisch in een grafiek zie hoe het gaat. Je ziet dan gelijk heel visueel als ze even naar beneden gaan.

Kan je verder niet met andere vragen helpen maar wel super fijn dat jij hem helpt ❤️
- Viv
En de drie bengeltjes
Rocky, Marble & Pebbles 💖

Bekijk ons foto album

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5079
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door nellebel »

wat een vooruitgang heb je al geboekt. hopelijk knapt hij snel verder op. en het mooiste van zo'n katje is dat je er een enorme hechte band mee gaat krijgen. dit wordt (is ws al), je liefde van je leven
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Gebruikersavatar
Mleen
Poema
Poema
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 jul 2018 11:49

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Mleen »

Wat fijn, al die vooruitgang! En dat is best veel vooruitgang op hele korte tijd! Als je het nog wat meer tijd geeft zullen de andere probleempjes denk ik op den duur ook wel verdwijnen!
Spookje & Nina 17-06-2018
Sammy* 2000-2014
Mikky* 2000-2012

Gebruikersavatar
Fotokonijn
Panter
Panter
Berichten: 413
Lid geworden op: 27 apr 2018 22:31

Re: Dilemma: nu al afstand doen van kitten?

Bericht door Fotokonijn »

Klinkt goed.
Je doet er ales aan om hem de ellende, die hij gehad heeft, te laten vergeten.
Wegen is inderdaag belangrijk.
In principe moet een kitten tussen de 50 en 100 gram per week aankomen.
Goed voer is in deze zeker van belang.
Hou ons op de hoogte en plaats eens een kiekje van het kitten.
Alleen kattenliefhebbers kennen het genot van muzikale kruiken in bed die nooit afkoelen(Susan Millen)

Plaats reactie